פנטום האופירה

levinerez

New member
זהו בלבלו נפוץ בין OPERA של פינארלו

העשויות מבורון לבין מותג שנקרא אופרה ועליו רוכבת קבוצת IL BEALARUS זה ממש לא אותו דבר מצב הקישור לאתר של מותג אופרה הקבוצה רוכבת על דגם לאונרדו אולי יש כאן קשר לשאילתה של נתי????

רובן Z

New member
יאיר, אני לא מאמין שאתה כותב את זה

אין כמעט הבדלי תחושה בין השלדות? האמת, תמיד היתה לי תחושה שזה המצב האמיתי. ולא. אין לי נסיון בכלל ברכיבה על דגמים שונים של אופני כביש (בניגוד לשטח) איזה מזל שקניתי מרידה, ואת ההפרש שנותר לי ביחס לאופני קצה, השקעתי בזוג נוסף של אופני שטח. אז יש מצב שאתה עובר מהפרינצסה לאיזה מרידה או שווין?

למה אתה לא מאמין?

אני זוכר שרכבנו יחד ואמרתי לך את זה בדיוק. העניין שגם במחיר של 4000 או 3000 ש"ח יש את האופניים שכדאי לקנות ואת אלו שממש לא. אתה מרוצה מהמרידה שלך? מעולה מה איכפת לך מה אני חושב, כותב או אומר? תמיד טענתי שהמרכיב החשוב ביותר בקנייה הוא ה"תמורה לכסף" רוב הרוכבים שאני רואה כלל לא חשבו על הנתון הזה בעת הקנייה או שחשבו שהם לוקחים אותו בחשבון ופשוט הוטעו על ידי גורם שחשבו לאובייקטיבי.

אחרי שבוע של החלפת חוויות מבחני

אופניים עם בוחן ראשי של המגזין הגדול ביותר בהולנד לאופניים (יש שם כמה רוכבים) השורה התחתונה היא שההבדלים בין זוגות אופני הרים הם "2 מטר" בין זוג לזוג. וההבדלים בין אופני כביש הם בהתאמה "2 סנטימטרים" אבל באופניים מסויימים יש הבדלים מהותיים בין זוגות שעולים 4000 שקל ואופניים שעולים 12000 שקל. לא תמיד לוחם סופהשבוע יודע לשים אצבע על ההבדל אבל כמעט כולם יכולים להגיד "וואלה, האופניים האלו נוחים לי יותר", או: "היה לי יותר כיף על האופניים האלו". כאן נכנסים מבחני המוצרים בעיתונות (וברשת) לתמונה. אין מה לעשות, כאשר רוכב שיכול "להרגיש" את ההבדלים האלו של "2 סנטימטרים" בין אופניים לאופניים ורכב על עשרות או מאות זוגות יש לו פרספקטיבה שאין לאף אחד אחר. לגבי החומרים, כבר כתבתי עשרות פעמים בפורום הזה ואחרים. אי אפשר לייחס כיום תכונות לאופניים לפי החומרים שמרכיבית את השלדה. יש שילדות אלומיניום קשיחות ושוברות סתימות בשיניים ויש שילדות אלומיניום נוחות וסופגות וויברציות/זעזועים. בקרבון, אפשר לתת לשלדה תכונות ספציפיות לפי צורת הבנייה של הצינור, קשיח, גמיש, וכד'. יצא לי גם לרכוב על שילדות טיטניום שהרגישו כמו שילדת אלומינים זולה ופשוטה וגם על כאלו שהרגישו כאילו יש אינץ' מהלך שיכוך מאחור. גם כרומולי יכולים להיות גמישים או קשיחים. בקיצור- מה שחשוב זה לא החומר, אלא מה זה שבונה את השלדה הצליח לעשות איתו. רפרטואר החומרים שעומד לפני בונה השלדות כיום הוא כמעט אינסופי, סקאנדיום, וואנדיום, שמנדיום, קרבון, סוגי פלדה שונים, מגנזיום, תרכובות מטורפות של מתכות ופלסטיקה... אין לזה סוף. השורה התחתונה היא איך מרגישים האופניים, המוצר המוגמר. איך זה משתלב עם הגלגלים והצמיגים? האופניים שלי יותר נוחים עם זוג גלגלי אימונים פשוט כי הגלגלים סופגים יותר. אותה שילדה עם זוג גלגלי תחרות קשיחים מרגישה הרבה יותר "חדה". תיקח אופני קצה של כל חברה, ההבדלים בין השלדות יהיו "מילימטרים" ולא "סנטימטרים" ולא חשוב אם האופניים עשויים מפלדה, קרבון, סקאנדיום, מגנזיום, טיטניום או אלומיניום. בקיצור, והשורה התחתונה, יש הבדלים בין שילדות, לא כל אחד יוכל לשים על זה את האצבע, וזה לא חייב להיות משנה לחלק מהרוכבים. בסופו של דבר, מי שינצח את הספרינט הקבוצתי לשלט ברכיבת סופהשבוע זה הרוכב שנשאר עם הרגליים הכי חזקות, לא משנה על מה הוא רוכב.

