פיתרון לשאריות הקמח-אורי שפט יתארח בפורום

שירשיר61

New member
שאלת המקרון

מה הסוד להצלחה של מקרון ???

ושאלה קטנה האם יש לך מתכון לעוגיות קוקוס שהבסיס שלהם מרנג ??

ואיך מצליחים להכין אותם בלי יהפכו להיות קשים ??


תודה רבה
 
מקרון

שלום
אין סוד במקרון, יש כל כך הרבה פרטים קטנים קטנטנים בהכנה, בחומרי הגלם, באפייה, באיחסון שגם קונדיטורים מנוסים מתקשים. הרבה נסיונות, התמדה וייצור בתנאים קבועים מאפשרים יצירת מקרון מושלם.
משימה קשה בהחלט.
 
נ

נווהשאנן

Guest
איזה קמח מתאים לבצק פריך

שלום וברכה,
אני מבין שלחם דורש קמח עשיר בגלוטן. מה לגבי בצק פריך ומאפי שמרים, איזה קמח הכי מתאים להם?
יש בשוק קמח עוגה של סוגת (לא תופח) האם הוא מתאים לזה?
 
קמח לבצק פריך

שלום
בבצק פריך אנו מעוניינים לקבל פריכות, ולכן משתמשים בקמח עם אחוזי גלוטן נמוכים. קמח עשיר גלוטן יגרום לבצק להיות מעט צמיגי ורך יותר.
כך שקמו שמוגדר לעוגה יתאים.
לגבי מאפי שמרים קמח לחם או קמח כללי יתאימו יותר
סוף שבוע טעים
 

חנהפ

Active member
לא שאריות.. יש מתכון ללחמניות לפסח

ללא קמח מצה? רק מקמח תפו"א? הכיצד?
 
לחם בפסח

שלום
אהיה כן, לא אוהב לחם לפסח, אף פעם לא טעים לי, תמיד כמעט.. קרוב מזכיר אבל זה לא זה.
נח מהלחם שבוע
ואוהב מאוד מצות
חג שמח
 

מיהנינה

New member
תעלומת הוצאת העוגה מהתבניתה


שלום,

רציתי לדעת איך מעבירים עוגה שנעשתה בתבנית קפיצית למעמד יפה? ללא הבסיס של התבנית...


תודה רבה :)
 
תבנית קפיצית

שלום
את תחתית התבנית מרכיבים הפוך, כך שהצד הגבוהה בתוך התבנית והצד השקוע כלפי מטה. ואז קל לשחררה עם סכין ארוכה או פלטה.
ואפשר גם לגזור נייר אפייה בגודל המתאים, ואז להחליפה מהתחתית.
בהצלחה.
 

CallMeCavanaugh

New member
ללא לקטוז

חוץ מכל הבקשות ללא גלוטן, הייתי רוצה לדעת אם יש לך תחליפים מוצלחים ללא לקטוז לחומרים כמו שמנת מתוקה, חלב או חמאה.
האם חמאת קקאו יכולה להוות תחליף לחמאה או אולי שמן קוקוס? איזה חלב צמחי ייתן את התוצאות הטובות ביותר כתחליף לחלב?

תודה.
 
כשרות בניו יורק

שלום רב
אנחנו לא מייצרים מוצרים עם כשרות לפסח.
סליחה וחג שמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואל תצק עלי, יש לך הצעה לבצק ומילוי למעין

אוזן המן מלוחה? דגש על "מעין", כי יש פה בפורום מחלוקת קשה אם מותר לקרוא למלוחים שכאלה אוזניים..
 
אזני המן מלוחות

אצלנו במאפיית לחמים יש בפורים אזני המן מלוחות ולא ״מעין״.
מספר מילויים שאני ממליץ עליהם:
קוביות סלק וגבינת פטה או בולגרית, ניתן להוסיף אגוזי לוז קלויים ושבורים.
קוביות תפוחי אדמה ועשבי תיבול
קוביות בטטה עם גבינת צאן ואגוזי מלך
דגש חשוב הוא שהקוביות לא יעלו על חצי ס״מ ויש אפות או לטגן את הירקות לפני החיבור עם שאר המרכיבים.
חג שמח
 
למעלה