פיתרון לשאריות הקמח-אורי שפט יתארח בפורום

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שמרים/בבקה

אורי,
תוכל לשתף אותנו במתכון לעוגת שמרים ביתית (ללא קיפולי חמאה לתוך הבצק) במילוי שוקולדי מנצח?
תודה
 
מתכון בבקה שוקולד ביתית

מתכון הבבקה

מרכיבים:
650 גרם קמח כללי
30 גרם שמרים טריים
110 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה
2. יחידות ביצים
150 מ"ל חלב
4\1 כפית מלח
וניל

צנצנת שוקולד נוטלה
150 גרם שוקולד צ׳יפס


אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח
2. יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכה את השמרים.
3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח
בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה
4. אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה
ומגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש ומניילנים. ומניחים במקרר ללילה.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את ריבוע הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי של 0.5 ס"מ.
מורחים על כל מלבן את מלית השוקולד מפזרים שברי שוקולד ומגלגלים לרולדה. מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה.
• במידה והרולדה התחממה והיא רכה מידי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.
בעזרת סכין משונן מנסרים על הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים. את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן לראות את פסי הבצק והשוקולד. מניחים את שתי הרצועות בצורת X ומגלגלים לבורג.
מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
7. התפחה אחרונה ואפייה בתנור
את התבנית האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. המטרה היא שהעוגה תוסיף כ 70%-80% נפח. תלוי כמובן בטמפרטורת החדר, זה לוקח כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את העוגה בביצה טרופה עם מעט חלב ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30-35 דקות עד לקבלת גוון שחום.
• ב 15 הדקות הראשונות של האפייה לא לפתוח את התנור.
מוציאים מצננים אוכלים

סירופ סוכר לזיגוג
מרכיבים:
150 גרם סוכר
150 מ"ל מים
2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל
אופן הכנה:
לסיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום\ברנדי ואת תמצית הוניל. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.
 

תכלתt

New member
מבקשת את המתכון המנצח ללחם שום.


 
לחם שום

הי
לחם שום אפשר להכין מכול מתכון לחם לבן ׳רגיל׳, לחם מלא, תערובת קמחים או כל מתכון אחר שתמצאי/תמצא מתאים ... אולי לא לחם מתוק.
בכול מקרה ממליץ לאפות את השום קודם או להכין מעיין קונפי שום, כיוון שבשום טרי יש חומר שמעכב את פעולת השמרים.
את שיני השום כדאי להוסיף בסוף לישת הלחם.
אפשר כמובן גם להוסיף תבלינים נוספים, תנסי עם רוזמרין ומעט מרווה.
בתאבון
 

APRSMON

New member
בבקשה ממך, אני זקוקה נואשות

ל _2 מתכונים של לחם נטול גלוטן.

אחד עם שמרים

ואחד עם א. אפיה או סודה לשתיה

צריכה שיהיו פרווה.

אודה לך מאוד על העזרה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ועוד עוגה פסחית, ללא גלוטן, בבקשה, כי אם

עם שקדים/אגוזים טחונים, או קמח תפוחי אדמה.
תודה!
 
עוגה לפסח

שלום
אפרסם בימים הקרובים בפייס בוק של ׳מאפיית לחמים׳ מתכון מנצח לעוגה לפסח
ואולי אף שניים.
חג שמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בצק פריך עם שמן- נסית להכין? חושבת

על קישים/פאי פרוה ולא משתמשת במרגרינה.

תודה!
 

shiri67

New member
ואולי כאן השאלה: מה ההבדל בין קמח שמרים רגיל

לזה שמיועד לפיצה ופוקצה?(אוסם).
 
ההבדל בקמחים

קמח ללחם הוא קמח חזק יותר מקמח לפיצה, בדרך כלל ההבדל הוא בכמות הגלוטן.
לצערי לא התנסיתי בקמח הספציפי המוזכר בשאלה.
חג שמח
 

אמרלדה

Active member
מחפשת בצק ללא מרגרינה ורצוי ללא גלוטן לרולדה

ממולאת בשר או ירקות. משהו שקל לעבוד אתו, יש? ותודה רבה מראש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה המאפים האהובים על הקליינטים שלך בNY?

ובכלל, מה שינית שם בגלל חומרים קצת שונים, העדפות והרגלים שונים של מקומיים, תרבות אחרת (החגים שלנו פחות רלוונטיים)?
מקווה שבסדר לשאול.
 
ניו יורק

הי
כמו במאפיית לחמים גם בניו יורק אוהבים קרואסון שקדים, מקלות גבינה, רוגאלך וכמובן הבבקה היא הקראנץ שוקולד שזכתה ע״י בניו יורק מגזין לטובה ביותר בניו יורק ומאז מושכת לקוחות ממרחקים.
בגדול ההחלטה לגבי התפריט בניו יורק הייתה להישאר .... אנחנו.
ובכול זאת מכינים עוגיות ענק, מיני באגט מצופה שומשום, לו קראנו ג׳רוזלם באגט.
וכן מתייחסים גם לחגים שלהם, שזה כיף ומאתגר פאי דלעת ועוד
 

נהורית1

New member
היי אורי


כמו כולנו אני די מסתמכת על מתכונים ממקורות שונים.
אלא שלצערי לא כל מתכון מצליח, אלא רק את אלה שאני
מקבלת אישית מחברות או קרובות משפחה.

השאלה היא האם לפי ניסיונך, המתכונים הם לצורך פרסום
בלבד? אין כאן מה שנקרא עבודה בעיניים?

אגב גם לפי המגיבים אני רואה שלא תמיד אלה שניסו את
המתכון הצליח להם. ויש כמה שיצאו מגדרם כדי להלל את
המתכון. אלה בטח קרובי משפחה וכדומה.

וסליחה ענקית אם פגעתי במישהו.
 
למעלה