זהו בדיוק -

וזה מה שאני כותב כאן כל הזמן - רכבתי על כמעט 100 שלדות שונות ועשרות ורציות של חלקים. אני מרגיש מעולה את ההבדל בין שלדות ומכאן דעתי - יש אופניים שעולות 30000 ש"ח (30 אלך ש"ח) שמרגישות הרבה פחות טוב מאופניים של 5000 ש"ח. ואני מוכן לשים על זה הימור שמעט מאוד רוכבים ידעו לציין אילו מהשניים יקרים יותר.

levinerez

New member
ולורדה הוא הפנטום של ה"OPERA"

ונתי אתה מוזמן לבוא לראות................ עוד שבוע ארז

מי רוכב על הגרוטאה הזו?

שמעתי שיש רק זוג אחד של אופרה לאונרדו מסתובב לו בכבישי ארצנו. איזה כיף לו...

אני לא יודע מי רוכב בישראל על

הגרוטאה הזו, אבל נראה לי שהוא גם רכב איתה המון ק"מ באיזה אירונמן באוסטריה
.

natyh

New member
הוא ילך על הידיים במקומי ?

או אולי יגיע עם מסיכה שחורה על הפנים שאף אחד לא יראה ? או אולי הוא מגיע כדי לקבוע אחת ולתמיד מיהו רוכב החד אופן המהיר בארץ הקודש ? ארז בקיצור הסקרנות הורגת את החתול ... נתי

yossi113

New member
מדוע מחקו לי את ההודעה?

אני לא מכיר את ארז לוין ואין לי מושג איך ארז לוין נראה, והמידע שהוא נתן כאן - בהנחה שהוא נכון - רלוונטי להרבה אנשים, ולי בפרט. למה שיבואן לא יפרסם מחירים בפורום (במיוחד אם הם אטרקטיביים)? אם הייתי במקומכם לא רק שלא הייתי מוחק, אלא מעלה את ההודעה הזו לפורום הראשי.

levinerez

New member
עזוב יוסי בכל מקרה דובר על פיקציה

לא משהוא ממשי - הרי אין מצב שאופניים יעלו בארץ 2500 שח סתם ציחקקתי לי עם NATIH להנאתי!!!!!!!!!! מצטער שהחוש הומור שלי לא הובן כראוי ומצטער עם העלבתי מישהוא ממנהלי הפורום והפעם לחוש הומור בלבד: שוב שלדה שמתוכננת בישראל ??!!?? - איזה שטות!!!! ועוד שלא תישבר?!?!?! שטות - בדיחה לא הבנתם???? סליחה סליחה סליחה ארז

yossi113

New member
איזה באסה ../images/Emo7.gif

הסתובבתי בעבודה עם חיוך אהבלי מרוח על השפתיים, תוך כדי פנטזיה על האופניים שאני הולך לקנות בתחילת הקיץ...

cipo 1

New member
נתי אז יש מצב שהפתרון לחידה הוא

אופני האופרה המוזכרות ??????????? עודד

Infin1ty

New member
אם אתה רוצה תמונה

של הפינטוז אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית
אבל רק עם מערכת CAMPAGNOLO. אני אישית מרוצה.

yossi113

New member
למה בפרטי?

