פעם ראשונה פה: ושאלה לי

ממש לא חובה שהיא תצטרך לקחת

B12 או ברזל. יכול להיות שלא יחסר לה... אחרי כמה חודשים של צמחונות עושים בדיקות דם ורואים אם צריך או לא...

לגבי המשקל, אשמח לעיצה בשביל עצמי

אם כבר מדברים כאן על ירידה במשקל אני טבעונית ורוצה לעלות במשקל. יש לכם המלצות למאכלים טבעוניים שיכולים לעלות אותי במשקל? תודה רבה.

d a p h n a

New member
שילובים של פחמימות וקטניות

(בהנחה שהכוונה היא לעלייה בריאה במשקל ולא לצריכה מסיבית של שומנים ומתוקים).

TheFinalCut

New member
מאיפה להתחיל... ?

אם את רוצה לעלות במשקל, רצוי מזון עשיר בשומן צמחי. את בהחלט יכולה להעזר ב: 1. אגוזים (מכל הסוגים, כולם עשירים בשומן, לדוג': שקדים, בוטנים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן) 2. חומוס. 3. מאכלי שומשום מתוקים, כמו חלבה (ממרח חלבה הולך מצוין עם ביסקוויטים לחובבי הכרסום (כרסום תרתי משמע!), והוא עשיר מאוד בחלבון, סידן, ברזל ושאר ירקות). לחילופין, את יכולה לצרוך פחמימות: 1. פירות הם מקור סוכר מצויין. 2. כל מה שעשוי מקמח חיטה, כולל לחם, פסטות וכן הלאה. 3. כל מה שעשוי מתפו"א או בטטות, שניהם מקורות טובים מאוד לעמילן. למעשה, חוץ מעמילן כמעט ואין בהם כלום... (בבטטה יש קצת בטא-קָרוֹטֵן) בטח יהיו לאנשים כאן עוד רעיונות...

d a p h n a

New member
את יודעת בערך כמה קלוריות...

את אוכלת ביום? זה המידע הבסיסי ביותר שצריך כדי לעזור לך להגיד מה את צריכה לאכול. באתר של קופ"ח כללית (www.clalit.co.il) יש מערכת לתזונה נכונה, שאמנם בעקרון נועדה לירידה במשקל, אבל היא גם אומרת לך כמה קלוריות את צריכה לאכול ביום כדי לשמור על המשקל הקיים שלך לפי הנתונים שיש לך ומידת הפעילות שלך. לפי זה את יכולה לדעת שאת צריכה להכניס יותר קלוריות מזה בשביל לעלות במשקל, ואז רק צריך לחשוב איך "למלא" את הקלוריות האלה בתוכן שיהיה טעים, טבעוני ובריא.

אוקי תודה :)

ואני לא ממש יודעת.. יש איזו טבלה שאומרת כמה קלוריות יש במאכלים שונים כמו קטניות וכל מיני דברים שאין עליהם תווית עם ערך תזונתי?

המממ...

יצא לי 2640.09 קלוריות ביום. מה זה אומר?

d a p h n a

New member
על פניו זו כמות לא מבוטלת

של קלוריות, אבל אם הן לא מובילות לעלייה במשקל, ואם את סובלת מתת משקל, אז או שצריך להחליף את הרכב הקלוריות (כלומר, חלק מהמזונות מתעכלים אצלך בצורה ששורפת יותר קלוריות משנכנסות) או שצריך להעלות את כמות הקלוריות. הייתי מתייעצת עם רופא או תזונאי. את מאוד פעילה גופנית?

לא ממש לא

חוץ מהליכה מזדמנת בעיר הפעילות הגופנית שלי היא דיי מינימלית.. (בחודשי החופש לפחות) אני מתייעצת עם תזונאית הבעיה שמרוב שהיא עסוקה בלהטיף לי שאני הורסת לעצמי את הגוף בזה שאני לא שותה חלב היא לא מנסה לעזור לי להעלות במשקל בכלל. :/ בכל מקרה אני כנראה מחליפה תזונאית, מקווה שההיא תהיה פחות היסטרית..

TheFinalCut

New member
אני ממליץ לך לשלוח לדיאטנית שלך את-

ה-Fact Sheet המצורף, שהוכן ע"י ועידת הרופאים למען רפואה אחראית (PCRM), ואשר ניתן להוריד אותו גם מכאן.

