פניה שמאלה במקרה שלא צוין אחרת ודו"ח לא על הנ

פניה שמאלה במקרה שלא צוין אחרת ודו"ח לא על הנ

הג.

אתמול ממש מאוחר בלילה הייתי עם חבר בדרך לעבודה והוא פנה שמאלה במקום שלא מסומן שאסור, אין נתיב מיוחד לפניה שמאלה, ואין תמרור שאוסר את זה. רדף אחרינו משטרה בדיוק ועצרה אותנו במקום.

הגיע השוטר לקח ממנו את הרישיון וגם ממני (למה? אין לי מושג) ונתן לו דוח על 500 שקל ו6 נקודות. לא עזר שאמרנו לו שאין תאורה כי הפנסים בכביש לא עבדו וזה בכלל אולי לא משהו אסור.
חבר שלי לא רצה לחתום על הדוח ודרש שהשוטר ייצן שאין תאורה באיזור, השטור זרק לו את הדוח על הכביש ונסע.

התקשרנו להתלונן או לברר מה לעשות. בין לבין אני בכלל קולט שהדוח רשום על הפרטים שלי בזמן שלא אני נהגתי ברכב בכלל.
אמרו לנו לבוא לתחנת משטרה להגיש תלונה\לסדר את הדו"ח... בית שאן 4 לפנות בוקר ...

אחרי חצי שעה השוטרים הגיעו למקום שעבדנו בוא בא השוטר המבוגר "הטוב" ודרש שניתן לו את הדוח בחזרה כדי שהוא יוכל לסדר מה שצריך, התחלתי לצעוק עליו מה הוא בכלל נותן לי דוח, ושיילך לחפש את הדו"ח על הכביש איפה שהם זרקו את זה, הוא אומר לי מה אתם משחקים אותה קשוחים חכו חכו זרק עוד כמה שטויות לגבי זה שאני דתי והלך.

מה אנחנו עושים עם זה?
א) מותר לפנות שמאלה אם לא צוין שאסור? יש שם חצים על הכביש ימינה וישר אבל לא היה לנו סיכוי לראות את זה בלילה
ב) הדו"ח רשום על שמי ולא אני נהגתי. (אין לי שום עבירה ושום ניקוד בחיים) (בכלל יש סיכוי שהרישיון שלי לא בתוקף כרגע כי אני צריך לעבור קורס רענון נהיגה וכבר עבר הרבה זמן ועוד לא עשיתי)
ג) הדו"ח לגמרי לא ברור ולא קריא.

אשמח לכל תשובה

mr dish

New member
איך נרשם הדו"ח על שמך, בעוד אינך בטוח כלל שרש

יונך בתוקף? השוטר לא שם לכך לב?

ככלל, אם לא אתה זה שישב מאחורי ההגה, לא היית צריך להסכים ולתת לידיו את רישיונך...

לגבי השאלה העקרונית - אם תשוב למקום ותצלם עבורנו את הנצמא בו, ייקל על החברים פה לענות לך נכון.

מוזר באמת שהוא לא שם לב - צרפתי תמונה מהמקום

כמה שעות לפני זה נכנסתי לסניף של הום סנטר רציתי לעשות כרטיס חבר או משהו כזה ובמחשב שלה קפץ שהרישיון שלי לא בתוקף.
כבר הרבה זמן מאז שקיבלתי פעם ראשונה ללכת לעשות קורס רענון כבר עשיתי שיעור אחד וזה נקתע שוב ושוב מטעמי עבודה לא יצא לי עדיין ללכת לעשות.

למה הבאתי לו? כי הו שוטר והוא ביקש רישיון לא ת"ז פשוט רישיון.

תמונה מהמקום

פנינו שמאלה מיד אחרי המשאית לכיוון הרכב הלבן
אני מציין לא עבד שם שום פנס באיזור

mr dish

New member
לפי סימוני הכביש במקום, הדו"ח מוצדק...אבל לא

על שמך.

creth11

New member
לפי התמונה שלך אכן בוצעה עבירה והדוח מוצדק

הסימון ברור וקריא
חוסר תאורת רחוב אינו תירוץ קביל, לרכב יש תאורת דרך והנהג צריך להיות מסוגל לראות את סימוני הדרך והתמרורים.
לגבי מי נהג ומי קיבל את הדוח ? יש לברר מול מפנ"א
במידה והינך יכול להוכיח שאינך הנהג בהחלט מומלץ למלא בדוח את הספח ולבקש להישפט על כך
כדאי לצלם את הדוח ללא פרטים אישיים ולהעלות לכאן כך יהיה ניתן להיתרשם מעדות רושם הדוח.
נוסעי רכב (לא הנהג ) חייבים להיזדהות לבקשת איש מישטרה בעזרת תעודה מזהה לא דווקא ר.נ. ואינם חייבים במסירת ר.נ. - קטע לא ברור בסיפור

הוא ביקש מיד רישיון לא ברור למה

התוקף של הרישיון שלי נגמר ב1.7.

ננסה לסרוק את זה.

תודה רבה

creth11

New member
וואלה לא שמתי לב - מעניין

גבע אבי

New member
למה קשה לי להאמין לך?

