פכים מעולם האמנות ששמעתי בהרצאה

אנימו

New member
פכים מעולם האמנות ששמעתי בהרצאה

של בוקר בנושא: השפעות חוץ אירופאיות על האמנות המודרנית. מסתבר שהצייר מאנה שטוענים כי היה המודרניסט הראשון הושפע מאוד מן הציור היפני. יפן, אגב, היתה סוגרה להשפעות מלבר ומלגו (מבחוץ והחוצה) עד אמצע המאה ה-19. ומה מאפיין את הציור היפני? ציור ללא נפח, שטוח , צורות גיאומטריות וללא כתבמי אור וצל. צבעים אינטנסיביים. ציור קוי ודמויות מתוחמות . הפרופורציות שונות מאלה שבציור המערבי. אין נקודת מגוז, דהיינו, הפרספקטיבה אינה דומה לזו שבציור המערבי. הנושא הדומננטי - זונות וגיישות. תנועתיות בקו (ריקוד ותנועה) והרבה אורנמנטיקה (קישוטים) . מסתבר שהמאפיינים הנ"ל מצויים בציוריו של מאנה. לדוגמא : החלילן. צבעיו עזים. אינו עומד על הקרקע. מעט קוים מציינים את הקפלים בבגדו ומסתבר שמזכיר ציור של צייר יפני. ועד כאן השיעור באמנות להיום!

אנימו

New member
רק עוד הערה: הציורים הם על נייר

ומגילה מאורכת . זה קשור לעובדה שפני הארץ מכוסים בהרי געש אבל שכחתי איך זה מתקשר.....
מזל שלכם! ציור יפני בסגנון ימאטו - אמנות חילונית. ועכשיו סיימתי - סופית!

bimbo.

New member
אני מאוד אוהבת דווקא את כתמי

האור והצל. לדעתי הם "עושים" את הציור. הציורים היפניים יפים ו"חיים" בזכות התנועתיות שלהם והצבעוניות. אבל הם "נקיים" מדי לטעמי.

אפי 7

New member
בעונה שעברה הייתי עם חברות ../images/Emo126.gif

בסדנא "הפסיכולוגיה שבאמנות" - 5 הרצאות מאלפות ומהנות, מלוות בשיקופיות של יצירות אמנותיות של גדולי הציירים. יודעת אני כי באותם רגעים מאוד מאוד נהניתי, מאחר ואיני קרובה כל כך לנושא האמנות שבציור, נשאר לי רק הטעם הטוב של ההרצאות ולא כל תוכנן. היום, שאני קוראת ספר, רואה סרט, הצגה, הרצאה, נהנית בזמן אמת, ולא מהרהרת האם אזכור בכלל את התוכן, כי הזמן בכל אופן עושה את שלו, ותאי הזכרון מתמעטים. שבת נעימה. אפי

מלוזין

New member
נשמע מעניין

ומרחיב, מידע חשוב לנוסעים לחול ונגררים במוזאון. אני אוהבת את מנה שצייר את חבצלות המים וההשתקפות של העצים בגנו. זו היתה תקופה סוערת וחדשנית בעולם הציור,הם כונו אז ציירים מודרניסטים. אז לא ידעו לאן נגיע עם המושג אמנות. עוד לא למדתי להוסיף תמונה.....

נֵנָה

New member
אנימו השם הוא: Claude Monet ../images/Emo8.gif

ואיך אפשר שלא לצרף ציור אחד מתוך הציורים הרבים שלו שיש לי באמתחתי/ספרייתי...
בציור בתו של מונה ג'יין רוכבת על תלת אופן שנקרא אז הסוס המכני...

odo13z

New member
כל הכבוד קפטיין.../images/Emo140.gif

טוב לשמוע מדי פעם דברי טעם שכאלה ולהוסיף להשכלה האמנותית שלנו. הארות מסוג זה בכל תחום שהוא ברוכות תמיד בעיני.אולי אוציא מהאבק את האנציקלופדיה לאמנות ששנים לא קראתי בה ואזכר מעט

תודה אנימו, נהנייתי מההסבר וההדגמה

אני אוהבת את הציור הקשתי עד עיגולי הנקי היפני, אמנם יש בו ריחוק, אך הוא קוהורנטי ומדוייק. ואפרופו גיישות, החלק הארוטי בעיני הגבר היפני זה העורף של האישה, ואפשר לראות זאת בלבוש המסורתי של הגיישה, הנה זה כאן במצורף, וערב טוב

נֵנָה

New member
אנימו ../images/Emo51.gif על השעור המעניין

מכל מלמדי השכלתי וגם ממך
גם לי יש את החלילן, רק קצת יותר בגדול, למען כל שומרי האמנות בספריות הפרטיות
עוד כמה ציורים שלו בהמשך ...

נֵנָה

New member
חברים שימו לב, מדובר על האמן

אדוארד מאנה ולא קלוד מונה... והנה עוד ציור של אדוארד מאנה בשם: "זמרת הרחוב"

נֵנָה

New member
בודאי חמדתי ../images/Emo6.gif יש כאלה שטועים

בין מונה למאנה, לכן כתבתי את מה שכתבתי... קלוד מונה התגורר בוילה בז'יברני, ליד פריס והוא צייר כמה וכמה ציורים של חבצלות המים שצמחו בחצרו... הנה אחד מהם
מומלץ בחום לבקר שם בטיולכם הבא לפריס... כמו גם המוזיאונים של פיקאסו ורודן... אין צורך להזכיר כאן את מוזיאון הלובר ואת מוזיאון ד'אורסיי שבהם בודאי רובכם כבר ביקרתם...

למעלה