תן לכולנו ליהנות (אבל תביא תמונות חדשות, את הראשונות כבר ראיתי). וספר קצת על חווית הרכיבה עליהן.

natyh

New member
פתרון החידה

פנטום האופירה שיעלה בקרוב כסרט על מסכינו הוא סיפור המתרחש במרתפי האופירה הפריזאית , אותם איווה לו למקלט הפנטום הוא רוח רפאים, נער צועני שנמלט מלהקת קרקס . כוכבו של הפנטום דורך ברגע בו מגיעה כריסטין היפהפיה זמרת אופירה מתחילה שלחיקה נופל כפרי בשל התפקיד הראשי . הפנטום מגיס את כשרטנו המוזיקלי המדהים , ומלוה את כריסטין מזמרת מתחילה עד לכישרון ענק . על רקע זה פורחת האהבה בין כריסטין והפנטום שמסתבכת עם הגיעו של הרוזן ראול פטרון האופירה שהופך מאהבה של כריסטין , וכמאמרה של הנסיכה המנוחה דיאנה היינו שלושה בנישואים האלה ... וזה קצת יותר מדי . דרך שלושת הטנורים דומיגו קאררס ופוורוטי שהשלים יפה יוסי המשכנו מפריז בה מסתיים הטור דה פראנס , בסיפורינו חוצה הגבולות אל איטליה בה הוקמה חברת האופניים והמותג בשם אופירה מן הסתם כמחוה לריגושים להם זכו שוחרי התרבות באופירה או אולי כדי לומר כי רכיבת אופניים כמוה כשפה כמו שפת האופירה , ואולי על רקע זה יש להבין את מילותיו האחרונות של מרקו פנטאני "שפתי היתה שפת האופניים" . בדרכנו אל איי בלאריס עלינו לחצות יבשות וימים עד העיר פלמה דה מיורקה בירת החבל והמקום בו קבע את בסיסו דבליסט קודם לדבליסט האחרון אותו הזכרנו כעת , רמז: לרוכב עבר זה יש סוכן בארץ הקודש . בדרך הוסטנו מעט מן המסלול פעם אחת על ידי מחפשי מסלולי הליכה על הידיים, שלא היה להם ולא כלום עם החידה המקורית , ופעם שניה על ידי המשיח בכבודו ובעצמו שתפס טרמפ על מסעינו כשהוא פעם רכוב על חמור לבן ופעם רכוב על קינסיס לבנות שניתן היה לפני שהפכו להיות אופני המשיח לרכשם ב 2500 ש"ח אך לא עוד ... לאחר תלאות רבות כיאה למסע ארוך שכזה הגענו אל קבוצת איי בלאריס באניסטו שם פגשנו את הפנטום הלו הוא צועני נודד אשר ברח מלהקת הקרקס הלו היא קלמה אל מרתפי האפירה או במקרה זה הבנק באניסטו את אלחנדרו וולורדה שיבא או לא יבא בקרוב לארצנו ? אמן כן יהי רצון . שמחתי מאד לראות את ההיענות הרבה שהיתה לחידה זו שמעידה כי הפורום הוא משכנם של שוחרי תרבות רבים שוחרי תרבות מוזיקלית ותרבות ספורט קרי אופניים . נתי

natyh

New member
פבלו נירודה

רמז ההקשר הוא בין פבלו נירודה , פאוסטו קופי ולאנס ארמסטרונג וזה כל כך כל כך קל . נתי

למעלה