פנדי, עזור לי לתרגם את זה לגרמנית רהוטה:

Handy Alley

New member
פנדי, עזור לי לתרגם את זה לגרמנית רהוטה:

Ja, ich habe das gewusst! אני בקושי יכול לתרגם את זה ל: "כן, אני יש לי ידע!" ואז לדמיין שזה אומר משהו כמו "כן, אני הרי יודע!" "כן, זה מוכר לי." או משהו כזה., thx ahead. zig-heil, ו"ארץ ציון וירושלים." או משהו. 0_o

Handy Alley

New member
off

נכון, אם פורום "הילינג עם חוצנים" היה תכלס מקום אמיתי בזמן-מרחב.., לא היה בא לכם להתפרץ אליו כזה עם ערימה של כרכי ז'אן-פול סרטר, ופשוט לזרוק כרכים על האנשים תוך כדי צריחת פרופגנדה מיליטריסטית-מטריאליסטית-פרוטו-ראדיקלית, ואז להתיישב על אחד הספסלים שם (כי יש שם ספסלים אני משער. אם כבר הפכנו את זה למקום אמיתי בזמן מרחב), ולהדליק סיגריה או משהו. (אפילו אם אתם לא מעשנים.) ואז לטפל באנשים שבאו לסלק אותכם עם כלי נשק אקזוטיים מסורתיים (שמן הסתם אתם מומחים בhandling theme). וכל זה במקום ללכת לפסיכולוג. D= לא? לא? לא..? סתם. =|

Handy Alley

New member
לא, זה סייבר-ספייס.

זה כמו שתשאל- האם החוויות של הנשמה של אדם, מר x או משהו, נמצאים בזמן מרחב,. והאמת - אני לא יודע, לא ממש נכנסתי לאזור הזה בפילוסופיה. זמן-מרחב קשור למה שאנחנו יכולים למדוד, לחשיבה שלנו, או למה שאנחנו יכולים לראות ולהרגיש. לא? (תקן אותי). פורום שנמצא באינטרנט, כלומר סייבר-ספייס, והחוויות של הנשמה יכולים להשאר בגדר "infinities" , שעד לנקודה שבהן נוכל למדוד אותם או למצוא את היחס השימושי שלהן ביחס לזמן-מרחב, הן ישארו בגדר invariables, and that we hope- we can handle. cause it makes sense. somehow.

0Pandemonium0

New member
זמן-מרחב כשמו כן הוא, אני חושב.

רק צריך להבהיר עכשיו מה זה "זמן". אבל בעיקרון הכוונה למרחב שקיים בו זמן, לא? כלומר מישור שבו הם מאוחדים. למשל, כדור-הארץ. יש לך גם מרחב, עם שלושה מימדים וכל זה, וגם זמן, שאמנם אנחנו לא יודעים מהו אבל הוא קיים כי אנחנו רואים את ההשפעות שלו. אז זה זמן-מרחב. ואם זה זמן-מרחב אז...בעצם...טוב, לא יודע. האם בסייבר-ספייס יש שלושה מימדים? האם יש בו זמן? אלה שאלות טובות למען האמת. בהנחה שהגדרתי זמן-מרחב בצורה נכונה כמובן.

Blutige Erde

New member
אנ'לא חושבת שיש לאינרנט זמן משלו.

זמן הוא למעשה שינוי. האינטרנט משתנה לא בגלל גורמים פנימיים, אלא גורמים חיצוניים המעצבים אותו לצורה הרצויה להם. הוא לא גדל או מתרחב, והבסיס שלו תמיד זהה. רשת של מידע. הוא נשאר אותו הדבר לאורך כל השנים. לעומת זאת כדה"א משתנה ללא הרף, גם בגלל גורמים 'פנימיים' שלו עצמו. צמחים גדלים, קרח נמס, וכדומה. אם תעזוב את המחשב ותחזור אחרי שנים לפורום, תראה שהאנשים עצמם התבגרו (ואולי עזבו), וייתכן שהממשק השתנה- אבל אלו תלויים בעולם החיצוני. האינטרנט כשלעצמו יהיה זהה, לא? לאינרנט יש מרחב, כי הוא קיים ותופס מקום ביקום ויש בו "תנועה", למרות שזה בטח לא מרחב כפי שאנחנו רגילים לתפוש אותו ביום יום- הוא לא חד, דו, או תלת מימדי. מדענים שונים כבר העלו תאוריות כאלו ואחרות על מימדים שאנחנו לא מודעים אליהם (לא מדובר במימדים בהם קיימים רוחות רפאים או שדים כמו שטוענים כל מיני שרלטנים).

