כמו שאמרתי, עבורי יש כמה סוגי דה ז'ה וו
ואת כנראה מדברת על אחד מהם. אני התכוונתי לאחד אחר. לא הבנתי מה כתבת. לא מספיק ספציפי. משפטים כללים מדי., או משהו. אני לא בטוח לאיזה פנדמוניום התכוון. דה ז'ה וו אחד שאני מכיר גורם לך להרגיש שדברים חדשים שזה עתה חווית הופכים להיות כאילו משהו שהכרת זה המון זמן. זה Inverted familiarity. וזה הרגשה מאוד מעצבנת. ולא הגיונית. אני מחשיב את זה לדה ז'ה וו, כי זה גורם לך להרגיש לגבי משהו שאתה בטוח רגע אחד שהוא חדש עבורך, רגע הבא זה כאילו שזה הדבר הוותיק ביותר וישן שאתה מכיר, מתערבב עם האיכות של משהו אחר. עכשיו, אני לא חושב שזה מה שפנדמוניום חווה. אבל זה נכנס לאותה קטגוריה לדעתי. של אינטואיציה או ערבוב של אינטואיציה ומחשבה סובייקטיבית. ואני חושב שזה רוב הזמן superfluous. ובזמן שזה לא זה בקושי מודע, ככה שאתה לא אמור להגיד לעצמך שאתה אמור ללכת לשם ולעשות משהו בלי איזשהו יחס לעבר מסויים. אבל אם יהיה לזה יחס לעבר, זה כבר לא יהיה דה ז'ה וו. דה ז'ה וו זאת לא הרגשת היכרות בלי לדעת מאיפה זה מוכר לך, למרות שיש אנשים שקוראים גם לזה דה ז'ה וו. (מילולית הביטוי אומר כבר ראיתי את זה. או משהו.,) דה ז'ה וו לא קיים. לכל הרגשה יש יחס לזכרון לא מודע, ואם אין לזה יחס לזכרון אין לזה יחס לשום דבר, ולכן לדעתי זה סוג של חוסר שפיות, to say the least.