פיתרון לפחד הדמוגראפיה, ולחברה טובה

Azazel

New member
תרגיע. ../images/Emo98.gif

"על הכיבוש של אחיהם בשטחים?" נ יתן לפרק את הקשר שלהם, ברגע שאתה מפרק את התרבות שלהם. " על מדינה המונעת מפליטים הזכאים לכך עפ"י כל קנה מידה בינלאומי לשוב לבתיהם בגלל נימוקים גזעניים של רוב אתני? " רוב אתני לא קשור. יהודים, כמו ספרדים, כמו רוסים, כמו ערבים, הם לא לאום אתני. מה שמאחד אותם זה לא האתניות אלא ערכים מסוימים ומבנה חברתי מסוים. "על מדינה המוגדרת "מדינה יהודית", משמע כלל לא שלהם?" כל הקטע הוא שהיא תיהיה שלהם, כי "הם" לא יהיה קיים. הם ישתלבו באופן מוחלט בחיים בארץ, וכמוהם גם המהגרים היהודים יהפכו את אותו התהליך. "על מדינה שהדת המעורבת בה קשות היא לא שלהם?" רוב רובם של הישראלים הם אתאיסטים. ניפעל באותן הדרכים גם נגד הפונדמנטליסטים היהודים. "על מדינה המנהיגה חוקי הגירה גזעניים" מדינות לאום מפעילות דברים כאלה. לנגח את ישראל על דבר כזה יהיה טיפשי. לדעתי, אם התהליך ילך יפה, ניתן יהיה לשנות הגדרות להגירה. "על מדינה השייכת למעמד עליון קטן ונצלני? " לא קשור. גם רוב הישראלים הם לא בעלי הון. אין כאן הקבלה "יהודים=ביליונרים, ערבים=עניים" "או שציונות או שמדינה דו-לאומית" זה כל הקטע, לא "דו-לאומית" אלא חד לאומית. לאומיות חדשה, ישראלית, שתיהיה מבוססת על הישראליות של היום. "או קסנופוביה קפיטליסטית או דו קיום סוציאליסטי" אין לי שום אינטרס בדו-קיום עם חברה מפגרת, אכזרית, הומופובית ושונאת נשים. אני לא רוצה לחיות איתה. אני רוצה לשנותה, להפוך אותם לאנשים בעלי תרבות דומה לשלנו. "ממש פתאטי לנסות לבנות שלום צודק על בסיס אתנוקרטי גזעני, " עוד פעם, לא קשור ל"אתנו" "כל עוד הציונות בשלטון ימשיך מעגל הדמים." האמונה שצד אחד בסיכסוך הוא אחראי לכל או למירב הסיכסוך היא מוטעה, ולא משנה באיזה צד בחרת. "על מדינה המנשלת אותם מאדמותיהם והורסת את בתיהם?" דבר שישונה.

idoz

New member
הנה התגובה...

""על הכיבוש של אחיהם בשטחים?" ניתן לפרק את הקשר שלהם, ברגע שאתה מפרק את התרבות שלהם." המשפט שלך לא מובן. "" על מדינה המונעת מפליטים הזכאים לכך עפ"י כל קנה מידה בינלאומי לשוב לבתיהם בגלל נימוקים גזעניים של רוב אתני? " רוב אתני לא קשור." גרמת לי לחייך. אם כל הפשלתינים יממשו את רצון השיבה שלהם תוך זמן קצר יווצר פה מצב של רוב לא-יהודי. "יהודים, כמו ספרדים, כמו רוסים, כמו ערבים, הם לא לאום אתני. מה שמאחד אותם זה לא האתניות אלא ערכים מסוימים ומבנה חברתי מסוים." אם היו שואלים ערבי איפה הוא היה רוצה לגור בישראל או בפלסטין הוא היה אומר פלסטין. ""על מדינה המוגדרת "מדינה יהודית", משמע כלל לא שלהם?" כל הקטע הוא שהיא תיהיה שלהם, כי "הם" לא יהיה קיים. הם ישתלבו באופן מוחלט בחיים בארץ, וכמוהם גם המהגרים היהודים יהפכו את אותו התהליך." תשמע, אילולא הסעיף הפיצפון הזה של המדינה היהודית הם כבר היו משתלטים על המדינה ממזמן מבחינה דמוגרפית והופכים אותה לעוד מדינה ערבית נחשלת. ""על מדינה שהדת המעורבת בה קשות היא לא שלהם?" רוב רובם של הישראלים הם אתאיסטים. ניפעל באותן הדרכים גם נגד הפונדמנטליסטים היהודים." בקשר לדת, יש חלקים מסויימים שהיא מעורבת קשות , אך קח לדוגמא את אירופה וארה"ב. חוגגים שם חגים נוצריים (מבחינה רשמית) בלבד למרות שלא כל הציבור הוא נוצרי. ממתי אתה יודע שכל הציבור הוא אתאיסט?, פעם אחרונה שבדקתי רובו היה חילוני. ""על מדינה המנהיגה חוקי הגירה גזעניים" מדינות לאום מפעילות דברים כאלה. לנגח את ישראל על דבר כזה יהיה טיפשי. לדעתי, אם התהליך ילך יפה, ניתן יהיה לשנות הגדרות להגירה." בפעם האחרונה שבדקתי גם ארה"ב הפעילה חוקים דומים כנגד ערבים\מוסלמים. ""על מדינה השייכת למעמד עליון קטן ונצלני? " לא קשור. גם רוב הישראלים הם לא בעלי הון. אין כאן הקבלה "יהודים=ביליונרים, ערבים=עניים"" נחש למה כל זה. "אין לי שום אינטרס בדו-קיום עם חברה מפגרת, אכזרית, הומופובית ושונאת נשים. אני לא רוצה לחיות איתה. אני רוצה לשנותה, להפוך אותם לאנשים בעלי תרבות דומה לשלנו." אי אפשר לשנות אותם, הם ערבים. בסופו של דבר עינייך סגורות, פקח אותן.