0Pandemonium0

New member
כן, אבל מה אם יש לנו בינה מלאכותית שמתקיימת

בתוך רשת האינטרנט? האם בשבילה אין בו זמן ומרחב? אנחנו מסתכלים על זה מבחוץ ובגלל זה אולי לא רואים את כל המימדים שגלומים בפנים, אבל מה אם היינו בפנים?

Handy Alley

New member
כן.

בדיוק. האמת, אני מאוד מופתע עד כמה מחשבים (ואפילו אלה לפני 10 שנים, לא אכפת לי.) יכולים להיות מאוד מאוד אורגניים אפילו. תקח לדוגמא משהו מאוד מעניין. הerrors שמתגבשים במחשב (ויכולים להיות כל כך הרבה צירופים שונים), תמיד יוצאים שונים ביחד לאדם שמשתמש בה, ואותו דבר לגבי איך שהמחשב בסופו של דבר מתפקד ביחס אל המשתמש בו. דבר נוסף, המחשב מורכב מחומרה ותוכנה. מאוד דומה לאיך שאנחנו בנויים. החומרה אחרי הכל בנויה מחומרים מאוד אורגניים (סיליקון, וחומר, בכלל מי אמר שחומר הוא לגמרי מת? אנחנו יודעים לפי המדע המודרני שזה לא נכון. ) וזורם בו *חשמל*. יש כל כך הרבה שאנחנו לא יודעים לגבי החומרים האלה, שזה כבר מספיק מסתורי כדי להקדיש קצת יותר תשומת לב. ברגע שבו החומרה או התוכנה, יהיו מספיק מורכבים וחזקים כדי ליצור מספיק קישורים שמגיבים אחד אל השני באופן מסויים, אני לא רואה סיבה, למה לא, "משהו" יוכל לצוץ, איך אומרים Go Bump in the Night, of Big-mama (Virtual) Matrix.

Blutige Erde

New member
אז זה היה נורא נחמד בשבילה.

כי אם היא לא מוחשית, היא לא מזדקנת אלא אם מזקינים אותה, והשינויים שהיא תעבור תלויים בעולם החיצוני. כנראה. אם היינו בפנים... טוב, את זה אי אפשר לדעת, נכון? כי אף אחד לא היה שם. לפחות לא מישהו שמוכן להודות בזה ולספק מסמכים.

Handy Alley

New member
אעה! (קולות מאמץ* רטוריים)אני לא בטוח.., ../images/Emo4.gif

אני יודע שזמן יכול ללבוש משמעות אנליטית של המדע במאה ה19. והוא יכול ללבוש משמעות יותר עמוקה. זה דבר מאוד מאוד מעניין ויפה. אבל אני חושב שבמדע ובלוגיקה המודרנית, אם אתה מפריד בין זמן ומרחב, ואומר שמדברים איתך על זמן-מרחב "אה, אתה מתכון לזמן ומרחב", אז אתה אבדת את כל הנקודה. זמן אמור להיות המימד הרביעי. בדיעבד מימד אמיתי של מציאות מעל לחושים שלנו, שבא לידי ביטוי באופן עקיף כמו שאמרת. מבחינה פילוסופית, זמן הוא שינוי, זה ההסבר הכי פשוט ומדוייק שנתקלתי בו. זמן-מרחב הוא (כמה אירוני) מטריצה שבה מתרחשים כל האירועיים הפיזיים. כל אירוע שאתה לא יכול להסביר באופן פיזי "מדעי" נמצא באופן זמני "מחוץ" למטריצה, לא באמת בגלל שיש "בחוץ" אלא בגלל שהוא בגדר משהו שלם שאתה עוד לא יכול לקבוע את מקומו בזמן-מרחב(כמו הדבר הזה בפיזיקה שאתה יכול לדעת איפה חלקיק יהיה אם אתה יודע את הזמן שלו או .., אני לא זוכר אני פשוט יודע שזה קיים. - אבל אתה לא יכול לדעת את שניהם ביחד.) כדור הארץ הוא תופעה בזמן-מרחב (the realm-matrix of phenomena). זה מאוד מעניין בהתחלה של מכונת הזמן של h.g. well(ניסיתי לפשפש בזה לא מזמן שוב.)הוא מדבר על הזמן באופן די מתקדם לסיפור מד"ב. והיו occultists כמו אוספנקסי (מתמטיקן/פילוסוף, תלמיד של גורדייף) שגם דיברו על זה באחד הספרים שלו. ובכלל המיסטיקה הרוסית במאה ה19 ומעלה לא פעם התמקדה בזה אך טרם הספיקותי לעיין בכל זאת.., בסייבר ספייס אין מימדים. לכן זה מרחב-וירטואלי. כי אתה לא יודע מה פאקין קורה שם. זה לא כמו פה. יש בו כנראה "זמן" אבל אני לא חושב שיש לו קשר ישיר ל"זמן" שלנו.

