פרויקטי מים הרבה יותר הגיוניים מאגם בב"ש

highrise

New member
פרויקטי מים הרבה יותר הגיוניים מאגם בב"ש

אני מתקשה להבין את הרצון להקים אגם בבאר שבע וגם להקים אותו בלב פארק מרוחק מרוב שכונות העיר.
בכסף האדיר שידרש כדי להקים ולתחזק ולהזרים אליו מים, אפשר היה לבנות 'פרויקטי מים' הרבה יותר חיוניים כמו:
.
1. בריכה אולימפית וקאנטרי קלאב ציבורי. תושבי באר שבע היו יכולים להנות ממתקן שהיה מאפשר לארח תחרויות בינלאומיות.
2. אגם קטן וסביבו חורשה במרכז העיר
3. כפי שהציגו פה את התעלה מסן אנטוניו, תעלת מים ( river walk) באזור קרית הממשלה מרכז העיר שיאפשר פיתוח עירוני
משני צדדיו ויתן תנופה למרכז העיר כמוקד הבילוי והמסחר במקום המצב כיום של קניונים ופאוור סנטרים אנונימיים בשולי העיר.
4. השקעה בסבסוד חוגי שחייה וכושר ארובי במים בבריכות ציבוריות קיימות או חדשות, כדי לאפשר לכל העיר להנות ממתקני מים.

poland1

New member
חשוב לי לציין שהולכים לבנות כחלק מקריית

הספורט בצפון העיר קאנטרי קלאב ציבורי עם בריכה אולימפית.. זה פרוייקט שיוצא לדרך בקרוב..
אין מקום במרכז העיר לאגם של 90 דונם לשיט..
בשדרות רגר מתוכנן באי התנועה מסלול BRT גדול ואין באמת מקום לבנות תעלה עם מים שתהיה לאטרקציה.. קשה לי למצוא לזה מקום במרכז העיר..

אעתיק לך תגובה גדולה שכתבתי לך בשרשור על האגם:

אני לא מסכים איתך שהוא מנותק מהעיר, מהסיבה הפשוטה שיש מסביב לכל הפארק הזה תוכניות גדולות.. האזור הזה בפיתוח מואץ ומתוכננות בו שכונות ומרכזי בילוי מכן ועד הודעה חדשה..
רק בשנה וחצי האחרונות בזכות הפיתוח המאסיבי של הנחל בנו על כל גדות הנחל בצד של נווה זאב עוד איזה 8-9 בניינים (ביניהם 2 מגדלים) שמשקיפים לנחל ומשווקים כחלק מפארק נחל באר שבע.. והם ממש על הטיילת..

מאחורי הפארק המרכזי יש את מרכז ביג וכל מרכזי הקניות הגדולים שיתחברו אליו, בונים שוק מקורה ייחודי ותיירותי ובנו עוד מרכז קניות על הנחל.. בקרוב יקימו גם שכונת ענק על גדות הנחל..

עם הזרמת המים בנחל כן יהיה ניתן לייצר אטרקציות ולבנות מקומות ייחודיים ממש על גדות הנחל...

כחלק מפארק נחל באר שבע נבנה כיום האמפיתיאטרון הגדול בישראל ל-12,000 צופים שעתיד ליפתח בקיץ הבא, אגם ענק, ספורטק ייחודי, פארק מים, טיילות, מרכזי בילוי וכו'..
יש בו את באר אברהם, בית אשל, בארות עתיקות, תל באר שבע שנותנים לו ערך מוסף.. האזור הזה הוא העתיד של העיר ואני מניח שזה יהיה כחלק ממרכז העיר האמיתי בעתיד כי הוא מתפרס על 8 קילומטרים.. מהשכונות ועד כביש עוקף באר שבע.