PCRM ../images/Emo18.gif

לא מקור אמין למידע... (ואני אשמח לפרט מאוחר יותר, כרגע אני כבר עם רגל אחת מחוץ לבית)

TheFinalCut

New member
PCRM

אשמח לפירוט בהחלט, כיוון שלמיטב ידיעתי, ארגון זה, שמונה בין חבריו אלפי רופאים וכמה מאות חוקרים מתחום מדעי החיים, שמורשה ע"י הרשויות ומבצע מחקר קליני, ואשר מקפיד לבסס כל אחת מטענותיו על מחקרים מהספרות (כמו בדף שצירפתי), בעיני בהחלט נתפס כאמין. אני מכיר אישית חבר בארגון הזה, שפירסם כמה מחקרים בעת האחרונה וגם מבחינה אישית התרשמותי היא שהוא והארגון שהוא מייצג סוּפר-אמינים, למרות שיש קבוצות אינטרסים שהיו בהחלט רוצות שנאמין שהם לא. אגב, גם אם באופן כללי יש לך אילושהן השגות לגבי PCRM, אני חושב שמקורות מידע ספציפיים ראויים להתייחסות פרטנית, ביקורתית ואובייקטיבית. הדף שצירפתי מכיל מראי מקום בסוף (כולם מאמרים שפורסמו בכתבי עת מדעיים וספרי לימוד רשמיים), ואם מישהו חושב שהמידע ש-PCRM מפרסמים בדף אינו מייצג את מקורותיו כיאות, מן הראוי לספק ביקורת מבוססת לפני שמקבעים עליו דעה.

TheFinalCut

New member
על הארגון ועל הקישור

איפה קראת? אם תמצא את החומר, יהיה יותר קל להתייחס אליו. PCRM הוא ארגון שעוסק ומתמודד עם נושאים שארגונים רבים אחרים אינם מעזים להתמודד עמם, כיוון שפעילות כזו אינה תואמת את הקונצנזוס החברתי. בזמן שארגוני מדענים רבים מתמקדים בענפים רווחיים הנתמכים ע"י התעשייה, כגון טיפול סימפטומיאלי (בעיקר תרופתי) במחלות ברות מניעה, הנגרמות ע"י אורח חיים לא-בריא, PCRM תומכים ומקדמים רפואה מונעת, ולא נמנעים מלהציג דעות שאינן עומדות בקנה אחד עם האינטרסים של גופים תעשייתיים חזקים, כולל תמיכה מפורשת בצמחונות וטבעונות והתנגדות לניסויים בבע"ח. לא מפתיע שהתעשיה משיבה אש ומנסה להכפיש את PCRM כמה שיותר, בתקווה שהרס שמו של הארגון יעמעם גם את המסר שלו. זכור לי גם כי גופים הקשורים בתעשיית המזון מן החי ניסו לתבוע את PCRM ולטעון לנוכלויות, אבל הם הפסידו ו-PCRM זוכו מכל דופי. אגב, הזיכוי לא הפריע לכמה אנשים עמם שוחחתי בעבר להמשיך להכפיש את PCRM ולהאשים אותם בהאשמות שונות (שהן, כאמור, חסרות בסיס). ועכשיו ספציפית לגבי הדף שבקישור שלך. טענת כי הכתוב שם הינו "חד-צדדי ומטעה". אין ספק שהדף אינו "מאוזן", במובן שלא מוצגת שם דעות התומכות בצריכת חלב. וזה הגיוני ומתבקש, כיוון שהציבור הרחב, עקב שנים של חשיפה לתעמולה (שברובה הינה בלתי מבוססת) של תעשיית החלב, מאמין כי חלב פרה הינו רכיב בריא, חשוב, חיוני ואף "טבעי" במזון, ושיש לצרוך אותו בכמויות גדולות כדי להשלים את התזונה ואף כדי למנוע חולי (לדוגמא, בריחת סידן). PCRM, שמאמינים כי חלב אינו אף אחד מהדברים הללו ואף מוצר המזיק לבריאות, בעיקר כאשר הינו נצרך בתדירות גבוהה, צריכים להתמודד עם הדעה המאוד קיצונית בה אוחז הציבור, ולכן לא פלא שהם נעזרים בניסוחים חריפים וחדים. ולטעמי אין להם שום סיבה להתבייש בכך, בעיקר כיוון שכל טיעון שלהם, גם בדף שצירפת, מבוסס היטב. לא ברור לי למה החלטת שהדף "מטעה", בעיקר אחרי שבהודעה הקודמת ביקשתי שכל טענה ומענה נגד המידע המצורף בדפים של PCRM ינומק ע"י השוואה למקורות הדף ולא ישלל ללא יסוד. בנושאים רבים, העמדה של PCRM רחוקה מהקונצנזוס או לעמדות בהו קבוצות מסוימות היו רוצות להאמין. אך זה לא הופך את עמדתם למוטעית. רק דבר אחד יכול לעשות את זאת - העובדות, ועד כה, לא ראיתי שזה מה שמתרחש. ההפך הוא הנכון. לפני מעל לעשור, בהתבסס על המידע הקליני הקיים, המליצו PCRM להמנע ממוצרים מן החי כפתרון לבעיות לב וכלי-דם וסוכרת. אז, הארגון נחשב הרבה יותר רדיקלי ותמהוני מהיום. אולם מאז, המלצות אלו הפכו להיות ההמלצות הרשמיות של ה-FDA, של ארגון התזונאים האמריקני והארגון המקביל בקנדה - ולקונזצנזוס מדעי, שלצערי עדיין לא הגיע לידיעת הציבור הרחב. לא מזמן, פורסם בכתב העת Diabetes Care (השייך ל-American Diabetic Association) מחקר קליני המראה כי תזונה טבעונית הינה טיפול יעיל לסוכרת, לא פחות מטיפול תרופתי. זהו מחקר שנערך ע"י בית הספר לרפואה של אוניב' ג'ורג' וושינגטון, בית הספר לרפואה של אוניב' טורונטו, בית הספר לבריאות הציבור של אוניב' צפון קרוליינה ו-PCRM. אם כל האוניברסיטאות הללו מוכנות לשתף פעולה עם PCRM במחקר קליני ולסמוך על מהימנות הארגון עד כדי עריכת מחקר משותף, לדעתי בהחלט כדאי לכל מי שגיבש עמדה שלילית על הארגון, לשקול אותה מחדש ולחשוב היטב על מה היא מבוססת.

