פכים מעולם האמנות ששמעתי בהרצאה

זהו אנימו../images/Emo45.gif ידעתי שאפשר לסמוך על

הידע שלך, הייתי בטוחה ש ננה הייתה ההשראה של מישהו מהם, לא זכרתי של מי, וזכרתי שיש ציור שלה, אני מחכה לשיעור הבא, הנאה מובטחת
נשאר לנו למצוא את הדיוקן שלה ולברר עם יש קשר בינה לבין ואן גוך, איזה ימים סוערים, מענינים, יצירתיים, טרגיים ובכלל בלתי רגילים, לא לשכח את סזאן וטולוז לוטראק, אגב מה שעשה ואן גוך זה היה לאחר ריב סוער שהיה לו עם גוגן, שהיה חברו הטוב, שעזב הכל וחי בטהיטי, שם הוא גם סיים את חייו לאחר שנדבק בעגבת, אבל זאת כבר אופרה אחרת

אנימו

New member
דולצי-ננה כבר מככבת בפורום. הכנסתי

את התמונה באחת התגובות כאן....ואל תסמכי עלי יותר מדי

בהתחלה לא ראיתי, אחר כך התמונה

עלתה, אם זה זותי עם המחוך והשרוכים, אני בכל מקרה הולכת לראות

נֵנָה

New member
אמת ויציב אָנָנִינָמוּ אמיל זולה

אכן היה ידידו של אדוארד מאנה והוא צייר גם אותו... הוא צייר גם את משפחתו של מונה ... משום מהבאה לי המלה הזאת שזכורה לי מימי ילדותי ולא יודעת למה... אָנָנִינָמוּ מישהו יודע? מישהו זוכר?

אנימו

New member
נו, אם כולם מסכימים עם כולם - אני

יכולה להרדם
בשלוה. ננה- לא זכורה לי מילה כזו.

p a l o m a

New member
ננה. במסר הראשון שכתבתי לאנימו../images/Emo6.gif

(כשהצטרפתי לפורום ..) כתבתי לה שהניק שלה מזכיר לי שבצבא היו החיילים אומרים "אנאנינאמו"
זה נחשב אז לביטוי "גס" לכן אף פעם לא הסבירו מה זה. זה כנראה בטורקית או בשפה דומה לה.. ואולי בעצם משפה ערבית.. לא יודעת בכל אופן נשמע כמילה גסה.. וכל פעם כשאני קוראת אנימו "בא לי ל'גיד את המילה ההיא: -D

אנימו

New member
פלומה-אני לא אהיה חברה שלך!../images/Emo6.gif

ראי הוזהרת! ואני כן אקרא לך פלומוש....או פלומינה....

p a l o m a

New member
פלומינה נשמע נחמד ../images/Emo6.gif רק לא

פומלה...פלומבה.. כמה עשו אימפרוויזציות על הניק שלי....לא יאומן..

שבת שלום ובוקר טוב, הבהרה לכם

בשיחה של אתמול ,העליתם כמה ציירים נהדרים, אבל היה קצת בלבול בשמות מכיוון שהשמות קצת דומים, אבהיר את עצמי: אדואר מאנה נולד בפריס ב-1832, הוא צייר את הילד עם החליל, חוץ מצייר היה אמן ההדפסים. קלאוד מונה נולד בפריס, ב-1840, הוא היה צייר ומראשי האימפרסיוניסטים. אדוארט מונה נולד הנורווגיה ב-1863. עסק בציור, הוא היה אדם קודר, כשראה מה הולך בעולם. הוא צייר את הצעקה הגדולה, שזה מתאים גם להיום!!

נֵנָה

New member
גם אני לא זוכרת ידידתו של מי, אבל

מעניין אם אותה הוא מצייר גם בציור המצורף ...
אני כבר הולכת לסייר באתר שצרפת, מעניין אם אני מכירה אותו...

בכלל האימפרסיוניסטים נהדרים, בלתי

נשכחים וממשיכים להשפיע, השם שניתן להם בא בעיקבות המושג אימפרסיה, שרוצה לומר: רשמים רגשיים פנימיים חזקים שבאים לידי ביטוי והבעת רגשית בציוריהם

p a l o m a

New member
והמוטיבים האלה הופיעו גם (ארט דקו)

(ארט נובו) על כלי חרסינה, בציוריו של טיפאני,בעבודות הזכוכיות שלו ושל לאליק, של גאלה GALLE- בקיצור ליפנים ולסינים היתה השפעה עם האורנמנטים שלהם והצמחים האופיינים על הרבה שטחים באומנות

ראיתי את הציור המקורי במוזיאון

אורסיי בפריז, מוזיאון מדהים, כדאי מאד לבקר בו, מלבד ציורים מפורסמים, ופסלים יש גם עובודות עץ, שידות ושולחנות איפור מדהימותתת, מרוב התלהבות רכשתי גם את ספר המוזיאון.

למעלה