פניה שמאלה במקרה שלא צוין אחרת ודו"ח לא על הנ

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
במצב כזה השוטר הכי רגוע

כשנהג לא תופס ביד את הדו"ח שנמסר לו ומניח לו ליפול על הכביש (או שקורע וזורק בהפגנתיות כפי שלעיתים נהגים עושים) - השוטר הכי רגוע
שכן - הנהג לא יכול לשלם את הדו"ח ולא יכול לבקש להישפט (אלא אם יתאמץ במיוחד) והוא יקבל כפל קנס ....
במקרה הנדון הנהג הכניס את חברו לצרה - הדו"ח נרשם על שם החבר שיתקשה מאד להוכיח שלא הוא נהג, השוטר יעיד שזיהה את הנהג לפי תמונתו ברשיון ויש סיכוי רב שהחבר יורשע.
אם הנהג היה לוקח את הדו"ח וחותם היה יכול להיות אחד משניים
א. הוא היה רואה שהדוח על שם החבר ומעיר לשוטר והשוטר היה מתקן
ב. הוא היה חותם ומוסר לחבר אחרי תקופה מסויימת, החבר היה מערער במפנ"א (או מבקש להישפט) מספר שהדו"ח ניתין לו ביד ע"י אחד מחבריו, אינו יודע איך השתרבב שמו והן מספר הטלפון והן החתימה אינם שלו אלא של החבר שמסר לו את הדו"ח - וסיכוייו לביטול או לזיכוי היו די גבוהים
אבל מה לעשות לא כל אחד מתייחס לחוק ו/או לשוטר ו/או לחבר בצורה הוגנת וראויה.
שבת שלום.

creth11

New member
שלח מהר את חברך להצהיר שאבד הדוח

ללא הדוח לא יוכל חברך לבקש להישפט ולא יוכל לטעון לטעות כלשהיא ולא יוכל להעביר את הדוח על שימך.
לאחר 90 יום כמעט לא ניתן להחזיר הגלגל לאחור ןאם תיכו להודעת הפיגורים בוודאי שלא תוכלו לטעון לטעות כל שהיא.
אם חשבתם שהשארת העלמת הדוח על הכביש היא עונש לשוטר ? טעיתם בענק דפקתם את עצמכם בענק

אנחנו כאן לא שופטים ולא חלק משום מערכת מישפט. לכל היותר דנים ובהירים את התקנות ואת האפשרויות אם יש לנהג לפי מיטב הניסיון.
דעת הפורום לא מעניינת איש או גורם כלשהוא מלבד קוראי הפורום ולא צריך לייחס לפורום הזה או לכל פורום אינטרנטי אחר חשיבות מעבר לכך

ama770

New member
ואיך לדעתכם

למען השם אנחנו יודעים שהדוח לא נרשם על שמי??? כי הרמנו אותו וראינו!! ולמה לדעתכם השוטרים חזרו וביקשו ואיימו שנביא להם את הדוח??? כי הם יודעים שהם נהגו לא כשורה!! אגב את כל זה כבר כתבתי בהודעה הראשונה שלי אולי לא קראתם אותה וישר אתם רצים להסיק שאנחנו לא בסדר??

גבע אבי

New member
כולכם טעיתם במקרה זה

קראתי בעיון רב את השתשלות האירועים כפי שתואה על ידי חברך ועל ידך.
עדיין יש לי תמיהות על כך שהמחשב של הום סנטר יודע כי רשיון הנהיגה של חברל פג תוקפו.
לגבי השאר - סופקו הסברים מניחים את הדעת.
בעניין הסקת המסקנות, הנה שלי:
גם השוטרים כשלו בהתנהלות שלהם (הדוח מוצדק) - ואת הדין על זה הם ייתנו בפני מפקד התחנה שלהם אם יידרשו לכך.
גם אתם בהתייחסות שלכם. הדוח היה בידכם והשלכתם אותו בחזרה לכביש?!
מה חשבתם? שאם הדוח יישאר על הכביש הוא ייעלם מעצמו?

הדוח נקלט אולי במערכת והשעון מתקתק כמו שאמרו קודמי.מצד שני, אולי לא נקלט (בוטל על ידי קצין משטרה) ואז לא יקרה כלום.
ימים יגידו

ama770

New member
תודה שקראת את הכול

מצורת הכתיבה העניינית אני מתחיל לחשוב שבאמת לא הסברתי את עצמי.
1. קיבלתי את הדוח לחתימה מהשוטר.
2. אני רואה שהוא כתב בהערות פרטים לא נכונים.
3. אני מבקש ממנו לשנות
4. הוא משנה חלק ומסרב לכתוב את דבריי.
5. השוטר משליך את הדוח מהחלון, ונוסע.
6. אני מרים את הדוח ורואה שהוא לא על שמי.
7. השוטר חוזר לתקן את טעותו ואנו מסרבים לשתף איתו פעולה

גבע אבי

New member
הסברת את עצמך ועכשיו תבין למה חברך נדפק

. קיבלתי את הדוח לחתימה מהשוטר. - OK
2. אני רואה שהוא כתב בהערות פרטים לא נכונים. - קורה, גם לי זה קרה בתחילת התנדבותי.
3. אני מבקש ממנו לשנות - בסדר
4. הוא משנה חלק ומסרב לכתוב את דבריי. -עדיין בסדר, אני מניח כי רשם את דבריך בעת שעצר את רכבך. זו חובתו. מעבר לזה כל מה שהוא משנה, בונוס.
5. השוטר משליך את הדוח מהחלון, ונוסע. - סתם משליך? האם אמרת לו שאתה מסרב לחתום? משליך מתוך הניידת? יש כאן, על פי דבריך, טעם לפגם.
6. אני מרים את הדוח ורואה שהוא לא על שמי. - ומשליך אותו בחזרה על הכביש, נכון? - טעות חמורה מצידך!
7. השוטר חוזר לתקן את טעותו ואנו מסרבים לשתף איתו פעולה - שגיאה, חברך תקוע עם הדוח עכשיו, אלא אם יבוטל בתחנה

לסיכום - בישלתם לעצמכם דייסה מעניינת.
שתף אותנו בבקשה איך זה נגמר

6 לא נכון. הרמנו את הדוח אחרי שהם נסעו

אני מניח שזה לא משנה כלום. נכון?

גם לי בכלל לא ברור למה שהום סנטר ראו את זה והשוטר לא ראה
עובדתית הרישיון שלי נגמר ב1.7 רק אחרי שהתקשרתי למשרד הרישוי ראיתי את זה גם על הרישיון

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק בעניין הרשיון שפקע

העובד בהום סנטר הסתכל בתאריך שעל הרשיון והעיר לך, זה לא שהמחשב הודיע לו.
השוטר הסתכל ברשיון, אולי לא שם לב לתאריך, אולי לא התייחס משום שהרשיון פקע לפני ימים ספורים בלבד והוא לא אוכף את זה ולא רצה שדברים בעניין יתפרשו כניהול מו"מ על איזו עבירה לתת דו"ח, ואולי יש לזה סיבות אחרות
אבל כל זה לא קשור לעניין הכללי שבו סיבכת את עצמך ואת חברך וכלל לא ברור מה תהיינה התוצאות.

המחשב הודיע והעובדת לא הסתכלה

ראיתי את זה בעיניים, השדה של הרישיון נהיה אדום.

באמת כלל לא בטוח, נחיה ונראה

למעלה