TheFinalCut

New member
תוספת קטנה לגבי החברים בארגון

מצאתי בחיפושי מידע שבו צויין כי החברים ב-PCRM מונים כ-100,000 אנשים, וכי אכן רשומים 'רק' כ-5,000-6,000 רופאים מתוכם. שאר החברים כוללים אנשי מקצוע מתחומים מדעיים שונים ואנשים רגילים, שאינם אנשי מקצוע. צורה אחת לפרש את המידע הזה, היא שרק 5-6% מהחברים ב-PCRM הם רופאים ממש, ועל פניה, טענה זו מפחיתה מהעוצמה המקצועית של הארגון. אולם מדובר בפירוש לקוי של המונח "חבר". PCRM הוא ארגון רפואי ללא מטרות רווח (לפי ההגדרות הרשמיות של רשם העמותות בארה"ב), שאליו יכול להצטרף כחבר כל מי שמעוניין לשלם את דמי החבר השנתיים. הצטרפות כחבר, ותשלום דמי חבר, זו צורה נפוצה ומקובלת של תמיכה בארגוני מלכ"ר, גם בארץ. אבל כמובן שהחברים לא מגדירים את הארגון, אלא הנהגתו והאנשים הפועלים בו. בועד של PCRM חברים 11 רופאים, שרובם מועסקים ע"י בתי-חולים ובתי ספר לרפואה. על תחומים ספציפיים עמם מתמודד הארגון אחראים מומחים בעלי שם, כגון ג'ון פיפין שהינו קרדיולוג מומחה וג'ונתן בלקומב שהינו אתוֹלוֹג רב-נסיון (ואשר הינו המכר שלי בארגון). נשיא הארגון הוא במקור פסיכיאטר ששינה את התמחותו לתזונה, השתתף בעשרות מחקרים קליניים תזונתיים ופרסם מאמרים וספרים רבים בנושא (שעברו בקרת עמיתים אקדמית). אנשים אלה, ויתר האנשים הפועלים מטעם PCRM, הם אלו שמגדירים את הארגון, את כיווני הפעילות שלו ואת ההשפעה שלו. עד עכשיו, גופים רבים תקפו את PCRM ואת עמדותיו. העמותה הרפואית האמריקנית (AMA) תקפה אותם על כך שהם מערערים על תקפותם והכרחיותם של ניסויים בבע"ח, המרכז לחופש צרכני (CCF), ארגון שיש הטוענים שהוקם ע"י חברות טבק ומזון מן החי כדי להתנגד ל-PCRM, טוען כי PCRM הוא בעצם עמותה לזכויות בע"ח במסווה של עמותה רפואית. אבל השורה התחתונה היא שלאף אחד מהגופים הללו אין פיסה אחת של ביקורת עניינית על החומר ש-PCRM מפרסמים, או מידע מוצק שסותר אותן.

אלי ו.

New member
הבנתי, מאמר חד-צדדי נשמע לך תקין

מאמר שבוחר להציג מחקרים שהתוצאות שלהם לא ממש אומרות את מה שהוא טוען ובוחר להתעלם ממאות מחקרים הטוענים ההפך נשמע לך דבר שיצא מעטם של אנשים ישרים? אם כן, אין לנו בסיס לדיון. חפש בסימוכין שלהם את הסימוכין למשפט הבא: These findings indicate that despite the amount of calcium in dairy products, other dairy compounds accelerate calcium loss. Animal proteins and salt are two likely suspects. To make matters worse, in North America, dairy products are often consumed by people who already have high-salt, meat-based diets.

למעלה