פרוייקט ה-FAQ הגדול

האלבום יצא בכמה פורמטים שונים

במשך השנים. האם תוכל למצוא את הרשימה (למשל, ההבדלים בין הויניל האנגלי לאמריקאי, גרסאות המונו וכו') או שאני אנסה לעשות את זה מהזכרון? בד"כ פרטים כאלו הם טריוויאליים, אבל לגבי האלבום הזה, במיוחד, יש לכך חשיבות, כי גרסת המונו הופקה ע"י סיד בארט עצמו, לא ע"י המפיק-הממונה, נורמן סמית'. הגרסה הזו יצאה בהוצאה-מחודשת ע"ג דיסק, בשנת 1997, לרגל 30 שנה לאלבום. נו, טוב, אני רואה שכבר עניתי על השאלה בעצמי...

../images/Emo29.gif הועלה ל-FAQ

תודה אוזי...

OzzzzzY

New member
בבקשה../images/Emo98.gif

ציף , תגידי... למה בFAQ עצמו יש ליד כל שיר וכותרת - < b >??? אני מניח שזה קיצור של bold , ואם כך זה לא ממש בולט

אנא עארף... לא יודעת ...

אני אנסה לשחק עם זה ולראות אם אפשר להדגיש... אחרת אוריד את ה-HTML לגמרי.

שכחת לפרט...

באילו פורמטים ניתן להשיג את האלבום (או הפורמטים שבכלל יצאו). טוב, זו חתיכת עבודה... אבל אם תוכל, זה יהיה נחמד.

FloyDviR

New member
עוד אחד: Wish You Were Here

תאריך הוצאה: 15.9.75 1. Shine on you crazy diamond-part I מילים: Waters מנגינה: Wright,Waters,Gilmour סולן: Waters 2. Welcome to the machine מילים: Waters מנגינה: Waters סולן: waters, gilmour 3. Have a cigar מילים: Waters מנגינה: Waters סולן: Roy Harper 4. Wish you were here מילים: Waters מנגינה: Waters,Gilmour סולן: Gilmour 5. Shine on you crazy diamond-part II מילים: Waters מנגינה: Waters,Wright,Gilmour סולן: Waters

FloyDviR

New member
הפורמטים לוויש יו:

CD Vinyl ולדארק סייד כדי להקל על אוזי
: Casset Vinyl CD

אתה כמובן מודע לכך .... ../images/Emo8.gif

ש-DSOTM יצא בכמה וכמה גרסאות CD: גרסת חגיגות ה"30" לאלבום, גרסת SACD או מה שזה לא יהיה, וכו' וכו'...

FloyDviR

New member
כמובן שאני מודע ../images/Emo13.gif

אבל אני נותן לך גם קצת עבודה להוסיף מידע מהידע שלך
מה החוכמה רק לעשות העתק הדבק... חחח סתם סתם

FloyDviR

New member
The Division Bell

אני כבר בשוונג....
1. Cluster One מנגינה: Gilmour,Wright סולן: אין (אינסטרומנטל) 2. What Do You Want From Me מילים: Gilmour,Samson מנגינה: Gilmour,Wright סולן: Gilmour 3. Poles Apart מילים: Gilmour,Samson,Laird-Clowes מנגינה: Gilmour סולן: Gilmour 4. Marooned מנגינה: Wright,Gilmour סולן: אין (אינסטרומנטל) 5. A Great Day For Freedom מילים: Gilmour,Samson מנגינה: Gilmour סולן: Gilmour 6. Wearing The Inside Out מילים: Mooer מנגינה: Wright סולן: Wright 7. Take It Back מילים: Gilmour,Samson,Laird-Clowes מנגינה: Gilmour,Ezrin סולן: Gilmour 8. Coming Back To Life מילים: Gilmour מנגינה: Gilmour סולן: Gilmour 9. Keep Talking מילים: Gilmour,Samson מנגינה: Gilmour,Wright סולן: Gilmour 10. Lost For Words מילים: Gilmour,Samson מנגינה: Gilmour סולן: Gilmour 11. High Hopes מילים: Gilmour,Samson מנגינה: Gilmour סולן: Gilmour ניתן למצוא בפורמטים הבאים: Casset CD Vinyl *יש לי את הקסטה המקורית + החוברת
וזה אחד מהאלבומים שאני יותר אוהב

