פיצוי כספי לתושבי שדרות

gershon17

New member
מערכת הבטחון לא מספקת פתרון

תושבי שדרות והסביבה סובלים מקסאמים כבר יותר משנה, ואין שום פתרון באופק. "להעביר אותם" זה בהחלט לא פתרון, אבל לאפשר לכל מי שרוצה לעבור דירה - זה דווקא כן. רק שמי יקנה היום דירה בשדרות? אף אחד. לכן המדינה צריכה לפצות כל מי שרוצה למכור דירה או בית בשדרות על ירידת הערך. המדינה לא יכולה סתם ככה להתנער מאחריות.

האם לא עדיף להשקיע את המשאבים

האלו במיגון של שדרות ובלחימה נחושה בקאסמים? אני מסכים איתך לחלוטין שכרגע אין מספיק השקעה בנושא של פיצוי אזרחי שדרות. אני זוכר שבתקופת הקטיושות, הממשלה יצאה מגדרה כיד לפצות את תושבי קריית שמונה. השאלה היא מה הפתרון הנכון. לדעתי צריכים לשלב בין מערכת הביטחון ומיגור תופעת ירי הקאסמים, לבין פיצויים רחבים לתושבי שדרות. אולי שמעון פרס, השר לפיתוח הנגב והגליל, יוכל לעשות משהו בנידון?

gershon17

New member
מיגון שדרות?

למה ששדירות תמוגן? זה לא כאילו מישהו טרח למגן אותה בשנה ומשהו האחרונות. עדיין יש בתי ספר וגני ילדים לא מוגנים, שלא לדבר על בתים. ישראל לא מסוגלת למגן את שדירות מהר. לחימה נחושה לא תועיל. צה"ל לא מסוגל לעצור את הקסאמים. הדבר היחיד שנשאר הוא לאפשר לתושבי שדרות ללכת משם עד שיוכלו לשוב לגור בעיר לא מופגזת.

המממ... האם היית מציע,

בתקופה שבה היה גל פיגועי טרור בתל אביב וירושלים, לתושבי הערים הללו "ללכת משם" עד שייפסק גל הטרור? לא. ללכת משדרות זה לא פיתרון. פיצויים בהחלט זה רעיון טוב. מיגון גם כן. לחימה נחושה במשגרים. אבל לא לנטוש את העיר.

gershon17

New member
זה לא אותו הדבר

לא היה מקום שבו היו עשרות פיגועים ביום. בשדרות יש עשרות קסאמים ביום. זה נורא נחמד שאתה חושב שצריך להכריח אותם להשאר. אתה מוזמן לעבור לגור במקומם אם אתה רוצה. אל תחליט בשביל מישהו אחר אם הוא רוצה לגור באזור שמופגז עשרות פעמים ביום. הם לא המגן האנושי שלך.

gershon17

New member
איך בדיוק אני מחליט בשבילם?

על-ידי זה שאני רוצה לתת להם את האפשרות לעזוב?

trigotrigo

New member
אתה לא ממש נותן להם ברירה

הדבר היחיד שנשאר הוא לאפשר לתושבי שדרות ללכת משם עד שיוכלו לשוב לגור בעיר לא מופגזת

gershon17

New member
אתה כנראה לא עושה את עצמך

כן, כל שנשאר למדינת ישראל לעשות הוא לאפשר לתושבי שדרות לעזוב. בהחלט. לאפשר. אפשרויות. בחירה. מבין בזה?

למעלה