0Pandemonium0

New member
אני אוהב את ההגדרות שלך.

הבהרת לי הרבה דברים. מה ההגדרה של "וירטואלי", אגב? בוויקיפדיה האנגלית זה מוגדר בקצרה כך:
The term has been defined in philosophy as "that which is not real" but may display the full qualities of the real​
המאמר הארוך יותר נראה מעניין בפני עצמו, אבל אין לי זמן להתעמק בו עכשיו.

Handy Alley

New member
אני רוצה לקרוא את בודרילארד

תודה, ומטאל ראיתי פעם שקראת לו ולאנשים כמו היידגר "פלצנים." או משהו. P= בכל מקרה, בגלל המונח Simulacra. (http://en.wikipedia.org/wiki/Simulacra) ואני לא מקבל את ההגדרה הזו. שוירטואלי הוא מה שלא אמיתי. זה לא מדוייק. למרות שזה כתוב כאילו שזה באמת אומר משהו (לול.) אמיתי (reality) בשבילי הוא בסך הכל ה sense-data שאנחנו מקבלים דרך החושים, אינפורמציה במילים אחרות, ואיך שהיא מתגבשת בהבנה שלנו (the understanding). תן לי לחשוב לגבי "ההגדרה" של וירטואלי, =] תמיד מזכירים את מה שאקווינוס, כל מה שאתה יכול לדמיין כבר קיים/אמיתי, לפחות באופן מסויים. תמיד אוהבים לצטט את פיליפ קיי דיק לגבי מציאות "זה מה שלא נעלם ברגע שאתה מפסיק להאמין" (תרגום מהיר שלי.), אבל הם לא מזכירים שהוא גם אמר "Reality doesn't fit my standards" (או משהו כזה, גם ומוויקיפדיה, זה היה כתוב בהתחלה של המיני ביוגרפיה שלו באנגלית.) ממש אהבתי *את זה*. אין לי ממש המון להגיד לגבי המשפט הראשון שלו.

MetalSinagouge

New member
זה נהגה "בודראיר"

סמוך על הצרפתים שיסבכו את העניין. בהצלחה בלקרוא אותו, אתה לא תעבור את העמוד הראשון. הדברים שאתם מדברים עליהם והדברים שהוא מדבר עליהם פשוט שונים לגמרי. הוא לא מטפיזיקאי ולא מדבר על המציאות- הוא קודם כל סוציולוג מאוד מוזר. בקיצור, בזבוז של נייר- אבל אתה תמיד יכול להוריד גרסא אלקטרונית.

Handy Alley

New member
+

שאני מדבר על אחד הדברים אני מדבר על כל שאר הדברים שקיימים, התקיימו ואי פעם יתקיימו. ושאני מחזיק ביד דבר אחד אני באופן עקיף נוגע בכל היקום.

Handy Alley

New member
We crude intellectuals..,

prefer the word "non-dual" to emphasizes a negation of quantity whatever you can count is dead. so if the universe is one, its willy nilly Kaput. na?

למעלה