פרוייקט הולנד חלק 2: אמסטרדם

• פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
בדרך כלל אם זה נראה רע...

אז זה גם לא טעים.
מ.ש.ל.

Gרר

New member
סיכום

לפעמים יש לי תחושה שבגלל הנטיה שלי להתפייט דוקא על הדברים הפחות מוצלחים אנשים יכולים לקחת מהדיווחים בעיקר את הרע ולקבל רושם כאילו ממש סבלתי במקום כלשהו גם אם מבחינתי הוא היה די בסדר.

אז כדי שיהיה ברור לגמרי: הטיול להולנד היה מהנה מאד. אני מאמין שהרבה מזה קשור למזג האויר שהיה בעדנו ואיפשר לנו להריץ את כל מה שתיכננו. גם במקומות שהיו פחות מוצלחים בסופו של ביקור - היה מהנה. כיפי. ולא פחות חשוב - ירוק בחוץ, מרגיע בפנים. מצאנו ארץ שמאד קל להסתדר בה עם אנגלית (כמעט כל מי שנתקלנו בו דיבר אנגלית ברמה ממש סבירה) ומאד נחמד לטייל בה במיוחד עם ילדים. רק לחשוב על כמות החיות שהקטנה פגשה מטווח אפס בעשרה ימים זה כבר מספיק.

לגבי האוכל, אם יש משהו שלמדתי ממיתר44 זה שלפני שאתה נוסע למקום כלשהו דבר ראשון תפתח את דירוג המסעדות ותחפש מה יש שם. אז אם לקחת את זה בתור קריטריון, הולנד זכתה בסך הכל בשתי מסעדות בדירוג הזה, ונראה לי שזה אפילו שתים מתוך מאה לא רק מתוך ה-50.

אחרי חופשה עם לא מעט מסעדות שחלק גדול מהן הוגדר על הנייר כמיוחדות - זה מאד ברור לי למה: אכלנו שם לא מעט מנות מדהימות - אבל לא אכלנו שם ארוחה שהיתה מושלמת מאלף עד תו. תמיד היה חסר משהו בשביל להרים את זה למושלמות, בין אם זה מנות לא אחידות ברמה (ראשונות VS עיקריות בעיקר) ובין אם זה זמן ארוחה מוגזם או כל דבר אחר. על ארוחה מושלמת - לא נפלנו.

אם נדרג את המסעדות לפי הקריטריון של מישליין:
- Steten Tafel בהחלט שווה נסיעה גם אם אתם רק בערך באיזור.
- Sizzles שווה ביקור אם אתם כן באיזור.
- לגבי Vinkeles המצב קצת יותר מסובך כי בעוד שבמקומות אחרים ממילא המבחר היה קטן, באמסטרדם המבחר של המסעדות גדול הרבה יותר ואני מאמין שבלי כל מיני אילוצים של מתאים או לא מתאים לילדים וכו' יש סיכוי למצוא מסעדה שהחוויה הכוללת בה היא בכל זאת גבוהה יותר.

אני מקווה שהדיווחים יהיו לעזר לכל מי שמתעתד לנסוע. שאלות ומידע נוסף אשמח כמובן לתת באופן ספציפי.

ARSENIK

New member
"ירוק בחוץ, מרגיע בפנים" - נשמע כמו אמסטרדם

תודה מקרב לב על הדיווח המפורט והמושקע.
הילדונת הזו מתוקה ! " אני זוכר שהיא נולדה " :)
[ כלומר, באמת זוכר. עברו לי מהר השנתיים ושמונה הללו ].

טרם ביקרתי באמסטרדם, היה מתוכנן בסוכות הקרוב ובוטל.
הדיווח שלך עושה חשק להסתובב שם והוא מאוד מעשיר,
תכל'ס היה "חסר" בו כל החלק הלא-קולינארי, כלומר, הייתי שמח להמשך הדיווח -
על הרחובות, המוזיאונים, השווקים, צילומים כללים, צחוקים ושיגועים - מסע עולמי עם ז'ראר וב"ב.
אם אתה מדווח בפורום אחר, מאספקט שונה, שלח לינק, נמשיך לטייל.

תודה על ההשקעה ויום נעים לכולכם :)

Gרר

New member
ירוק בחוץ מרגיע בפנים

כוון בעיקר כלפי השבוע הראשון. גם באמסטרדם התגוררנו קצת מחוץ ללב ללב המרכז כך שהיה לנו קצת ירוק מהפארק אבל מן הסתם ההסתובבות בלב ליבה של אמסטרדם היא ממש לא מרגיעה ואפילו מלחיצה קצת, אם כי יש קסם מסויים בתעלות האלה, במיוחד לקראת ערב.

מידע על מקומות שבהם ביקרנו השתדלתי לשלב אבל ממש בקצרה בתחילת כל דיווח. מקום נוסף שבו היה לנו ממש כיף היה טיול אופנים שעשינו בפארק Hoge Veluwe, איפשהו בין ארנהם לאפלדורן. הפארק מאד מאורגן מבחינת אופניים ושכרנו שם זוג אופניים אחד רגיל וזוג אחד עם שלושה גלגלים ועגלה מקדימה שבה יכלנו לשים את הקטנה + תיקים. היה כיף גדול לדווש בפארק הזה למרות שחיות, למעט אווזים באגם, קצת חבל שלא כל כך ראינו (בשביל זה צריך לבוא הרבה יותר מוקדם בבוקר) אבל זה באמת היה כיף גדול במיוחד לאנשים שביום יום ממש לא רוכבים על אפניים.

בהודעה הראשונה פירטתי קצת גם על מקומות הלינה וטיפים כלליים ונראה לי שזה די והותר לפורום אוכל
בפורומים אחרים אני לא כותב אבל אם יש שאלות תמיד אשמח לנוסת לענות.

