פלד ואורטגה - המיקסטייפ פרומו

moshe alfasi

New member
מצטער לבאס אותך מעכשיו, זה לא.

גם אני מצפה וחושב שזה הולך להיות אחלה פרוייקט, משהו שהולך לרענן ולהראות משהו חדש, אבל שמע אחינו, לא יותר מזה, לא "הדבר הגדול הבא", לא פריצה ולא כלום, מצטער לאכזב חבוב, זה לא ייצא מהפורום הזה, אלא אם כן יש עוד אנשים ספציפיים שהקלידנית ידידה שלהם, והיא הולכת להביא להם את האלבום, לא יותר מזה. אני מקווה שיגיעו לפלטינה, בע"ה שיהיה איזה טעם לנרגילה על שמם.

TakTik

New member
מי שהיה בהופעה בעיר הבירה יודע

עד כמה הדבר הזה יכול לתפוס. רק חייב שזה יהיה על בסיס הופעות. עד עכשיו פלג ואורטגה הם צמד מבוסס קהל הופעות, והם חייבים להמשיך כך, בעיקר עם ההרכב החי. אני יכול להגיד בוודאות שגם אצל חבר'ה שפחות בראש של היפ הופ, ההופעות זה ה"הוק" שתופס אותם, ושואב לתוך המוזיקה. אני חושב שההשוואה ל Hell Hath No Fury חכמה מאוד, גם בוייב הכללי.

Funky Giraffe

New member
למרות שהמיקסטייפ לא תפס מספיק אצלי

המופע אדיר וכל מי שיגיע בזמן לשב''ק ס' בחמישי הולך להבין מה זה נקרא להיות יורשים.

moshe alfasi

New member
נשמע תענוג...

מגניב ובעיקר מבולגן... המון רעש וצלצולים ופחות מידי דברים תאכלס.... איזה הגזמות עפות פה... האלבום הכי מצופה, האלבום הכי טוב שייצא, צאו מהסרט, אולי האלבום הכי טוב שיצא מהפרברים-טרופרז למיניהם, אבל לא יותר מזה. זה לא שלא אהבתי את החומרים, יש לי שני שירים מלאים, ועוד שטויות ישנות, ואני אוהב לאללה... אבל מפה ועד הדבר הכי טוב שיצא, צאו מהסרט אחושילינג.

seekid

New member
אני לגמרי איתך.

יש בזה הרבה אלמנטים מגניבים, פלואו, ביטים עם פוטנציאל... אבל כל העסק מבולגן לגמרי. בנוסף, הפלואו לא מצליח להחזיק את הליריקס המביכים, נדמה כאילו הם ישבו עם מילון חרוזים והושיבו אותו על הביט, הושיבו אותו טוב אמנם, אבל כל קשר בין משפט למשפט מקרי בהחלט. אסוציאטיבי מדי וילדותי לרוב. בהחלט לא הדבר הטוב ביותר או המצופה ביותר, נכון למיקסטייפ זה. אולי באלבום זה ישמע אחרת.

DJ$upreme

New member
מכל מה שקראתי אני הכי נוטה להסכים אתך דווקא.

נראה לי שהם אמסיז טובים אבל גם נראה שהם על 130% כל הזמן. מישהו צריך לקחת שם את הענינים בידיים, וללחוץ על הברקסים מדי פעם. . בנוסף נראה מהמיקסטייפ הזה שיש להם בעיקר ביטים מאוד מורכבים ורועשים, אבל לא ממש שירים, וחבל. כאלו חומרים לא אומרים כלום כמעט לאף אחד. לא נראה שיש פוטנציאל לעבור למאזין בצורה שיכולה להשאיר איזה שהוא רגש או משקע. מבחינת תכנים יש הרגשה ברורה של "שמענו כבר". הפלואו טוב, יש פאנצ'ים נחמדים אבל הרגשה כללית של הסתמכות יתר על פאנצ'ים ופחות על תכנים. הקולות שלהם מענינים ומשלימים זה את זה. אבל, יש בעיות דיקציה בולטות. דווקא נשמע פרויקט מעניין, וסופסוף מאוד היפהופ, אבל כרגע זה וכהן את מושון ביחד נראים לי פרויקטים שצריכים עוד הרבה עבודה ותשומת לב, אחרת ישאירו בערך את החותם שהשאירה פיזדה. כלומר בון טון לשבועיים לכמה אנינים והתפוגגות כללית.

...

