פערים בתפיסות בנוגע לקשר

tratata1

New member
כן

אם יש התאמה למה למשוך זמן? יש לי חברה שהתחתנה אחרי פחות מחודשיים, היום היא נשואה 13 שנה ויש לה שני ילדים.

תלוי פלוס כמה לדעתי... יכולה לתת לך דוגמא

אישית.

בת דודתי התחתנה בגיל 36 אחרי 3 שנות זוגיות- יש לה את הנישואים הכי מאושרים בעולם.
אחותה התחתנה בגיל 38 עם מישהו מקסים אחרי שהיו ביחד משהו כמו שנה. ועכשיו מסתבר לה שבפן המשפחתי והזוגי שהוא בטלן ועצלן ולא נראה שיש להם מערכת יחסים זוהרת במיוחד. אבל... זה מה שיש.....

tratata1

New member
במה?

אני מאמ ינה? בטח את יודעת טוב יותר במה אני מאמינה ומה אני מרגישה, זה ברור.

Another Girl

New member
זו הייתה השתאות ולא ביטול

באמת אני מנסה להבין מה אפשר להבין אחרי חודשיים. חודשיים הם אפילו לא תחילת הסוף של תקופת ההתאהבות. ההתלהבות וההתרגשות עדיין בשיאם, והכל עוד נראה וורוד. עוד לא מספיקים לריב כמו שצריך, לנסוע לחו"ל ביחד, לנהל משק בית, לעבור משברים משפחתיים, לבדוק איך שורדים את השחיקה של הקשר, מה קורה כשהפרפרים נרגעים...

יכולה להגיד לגביי שאני עברתי את ה-30 לפני שנה, ועדיין - לא הרגשתי בשלה להגיד ש"זה זה" עד שחלפה שנה לפחות (וההצעה עצמה אכן הגיעה - אחרי שנתיים וחצי, כששנינו בשלים ובטוחים בקשר). אין ספק שבגילאים האלה, אחרי חודשיים כן צריך לדעת שהציפיות מתואמות ושיש פה פוטנציאל טוב למשהו ארוך טווח. אבל לדעת חד משמעית אם כן או לא? איך אפשר לדעת? זו החלטה כל כך גדולה וחשובה, איך אפשר להגיע אליה כל כך מוקדם?...

tratata1

New member
אפשר

לצאת גם 8 שנים ולא להגיע להחלטה, 8 חודשים זה המון זמן , וזה כבר מריחת זמן. מכירה זוגות שקבעו חתונה אחרי חודשיים ואפילו לפני והם עד היום יחד ןמכירה כאלו שיצאו 7 שנים, ואחר כך גרו 7 שנים ונרדו. קשרים ארוכים מאוד לא יעילים ולא מביאים לכלום.

את שומעת את עצמך?

"קשרים ארוכים מאוד לא יעילים ולא מביאים לכלום"

כשאת מתחתנת את "כובלת" את עצמך למישהו לכל שאר ימי חייך.
לפי איך שזה נראה כרגע, כל מה שמעניין אותך זה להתחתן ולא אכפת לך עם מי.

Another Girl

New member

tratata1

New member
ממש לא נכון

היו לי קשרים גם של כמה שנים, שלא הועילו לכלום, קשרים ארוכים הם בד"כ לא מובילים לכלום, חבל על הזמן של כולם.

tratata1

New member
הורים שלך

מן הסתם נשואים והם התחתנו. ואם רצינות מבריחה גבר, אז שיהיה לו לבריאות שלום, רק לא צריך לגנוב זמן שלי. פשוט לגנוב ואין לי מלה אחרת.

זו לא הרצינות שמבריחה

נכון, ההורים שלי נשואים והתחתנו... וביחד 40 שנה
והם גם היו ביחד 6 שנים לפני זה.
ומה את חושבת החזיק אותם ביחד אם לא הם עצמם?
יש גם שנשואים 10-20 שנה ומתגרשים.
אם את רוצה לחשוב שבחודשיים את מכירה בן אדם לחלוטין, תמשיכי לחשוב ככה. אבל קשה לי להאמין שאת עצמך מאמינה לזה.
רק מסכן יבוא ויגיד לך אחרי כמה חודשים "טוב אני רוצה להתחתן ולהקים משפחה ואת נראית אחלה (רק תזכירי לי איך קוראים להורים שלך?) אז קדימה בואי נתחתן"

את צריכה להבין שאם את חיה עם מישהו כמה שנים, סבירות גבוהה שמה שאת מכירה זה מה שיהיה וישאר... ואם תגורי איתו שלושה חודשים את חושבת שזה באמת מה שיש ומה שישאר? ממש לא. כך שהזמן שבו חיים יחד ונמצאים יחד בזוגיות הוא אינדיקציה טובה מאוד.
תמיד תמצאי מקרים לפה ולשם. זה לא הופך אותם לנחלת הכלל.

tratata1

New member
רוב

הקשרים ארוכים מתפרקים, כאשר יוצאים 7 שנים, סימן שאין רצינות. בכל מקרה את החלטתי קיבלתי. כאשר את מבזבזת 6 שנות חייך על אדם לא רציני, יתכן שאת מפספסת אדם אחר.

