פרוייקט זוגות צעירים

רוב הצעירים הישראלי, דווקא?

בכל מקרה, אני רואה במחאה הזו שטות גמורה וכבר אמרתי את זה בעבר. גם רוב צעירי שיכון הותיקים ברמת גן או רמת אביב ג' או מקומות מבוססים אחרים, לא מתחילים את דרכם במקום שהוריהם הגיעו אליו אחרי שכבר התבססוץ חלקם חוזרים בשנות ה- 30 לחייהם. ככה זה.

ATAF151

New member
אבל ברעננה יש בעיה אמיתית

הבעיה ברעננה היא שהמחירים בה גבוהים משמעותית מהשכנות (כפר סבא, הוד השרון והרצליה). כאשר ההורים הגיעו לרעננה לפני 30 שנה המחירים, גם של דירות מפוארות, היו נמוכים בהרבה מהיום במונחים ריאליים. בשורה התחתונה אין פתרון אמיתי לבעיה, יש ביקוש גבוה בגלל שהעיר אטרקטיבית ולכן המחירים גבוהים. גם מחירי השכירות מרקיעי שחקים, ולדוגמא דירה בת 3 חדרים פצפונת בבנין רכבת ישן מאוד בברנדיס, כמובן שבלי חניה ומעלית ומרפסת מושכרת ב 750 דולר. דירת 4 חדרים בלי חניה ומעלית בבית ישן (אבל לא רכבת) ברמבם מושכרת ב 950 דולר.

ATAF151

New member
גם ברעננה יש מחירים כאלו

ב 950 דולר מדובר בדירה לא משופצת בבית ישן. דירה שנראית יותר טוב מגיעה גם ל 1100 דולר. ובכפר סבא, הרצליה והוד השרון המחירים הרבה יותר נמוכים.

lulyK

New member
ברור שיש פה מחירים כאלה (אני שוכרת

ומשלמת מחירים כאלה. העניין הוא שבת"א על הדירה שאני גרה בה, הייתי משלמת מעל 2000$. בהרצליה ובהוד השרון המחירים לא נמוכים בהרבה. בכפר סבא אין לי עניין לגור).

נכון, יש לי בת משפחה

ששוכרת דירה דומה בסביבות יהודה המכבי בת"א - 3 חד' גדולה, לא חדשה, במצב טוב ב- 2000$.

ATAF151

New member
זה נראה לי מוגזם

אני לא יודע את הפרטים המדויקים של הדירה של בת המשפחה שלך, אבל דירה בת 3 חדרים לא חדשה בתל אביב לא עולה 2000 דולר בחודש וגם לא קרוב לזה.

lulyK

New member
אם היא מאד משופצת, זה בהחלט יכול

להגיע לזה. עזבנו את תל אביב בדיוק בגלל המחירים האלה (הדירה עליה שילמנו 800$ הושכרה אחרי עזיבתנו ב-1200$. 65 מ"ר בבנין רכבת ישן).

ATAF151

New member
אז בת המשפחה שלך פריירית

דירת 3 חדרים לא חדשה בתל אביב לא עולה 2000 דולר בחודש. חיפשתי באתר WINWIN ומתוך קרוב ל 200 דירות 3 חדרים באיזור צפון תל אביב, רק על שתיים מבקשים 2000 דולר וגם שם כתוב שמדובר על תקופה קצרה ודירה חדשה. ראי גם בידיעות בסוף השבוע יש כתבה על מחירי הדירות לקניה והשכרה בתל אביב.

ממש לא

אתמול סיפרה לי מישהי שבעל הבית העלה להם מ- 800 ל- 1200 בבת אחת והם הסכימו. לא כי הם פריירים אלא כי זה המצב. וצריך להתגורר איפהשהו ובתנאים סבירים.

ATAF151

New member
אבל זה לא המצב

נכון שהמחירים עלו, אבל לא ל 2000 דולר עבור דירת 3 חדרים. ונתתי לך סימוכין מאתר WINWIN.

