פניה למאמצים בארץ שמוכנים להרתם לתיקון חקיקה

בקצרה

לגבי אנטישמיות
זו היתה סיבה לא "נשלפת." זו היתה סיבה חבוייה,זו שביסוד כל העיכובים ולא נאמרה רשמית אבל הורגשה.וגם אושרה לי.שאכן כן.
[לא אפרט. אבל מבחינתי זה בדוק עד הסוף].
עמותות...כשלים...העמותה שלי "הצטיינה" באיטיות הבאת ילדים לכאן אבל כשהיה צריך ,בזמן אמת,ממש נלחמה עבורי.
זו אשליה מאד לא נכונה-"חוזק העמותות". עם כל קשריהן עמותות ,גם אלה שנחשבות גדולות,הן קטנות מאד לעומת מדיניות מחוז,מדיניות מדינה ,שרי ממשלה וכו.

לגבי "ערכים אמיתיים".-תראי,לא זה הנוסח שלי.
גדילה בשומר הצעיר וליד ישוב דתי לימדה אותי מראשית החיים שבני אדם יש בכל "צד של הקשת",ושמדיניות מסויימת או כיפה על הראש אינן ערובה לכלום.
המזל הוא שבית הספר של בני מחנך באמת לפי "דרך ארץ קדמה לתורה".

fatfat

New member
חייכנית, אף אחד לא טען שבחינוך הדתי

לא ניתן למצוא בתי ספר שהם פנינה אבל עצם הדרישה ממך לשלוח לחינוך דתי מונעת ממך את כות הבחירה הלגיטימית לבחור באופן חופשי את מוסד הלימוד לבנך.

ומה היית עושה לו היית גרה בישוב שיש בו רק בית ספר דתי אחד שרמתו נופלת בהרבה מרמת בתי הספר החילוניים ושעושים שם הפרדה בכיתות על פי צבע עור? היית עוברת מקום מגורים כדי לממש את הדרישה לחינוך דתי? שולחת את הילד ללמוד ביישוב אחר ובכך מנתקת אותו מהסביבה החברתית הקרובה? האם גם אז היית מוצאת בכך לימונדה במקום לימון?

tallykr

New member
וגם תשימו לב

שבכלל לא מדובר פה על החינוך שיקבל הילד המאומץ שאולי יהיה לנו יום אחד, אלא בחינוך שהבת הביולוגית שלי צריכה לקבל בשביל שנוכל לאמץ. באיזו חוצפה מישהו יכול להורות לי מה לעשות איתה בדיוק? איך היא קשורה לזה בכלל? ומה קרה לזכות של ההורים לבחור את הזרם החינוכי של ילדיהם שקבועה בחוק?

את מתארת סיטואציה מאד שונה מזו שלנו

אצלנו יש מעברים מבתי הספר החיוניים לבית הספר הדתי לא על רקע דת אלא על רקע ערכיות וגם רמת לימודים....
אני גם שמחה שיש שם לכל אורך השכבות כיתות של ילדי הפרעות תקשורת שהילדים בכיתות הרגילות מתבקשים ליצור איתן רעות וחברות,וזה קורה.יש חינוך לתת כבוד למי ששונה ממך.מעידות כאלה ואחרות בין ילדים בוודאי שיש גם שם,לא לומדים שם מלאכי עליון...אבל הגישה היסודית שונה,וגם לא מתנערת מקשיים כאלה ואחרים בין הילדים במידה שמופיעים.
תשמעי,ברור שלא הייתי נותנת יד לכך שבני ילמד בבית ספר חשוך ומפלה.מקום המגורים היה בעיני אז בחשיבות שניה.
הייתי מוצאת פתרונות טכניים כמו לשכור ולהשכיר,כדי שסביבת המגורים תהיה גם סביבת בית הספר שמתאים לדרישות אביאור אבל גם לי.

fatfat

New member
וזה בדיוק העניין

כשם שלא מכתיבים להורה ביולוגי באיזה זרם ילמד ילדו אסור להפלות הורים מאמצים ולהכתיב להם באיזה זרם הילד ילמד.

גם לא חושבת שזה נכון לעבור סביבה, להחליף מקום מגורים רק כדי לספק את דרישת הממסד הדתי. השיקולים לבחירת מקום מגורים
הם הרבה יותר רחבים מאשר רק המחשבה על מסגרת חינוך מתאימה וכוללים גם שיקולים כמו איכות חיים, פרנסה, ריחוק או קרבה למקום העבודה,
סביבה חברתית ועוד.משפחה שבחרה משיקוליה לגור במקום מסויים לא צריכה לוותר עליו רק כדי שהילד ילמד במסגרת דתית.

