פיתרון לשאריות הקמח-אורי שפט יתארח בפורום

לוס אנגלס

אנחנו עסוקים בלעשות את מה שאנחנו עושים היטב, כרגע לא ממהרים לשום מקום.
אולי בעתיד.
חג שמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם מבחינתי


 
בקע בעוגה

היי
יכולות להיות הרבה סיבות,
אישית אוהב בקעים, יש אף אופים שבכוונה חורצים את העוגה בעזרת סכין חדה לאחר כ 10 דקות אפייה.
הבקע מאפשר לעוגה להיות אוורירית וגבוהה יותר.
בהצלחה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פיתרון לשאריות הקמח-אורי שפט יתארח בפורום

שלנו ביום חמישי הקרוב, 03.04.14 -ג' ניסן, בין השעות 18-20., יענה על שאלות בענייני סודות אפיה, מאפים וייתן טיפים מקצועיים.

אני יודעת שאילו שעות קשות ביום חמישי אצל חלק מאיתנו, אך אני סבורה שזו הזדמנות נפלאה ונרגשת עד לשד עצמותי מהאפשרות לשאול אותו שאלות. תוכלו להעלות שאלות כתגובות להודעה זו כבר היום ולקרוא את התשובות בזמנכם הפנוי יותר. אני מתכוונת להדפיס וליישם אחרי פסח..

למי שלא מכיר, הקונדיטור אורי שפט הינו הבעלים של מאפיית לחמים הידועה ברחוב החשמונאים 99, תל אביב.

אורי הינו בן 48, בוגר תואר ראשון במדעי החיים. למד בביה"ס לאופים בקופנהגן ,דנמרק, לשם הגיע לאחר מסעות ארוכים בעולם. כבר ביום הראשון בביה"ס ידע שזה מה שהוא הולך לעשות בחיים...
שהה עם משפחתו בדנמרק כ-3 שנים , שם עבד במאפיות וקונדיטוריות שונות.

תחנות מפתח בקריירה של אורי:

קייטרינג רן שמואלי היה המקום הראשון בו עבד לאחר שחזר לארץ מדנמרק.
ארקפה -היה שותף ומנהל פטיסארט (ארקפה) ,הקים מהיסוד את המאפייה -קונדיטוריה
של ארקפה ועבד שם כ-4 שנים.
בנוסף עבד בבולונז'רי אריק קייזר בפאריז.
אורי עבד ולמד בקונדיטוריות ומטבחים עם מגוון אופים, קונדיטורים ושפים, בדנמרק ,באיטליה , בצרפת וכמובן מישראל.

אחד מהציטוטים של אורי האהובים עליי: " אני אוהב בעבודה את ריח הלחם, העוגות והקפה הטרי ואת הרגע שמוצר חדש יוצא מהתנור.
אוהב מאוד לעבוד עם אנשים שרוצים ללמוד שיש בהם את חדוות היצירה והתשוקה הפנימית לעשייה. "
כמעט כל יום, מעיד אורי, אני אוכל כריך סלט טונה על לחם שיפון ים צפוני זה טעים ובריא נורא עם המון גרעיני שיפון וגרעיני חיטה מבושלים.

היכינו המון שאלות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איך מכינים לחמים מראש עיסה/מחמצת?

שלום אורי.

בטח פרצת בצחוק למקרא השאלה ואמרת לעצמך - היא נפלה על הראש? זו תורה שלמה!

אז ככה. לחם המחמצת הטעים ביותר שאכלתי היה אצל אפרת כץ, בעלת "לחם שאור" מקיבוץ בית העמק. אפרת סיפרה לי שלמדה את כל מה שיודעת על אפיה ולחמים אצלך.

לכן, מאד התרגשתי כשהודיעו לי שהסכמת להתארח אצלנו.

ובחזרה לשאלתי - תוכל לתת קצת כלים והנחיות לשימוש בראש עיסה, למשהי כמוני, שאופה רק חלות (שמרים) ורוצה להתקדם ללחמים בריאים ומעניינים יותר.

תודה וחג שמח,

חני
 
ראש עיסה

הי חני
לחלות אין ממש צורך בראש עיסה.
ראש עיסה מכינים כך: ממסים את כל השמרים מהמתכון במעט מהמים המדודים (מהמתכון), מוסים בהדרגה מעט קמח (השקול מהמתכון) ליצירת מעיין דייסה סמיכה. מרכזים את כל הבצק בתחתית הקערה מכסים עם מעט קמח ומניחים לכ 20 דקות עד שנוצרים בקיעים בקמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה אורי, התכוונתי ללחמים בריאים יותר,

להבדיל מהחלות בהן אני מנוסה.

חושבת שהסרטון שלך ביוטיוב, אליו הפנת לאורני, הוא התשובה עבורי.

תודה!
 

אמרלדה

Active member
אולי יש לך מתכון ללא גלוטן? אם זו לא חוצפה

לבקש.

יש איזה מתכון טוב ללחם ללא גלוטן, כזה שבגללו יהיה שווה לי לקנות אופה לחם, להכין לעצמי, ולאכול פרוסה או שתיים ביום במשך רוב השבוע?

אה. ושיהיה בריא למדי ובלי סויה?

תודה רבה, מראש.

ותןדה, מראש.
 
מתכון חלות

היי מיכל
תוכלי לראות בYouTube את המתכון שלי לחלות של ״מאפיית לחמים״ תחת הכותרת חלות של אורי שפט.
 
איזה כיף ויש לי שאלה/בקשה

אני אופה כבר כמה שנים לחמים מקמח 70% מלא. אוהבת לחמים אווריריים וזה די מצליח בזכות בצק רטוב שעובר כמה וכמה לישות.
הבעיה היא שלחם אוורירי, משתטח ומאבד צורה.
אשמח לטיפ שיאפשר לי ליצור לחם אוורירי, בעל קרום פריך, ולא שטוח.
בעצם אשמח למתכון טוב להכנת לחם כזה בבית, בלי אבן שמוט, על בסיס שמרים יבשים.
תודה רבה.
 
לחם כפרי

אורני שלום
בYouTube יש מתכון שלי ללחם כפרי, במקום להשתמש באבן שמוט ניתן להפוך תבנית אפייה ולחמם אותה יחד עם התנור לפני הכנסת הלחם.
חג שמח
 

מלכה90

New member
אשמח למתכון קל ללחמניות לחצי

קילוללא מנוסה כמוני כולל כמויות מדויקות. תמיד מסתבכת עם כמות של המים שצריך להוסיף.תודה
 
מתכון ללחמניות

מלכה שלום
תוכלי לראות בYouTube מתכון שלי לחלה ממנו את יכולה לייצר גם לחמניות בכל צורה שתבחרי, כמו כן תוכלי לצפות את הלחמניות במה שתבחרי.
חג שמח ובהצלחה
 
למעלה