פערים בתפיסות בנוגע לקשר

B L I M P

New member
כי אם נוח לו וטוב לו איתך

והוא לא ממהר לשום מקום - אז למה לו לחתוך?

בגילאים הללו 8 חודשים זה והותר כדי להבין אם יש כיוון רציני לקשר. אני משערת שאתם כבר גרים ביחד או לקראת מגורים משותפים.

אני חושבת שאחד הדברים הכי חשובים בזוגיות זה תקשורת. אני במקומך (אבל זה אני והאופי שלי) הייתי שמה את הקלפים על השולחן - מסבירה שהכיוון הכללי זה משפחה וילדים, שזה לא אומר שחייבים להתחתן מחר אבל שאת רוצה לדעת שהוא בכלל בכיוון ולהבין מה באמת עומד מאחורי התירוצים שלו. עד עכשיו אתם כבר צריכים להיות מספיק קרובים כדי לדבר על זה בפתיחות ולהחליט יחדיו אם ממשיכים ביחד או חותכים.

בכל מקרה, ככלל אצבע, אם יש לך תחושה לא טובה, אם אין לך בטחון איתו, אם את לא בטוחה שהוא מרגיש כלפיך כמו שהיית רוצה שהוא ירגיש כלפיך - אני מאמינה גדולה בלקום וללכת. תחושות הבטן שלנו לרוב מאוד טובות ואנחנו פשוט עסוקים בלהחביא אותן מאחורי כל מיני רציונלים..

סתם מורח אותה בתירוצים ומבזבז לה את הזמן.

קרמבו341

New member
רגע, רגע, לא צריך להיות כל כך דרמטיים

לא צריך להלחיץ את הבחורה. נכון שהיא לא בת עשרים, אבל היא גם לא בת 40. היום המון המון אנשים מתחילים מבחירה לעשות ילדים במחצית השניה של שנת השלושים (כולל אותי ורבות מחברותיי). אז נכון, יש ירידה מסויימת בפוריות החל מגיל 35, אבל לרוב הנשים אין בעיה להיכנס להריון גם בגילאים האלה ויש לה עוד קצת זמן.
אני לא אומרת שצריך להיות שאננים, אבל היא קצת צעירה בשביל לכתוב לה לכתוב בכזאת דרמטיות שהיא צריכה להחליט אם היא בכלל רוצה ילדים ולהציע לה לשקול לעשות ילד לבד.
אני כן מסכימה לגמרי שאם יש רצון בילדים, עדיף לחשוב טוב טוב לפני שנשארים בקשר שבו הצד השני לא מוכן להתחייב ואולי לעולם לא יהיה מוכן.

רואה 6 6

New member
מובן שיש לה זמן לכן עדיף שתתחיל לחשוב עכשיו

כי תהליכי חשיבה,הבשלה ותכנון גם לוקחים זמן.

זה התירוץ הכי הזוי

ששמעתי.. "להוריו יהיה קשה"?? הם יצטרכו לקום בלילה לתינוק??
באמת שלא הבנתי..

תראי, מצד אחד, אני חושבת ש8 חודשים (אתם גרים יחד?) זה מעט מידי זמן כדי להחליט שזה האדם שאת רוצה כפרטנר בחיים. עם כל הכבוד ללחץ חתונה-ילדים שלך, ב8 חודשים עוד לא רואים מספיק טוב את ה"שריטות של הקשר".. ממליצה לך לבחון טוב יותר קשרים. להקים משפחה דורש קשר טוב, תקשורת מעולה, חברות ושותפות.
מצד שני, אם הוא לא רוצה להקים משפחה בגלל ההורים שלו, אז משהו פה מריח לא טוב.

littlerunaway

New member
אולי לא לקום בלילה (וגם זה לא בטוח)

אבל חלק לא מבוטל מהזוגות הצעירים והלא צעירים בונים על ההורים שלהם שיעזרו להם עם הילדים.

littlerunaway

New member
אני מסכימה לגמרי שזה נשמע כמו תירוץ.

דיברתי יותר באופן כללי על איך ההורים קשורים.

alaska33

New member
זה לא פערים...

