חלק מהדרוזים עדיין רואים את עצמם כציוניים, והחלק האחר כערבים ,וחלק לא מבוטל כפלשתינים. השאלה את מי שואלים. אני לא מאמין שהצעירים של פקיעין פועלים מ מתוך אידיולגיה או מתוך מניעים לאומניים.
האמת היא שאני לא בדיוק מבין מה קורה בדיוק בפקיעין, אבל מצחיק אותי כשאני קורא את השמחה לאיד החבוייה בהודעות של נציגי המגזר בפורום (למעט ויז שלנו) על הסכסוך שהתגלע כביכול בין הדרוזים לבין המדינה אחרי שהדרוזים 'מכרו את נשמתם' ליהוד הציונים. כניראה השנאה ליישות הציונית מעוורת אתכם לגמרי. שכחתם את המהומות בכפר מע'אר כשהדרוזים ערכו 'פוגרום' בערבים הנוצרים? ואת מה שעושים האיסלאמים לנוצרים מנצרת ועד בית ג'אלה ועזה? ואת השחיטות ההדדיות דרוזים-ערבים-סונים-שיעים-נוצרים בלבנון? למרות שהדרוזים כרתו ברית עם המדינה היהודית הם נותרו חלק מהמרקם השבטי-עדתי האלים המסורתי של המזה"ת ולמרבה הצער לא עברו את המודרניזציה שתוציא אותם מהג'ונגל הזה. הם עדיין חיים בחברה שפותרת בלהב הסכין סכסוכים בתוך המשפחה, חברה מפגרת ('מסורתית') שבה האישה היא זבל וה'זקנים' וה'נכבדים' הם נציגי אלוהים עלי אדמות.
כל אותם מבוגרים ששירתו בצבא והגיעו לדרגות גבוהות,אבל מהרגע שבו פשטו את המדים הפכו להיות עמך,עמך שיושב מובטל וחי על קיצבת הפנסיה של הצבא, בזמן שעמיתהם היהודי מקבל משרות ותפקידים בכירים הין בסקטור הפרטי והן בממשלתי. מה אתה מצפה מנער דרוזי שרואה את אבא שלו הקצין לבוש המדים בעל הכוח והעוצמה ,יושב בבית חסר מעש !!
אין קשר בין זה לבין המציאות בתור אחד שמכיר לא מעט כאלה יהודים.. אין אחד שעובד באיזה שהיא עבודה בכירה והאמתי גם אין אחד שעובד בעבודה יש 2 שאני מכיר שמתנדבים במשטרה (בלי שכר) וחוץ מזה כלום.
גם אני - בדיוק כמוך - לא מבין מה קורה בפקיעין. גם הכתבות שקראתי (ובאמת שקראתי) לא סיפקו שום הסברים. ובכל זאת מדהים - ועצוב - לראות איך כל אחד מצליח לתת פרשנות לסיפור - פרשנות שכל הביסוס שלה הוא הדעות הקדומות של הפרשן התורן! אוקיי, נכון שאותן דעות קדומות מבוססות באיזשהו מקום על עובדות - אבל האם קיים מידע קונקרטי שמקשר את הסיפור של פקיעין למעמד האישה בעדה הדרוזית? או לסכסוך ספציפי של הדרוזים כעדה עם איזשהו מוסד שלטוני? והאם בכלל קרה אי פעם שחייל דרוזי בצה"ל הפנה את נשקו כלפי חיילים יהודים? (לא רק שאין לכך כל קשר לפקיעין, אירוע כזה לא קרה מעולם, נכון? אז מהיכן צצו הטוקבקיסטים שפתאום נתקפו פחד מהעובדה שהדרוזים משרתים בתפקידים בכירים בצה"ל?). אני את דעתי אמרתי, ואומר שוב: אם האזרח הממוצע בארץ לא מבין על מה המהומה - המאבק נדון מראש לכישלון.
בס"ד לעכל את עובדת היותנו כאן עובדה מוגמרת-ולא עצם בגרון,אז יהיו אלו ימות משיח. וויזארד,את נוצריה במקרה, הלא כן? אז הרי שאת יודעת שהמשיח(המהדי בערבית) יצא מהעם היהודי ויושיע את האנושות. כל מי שינסה ללכת נגד העם היהודי,ימצא עצמו במלחמה מול אלוהים,ובמלחמה הזו אף אחד לא ינצח אותו! 'ה' עוז לעמו יתן,ה' יברך את עמו בשלום'.
בס"ד יש מצבים-מה לעשות של עין תחת עין,שן תחת שן. ככה זה כאן במזה"ת(לצערי). מי שחלש כאן לא שורד. רק מתוך עוצמה יבוא שלום,לא מתוך ויתורים שמעודדים את הצד הערבי לתבוע עוד מהיהודים. אנחנו 'עם בדד ישכון...'. ההצתה שלך מאוחרת נללי,יש בנוסף לצד המיליטריסטי הושטת יד כנה לשלום,אך בה בעת גם יד שאוחזת בחרב להגן מכל אורב ותוקף!
בס"ד בגלל הקנאה והתאווה הערבית יש לנו ולכל העולם צרות,אבל לא יעזור לכם,נועדנו להיות מושלים בקרב תבל,ראש,ולא זנב. ואני מזכיר לכל המצטדקים כאן מה ארע לנוצרים בכפר מע'ר לא מזמן,כשנוצרים הותקפו בזעם בידי דרוזים בשל חשד שנער נוצרי פרסם תמונת ערום של דרוזית,כשלבסוף התברר שהיה זה נער דרוזי. אני לא רוצה ברית עם אף אחד מכם. 'עם בדד ישכון...'.
אותה קנאה ותאווה שאתה מאשים בה את הערבים, אתה לוקה בה בעצמך. בשני הצדדים (למעשה יש יותר) יש אנשים מסוגך, ואני בזה להם מעומק ליבי. למרבה הצער המיעוט הזה הוא שעושה את כל הרעש וגורם סבל לרוב השקט שרוצה שלום. אתה מתחבא מאחוריי האמונה שלך, אבל בעצם אתה לא יותר מאדם בור שהולך בעיניים עצומות אחרי פשוטן של מילים. כמו שאני אומרת, הבעיה היא לא בהכרח בדת, אלא במאמינים בה.