אבל בעיני

אם בית הספר באותה הסביבה הוא מפלה,כמו שתיארת במצב ההיפותיטי ששאלת אותי איך אני פותרת,אני מניחה שזה לא מצב שכל הסביבה נפלאה וחופשית ורק בית הספר הדתי הוא חשוך. בית הספר שממוקם באיזור מסויים מייצג במידה רבה גם את המנטליות באותה סביבה.לפחות אצל חלק מהתושבים.קחי למשל את בית שמש וסיפוריה הידועים.
בקיצור אני חושבת שבית ספר הוא ראי של הסביבה שלו.ואני מניחה שבסביבה שהיא בעיני טובה אני אמצא בתי ספר טובים כולל הממלכתי דתי.

fatfat

New member
בית הספר הוא לא הראי של הסביבה

כי בבתי הספר החילוניים בישוב לא תמצאי זאת. כמו בתי ספר דתיים רבים הוא נוהג כך במטרה למשוך אליו תלמידים מרמה סוציואקנומית גבוהה, הוא מבטיח להורים חינוך אליטיסטי כגון כיתות תורניות, כיתות אולפנה לתלמידים המצטיינים ולא מכניס לכיתות אלו תלמידים ממוצא מסויים.

"לא מכניס לכיתות אלו תלמידים ממוצא מסויים"?

מזעזע ושובר את הלב.
מדינת ישראל של 2013 -פשוט לא יאומן!

fannyd

New member
יש דברים יותר מזעזעים

מה עם בתי ספר שמנשירים תלמידים בעייתיים כדי לשפר את המדדים? כשאני שואלת איפה X או Y, ילדים עם בעיות התנהגות או הישגים נמוכים במיוחד, שלמדו עם המתבגרת בחטיבה מתברר שכולם בבתי ספר מחוץ לעיר. אח"כ במקומונים ראש העיר מתפאר בהישגי מערכת החינוך העירונית הצליחה להגדיל את אחוז הזכאים לתעודת בגרות.

משתפרת

New member
ממש לא מסכימה איתך

בישוב שלנו רמת בית הספר הדתי (בזמנו היה רק אחד כזה, ורק אחד חילוני. היום יש כמה וכמה חילוניים והדתי- נשאר יחיד) היתה ירודה באופן משמעותי בהשוואה לביה"ס החילוני. לא, לא התאים לי לעבור דירה לישוב עם בי"ס דתי מוצלח. גרנו בין שכנים טובים, היה לנו נוח להגיע למקומות העבודה שלנו, לא היה הוגן לעקור את הבת שלנו שנתיים לפני סיום התיכון מהחברים איתם גדלה ולמדה. בנוסף- בכל ישוב אחר היינו צריכים הרבה יותר כסף כדי להחליף את דירתנו או כדי לשכור דירה במקום זו שלנו שהיינו משכירים. בישוב שלנו הדיור היה זול יותר (הן בקניה והן בשכירות) מאשר בישובים גדולים יותר, כך שגם הגורם הכלכלי לא היה מאפשר לנו זאת, ביחוד אחרי מסע אימוץ בו השתמשנו ברזרבות הכספיות שלנו. במשפט קצר- לך זה התאים, לנו (ולאחרים)- לא.
אפילו אם היינו יודעים על בי"ס מושלם (דתי או חילוני)- לנו לא התאים להחליף את מקום המגורים. אני חושבת שאילו היינו צריכים לגייר ילד היום היינו פונים לגיור רפורמי כדי לא לשקר ולהבטיח דברים שלא נקיים, או כדי שלא ניאלץ לעשות דברים שהם בניגוד לאורח החיים שלנו.

גם את בני לא רצו במשרד הפנים לאזרח בלי גיור

באנו עם כל המסמכים הדרושים, למעט תעודת גיור, כולל רישום בפנקס האימוצים למשרד הפנים ואמרו לנו: חיזרו אחרי שתסיימו את הגיור.
אלא שכמו שאורית אומרת על מנת לגייר צריך לשקר ולרמות ולא התאים לנו.
אז?
אז נכון להיום ילדי לא קיבל אזרחות מ- וב-מדינת ישראל.

כשאני נוסעת איתו לחו"ל אנחנו נוסעים עם הפספורט הרוסי שלו וזה טירטור קשה מכמה סיבות.
קודם כל צריך מראש לקבל לקראת כל נסיעה אישור ממשרד הפנים שהוא יכול לחזור ארצה. בלי האישור הזה אי אפשר להכנס ארצה בחזרה.
וכבר קרה לנו שלמרות האישור עשו לנו בעיות בנתב"ג בשלוש לפנות בקר בחזרה.
ושנית: יש לא מעט מדינות שדורשות ויזה לשם כניסה לאזרחים רוסיים וישראלים לא נדרשים, אז זה כל פעם טירטור (וכסף) ללכת לשגרירויות השונות ולבקש אשרת כניסה עבור הבן בלבד.