Azazel

New member
תגובה.

"המשפט שלך לא מובן." כוונתי היא שאם הם יפסיקו לראות את עצמם כערבים, הם לא יחשבו אליהם כאחיהם. יציאה משהטחים, והפרדות מוחלטת מהם תעזור בדבר כזה. "גרמת לי לחייך. אם כל הפשלתינים יממשו את רצון השיבה שלהם תוך זמן קצר יווצר פה מצב של רוב לא-יהודי". לא לזה התכוונתי. כוונתי היתה שמדינת ישראל לא מפלה על בסיס אתני, אלא על בסיס תרבותי. אין "אתניות יהודית", וזה לא אומר שאנחנו לא עם. עמים רבים וטובים הם לא מאותו האתנוס. "אם היו שואלים ערבי איפה הוא היה רוצה לגור בישראל או בפלסטין הוא היה אומר פלסטין" בפעם המילארד, כל הקטע הוא שהם יפסיקו ליהיות ערבים!!! ואיך בגלל מה שכתבת קשור למה ששאלתי? "תשמע, אילולא הסעיף הפיצפון הזה של המדינה היהודית הם כבר היו משתלטים על המדינה ממזמן מבחינה דמוגרפית והופכים אותה לעוד מדינה ערבית נחשלת." נכון, אבל אם הםילמדו בבתי ספר ישראלים, וינהלו חיים ישראלים, הם גם לא יתפוצצו מבחינה דמוגראפית, וגם לא יהפכו אותה לעוד מדינה נכשלת... כי הם יהיו ישראלים לכל דבר. "בקשר לדת, יש חלקים מסויימים שהיא מעורבת קשות , אך קח לדוגמא את אירופה וארה"ב. חוגגים שם חגים נוצריים (מבחינה רשמית) בלבד למרות שלא כל הציבור הוא נוצרי. ממתי אתה יודע שכל הציבור הוא אתאיסט?, פעם אחרונה שבדקתי רובו היה חילוני. " נוכל לחגוג כמה חגים ישראלים. ואת חגי המדינה כמו יום העצמאות. וחילונים, אפילו אם מאמינים באלהים, הם לא דתיים במובן של אמונה בדת זאת או אחרת, במיוחד שהאלהים הוא אותו האלהים, כביכול. " בפעם האחרונה שבדקתי גם ארה"ב הפעילה חוקים דומים כנגד ערבים\מוסלמים" מכיוון שארה"ב היא לא מדינת לאום פרופר, זה שונה, ולא צודק.זה לא שהם מצפים לאמריקאים להגיע, כי כמות האמריקאים מחוץ לארה"ב היא מזערית. "אי אפשר לשנות אותם, הם ערבים. בסופו של דבר עינייך סגורות, פקח אותן." אתה בנאדם מעייף וטיפש , אם זאת דעתך. אין לך שום תגובה מתאימה לטענות ורעיונות שלי.

