פכים מעולם האמנות ששמעתי בהרצאה

p a l o m a

New member
וגם במוזיאון רנואר בצרפת בעיר

קאן-סור-מאר... למה למה מזכירים לי את זה?? מה אני אהיה שם עוד פעם?.... נשאר רק הגעגוע.. איזה מקום מדהים ברביירה הצרפתית..

נֵנָה

New member
פלומה, לפריז לא נוסעים רק פעם אחת

אני הייתי 4 פעמים בפריס ועדיין לא ראיתי הכל...

p a l o m a

New member
ננה אני רואה שאת שוכחת שאני../images/Emo6.gif

עוד צעירה..
פאריס מהזה מחכה לי....

p a l o m a

New member
ננה . מי צייר את היריד .. מונה

או מאנה - כבר התבלבלתי. ואם בנושא הרמיטאז' עסקינן נאמר לי ממקור מוסמך "לעזוב את אירופה , ארה"ב מזרח קרוב, מזרח רחוק וכו' וכו' - ולהשקיע את המשאבים הכספיים בנסיעה לסנט פטרסבורג ולבקר במוזיאון הרמיטאז'". מישהו היה שם? ספר ספרו

נֵנָה

New member
אחי היה שם חודשיים עד לפני שבועיים

הוא היה גם במוסקבה וגם בסנט פטרבורג, אבל לא קיבלתי ממנו תמונות, כי הוא לא יודע איך מקטינים ושולחים
חברים שלנו היו בשנה שעברה וחזרו נפעמים ומלאי רשמים ...

פלומה, שבת שלום, אני הייתי בסנט

פטרסבורג, וגם ביקרתי במוזיאון הרמיטאז', יש לי ספר על המוזיאון, כמובן שלא ראיתי הרבה, צריכים לבלות שם חודשיים בשביל לראות שם הכל, הייתי המחלקה שהודקשה לרמברנט, יש שם ציורים שלא ידעו על קיומם, גם לא יודעים אם רמברנט בעצמו צייר אותם בשלמותם או העוזרים שלו, ידוע שהיו ציירים שעבדו במחיצותו, שהם עשו חלק מהעבודות והוא היה עושה את הפיניש. היתה תוכנית של כמה פרקים על המוזיאון בטלויזיה, בכל פעם נתנו חלק אחר של עם הסבר, היה מאוד מענין.

לאה,איזה עוד דברים מענינים יש בסנט

פטרבורג, לנינגרד לשעבר, כמדומני, אומרים שהיא מדהימה, לא ביקרתי שם

אנימו

New member
ננה - והוא צייר את ננה (2 קמצים)

שהיתה ידידה של צייר מפורסם שהתחבר עימו. נדמה לי - ואן גוך???? ננה של מאנה ולמי שרוצה לעשות את הדוקטורט על מאנה רצ"ב אתר: מאנה

יכול מאד ש ננה הייתה הזונה שואן גוך

כרת למענה את האוזן שלו ושלח לה אותה במתנה, "מאשיגינער" לעשות כזה דבר, האייקון לא עולה, אחפש בהזדמנות את ננה, אנימו גירית את סקרנותי, פשוט קשה לי לעזוב עכשיו את שולחן המחשב אני שומעת רשת ב עם מוזיקה מעולה, וקודם לכן שמעתי תוכנית רדיו שאני משתדלת לזכור לא להחמיץ כל שבוע, לא רציתי להפריע לכם באמצע הדיונים, אבל תרשמו לפניכם: מי שאוהב "שעת סיפור", כל יום ששי רשת ב' בשעה 21.05 כ- 50 דקות: הקראת סיפור מהקלאסיקה של הספרות, ודיון.

נֵנָה

New member
דולצי, אמיל זולה כתב את הרומן ננה

על חייה של "ננה" נערה שחיה בשכונת עוני. וגם את הרומן על "ז'רמינל" שמספר על קהילת כורי פחם. אולי זאת היא אותה ננה שצייר מאנה, בהשראת הרומן של אמיל זולה...? כשהייתי קטנה זכור לי שהיו גם סרטים שהתבססו על שני הרומנים האלה.

אני יודעת שאמיל זולא כתב את ננה גם

את "אני מאשים" על משפט דרייפוס ואת ג'רמינל, קראתי את כל הספרים הללו, אך אם אני לא טועה, ננה הייתה ההשראה, אני לא בטוחה שזה קשור לאמיל זולא, אך השם שלה זכור לי כדמות שחיה במציאות באותה תקופה, אשתדל לברר ואם יהיו תוצאות אביא אותן לכאן.

אמיל זולא כתב ספר בשם ננה, הם כולם

חיו באותה תקופה ובאותו מקום, גם אני זוכרת אותה, לא בטוחה שזאת אותה השראה, אם אני לא טועה יש גם מודל ציור שלה, צריך לחפש

חחחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif נראה לי

שלו היא הייתה יודעת שהיא תיכנס להיסטוריה, היא הייתה מסתכלת על ואן גוך אחרת

אנימו

New member
ננה - WALLA נזכרתי . הוא צייר את

ננה שהיתה ידידתו של אמיל זולה ויש לו גם ציור בו נראה זולה מחזיק בספר אמנות. זולה היה ידיד טוב שלו. המרצה דיברה על זה היום. עשיתי כבר מיש-מש...אבל משהו נקלט
והמדובר לדעתי באדואר מאנה. אי אפשר לומר שלא היה כאן טראנס מוחות! דולצי- תודה על תרומתך ל"שיעור"
בעוד שבועיים השיעור הבא. אני כבר ארשום ביתר דיוק כדי לא להתפשל...אבל אל תבנו על זה

למעלה