כן, אבל...
במשך שנה וחצי ממש, ממש שנאתי את Bad Day שהיה אז, לפני שלוש-ארבע שנים, קצת פחות קיטשי וסתמי ממה שהוא היום כבר. שנה וחצי (!) לקח לי, וזה לא היה בגלל שאהבתי את השיר. בדיוק כמו שיצא לי להסביר לשלושה אנשים שלמים השבוע, את הרוב המוחלט של השירים שאני אוהבת, אני לא אוהבת בפני עצמם, והרגשות שהם מעוררים בי הם זכרונות שיש לי, או שאני יכולה להתאים לשיר כלשהו, וזה תמיד תמיד תמיד לוקח זמן. אני יכולה למנות על יד אחת את השירים (Pennylane של הביטלס, בפקולטה למדע מדוייק של החתיכים, Kiss the girl של קמיליאן סירקט, The world is mine I don't know anything של אלכס דיי) ששמעתי בפעם הראשונה ואמרתי- זה שיר שאני אוהבת אותו עכשיו. הרבה פעמים אני יודעת להגיד שאני אוהב נורא שיר בעתיד, ובד"כ זה גם קורה לי באיזשהו שלב עם כל מיני שירים, אבל אני נורא מתבססת על הניסיון והחוויות האישיות שלי כשאני בוחנת את אהבתי לשיר מסויים, וזה הופך אותי למאוד סובייקטיבית.
מה גם, שיותר מזה, הטעם המוזיקלי שלי במוזיקה עצמה, הוא נורא לא קונבנציונאלי, והמון דברים שנחשבים מדהימים לאחרים אני ממש לא מסוגלת לאהוב, מהבחינה המוזיקלית בפני עצמה, לדוגמה לא יעזור כלום, אני בחיים לא אמצא שיר של ברי סחרוף שאני פשוט יושבת ושומעת להנאתי, כי אני ממש לא אוהבת אותו באופן המוזיקלי שאני לא מחברת אליו שום דבר. אצל כל החתיכים אצלי או הביטלס זה בדיוק הפוך- אם יש שיר שאני לא אוהבת אני נותנת לו הרבה מאוד צ'אנסים ובסוף גם זה קורה.
התחושות והדברים שכתבתי שם למעלה? זה לא ההרגשות שלי מההתחלה. למען האמת, אני חושבת שכתבתי שם רק פעם אחת ובאופן שלא יכול להסביר את הסלידה שלי כשאני שומעת בפעם הראשונה את "איה תגידי" ואת "ילדה קטנה ומכוערת". הייתי בטוחה שזאת סוג של פארודיה, וזה היה בכלל לא בא בחשבון אחרי הפעם הראשונה ששמעתי אותם, וגם לא אחרי השנייה. אבל וואלה, כשאחרי יומיים אני מסתובבת בראש עם "אולי" שלהם ששמעתי פעם אחת לפני כן, ואחרי רוק עצמאות של אותה שנה שהם היו בו אדירים באופן שאין לי מילים לתאר, כן, אני יכולה להגיד שהבנתי את הקטע לאט לאט, ותוך בערך שבוע כבר היה לי את הדיסק שלהם.
ואם כבר אני כותבת ארוך, אני חייבת להגיד משהו. אין, פשוט אין בעולם, על ההרגשה המדהימה הזאת כשאני מחכה למשהו כבר יותר מחצי שנה ומחייכת כל דקה וחצי כשאני נזכרת שהוא בעצם מחר. D: