יש הרבה גישות שונות בעניין
לא כל צמחוני אגב נגעל מבשר, לא כל צמחוני חושב שבני אדם לא אמורים לאכול בעלי חיים אחרים. יש הרבה תחושות שונות בעניין הזה. לגבי הבת שלך, כמה דברים - אם היא מפסיקה לאכול בשר, היא מפסידה מקור לחלבון, לברזל ול B12. את כל הדברים הללו צריך לדאוג להשלים ממקור אחר. חלבונים יכולים להגיע מחלב ומוצרי חלב, ביצים, ושילובי דגנים וקטניות. ברזל - היו פה הרבה שרשורים בעניין וכדאי לבדוק אותם, ובכל מקרה כדאי להישאר במעקב כל חצי שנה לראות שאין חוסרים. ברזל לא כדאי לתסף סתם ככה על דעת עצמכם בלי שרופא יגיד שיש צורך. B12 - להיות במעקב, אפשר להתייעץ עם הרופא לגבי כדור מציצה פעם בכמה ימים. לא בטוח שהיא תצטרך כבר מההתחלה. זה לגבי השלמת התזונה. מה שעוד מטריד זה שהיא ירדה הרבה במשקל, לא אוכלת ירקות, לא אוכלת גבינות, ולא אוכלת בשר כי הוא מגעיל אותה (ולא מסיבה אידיאולוגית כלשהי). זה אצלי מדליק איזו נורה אדומה שאני חושבת שכדאי לשים לב אליה. הרבה נערות שמנסות לרדת במשקל חושבות שלהיות צמחונית יעזור להן, ולמעשה צמחונות היא "בעיה" די נפוצה אצל בנות עם הפרעת אכילה. גם העניין של להיגעל מאוכל באופן כללי נפוץ אצל בנות שמנסות לרדת במשקל בצורה לא בריאה, ואני חושבת שכדאי לשים לב לכל זה. אני כמובן לא אומרת שיש לה הפרעת אכילה כלשהי, אבל אסור להתעלם מהאפשרות שיש פה יותר מאשר "סתם" היגעלות פתאומית מבשר. ובנוסף לכך, אני ממליצה לקחת אותה לבדיקת דם כללית שתראה מה מצבה. אם היא ירדה הרבה במשקל והתפריט שלה לא מגוון יכול להיות שיש כל מיני חוסרים וכדאי להיות במעקב.