אם את יוצאת 7 שנים סימן שאין רצינות?

מה יותר רצינות מזה? לצאת עם מישהו חודשיים?

את מודדת רצינות בכמה מהר הוא שם לך טבעת. זה לא פקטור לרצינות, זה פקטור לטיפשות.

המנהל שלי התחתן עכשיו אחרי 9 שנים עם החברה שלו, זה הופך את הכוונות שלו לגביה לפחות רציניות או לא רציניות?

רוב הקשריםה ארוכים מתפרקים? מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזו? אני אשמח למחקר. מחקר שלא כולל את המגזר החרדי ושיהיה עדכני ולא נכון ללפני 40 שנה.

B L I M P

New member
יש מחקר שמוכיח

שזוגות שחיו ביחד לפני החתונה הם בסכוי יותר גבוה להתגרש מהר.

אבל לא זו הנקודה - התפיסה שלך שיש גישה אחת שהיא נכונה, והיא נכונה תמיד והיא נכונה לכולם - היא פשוט שגויה. יש אנשים שמתחתנים אחרי שלושה חודשים ומחזיקים ביחד לכל החיים (ובאושר!) ויש אנשים שיוצאים תשע שנים, ואז נפרדים כי זה לא התאים, או שהם מתחתנים ואז נפרדים אחרי כמה שנים.

כל זוג הוא שונה, וכל אחד מרגיש מתי נכון לו או לא נכון לו למסד קשר. יש אנשים שאחרי שנים של ניסיונות זוגיים יודעים בדיוק מה הם מחפשים, וברגע שהם מוצאים מישהו שמתאים להם - הם מוכנים לחתונה. לדעתי זה הרבה יותר נכון אצל זוגות בגילאי השלושים - כשלשני בני הזוג היו כבר לא מעט מערכות יחסית כאלו אחרות והם למדו להכיר את עצמם ואת מה שהם מחפשים בזוגיות. שוב, זה לא נכון לכולם, אבל בעיני זה יותר אופייני מאשר בגילאי העשרים המוקדמות.

בקיצור, הייתי מציעה שתצאי מהשבלונה שחייבים לצאת X שנים לפני שמתחתנים אחרת זה לא יחזיק - אנשים שמכלילים לא שמים את עצמם באור יפה. זכותך לחשוב שזה מה שמתאים *לך*, אבל זה לא אומר שזה נכון או לא נכון עבור אנשים אחרים. בעיקר כשפותחת השרשור (שהדיון הוא עליה!) אומרת לך במפורש שזה לא חל לגביה (בדומה להרבה אנשים אחרים שאני מכירה).

חבל שלא קראת את כל ההודעות שלי

כי כתבתי בפירוש שתמיד יש כאלה שהם לא נחלת הכלל.
אני לא זו שטוענת ושופטת זוגיות לפי מספר החודשים שקודמים לחתונה- היא זו שכן.
מרוב שהיא עומדת על שלה שלהיות הרבה זמן ביחד זה חרא זה נראה כאילו אני זו שכבר מנסה לשכנע אותה.

אני לא חושבת שאני נמצאת בכלל באיזושהי שבלונה שכזו כי לא אמרתי שום דבר על זה שזה לא יחזיק, דברים מחזיקים רק אם דואגים לתחזק אותם. אני רק חושבת בצורה הגיונית- להכיר זה דבר שלוקח זמן. בחודשיים את לא מכירה מישהו לגמרי.
אני לא אומרת שאין סיפורי הצלחה או כישלון לכאן או לכאן... אני רק אומרת משפט שאי אפשר להתווכח איתו- את לא יכולה להכיר מישהו בחודשיים יותר או כמו שתכירי אותו אחרי שנתיים.

ובאמת שלא אכפת לי באיזה אור אני יוצאת בפורום אנונימי באינטרנט....

B L I M P

New member
ואת לא יכולה להכיר אותו בשנתיים כמו

שתכירי אותו בעשרים שנה.

אז מה? בחיים לא להתחתן אלא להמשיך לצאת עד ששני בני הזוג ימותו? ברור שיש קאט אוף, ושעבור כל אחד זה קורה בזמן שונה.

אגב, הגבתי להודעה אחת, אבל זו היתה התחושה שלי גם משאר ההודעות, כולל הודעה שהגבת לי. אולי זו לא היתה הכוונה, אבל זה התחושה שיצרת אצלי (ונראה לי שגם אצל אחרים, לפני תגובות אחרות שקראתי להודעות שלך).

אבל נראה לי שאנחנו כנראה פחות או יותר על אותו דף...

ברור!

אבל כשאת מנהלת משק בית כמה שנים עם מישהו זה נותן לך מושג הרבה יותר עמוק לגבי אופי הזוגיות שתהיה אחרי החתונה מאשר להתחתן עם מישהו שהכרת לפני חודש ואת עדיין מפעילה WAZE כדי להגיע לדירה שלו.

למעלה