תגובה לך קודם כל: אני לא חושב שהם צריכים לחשוש מזה שבקטע שלהם אין סגנונות יותר שיריים, זה ראפ זה היפ הופ, הקצב נכון, המעברים, השינויים, ההתייחסות לפה ככלי נגינה, זה ראפ. הקהל בישראל בעייתי בשביל אנשים שמנסים ליצור משהו ממקום אמיתי, כי כמו בכל מדינה מערבית רוב ההערצה וההערכה היא ריקה מתוכן והיא תרבות המונים, שלא מצליחה להעריך משהו ולמדוד אותו על המשמעות שבו, אלא צורכת את המוצר באופן אובססיבי עד שהוא לא מספק, ועוברים לאחר (ביטים, דיקציה, זה דברים יפים זה לא העיקר בראפ, זה כמו להתחתן עם מישהי כי יש לה ציצים יפים, זה חשוב אבל זה לא העיקר וצריך לשים לב..). יש מתח בין האמת של האמן ובין הצורך שלו בפופולריות. נוספת כאן למשוואה עוד בעיה מקומית, שוק המוזיקה קטן, והחקיקה גם כן לא תומכת באמנים, כך שהצורך בפופולריות מכריע לרוב את המשוואה. וחייב לקום מישהו עם ביצים כגון הנ"ל, שלא ייכנע למשוואה שהמערכת מציבה בפני האמן, ויינסה להכריע את המשוואה עם האמת שלו וצדקת הדרך, זה הסיכוי היחיד לעורר פן מהפכני בסצנה ה"עדרית" והריקנית של הראפ בישראל. פרברים על כל הגילגולים שלהם, בהחלט יוצרים תרבות, מציבים אלטרנטיבה, יוצרים סביבה חדשה להיפ הופרים, והיפ הופר חדש. כאן אני חולק עליהם. על התרבות שהפרברים יוצרים. פלד לא עשה צבא (אני בספק אם אורטגה עשה ואחרים גם כן, אני יודע ש"פורנו" כן - זוכרים את פורנו? הוא היה גדול לדעתי), דבר שאישית מפריע לי עד כדי שלילת הזכות לעשות ראפ (לבקר את הסביבה שלך). מטריד אותי כל פעם שהוא מביע ביקורת כלשהי. העיסוק המוגזם, ופולחן ה"קאנאביס" שפרברים עורכים(ההסמלה, הדיבור, ההתגאות בשימוש) , גורם לחשוב שהיפ הופ לא העניין המרכזי כאן אלא המאריחואנה, היא זו שמהווה את התרבות ולא אידיאלים אחרים. אפשר לנתח ולדבר הרבה על הנושא, בטח לא בפורום תפוז, שאני בספק אם קוראים הודעות שמכילות מעל שני משפטים, אבל הביקורת המסויימת שהבעתי כאן היא בונה. אני באמת חושב שפרברים הם חלוצים הם רק צריכים להתבגר במובנים שונים. לגבי המיקסטייפ ספציפית... התוכן. הכל נשמע הארדקור, נקי בלי איזה מטרוסקסואל ממשפחת טאקט עם תואר בפזמונים שמתחיל לשיר פתאום. אבל התוכן, המילים מה שנקרא... אי אפשר לבסס ראפ על פאנצים, אני חושב שבאמת מתבקש כאן משהו שהוא מעבר לזה, אידיאולוגיה שתשתקף מהמילים. כיוון פוליטי, חברתי, תרבותי. זו רק טעימה, אני מקווה שבאלבום יהיה אחרת. כי זה נשמע טוב אבל זה גם נשמע כמו משהו שאני ישמע פעמיים שלוש וזהו, ואני מניח שזו לא שאיפה של אמן להיות חפוז של כמה פעמים וגמרנו. אני ישמח לשמוע מהראפ מי הם, מה הם, מה הם חושבים על העולם, מה המנטליות, למה לעזאזל ההוא לא עשה צבא, אולי הוא מתנגד לזה? לא יודע. דברו על משהו. ראפרים בעבר כמו NWA גרמו לשיח חברתי בארה"ב בנושאים מסויימים, שלא דנו עליהם באופן ציבורי לפני. זו פריצת דרך ולא ביטים ודיקציה.

מירו420

New member
תגיד לי מאיפה צצת יא מתוסכל

קודם כל מי אתה שתשפוט שמי שלא עשה צבא אין לו זכות לעשות היפ-הופ? מי בדיוק שם אותך שופט? ומי שאתה שתכתוב שאתה בספק אם אורטגה עשה צבא? מי אתה בכלל? אתה מכיר אותו? נראה לך שיש לך ראייה כזאת חדה? במקרה, אבל רק במקרה, אני מכיר את אורטגה מגיל 12 בערך הבן אדם הזה טחן בג'נין כלוחם בנח"ל שבתות על שבתות בזמן שאתה (כמו שזה נשמע) הידקת מסמכים בקריה. הבן אדם עשה שמיניות באויר וטחן יותר מכולם רק בשביל שיוכל להמשיך לעבוד על המוסיקה שלו ולהמשיך להופיע ולהתקדם תוך כדי שירות קרבי. תאמין שזה לא עוד איזה משתמט פרוטקציונר שמדינה הזאת מוצפת בהם.. לא סתם הם עובדים ומקבלית את שיא ההערכה מהטופ שבטופ בכל מה שקשור בז'אנר הזה. יוסי פיין, שבק ס', הדג נחש.. ומה איתך? מה אתה עושה בחיים שלך חוץ "מלהטיל ספקות"?