FloyDviR

New member
תאריך יציאת האלבום:

בבריטניה: 30.3.94 בארה"ב: 5.4.94 החוברות של הקסטות זה מקופל כזה...אז זה נפתח לאורך... אז יש שם משני הצדדים תמונות שמופיעות גם בחוברת של הדיסק... ומילים של השירים וקרדיטים... די נחמד :)

הועלה ../images/Emo127.gif

העניין הוא שעיצוב האלבומים הופקד, כרגיל, בידי סטורם תורגרסון. בתקופה הזו הוא כבר נתן דרור ליצירתיות שלו והרשה להכניס גם הרבה מעצמו לתוך העיצוב (כולל התמונות וכו') - ומכאן העניין שלי בחוברת. אבל אין לי עדיין את הדיסק (וגם טרם שמעתי את כל השירים).

FloyDviR

New member
Meddle

תאריך יציאה בארה"ב : 30.10.71 תאריך יציאה בבריטניה: 13.11.71 1. One Of These Days מילים: מנגינה: Waters,Wright,Gilmour,Mason סולן: Mason 2. A Pillow Of Winds מילים: Waters,Gilmour מנגינה: Waters,Gilmour סולן: Gilmour 3. Fearless מילים: Waters,Gilmour מנגינה: Waters,Gilmour סולן: Gilmour 4. San Tropez מילים: Waters מנגינה: Waters סולן: Waters 5. Seamus מילים: Gilmour מנגינה: Mason/Gilmour/Waters/Wright סולן: Gilmour ניתן למצוא בפורמטים: CD Vinyl Cassette 6. Echoes מילים: Waters מנגינה: Waters,Wright,Gilmour,Mason סולן: Gilmour,Wright

הועלה..

אגב, אתה בטוח שהאלבום יצא בארה"ב לפני בריטניה? משום מה זה נשמע לי משונה...

FloyDviR

New member
גם לי זה נשמע משונה....

אבל ככה כתוב באינטרנט... Released in US October 30, 1971 Released in UK November 13, 1971

edlessme

New member
מקומות במיצעדים של כל אלבום:

TPATGOD אנגליה:6 ארה"ב:31 ASOS אנגליה:9 more אנגליה:9 ארה"ב:135 ummaguma אנגליה:5 ארה"ב:74 AHM אנגליה:1 ארה"ב:55 relics אנגליה:32 ארה"ב:152 MEDDEL אנגליה:3 ארה"ב:72 OBC אנגליה:6 ארה"ב:46 DSOTM אנגליה:2 ארה"ב:1 WYWH אנגליה:1 ארה"ב:2 animals אנגליה:2 ארה"ב:3 THE WALL אנגליה:3 ארה"ב:1 ACOGDS אנגליה:31 ארה"ב:37 TFC אנגליה:1 ארה"ב:6 AMOR אנגליה:3 ארה"ב:3 DSOT אנגליה:11 ארה"ב:11 TDB אנגליה:1 ארה"ב:1 לא מצאתי לפולס, איס ת'ר אניבודי אאוט ת'ר ואקוס...

שאלה

אני תוהה אם לכלול את המידע הזה ב-FAQ. לדעתי, זהו מידע לא רלבנטי. לא רק שזה לא אומר כלום על האיכות של האלבום, וגם לא אומר כלום לגבי המכירות (כיום גם סינגל שמוכר 3000 עותקים יכול להגיע לראש המצעדים בבריטניה) - זה גם מעודד תפישה לפיה מיקום במצעד מעיד על יוקרתה של להקה (או של אמן). אישית, אני לא מחזיקה מזה - אלא אם יש בכך להעיד על עובדות היסטוריות חשובות כלשהן (למשל, העובדה ש-PATGOD לא נמכר כמעט בארה"ב כאשר יצא לראשונה, וללהקה לקח עוד שנים עד שהגיעו לתודעת הקהל הרחב בארה"ב). יחד עם זאת, אני משאירה את זה לשיקול דעתכם, הגולשים בפורום: האם הייתם רוצים לכלול מידע זה ב-FAQ?

edlessme

New member
אני חושב שכן

בעיקר בגלל שאני מצאתי את זה... אבל גם בגלל שזאת השוואה טובה מאוד, בעיניי בין הטעם הבריטי והאמריקאי.. (למרות שהיום זה כבר דיי אותו דבר...)

למעלה