זו לא מחאה. זו עובדה

האוכלוסיה שמגיעה לרעננה, היא לא צעירי העיר שגדלו בה , אלא תושבים בני 40-50 מבוססים מאוד כלכלית, הרבה עולים חדשים מצרפת שבאים ומשלמים ביורו, באזור המזרחי הרבה עולים חדשים מבלגיה, ארה"ב דתיים. חנה, את מדברת על כך שזו התפתחות אורבנית רגילה של עיר, שהיא מזדקנת ובאים צעירים חדשים, יכול להיות, כרגע זה לא המצב, כרגע יש גאות של מחירים, מהרבה מכרים שלי , אני שומעת שצעירים בעלי השכלה אקדמאית עם עבודות מכובדות, לא מסןגלים לקנות דירה בעיר רעננה, אלא אם כן ההורים הצליחו לתת להם לפחות 100,000$ כפתיחה נאה. ולכן הם מעדיפים את תל-מונד, אבן יהודה, נתניה, מודיעין, חנה צאי קצת מרעננה, ותראי המון תנופת בניה במקומות הללו ושיש חיים אחרי רעננה, אפילו נפלאים, אני אישית מכירה אנשים שלא יחזרו לרעננה בעד שום הון שבעולם, בגלל מה שהיא הפכה להיות, מנוכרת, אליטיסטית,וחומרית.

מיכל, גם לפני 30 שנה

צעירי רעננה לא יכלו להרשות לעצמם דירה ברעננה ומי שרכשו היו אוכלוסייה חדשה מבחוץ. העידו על כך ותיקי העיר בקבוצת מיקוד להתוויית חזון העיר, ודיווחתי על כך אז בהרחבה בפורום. יש תנופת בניה במקומות שיש בהם אדמות. ברעננה יש מעט מאוד והיא תתפתח כנראה פנימה - חידוש וניצול גבוה יותר (=בניה גבוהה יותר) של מרכז העיר.

ארזS

New member
חנה

לפני 30 שנה כתבת בפורום רעננה ? היה בכלל אינטרנט לפני 30 שנה ?

חנה, על שכונת פיאט שמעת?

בשנות השיבעים, רצו לעודד אנשים להגיע מהעיר הגדולה לרעננה, והפיתוי היה, "וילה +פיאט", כך הקבלנים שיווקו את הבתים ברעננה, ועד היום השכונה מצפון לרח' החשמונאים פינת הגליל/מכבי, זקניה מכירים אותה בשם הזה, מי שקנה וילה ברעננה, קיבל פיאט. אין לי מושג על איזה בריחה של צערים מלפני 30 שנה את מדברת. נכון הדבר שהצעירים עזבו את רמת גן וגבעתיים, כי במחיר של דירת 4 חדרים בגוש דן, הם קבלו וילה מרוווחת +פיאט+ אדמה בוצית ועיירה בהתהוות ברעננה, אני אישית מכירה זוג לא מאוד מבוגר, בנות הארבעים לחייו שהתלבטו לפני כ-22 שנה בין דירה במרכז פ"ת לבין וילה ברח' אברבאנל ברעננה, הוילה ברעננה היתה זולה יותר, והם מתגוררים בה עד היום. לכן אין מה להשוות את מה שקרה לעיר במהלך 20 השנה האחרונות, עם שום עיר בארץ, רעננה היא בועה נדל"נית , ואינה משקפת את הנעשה בשוק הנדל"ן בארץ.

מי מדבר על בריחה?

את התהליך שקרה וימשיך להתחולל הסברתי בתשובתי לארז. בטח שהציעו להם פיאט....יש לך מושג איזה "חור" היתה רעננה אז, לאילו שלא יכלו להרשות לעצמם דירות בעיר בה גדלו? כמעט גלות. רעננה אינה "בועה" שכן מה שקרה בה קרה במקומות נוספים ורבים בשנתיים האחרונות. ההבדל בין רעננה לחלק מהערים האחרות הוא, שאין בה הרבה עתודות בניה מה שמייקר קרקעות פנויות. אותו כנ'ל בגבעתיים, אגב.

ATAF151

New member
הבעיה ברעננה היא לא רק אדמות פנויות

העניין שרעננה הגיע למצב שהיא עיר עדיפה על הערים השכנות לה. גם בגלל ניהול נכון של העיר וגם בגלל מיעוט יחסי של אוכלוסיות המצוקה בה. ברעננה דווקא הייתה בניה מסיבית ב 2005, לב הפארק וב 2004. וגם עכשיו יש תוכניות לבניה נרחבת מאוד.

למעלה