מתכון בבקה שוקולד ביתית
מתכון הבבקה
מרכיבים:
650 גרם קמח כללי
30 גרם שמרים טריים
110 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה
2. יחידות ביצים
150 מ"ל חלב
4\1 כפית מלח
וניל
צנצנת שוקולד נוטלה
150 גרם שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח
2. יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכה את השמרים.
3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח
בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה
4. אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה
ומגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש ומניילנים. ומניחים במקרר ללילה.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את ריבוע הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי של 0.5 ס"מ.
מורחים על כל מלבן את מלית השוקולד מפזרים שברי שוקולד ומגלגלים לרולדה. מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה.
• במידה והרולדה התחממה והיא רכה מידי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.
בעזרת סכין משונן מנסרים על הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים. את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן לראות את פסי הבצק והשוקולד. מניחים את שתי הרצועות בצורת X ומגלגלים לבורג.
מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
7. התפחה אחרונה ואפייה בתנור
את התבנית האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. המטרה היא שהעוגה תוסיף כ 70%-80% נפח. תלוי כמובן בטמפרטורת החדר, זה לוקח כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את העוגה בביצה טרופה עם מעט חלב ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30-35 דקות עד לקבלת גוון שחום.
• ב 15 הדקות הראשונות של האפייה לא לפתוח את התנור.
מוציאים מצננים אוכלים
סירופ סוכר לזיגוג
מרכיבים:
150 גרם סוכר
150 מ"ל מים
2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל
אופן הכנה:
לסיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום\ברנדי ואת תמצית הוניל. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.