קודם כל תיקון
ה VR של ואלב נעשה בשיתוף עם HTC ככה שזו רק סוני מול ואלב ואוקולוס כביכול.
אבל אני לא כל כך מבין את ההשוואה, זה לא שמורפאוס הולך להתחרות על שוק ה PC, הוא יוצא דבר ראשון לקהל הקיים של הפס4, קהל שונה בתכלית מה PC, הם מן הסתם פחות אוהבים להתעסק בתוכנה וחומרה יותר מדי/ לעדכן דרייברים וכו', המורפאוס יותר נגיש וקל להם על הקונסולה שהם כבר רגילים אליה.
סוני צריכה רק שהקהל של הפס4 יאמץ את המכשיר, לא ממש אכפת להם מה קורה אצל ואלב.
לא ניסיתי אישית את הטכנולוגיה ככה שאני לא יכול להשוות לדיזנגוף אבל דבר ראשון מאז התוכנה עשתה קפיצה ענקית ומשחקים מן הסתם הרבה יותר אימרסיביים עם VR מאשר העולם קרטון שהסתובבת בו בדיזנגוף, דבר שני כן ברור שיש גם עניין של טכנולוגיה שהיתה תמיד קיימת אבל נהיית קטנה יותר ואז היא נכנסת למיינסטרים, ודבר אחרון זה שאני בטוח שגם מבחינת הטכנולוגיה עצמה מדובר ב VR משוכלל ואימרסיבי יותר, אל תשכח גם שחלק גדול מה VR של ואלב ושל סוני זה שאתה משחק עם שלטי תנועה שלפי הרשמים ב DF מקפיצים את העסק רמה אחת קדימה ונותנים לך להשתמש בידיים הפיזיות שלך בעולם תלת מימדי. הם כ"כ מתלהבים שקשה לא להסחף, תכנס ל Eurogamer ותקרא את הרשמים שלהם מה VR של סוני וואלב.
השאלה היא כמובן איך העסק יעבוד לטווח ארוך במשחק מלא ומורכב, מחוץ לטק דמו, זה המבחן הגדול של ה VR וזה מה שיקבע אם זה ישאר גימיק או דרך חדשה לשחק משחקים.