מה שכן אני מסכים איתך זה לגבי מרכז העיר.. ונעשים שם דברים! מקימים שם את גן שפריר שיהיה פארק מיוחד במרכז העיר עם מזרקות ומקום למופעים, מקימים את הסיטי פארק (חוף הים הבאר שבעי) שנחשב לאטרקציה ייחודית בארץ שמושקעים בה 11 מיליון ש"ח.. 140 ג'טים, אגם בגודל של 5 דונם, חול ים, צדפים ו-7 מופעי מים מרהיבים שיהיו בחלק משעות היום, מקימים מגדלי יוקרה על שדרות רגר עם גנים ציבוריים, מזרקות והרבה חנויות ובתי קפה.. זו תהיה שדרה מרכזית!
בונים את כיכר התחנה המרכזית שבעצם תחבר את התחנה המרכזית עם אזור קריית הממשלה ותהיה למדרחוב וכיכר ציבורית איכותית במרכז העיר עם בריכת מים גדולה בשילוב מזרקה ותחנה מרכזית משופצת ומזמינה..
בקרוב תצא לדרך תוכנית ענקית עם מזרקת ענק שתיבנה מעל הצומת שבין המשכן לאמנויות הבמה, חוף הים הבאר שבעי לעריית באר שבע.. משהו בסגנון כיכר דיזינגוף, אבל גדול יותר וייחודי יותר..

נעשים הרבה צעדים להחיות את מרכז העיר, את העיר העתיקה ואת אזור פארק נחל באר שבע...

משהו טוב קורה בבאר שבע ובסופו של דבר אני חושב שפארק נחל באר שבע הוא פרוייקט חשוב ביותר שאין לוותר עליו.

highrise

New member
אני אתן לך דוגמה מה אפשר היה לעשות במרכז העיר

למשל באזור כזה שבפיתוח ברמות, שמצידו השני שכונה ד' וקו הרכבת.
ליצור פרויקט 'קו מים' בתוך העיר, עם דפנות שיהפכו אותו למשהו שהוא חלק אבל נפרד,
מעין רובע פנימי סביב קו מים חדש.
ושוב - זה ממש בשליפה, משהו שעשיתי כדי להראות דפוס פיתוח עירוני סביב פיתוח קו מים 'תעלתי' בתוך המרקם הקיים.

highrise

New member
השטח כרגע

ושוב אני לא נכנס לעד כמה זה ישים בשטח הספציפי הזה או רק בחלקו או במקום אחר.
אני מביא את זה כהמחשה לשטחי שוליים שנמצאים בתוך המרכז העירוני שאפשר לטפל
בהם ולחזק דרכם את מרכז העיר, במקום אגם בנחל באר שבע בשולי העיר.
זה יכול להיות ברמות, או בשכונה שמתכננים במקום אצטדיון וסרמיל וכד'

poland1

New member
אני לא חושב שבשכונת רמות פרוייקט כזה יותר

מתאים מנחל באר שבע...
במרכז העיר מייצרים אטרקציות אחרות.. לא נראה לי שיש איזשהו סיכוי שייצרו תעלה במקום אחר בעיר, רק בנחל באר שבע יש סיכוי שזה יקרה.

yogevk

New member
לגבי השטח הספציפי שציינת..

לא יודע כמה ממנו אבל חלקו בבעלות האוניברסיטה וכבר בימים אלו מקימים שם מגרש חניה כדי לפצות על חלק משטח החניה הפנימי שנלקח על מנת לבנות 3 בניינים חדשים.

megashock

New member
תעלה מלאכותית במרכז עיר לא תמיד עובדת

ראו לדוגמה את בוקרשט שבה צ'אושסקו החליט שכמו כל שאר המדינות באירופה גם רומניה צריכה נהר שחוצה עיר הבירה, אז הוא הרס את הרובע העתיק הייחודי של העיר וחפר תעלה רחבה שכיום היא חסרת כל שימוש ותועלת.

