אין ספק שאני הסמכות הרוחנית העליונה של כל תושבי שדרות. כמובן. ברור שאם אני אומר שעדיף להם יעזוב, הם יקומו בהמוניהם ויעזבו מיד. אני רוצה שמי שמעדיף לעזוב - יעזוב, ומי שמעדיף להשאר - ישאר. אני לא רוצה שיהיו שם אנשים לכודים בעל כורחם.
לא צריך להכריח אף אחד שגר בשדרות לעזוב. אבל כן צריך לאפשר להם לעשות את זה. הנדל"ן בשדרות שווה היום 0. אף אחד לא יקנה בית בשדרות. אז מה עושה מי שיש לו דירה בשדרות ולא יכול לקנות עוד אחת? כלום - הוא תקוע. פיצוי על ירידת ערך יעזור בדיוק למי שרוצה לעזוב ולא יכול.
לא רק בשדרות, ולא משנה הסיבה, כי יש הרבה כאלו, יש אנשים שרוצים לעזוב את הבית שלהם, אבל ערך הדירה שלהם נמוך כל כך, שאף אחד לא רוצה לקנות אותו מהם. מה אתה מציע לעשות בנדון?
שכונות בכל מיני ערים ברחבי הארץ, שנתונות תחת שלטון כנופיות רחוב, ולא חסרות כאלה שכונות, ואי אפשר להסתובב שם, הפחד ברחוב חזק מאין כמוהו. מישהו מפצה אותם על ערך דירות נמוך? לא! השוטרים אפילו מפחדים להתקרב לשם!
ואם קנית סמים לא טובים ואם שודד בנק ירה בך - כן. אף אחד מאלה לא דומה לפעולת מלחמה נגד מדינה. הפגזת שדרות היא פעולה מלחמתית (וגם פשע מלחמה אם כבר מדברים על זה), ותושבי שדרות חיים באזור קרבות. זה לא כמו לגור בשכונה גרועה בלוד.
ואני גם חושב שזה מאוד סרקסטי, ולפיכך גם לא ראוי, כי לנו עוד יש הגיון, אולי את זה צריך להראות לעולם, את הבתים המחוררים, האזרחים שבהלם, אולי זה, שמעורר אצלנו סערה ציבורית, יעשה גם ברחבי העולם משהו דומה.