תסביר לי בבקשה איך במחשב של הום סנטר מופיע שהרשיון שלך לא בתוקף?
תסביר לי בבקשה איך התמרור מטושטש באמצעות ריבוע מותאם לגודלו?
קשה לי להאמין כי השוטר דרש (אני לא אומר ביקש) דווקא רשיון ולא תעודה מזהה אחרת.
איך לא ראיתם שניכם (בהנחה כי אינך משקר ואתה היית הנהג) קו לבן ברוחב של מסלול נחיתה? אלא אם נסעתם בלי אורות....
אתם עובדים שם ואתם מכירים את המקום גם ביום.

מזל שלא אתה השוטר

אחרת היית שולח את שנינו לצינוק.

באתי לספר מה שהיה.

אין קו לבן באיזור שפנינו שמאלה.

לשלוח לך תמונה מהפלאפון שלי? צילום של הרישיון?

זה לא תמרור זה פרסומת קש שם

הנה תמונה מהנייד שלי, זה סתם פרסומת. וגוגל מוחקים הרבה דברים כאלה

אם הייתי מוכר לך תותים השוטרים לא היו מגיעים לחפש אותנו בלחץ ולחפש את הטעות שלהם.

מי שנהג נהג שלא כהלכה

בכביש זה מותר לפנות ימינה או להמשיך ישר. נקודה.
הנהג ביצע עברה.
לגבי שאר הסיפורים ...... אין אמונה בהם.

be_roo

New member
אם זה צילום של גוגל תתעלם מהשאלה. חשבתי שאתה

צילמת.

ama770

New member
אני הנהג!

ואף אחד לא מנסה לספר לכם סיפורים. הפורום פה הוא לא בית משפט ואתם גולשים נכבדים לא השופט כך שאין לי שום סיבה לשקר או לסלף. סך הכול רוצים לדעת אם השוטרים פעלו נכון.
עכשיו לעניינינו. מעשה שהיה כך היה. 4 לפנות בוקר אנחנו עולים מצומת שאן. ניידת משטרה מגיע מאחורי וכמאתיים מטר לפני הפניה המדוברת מאותת לי. אני רואה שהכביש חד סיטרי ושאין לי איפה לעצור. השוטר מפעיל את הצ'קלקה ודוחק בי לעצור. בהחלטה של רגע אני מאותת שמאלה ממשיך עד לפנייה ועושה שמאלה. למה לא ימינה? כי אני צריך להכנס שמאלה (עבודה). אם אני עובד שם איך זה שאני לא מכיר את הכביש? כי עבדתי שם בדיוק פעם אחת לפני זה (אנחנו לא מבית שאן) וגם אז הגעתי מהצד השני. השוטר מגיע אלי ואומר לי שהיה אסור לעשות שמאלה ומבקש רשיונות. בהמשך אני יוצא מהרכב ורואה את השוטר רושם דוח לשאלתי למה הוא לא מביא אזהרה הוא עונה שלא ביקשתי. הוא מסיים ומגיש לי את הדוח. אני לוקח אותו ורואה שהוא כתב בשמי "אני מצטער לא שמתי לב" אמרתי לו שמעולם לא אמרתי כזה דבר שימחק את זה ושיכתוב את דבריי במקום. הוא לוקח את הדוח וכותב "צומת חשוכה אין תמרור האומר שאין פניה שמאלה" ואז הוא מוסיף "אני לא מכאן" גם זה דבר שלא אמרתי ואני דורש ממנו שימחק את זה. הוא אומר שהוא לא מוחק כלום. במקום החתימה הוא רושם "מסרב לחתום" זורק את הדוח מהחלון ונוסע. מייד התקשרתי למוקד 100 ואמרו לי שלא יצא כלום מזה שהדוח על הריצפה ושאני אפנה למח"ש (השיחה מוקלטת במוקד) אני מרים את הדוח ורואה שהדוח בכלל לא על שמי. טלפון נוסף למוקד 100 ואני מקבל את המספר של משטרת בית שאן. אני מתקשר לתחנה ומספר את כל ההשתלשלות. חצי שעה אח"כ הניידת מגיע למקום העבודה, השוטר השני יוצא ומבקש את הדוח. אמרנו לו שהדוח עדיין על הכביש ושיקח אותו משם. פה הוא מתחיל לאיים שהוא קצין משטרה שאנחנו מסתבכים שהוא יקח אותנו לתחנה וכו. אנחנו לא מביאים לו והם הולכים אחרי עוד כמה איומים. עד כאן המקרה כתוב במדויק לפי מה שקרה, לשיפוטכם. תודה אם קראתם את כל זה ותודה רבה אם תגיבו תגובות ענייניות

a11a11a11

New member
עליך לעשות שני דברים

1. להתלונן מול קצין תלונות נקרא קת"צ על ההתנהלות של "השוטרים" כולל כל האיומים.
2.לבקש מול מרכז פניות אזרחים את ביטול הדוח (בקשה מנומקת כולל כל השתלשלות האירועים) לא אזהרה ואם לא יבוטל יש לבקש להישפט.

ari551

New member
צומת ידוע

הצומת עם בעיה מוכר לכל נהג באיזור ,אם תשימו לב גם מהנתיב הנגדי החץ על הכביש מורה שמותר לנסוע ישר בלבד ( או שמאל בנתיב המתאים)
אך ימינה הפניה אסורה ,יש לציין שהפנייה מובילה לתחנת דלק טן ולמתחם קניות חדש ( צים סנטר) משום מה לפני הצומת קיים תמרור המורה על צומת הצתלבות (114)

למעלה