idoz

New member
תגובה שנייה בסדרה

"כוונתי היא שאם הם יפסיקו לראות את עצמם כערבים, הם לא יחשבו אליהם כאחיהם. יציאה משהטחים, והפרדות מוחלטת מהם תעזור בדבר כזה." לא נראה לי שזה יקרה אי-פעם. ההגדרה האתנית שלהם היא ערבים. "לא לזה התכוונתי. כוונתי היתה שמדינת ישראל לא מפלה על בסיס אתני, אלא על בסיס תרבותי. אין "אתניות יהודית", וזה לא אומר שאנחנו לא עם. עמים רבים וטובים הם לא מאותו האתנוס." האתניות של רובנו היא ישראלית-עברית. התרבות שלהם נחשלת אם עדיין לא שמת לב. "נכון, אבל אם הםילמדו בבתי ספר ישראלים, וינהלו חיים ישראלים, הם גם לא יתפוצצו מבחינה דמוגראפית, וגם לא יהפכו אותה לעוד מדינה נכשלת... כי הם יהיו ישראלים לכל דבר." כבר עכשיו הם לומדים בבתי ספר ישראלים. זאת בחירה שלהם באשר לאורח חייהם, מדינת ישראל לא מכריחה אותם לנהל אורח חיים "ישראלי" כדבריך. למה אתה חושב שאורח החיים שלהם הוא לא ישראלי? "נוכל לחגוג כמה חגים ישראלים. ואת חגי המדינה כמו יום העצמאות. וחילונים, אפילו אם מאמינים באלהים, הם לא דתיים במובן של אמונה בדת זאת או אחרת, במיוחד שהאלהים הוא אותו האלהים, כביכול." והחגים היהודיים לא יחגגו עוד רשמית במדינה? "אתה בנאדם מעייף וטיפש , אם זאת דעתך. אין לך שום תגובה מתאימה לטענות ורעיונות שלי." תגובתיי מתאימות בהחלט לרעיונותיך החולמניים. אני סבור שאפילו ענבר יסכים איתי בנקודה זו...
אגב, איך מדגישים משהו?

EverMan

New member
לא מסכים איתך בעליל.

אבל אני נמנע מלהיכנס לדיון הזה אז לא אפרט.

Azazel

New member
תגובה לתגובה לתגובה.

)"לא נראה לי שזה יקרה אי-פעם. ההגדרה האתנית שלהם היא ערבים." לא היא לא. ערבים אתניים הם יושבי חצי האי ערב. יש הבדלים רבים מאוד בין הערבים השונים, צבע אור שונה, לעיתים רבות צבע שער שונה. סתכל למשל על מוחמד בכרי. הוא לא נראה כערבי. אתנית, הוא לא ערבי. )"האתניות של רובנו היא ישראלית-עברית. התרבות שלהם נחשלת אם עדיין לא שמת לב" אבל לאורך הדורות, נקלטו ללאום היהודי השפעות אתניות מגוונות. וזה בסדר גמור! והאם אתה חושב שהחברה הספרדית היא נכשלת? איך זה בכלל כשור לנקודה למעלה? מה שאמרתי זה שלאום לא חייב ליהיות חד-אתני. )"כבר עכשיו הם לומדים בבתי ספר ישראלים. זאת בחירה שלהם באשר לאורח חייהם, מדינת ישראל לא מכריחה אותם לנהל אורח חיים "ישראלי" כדבריך. למה אתה חושב שאורח החיים שלהם הוא לא ישראלי? " כי סולם הערכים שלהם שונה לחלוטין. תקח לדוגמא את כל הבולשיט הפרמיטיווי של כבוד המשפחה. הם גם הולכים לבתי ספר בהם הם לומדים בערבית. )"והחגים היהודיים לא יחגגו עוד רשמית במדינה?" כן, אבל לא באופי דתי. כמו באמריקה (דווקא כל הכבוד להם בזה!) מדגישים עם הכפתורים למטה.

idoz

New member
תגובה לתגובה לתגובה לתגובה :)

"לא היא לא. ערבים אתניים הם יושבי חצי האי ערב. יש הבדלים רבים מאוד בין הערבים השונים, צבע אור שונה, לעיתים רבות צבע שער שונה. סתכל למשל על מוחמד בכרי. הוא לא נראה כערבי. אתנית, הוא לא ערבי." אתה הולך עפ"י מוצאם. הערבים חיים גם באירופה. "אבל לאורך הדורות, נקלטו ללאום היהודי השפעות אתניות מגוונות. וזה בסדר גמור! והאם אתה חושב שהחברה הספרדית היא נכשלת? איך זה בכלל כשור לנקודה למעלה? מה שאמרתי זה שלאום לא חייב ליהיות חד-אתני." אני לא חושב שהתרבות הספרדית היא נחשלת. לאום יכול להיות גם רב אתני בתנאי שהגזעים\תרבויות הן מספיק מפותחות כדי להתקיים זו לצד זו. כי סולם הערכים שלהם שונה לחלוטין. תקח לדוגמא את כל הבולשיט הפרמיטיווי של כבוד המשפחה. הם גם הולכים לבתי ספר בהם הם לומדים בערבית. בולשיט? אתה לא מכבד את תרבותם ואתה מצפה שהם יכבדו אותך? זאת צביעות לשמה! הם לומדים ערבית מפני שערבית היא השפה המשנית בארץ, כשם שניתן למצוא טפסים רשמיים ושמות של רחובות בעברית ואנגלית כך ניתן בערבית. " כן, אבל לא באופי דתי. כמו באמריקה (דווקא כל הכבוד להם בזה!) " לא אופי דתי? שוב אתה? ניקח לדוגמא את חג-המולד. הולכים לסנטה-קלאוס (הנוצרי) וחוגגים את יום הולדתו של ישו. בסרטים וסדרותאמריקניים יש דגש חזק מאוד על הדת הנוצרית (המשפחות\אנשים הולכים מדי יום ראשון לכנסייה).