ARSENIK

New member
כך הבנתי*

אגב, מה 'מלחיץ' במרכז ? ואפרט -
אני בעיקר מכוון לנושאי פשע ועבריינות -
למשל, חשוב לי מאוד *לא* לטייל באזורים מועדים לנ"ל :
איך התרשמת מהסעיף הזה ?

* בערך

Gרר

New member
סעיף

להתרשם מאזורים מועדים לא התרשמתי כי גם אנחנו נמנענו מלטייל שם... מה שבעיקר הלחיץ היה שבכל קילומטר רבוע שם מספר האנשים שלא בטוח שהייתי רוצה להשאר איתם לבד בחדר חשוך הוא גבוה מהממוצע שאני רגיל אליו... פה איזה מישהו שנראה כמו מסומם. שם איזה מישהו שנדבק אליך עם איזה דף שכתוב עליו משהו וממלמל כל מיני דברים לא ברורים. יש כאלה בכל עיר גדולה אבל איכשהו באמסטרדם יש איזו תחושה שפוגשים בהם יותר מדי פעמים בשעה.

אבל מעבר לזה... העיר באמת סימפטית. אני לא חושב שביומיים וחצי הצלחנו ממש "להרגיש" אותה אבל לפחות לא קיבלתי אליה אנטי כמו שקיבלתי ביחס ללונדון.

ARSENIK

New member
כך התרשמתי באופן כללי

שיש שם הרבה 'מחופפים' מכל מיני סוגים,
ויש אופציות להיתקל בפשיעה.

זה לא מפתיע מכל מיני סיבות, גם מסורתית מאז ומתמיד
הולנד על שלל נמליה משכה אוכלוסייה מגוונת מקצות הגלובוס.

לפעמים היה בא לי להיות אחד כזה,
איזה ימאי קוסמופוליטי בודד, היום פה, מחר באיי הבתולה,
מחרתיים ברוטרדם. אבל במקום זה הכנתי לראשונה מיונז
ויצא מאוד נחמד, הולם את לחם השאור שלי.

bruno01

New member
לא חושב שיש מה לדאוג.

אמנם עברו בערך 4 שנים מאז הפעם האחרונה שהייתי שם, אבל ברחובות המרכזיים אין באמת הרגשה לא נעימה.
נכון שיש כמות קצת גדולה יותר ממקומות אחרים של תמהונים או הזויים מסוגים שונים, אבל רובם עושים רושם מאוד מאוד לא מזיק.
הייתי 3 פעמים בעיר ומעולם לא הרגשתי שם הרגשה לא נעימה באף אחד מהסיבובים או הטיולים ברחובות.

וכן, באיזורי החלונות האדומים יש לא מעט שיכורים וטיפוסים מפוקפקים שונים, אבל אי אפשר לצפות למשהו אחר, לא?

באזורים המרכזיים זה ממש לא ככה.

inבאלי

New member
אני גרתי ממש במרכז

הדירה הראשונה שלי היתה בסמטא בין החלונות האדומים לבין התחנה המרכזית.
למדתי בפקולטות של אוניברסיטת אמסטרדם ששוכנות בתוך הרובע עצמו או בצד השני שלו.
מעולם לא פחדתי, גם לא כשחזרתי לפנות בוקר לדירה וצעדתי או דיוושתי ברובע עצמו.
בזמנו היו שתי תחנות משטרה רק ברובע עצמו ולאנשי העסקים(לא משנה אילו עסקים) היה אינטרס לשמור על אוירה בטוחה אחרת התיירות תיפגע. מרכז אמסטרדם מאוד מתוייר ולרשויות חשוב מאוד לשמור על שקט.
בסופו של דבר עברתי דירה גם כי האזור היה מתוייר מדי בשבילי, וגם כי פעם אחת חזרתי לפנות בוקר ממסיבה בהאג ובכניסה לבניין שלי התקיימה עסקת סמים. הסוחר יצא אליי וביקש בחביבות שאמתין עד שמסיימים את כל התהליך. חיכיתי אולי עשר דקות אבל הן נדמו לי כנצח....

יויו13

New member
"ירוק בחוץ, מרגיע בפנים" - נשמע כמו אמסטרדם

לי הכותרת הזו נקראת יותר לכיוון אחר מאשר נופים...
אבל אולי זה רק מדמיון פרוע...

הרבה תודה על דיווח מושקע לעילא ולעילא

קבלתי חיזוק לתחושתי ( הייתי עם הפעוטה שלי לפני שנתיים, באביב ) - הולנד אכן נחמדת מאוד, בייחוד לטיול עם ילדים . אין בה שום דבר דרמטי - לא בנופים, לא באירועים ואכן - גם לא באוכל.

נעים וטעים. וזה לא מעט בכלל.

RandS

New member
לגבי אמסטרדם

הייתי לפני שנה, וההתרשמות שלי היתה שאם לא עושים הכנה מוקדמת הסיכוי ליפול הוא די גבוה. מרכז העיר ( ושוב, זו התרשמות מהירה מביקור קצר יחסית בעיר, לא מתיימרת להיות ידענית גדולה) שפע במקומות שדומה שנתפרו לצעירים במאנצ׳יז ולא לכאלו שמחפשים מסעדה טובה.
ומסכימה עם מסקנותיך לגבי האינדונזית. גם אנחנו יצאנו בתחושה של so-so

מסכימה גם בן לגבי האינדונזית. אם חריף, מעדיפה

קארי הודי. אבל אין ספק שלפחות פעם בחיים צריך להתנסות ברייס טאפל. גם כדי לדעת שזה SO-SO...

למעלה