פנדי, עזור לי לתרגם את זה לגרמנית רהוטה:

miss mcmillan

New member
תגידו

כל דיון כזה עכשיו יחזור בין שניכם מיליון פעם? Deja-Vu! It happens when they change something (הברזתם מהמפגש אז לא תקבלו הסבר)

0Pandemonium0

New member
מזכיר לי משהו שקרה לי בבסיס שבוע שעבר.

טוב שהזכרת לי, התכוונתי לספר את זה. עמדתי ליד אחד המטוסים ומישהי מהצוות שלי עברה כשפתאום היה לי דז'ה וו, וזה תמיד דבר מוזר, אז פשוט עמדתי שם והרהרתי בזה. אתם מכירים את זה שכשיש דז'ה וו תמיד מנסים להיזכר מה עומד לקרות. ואז פשוט הסתכלתי ימינה וראיתי את הכיסאות שצמודים לקיר, ואמרתי לעצמי: "אני אמור לשבת שם". ולא ישבתי. ואז זה נגמר.

Handy Alley

New member
יש כל מיני סוגי דה ז'ה וו.

ואני לא ממש עשיתי את שיעורי הבית בנושא זה. למרות שאישית אני מכיר סוג אחד מאוד מעצבן של דה ז'ה וו. בכל מקרה, מאיך שתיארת את זה אני חושב שזה היה ה'אגו' שלך או חלק בנשמה שמתחזה לאינטואיציה ובעצם היה חסר בסיס. אני לא חושב ששברת שום דבר, להפך עשית דבר הגיוני ושפוי. זה משהו כמו להגיד להמשיך לשחק פינאל פנטסי בפלייסטשן כשכנראה באים מתרימים בני 5 בדלת. אבל לא יודע.., אולי למישהו אחר פה יש עוד דעות לגבי הנושא.., משהו אחר להגיב.

miss mcmillan

New member
זה פשוט תרגיל במודעות

זה לא ממש משנה אם הדז'ה וו אמיתי או פיקטיבי או מהשלאיהיה, הנקודה היא שהוא מעורר בך שבריר שניה של התמצאות, מודעות לקיום של עצמך (מי אני? איפה אני? מה אני עומד לעשות?) ובניגוד לכל שאר 99.9% מהזמן אתה אשכרה בוחר מה אתה עומד לעשות בשניה הבאה- בין שזה לזרום עם הדז'ה וו ובין שלשבור אותו. אני מניחה ששבירה של הדז'ה וו נותנת "דחיפה" קטנטונת של אנרגיה שנובעת ממימוש כוח הבחירה, אבל זו סתם הדרך שלי לתאר את ההרגשה.

Handy Alley

New member
כמו שאמרתי, עבורי יש כמה סוגי דה ז'ה וו

ואת כנראה מדברת על אחד מהם. אני התכוונתי לאחד אחר. לא הבנתי מה כתבת. לא מספיק ספציפי. משפטים כללים מדי., או משהו. אני לא בטוח לאיזה פנדמוניום התכוון. דה ז'ה וו אחד שאני מכיר גורם לך להרגיש שדברים חדשים שזה עתה חווית הופכים להיות כאילו משהו שהכרת זה המון זמן. זה Inverted familiarity. וזה הרגשה מאוד מעצבנת. ולא הגיונית. אני מחשיב את זה לדה ז'ה וו, כי זה גורם לך להרגיש לגבי משהו שאתה בטוח רגע אחד שהוא חדש עבורך, רגע הבא זה כאילו שזה הדבר הוותיק ביותר וישן שאתה מכיר, מתערבב עם האיכות של משהו אחר. עכשיו, אני לא חושב שזה מה שפנדמוניום חווה. אבל זה נכנס לאותה קטגוריה לדעתי. של אינטואיציה או ערבוב של אינטואיציה ומחשבה סובייקטיבית. ואני חושב שזה רוב הזמן superfluous. ובזמן שזה לא זה בקושי מודע, ככה שאתה לא אמור להגיד לעצמך שאתה אמור ללכת לשם ולעשות משהו בלי איזשהו יחס לעבר מסויים. אבל אם יהיה לזה יחס לעבר, זה כבר לא יהיה דה ז'ה וו. דה ז'ה וו זאת לא הרגשת היכרות בלי לדעת מאיפה זה מוכר לך, למרות שיש אנשים שקוראים גם לזה דה ז'ה וו. (מילולית הביטוי אומר כבר ראיתי את זה. או משהו.,) דה ז'ה וו לא קיים. לכל הרגשה יש יחס לזכרון לא מודע, ואם אין לזה יחס לזכרון אין לזה יחס לשום דבר, ולכן לדעתי זה סוג של חוסר שפיות, to say the least.

miss mcmillan

New member
אח שלה

דז'ה וו זה כשאתה רואה משהו קורה, ולמרות שבאופן שכלי אתה יודע שזה, הסיטואציה המדוייקת הזאת, לא קרה לך בעבר, אתה מרגיש כאילו כן, כאילו יש לך זכרונות כלשהם מהסיטואציה הזאת בדיוק, כאילו היית כבר במקום שבחיים לא היית בו. אני דיברתי על דרך כללית להסתכל על חוויה של דז'ה וו כboost למודעות עצמית.

0Pandemonium0

New member
אבל אף-פעם לא הצלחתי לשבור דז'ה וו.

בזמן דז'ה וו אני תמיד יודע במין תחושה מעורפלת כזו מה אני עומד לעשות, אבל אף-פעם לא הצלחתי לנסח את זה במילים וכך באמת "לדעת". ואז, רק כשכבר עשיתי, נזכרתי שזה באמת מה שהייתי אמור לעשות. ואת האחרון שברתי. אני מקווה. ומה זה דז'ה וו אמיתי? מה זה דז'ה וו פיקטיבי?

MetalSinagouge

New member
למה? שווה?

הייתכן? בפורום מטריקס וקונספירציות מסתתרת לה יעלת חן? לאאא... אני סתם משלה את עצמי.

MetalSinagouge

New member
OK...

לא בטוח עד כמה זה חוקי להחזיק באותן תמונות שדיברת עליהן. בא רק נקבע שהיא שלך ובתמורה אתה לא מתקרב לאחיינית שלי.

MetalSinagouge

New member
במחשבה שלישית, תתרחק גם מהחתול שלי.

אי אפשר באמת לצפות מה הולך בראשם המעוות של... שמאלנים!

Handy Alley

New member
תקשיב, יהיה בסדר.

אמרתי לא משנה כבר אתמול. שאמרת שהחתול מחוץ לכל העסק.

למעלה