נושא מטריד נוסף:
על פי מדינתנו הנאורה ילד לא יהודי יאומץ בארץ או על ידי משפחות מהדת שלו (ערביים בדרך כלל), או על ידי משפחות מהמגזר היהודי דתי - אלא ששני המגזרים האלו בדיוק - לא נוטים לאמץ בכלל! זה לא מקובל אצלם.
אז מה יהיה על הילד?
ישאר בבית הילדים

מקומם ועצוב מאד.

לא מדויק

הממצאים של התנועה הרפורמית מראים שבזכות יכולתם לגייר דתיים זוכים לעדיפות בתור.

זה לא חוקי

אני יודעת שאני נלחמת בטחנות רוח, ואני יודעת שמציאות ההתנגדות אליך היא מציאותית מאוד, אבל זה פשוט לא חוקי לא לאזרח את בנך. חוקית הוא כבר אזרח ישראלי מעצם היות אימוצו על ידי אזרחית ישראלית מאושר ומאושרר. החוק מאפשר שיקל דעת לפני האישרור, אך לא לאחר האישרור. אחרי שאת אימצת כבר הגיעו ילדים אחרים שנרשמו כאזרחי מדינת ישראל לפני שגויירו (אם גויירו), כך שהבעיה אינה בעיה כללית חוקית אלא פרטית. העובדה הזו רק מקשה עליכם יותר, כי אם היא הייתה כללית כבר הייתה קמה קול צעקה.

איני חיה בישראל, כך שאיני יודעת מה הפתרון המעשי.האם אי אפשר לפנות ישירות למשרד הפנים, ללא תיווך הסניפים? כי זה מה שתושבי חו"ל עושים, ולא נתקלים בשום בעיה. די ברור שתושבי ישראל פונים לסניפים כאל נציגי משרד הפנים הקרוב אליהם, ואמורים לפנות לסניף מסויים ולא לאחר על פי כתובת מגוריהם, אבל החלפת סניף יכולה לעשות פלאות (על פי פורומים אחרים בהם אני קוראת), רק שאיני יודעת איך מחליפים סניף והאם בכלל מותר.

היתכן אם כך נגה שמשרד הפנים פועל בניגוד לחוק?

ואם כך, מדוע? ויותר חשוב: מה אפשר לעשות?
זה נשמע מוזר מאד שמשרד הפנים יסרב לאזרח את בני בעוד הוא פועל בעניין זה כנגד החוק, לדברייך.
לנו אמרה הפקידה שדרשה את תעודת הגיור כתנאי לאיזרוח כי זה מעוגן בחוק מפני שהחוק קובע כי המאומץ חייב להיות בן דתו של המאמץ.
עוד הסבירה לנו באופן מאד נחרץ כי לכשנביא את תעודת הגיור (שכנראה לא נשיג לעולם כאמור, כיוון שאיננו רוצים לשקר לרבנות), היא תתן לנו אישור אזרחות ורק אז נוכל להוציא לילדינו דרכון ישראלי.
האם שגתה?

fatfat

New member
דניאלה לבוא אליה עם העתק של החוק

ולאיים בפנייה לתקשורת/ערכאות משפטיות.

מדובר על קומבינציה של חוקים

חוק האימוץ, הסעיפים שנוגעים לאימוץ בינלאומי (שם נאמר ששופט ראשי לאשרר את האימוץ גם אם הילד אינו מאומץ, כאשר הרישום בספר האימוצים מהווה את אותו אישרור).
חוק האזרחות, בו נאמר שילד שאומץ על ידי הורה ישראלי מקבל אזרחות ישראלית.

קישרתי בעבר אל לשון החוק מספר פעמים. אנסה למצוא את החוקים שוב, אך כרגע אני צריכה להוציא ילדה מהבית בזמן.

קישורים מן העבר

http://www.tapuz.co.il/Forums3515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=3515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">163795953515">2
וגם
http://www.tapuz.co.il/forums3515">2008/viewmsg.aspx?forumid=74&messageid=3515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">16464353515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">15
וזה לא נכתב אליך, אבל גם
http://www.tapuz.co.il/forums3515">2008/viewmsg.aspx?forumid=74&messageid=3515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">1683515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">13515">2463515">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=163795953515">2">16

למעלה