Azazel

New member
תגובה בחזקת חמש.

"אתה הולך עפ"י מוצאם. הערבים חיים גם באירופה" מי, מהגרים מצפון אפריקה. הם בעלי תרבות ערבית, אבל הם לא ערבים! ערבים אתנית הם ערבים שמוצאם האתיני מארצות ערב. ערבים באופן כללי זה אנשים מהתרבות הערבית! " אני לא חושב שהתרבות הספרדית היא נחשלת. לאום יכול להיות גם רב אתני בתנאי שהגזעים\תרבויות הן מספיק מפותחות כדי להתקיים זו לצד זו" , בספרד, אין 2 תרבויות שחיות זו לצד זו, אלא יש תרבות אחת (למעט מספר מיעוטים.) "בולשיט? אתה לא מכבד את תרבותם ואתה מצפה שהם יכבדו אותך? זאת צביעות לשמה! הם לומדים ערבית מפני שערבית היא השפה המשנית בארץ, כשם שניתן למצוא טפסים רשמיים ושמות של רחובות בעברית ואנגלית כך ניתן בערבית." אנשים לא נולדים עם התרבות. התרבות היא מוכנסת במהלך הילדות וההתבגרות. אם אנחנו נפסיק את האוטונומיה התרבותית, אז התרבות הערבית המסורתית לא תיהיה שלהם. "לא אופי דתי? שוב אתה? ניקח לדוגמא את חג-המולד. הולכים לסנטה-קלאוס (הנוצרי) וחוגגים את יום הולדתו של ישו. בסרטים וסדרותאמריקניים יש דגש חזק מאוד על הדת הנוצרית (המשפחות\אנשים הולכים מדי יום ראשון לכנסייה). " כן כי בחג המולד בפרייז'ר וב"חברים", כולם חוגגים את יום הולדתו של ישו.

idoz

New member
תגובה בשנייה

מי, מהגרים מצפון אפריקה. הם בעלי תרבות ערבית, אבל הם לא ערבים! ערבים אתנית הם ערבים שמוצאם האתיני מארצות ערב. ערבים באופן כללי זה אנשים מהתרבות הערבית! מה זה משנה לך? הם עדיין חיים לפי התרבות הערבית. בספרד, אין 2 תרבויות שחיות זו לצד זו, אלא יש תרבות אחת (למעט מספר מיעוטים.) אז? אנשים לא נולדים עם התרבות. התרבות היא מוכנסת במהלך הילדות וההתבגרות. אם אנחנו נפסיק את האוטונומיה התרבותית, אז התרבות הערבית המסורתית לא תיהיה שלהם. אבל אז כל הערבים והארגונים השמאלנים למיניהם יעלו עליך. אם נגיד היית מעז לומר דבר כזה ל"מיעוט" בארה"ב היו נכנסים בך. כן כי בחג המולד בפרייז'ר וב"חברים", כולם חוגגים את יום הולדתו של ישו. אשמתי שאתה (והם) לא יודעים את משמעות החג?

Azazel

New member
אהבתי איך שאתה מתעלם מהתגובות שלי.

אולי משהו אחר יענה לי.

Azazel

New member
לא, בתגובות כמו "אז מה?"

אני אענה ל"תגובה" שלך מחר.

EverMan

New member
טוב נו ...

אני חושב שזו טעות. אני לא חושב שלישראל יש יעוד. היא לא מדינת הישראלים אלא מדינת היהודים. אילו היינו ארה"ב או שוויץ - זה היה מובן. או אפילו רוסיה. אבל אנחנו מדינה מיוחדת.

Azazel

New member
אני חש סימפטיה עזה לרומנטיקה

שלך. באמת. אבל כדי שנשאר לאום ולא ניעלם, כדי שלא נצטרך להתקפל תחת תכתיב של תרבות אחרת, למה שלא נעשה את זה? למען הרקורד, כבר עשינו את זה פעמים רבות.

Azazel

New member
למה לא?

נפתור חלק גדול מהבעיות הביטחוניות, נרוויח עוד אנשים שיהיו כמונו, ויהיו פוריים ויצרניים. נהיה חברה שבה כולם יעריכו את כולם, כי הפחד מהאחר לא יהיה קיים.

למעלה