שמע -

ראשית כל, עצה ממני - קוראים באינטרנט יכולים ללכת לאיבוד דיי בקלות עם הטקסט הלא מפוסק והלשון הבומבסטית שאתה עושה בהן שימוש. אולי כדי שתנסה למתן. לענייננו - "עדריות" היא תופעה שפשטה מזמן לא רק בסצינות הראפ וההיפ-הופ המקומיות והעולמיות כאחד, אלא בכל ז'אנר וז'אנר בקשת המוזיקלית. גם האינדי, גם הPאנק, המטאל לסוגיו, ושפע סגנונות אחרים שחורגים ממוסכמות של פופ - כולם הפכו מזמן לממוסחרים. את המשוואה שמציבה ה"מערכת" קשה מאד להכריע (נכון לעכשיו), וגם אמנים "מהפכניים" כביכול פועלים בתוך גבולות הכללים במכתיבה תעשיית המוזיקה. אלה שלא - סביר להניח שלא תשמע עליהם כלל. זה מה שקורה שהמוזיקה הופכת לפרנסה. אין בזה כל פסול - המושג "מסחור" הוא לכשעצמו ילדותי, לא בוגר, ולדעתי - מעפן. גם לאמנים פופולאריים יש אמת פנימית ותקפה. לא כולם צריכים לגור בסקוואטים, לאכול מהזבל ולהדפיס 100 אבומים אך ורק על ויניל. ה"פן המהפכני" שאתה מדבר עליו דווקא הוא ריק מתוכן. על איזו מהפכה אתה בדיוק בונה? אין שום קשר בין ה"זכות לעשות ראפ" לבין שירות בצה"ל. אתה יכול להעביר ביקורת גם אם לא שירתת בצבא, ולהיפך - השתמטות היא לעתים בדיוק סוג כזה של ביקורת (אם אתה לא עצלן מפונק מכפר שמריהו שיוצא מהצבא בשביל ללמוד ברייכמן). אם היית מכיר את פלד, היית יודע שלצה"ל הוא לא התגייס בשביל להתעסק במוזיקה שלו ברצינות. ואם היית מכיר את הפרברים, היית יודע שכל הקונספט מאחורי ההרכב שלהם הוא בדיוני, סאטירי ומגוחך. הם עדיין עושים אחלה מוזיקה. וכן, מותר להם לאהוב מריחואנה, לשיר על מריחואנה ועדיין להיחשב מוזיקאים רציניים - ראה ערך בוב מארלי, ג'וני קאש, ג'ון קולטריין, סנופ דוג. תפסיק להתחסד ולהתפלצן על משמעויות עמוקות ומהפכות חברתיות. בנית לעצמך מגדל שן בשקל. מוזיקה זו מוזיקה, עם מסר ובלי מסר, ולבצע בה נתיחה שלאחר מוות כמו שאתם עושים כאן בפורום זה פשע של מאוננים אינטלקטואלים כביכול, שחושבים שהם יודעים את הכל ושמעו את הכל. אולי אם הייתם קוטנר או שאול גרוסמן, הייתי יכול להתייחס אליכם ברצינות. נ.ב - אורטגה עשה צבא, אפילו קרבי, וטחן מחסומים בג'נין יותר פעמים מאשר אתה מביא ביד בשנתיים שלמות.

Funky Giraffe

New member
../images/Emo45.gif

אין שום קשר בין צבא למוסיקה, בין אם שירתת ובין אם לא זה פשוט לא משנה. אני כן הולך לשרת, אבל גם אם הייתי מחליט שבא לי להשתמט לא אמורות להיות לזה השלכות על המוסיקה שלי. ואם לאט לאט במדינה הזו כולם יהפכו להיות חולי נפש ופאנטים ויפלו על מוסיקאים רק בגלל שלא עשו צבא זה יהיה הרבה יותר מעצוב.

rockninja

New member
אידיאולוגיה עלק

חלאס עם הדיבור הזה על "אידיאולוגיות" ו-"אידיאלים" שצריכים להיות הנושא של כל שיר ראפ. זה שיש ארבע שירים שאפשר להגיד שהם כאלה זה מגניב, אבל לא כל שיר צריך להיות כזה ובאמת הרוב המוחלט הוא לא כזה. שמעת על שירים שמדברים על לעשות חיים? שירים כיפיים? סתם דברים קצביים ומגניבים? או משהו מקפיץ, או אווירתי.... חלאס לדרוש מראפ מסרים של פילוסופים.

יכולות ווקאליות נדירות

לקראת סיום המיקסטייפ התחלתי להתרגל, והעניין די ירד. זו לא מוזיקה שאקח אותה איתי או אשמע בבית אבל הופעות הם בטח מעולים! בהצלחה.... (למרות שלא נראה לי שמוזיקה כזאת תימכר טוב במדינה שלנו).

dweck2k

New member
לא מופיעים ואין לי שמץ.

הופעה הבאה עם קוואמי בלבונטין 7. 29.8, יום רביעי. 40 ש"ח כניסה. מי שרוצה לעזור להפיץ את השמועה שיכתוב לי למייל: [email protected] דוויק

pSyhoKokiLiDa

New member
וואי וואי..

כבר תקופה שאני לא מאזין להיפהופ ודי שכחתי מי אלו פלד ואורטגה אבל אני חייב לציין שהם ממש ממש טובים! פלואו מטורף לכל אורך המיקסטייפ הזה.

למעלה