פרוייקט זוגות צעירים

הישיבה האמורה היתה לפני 3 חודשים

ואגב - לפני 30 שנה רכש אחי דירה ברעננה כי הוא לא יכל להרשות לעצמו, כזוג צעיר, דירה בר"ג בה גדל. בו בזמן, ילדי רעננה (שהיתה אז אקס-מושבה ומאדמותיה עוד לא ניגר אז זהב), חיפשו את עתידם במקומות פריפריאליים ממנה. זו תנועה מעגלית נצחית כמעט. מתבססים, חוזרים, הילדים גדלים ושוב אותו מעגל....

lul5

New member
חנה גם אני גדלתי בשיכון ותיקים בר"ג

למדת בניצנים? האמת בשבילי אין כמו שיכון הוותיקים בר"ג גם נחל הירקון ופארק הירקון ושבט הצופים והשבילים הירוקים ומערכת החינוך.....אהה היו ימים זה לא קשור לרעננה אבל סתם מי שמכיר בטח מזדהה יום מקסים

../images/Emo13.gif

גדלתי באיזור אחר של ר"ג, אבל למדתי באוהל שם.....(לפחות חלק מהתיכון
) והסתובבתי הרבה בשיכון כל ילדותי ונעורי. וגם בפאתיו - היינו הולכים לירקון דרך רוקח. אגב, זו לא פעם ראשונה שמספרת את זה - אלימלך רימלט, שעל שמו יש רחוב בלב הפארק ושהיה המורה שלי לתנ'ך, התגורר בשיכון. ועוד נתון לא מבוסס - רבים מאוד מתושבי רעננה הותיקים משנות השבעים, הם "פליטי" רמת גן.

lul5

New member
החווה ליד הספארי או זו שליד גבעת נאפוליון?

אנו היינו נוסעים באוטובוס לחווה שליד הספארי חווה ענקית ! דרך אגב אני מכיר לפחות 4 מתושבי רעננה שגדלו בשיכון ותיקים או במרכז ר"ג למשל רופא השיניים ד"ר עדי שהמרפאה שלו מעל טיב טעם ברעננה גדל בשדרות העם הצרפתי (רופא מדהים) ד"ר גיא בכור מנהל חטיבת מזרחנות במכללת הרצליה ומרצה בכיר גדל ברחוב ביאליק ולהוריו היה" כול-בו בכור" היוקרתי בזמנו קרוב אלי גר חבר מכיתתי בניצנים ילדיו לומדים עם ילדי בבי"ס זיו ובפארק רעננה גם נתקלתי במכר מר"ג שעבר לגור בשכונת 2005 כך שנחמד לפגוש ברעננה גם רמת גנים לשעבר יום מקסים

shian

New member
חותמת על כל מילה

כמישהי שבנתה את עצמה מאפס (כסף/נקודת פתיחה וכ"ו) אני יכולה להגיד לך שזה אפשרי. גם אני וגם ההוא שאני חולקת איתו ילדים ומשכנתא לא קיבלנו אף פעם כסף מאף אחד, התחלנו מדירת חדר בעיר אחרת ולאט לאט גדלנו. לא הייתי בונה על פרוייקטים עירוניים שייצאו או לא ייצאו לפועל.

ATAF151

New member
אל תבני על זה

שלא יהיו אי הבנות, הדירות בפרויקט הצעירים עדיין יהיו יקרות מאוד, ההנחה תתבטא במשהו כמו 10%, שזה אמנם הנחה יפה, אבל עדיין המחיר הסופי יהיה גבוה מאוד ועוד תקבלי כנראה דירה בסטנדרט נמוך מאוד. לכן, תנסי לרכוש דירה לא חדשה במחיר שהוא עדיין גבוה, אבל הרבה יותר נמוך מדירה חדשה. אם במקרה אין לך בעיה לגור בקומה גבוהה בלי מעלית, אז בכלל המחיר עשוי להיות סביר. ובקיצור, תגייסי מיליון שקל ויש לך דירה סבירה.

l i m 2

New member
תודה

רבה על כל העצות. בכסף שחסכנו זמן רב יחד, כנראה שנקנה דירה בפרוייקט חדש באחת הערים השכנות.(באותו מחיר של דירה ישנה ללא מעלית בעיר) נבוא לבקר .....

ATAF151

New member
יותר חשוב אייכות העיר

אם מצאתם עיר שכנה שגם מוצאת חו בעיניכם וגם הדיור שם זול, אז אתם עושים את הצעד הנכון. אבל לדעתי לא כדאי להתפשר על איכות העיר או השכונה רק כדי לקבל דירה יותר יפה.

ariri

New member
בהצלחה../images/Emo50.gif

ובלבד שתקני דירה עפ"י התקציב שיעדת לכך והזהרי לא לחרוג ממנו אחרת ההצלחה תהיה זמנית.

l i m 2

New member
אריק, אני חייבת

לציין שהאתר שלך פשוט מצויין. הכנסתי אותו לפייבוריט שלי....

בניה לזוגות צעירים היא באיכות על הפנים

וגם דירות קטנות וקלסטרופוביות. אני לא מבינה על מה כל הרעש - שיקנו משומש גדול ורחב או בניה גדולה רגילה בפריפריה. אני נכנסת לפעמים לבקר זוגות צעירים ולא מבינה איך הם חיים בדירונת עם חדרים בגודל של כוכים.

למעלה