אני בגילך וגם הייתי במערכת יחסים כזאת (אותם גילאיים).
אני אחרי חצי שנה הבנתי שהוא לא מתכוון להתקדם לשום מקום אז קמתי ועזבתי... והבחור אפילו לא ניסה לשנות את דעתי...
חסר הנתון אתם כבר גרים ביחד וכמה זמן.
לדעתי בגילאים האלה 8 חודשים זה מספיק זמן כדאי להחליט לאיזה כיוון - נפרדים או הולכים לכיוון של מיסוד הקשר וילדים.
ממה שאני יודעת מהניסיון שלי, הוא לא יתמסד... (תירוץ ההורים הופיע גם אצלינו)
את צריכה להחליט לבד, אם לקחת סיכון - לא לדבר יותר על הנושא - לחכות חצי שנה ולראות לאן הנושא מתפתח... ואם הוא יבקש את ידך - מזל טוב ואם לא- זה ביי ביי
אם את מרגישה שאין מצב שזה יקרה אז אין ברירה ולעזוב אותו ואת הדירה (אם אתם גרים ביחד).
יש מצב שהסיטואציה הזאת תבהיל אותו - ואז מה טוב, את חוזרת רק עם הבטחה למיסוד הקשר.
או שבזה הסיפור יגמר עד כמה שזה יכאב...
שיהיה בהצלחה

לא ברור מה הכוונה ב"לטענתו להוריו יהיה קשה". סליחה אבל אני קשת הבנה. למה התכוונת? למה הוא התכוון?
מה בדיוק יהיה קשה להם?
אילו הורים לא רוצים שבנם יתחתן???

מכיוון שזה לא ברור לי אני משערת שזה תירוץ ודי עלוב.
ולמה הוא מתרץ, את שואלת? למה למשוך זמן?
מבחינתו, למה לא? הוא בקשר עם אישה, טוב לו והוא לא רוצה לשנות.
אולי לא רוצה כאבי ראש, חתונה, ילדים, מתחים בקשר. אולי הוא לא מוכן, ילדותי מדי. אולי לא אוהב ילדים. אלוהים יודע.
לגבי הזמן: 8 חודשים. יש כאלו שיגידו שזה מעט זמן. אבל לגיל שלך אני לא חושבת שזה מעט. אני מכירה נשים שבגיל הזה לאחר שנה של היכרות כבר היו נשואות בהריון.
בגיל הזה, בדרך כלל, כבר לא מחפשים את ההנאות, אלא יותר ממוקדים מטרה.

אני חושבת שאם את מתלבטת, קחי לך עד חודש למשש את הדופק. לתפוס שיחה רצינית איתו, להבין ולהחליט. חבל על הזמן שלך.
בהצלחה.

tatiana6

New member
הוא קצת זקן מדי בשבילך, לא?

את בת 24 והוא 42, מה את מוצאת בקשר הזה? במיוחד כשאת יודעת שאת לא כלולה בתוכניות ארוכות תווך לעתיד שלו.

למה להמתין? הזמנתם חסידה עם ילד מEBAY בסין?

הנורמה אחרי החתונה היא לעבור לקרבת הורי הכלה. כדאי להתחיל לפורר להוריו זכוכית בגרבר, ובמקביל לקחת סיכה ולחורר את הקונדומים שלו. את יכולה לשאול אותו אם הוא בקטע של משחקי תפקידים במיטה ושיתלבש כמו לראיון עבודה. תנמיכי את המשקפים אל האף ותשאלי אותו בעיניים איפה הוא רואה את עצמו בעוד 10 שנים, והאם הוא ירצה לראות אותך במיטתו, או עושה לו אצבע משולשת מהמכונית כשתביאי לו את הילדים כל שבועיים, ולא לשכוח שאלת פולואפ, מה ציפיות השכר שלו! אחרת הוא לא רציני...

שלום

אם אתם אוהבים זה את האישיות של זה כבני אדם, כדאי וחשוב שתהיו בקשר. על הפערים והבעיות הטכניות אפשר יהיה להתגבר ביחד בהמשך. אולי כשיתבגר ירצה להקים משפחה. לכל היותר פעם תישארו ידידים.

tratata1

New member
למען האמת

זאת לא המטרה שלי, ידידים יש לי בשפע וגם קשרים שלא לחתונה לא בעיה למצוא, היו לי מלא. יש לי מטרה והיא הקמת משפחה ובאמת לא בא לי לבזבז זמן גם אם הקשר הוא טוב.

למעלה