פיתרון לשאריות הקמח-אורי שפט יתארח בפורום
שלנו ביום חמישי הקרוב, 03.04.14 -ג' ניסן, בין השעות 18-20., יענה על שאלות בענייני סודות אפיה, מאפים וייתן טיפים מקצועיים.
אני יודעת שאילו שעות קשות ביום חמישי אצל חלק מאיתנו, אך אני סבורה שזו הזדמנות נפלאה ונרגשת עד לשד עצמותי מהאפשרות לשאול אותו שאלות. תוכלו להעלות שאלות כתגובות להודעה זו כבר היום ולקרוא את התשובות בזמנכם הפנוי יותר. אני מתכוונת להדפיס וליישם אחרי פסח..
למי שלא מכיר, הקונדיטור אורי שפט הינו הבעלים של מאפיית לחמים הידועה ברחוב החשמונאים 99, תל אביב.
אורי הינו בן 48, בוגר תואר ראשון במדעי החיים. למד בביה"ס לאופים בקופנהגן ,דנמרק, לשם הגיע לאחר מסעות ארוכים בעולם. כבר ביום הראשון בביה"ס ידע שזה מה שהוא הולך לעשות בחיים...
שהה עם משפחתו בדנמרק כ-3 שנים , שם עבד במאפיות וקונדיטוריות שונות.
תחנות מפתח בקריירה של אורי:
קייטרינג רן שמואלי היה המקום הראשון בו עבד לאחר שחזר לארץ מדנמרק.
ארקפה -היה שותף ומנהל פטיסארט (ארקפה) ,הקים מהיסוד את המאפייה -קונדיטוריה
של ארקפה ועבד שם כ-4 שנים.
בנוסף עבד בבולונז'רי אריק קייזר בפאריז.
אורי עבד ולמד בקונדיטוריות ומטבחים עם מגוון אופים, קונדיטורים ושפים, בדנמרק ,באיטליה , בצרפת וכמובן מישראל.
אחד מהציטוטים של אורי האהובים עליי: " אני אוהב בעבודה את ריח הלחם, העוגות והקפה הטרי ואת הרגע שמוצר חדש יוצא מהתנור.
אוהב מאוד לעבוד עם אנשים שרוצים ללמוד שיש בהם את חדוות היצירה והתשוקה הפנימית לעשייה. "
כמעט כל יום, מעיד אורי, אני אוכל כריך סלט טונה על לחם שיפון ים צפוני זה טעים ובריא נורא עם המון גרעיני שיפון וגרעיני חיטה מבושלים.
היכינו המון שאלות!