בבאר שבע מכיוון שיהיה מדובר בתעלה צרה ולא טבעית, לא יהיה לה שימוש מעשי חוץ מכמה תיירים שלפעמים ישכרו איזו סירת פדאלים ומהר מאוד האטרקציה תמצא את עצמה ותתקבל תעלה נטושה עם עלויות תחזוקה מפלצתיות וכמו כל דבר שלא באמת נחוץ, היא תוזנח ותהפוך לפיל לבן.
זאת בניגוד למקרה של נהר טבעי שחוצה את העיר, אז הנהר כבר שם ולא צריך לעשות משהו מיוחד כדי להפעיל אותו וגם בגלל שהוא נמצא שם מאז ומתמיד והעיר התפתחה מההתחלה תוך התחשבות בו ולא יום אחד השתילו בצורה מלאכותית נהר באמצע העיר, נהר שלא מגיע ולא הולך לשום מקום.

darkshadow1

New member
אולי עדיף להפנים את העובדה שאנחנו לא באירופה,

ושבאר שבע היא לא אמסטרדם? פרוייקטים כאלה עושים במקומות או שיש בהם מים זורמים שפשוט צריך להזרים אותם לתעלה בתוך העיר או שיש מספיק תקציב ומספיק ביקוש בשביל לתפעל פרוייקט כזה.
בפעם האחרונה שבדקתי בבאר שבע אין מים שאפשר פשוט להזרים אותם בתעלה בלי בעיה ואין ביקוש לרחוב מסחרי באורך של קילומטרים.

סתם חבל שאתה נכנס לדיון מיותר עם יחצ"נים די עלובים שלא תורמים דבר.

poland1

New member
באר שבע הייתה שותפה מלאה לפרוייקט מכון

טיהור השפכים והוציאה על כך לא מעט כסף כדי שחלק נכבד מהמים האלה יגיעו לעיר באר שבע לשם האגם, פארק נחל באר שבע והשקיית גינות ציבוריות במיוחד כדי שבבאר שבע באמת לא תהיה בעיית מים בנושא אטרקציות מים וגינון.. שבאר שבע תהיה נווה מדבר.

רק החולמים מגשימים וטוב שיש לנו ראש עיר "משוגע" שחושב על רעיונות כאלה..
מאיפה אתה אומר שאין ביקוש לפארק עם מים זורמים לאורך כל השנה? תושבי באר שבע צמאים לירוק בעיניים... יש באזור באר שבע חצי מיליון תושבים+.. בבאר שבע חיים מעל 200,000 איש והיא מטרופולין עתידי שיכול להצליח בגדול..

אני אומר לך, לא מן הנמנע שבעתיד יזרמו מים בנחל באר שבע לאורך העיר.. ישיגו תקציבים ויעשו זאת גם אם יש אנשים סקפטים.

The Guardian17

New member
אם חיים שם למעלה מחצי מליון תושבים

ופרויקטים שכאלה כל כך חשובים, האם הם כל כך חשובים שהם מגיעים לפני נקיון / חינוך / תשתיות סבירות? או שהעיר מנצחת בהכל כך שכבר ב2016 נארח שם את האולימפיאדה?..

poland1

New member
אני לא מסכים איתך שזה בא על חשבון ניקיון/

חינוך/תשתיות בשכונות החדשות..
כי עם כל הכבוד הכסף לפרוייקטים האלה מגיע מתרומות מהJNF ארה"ב שלא יתרמו לחינוך ותשתיות, נכון?

יש תקציב חינוך, יש תקציב ניקיון, יש תקציב לתשתיות ויש תקציב לפיתוח.. שום דבר לא צריך לבוא על חשבון משהו אחר...
לא צריך למשכן את העיר בשביל תשתיות או חינוך..

הניקיון בעיר באר שבע מצויין ביחס לשנים האחרונות.. העיר הרבה יותר נקייה, המרחב הציבורי יותר מזמין והעירייה מטפלת טוב יותר בבקשות התושבים מבעבר.
חינוך ותשתיות אלה דברים שמורגשים בטווח הארוך יותר, אין מה לעשות.. חינוך זה לא פארק שאפשר להביא תוצאה מיידית וגם אם יעשו דברים מידיים זה לא יהיה אפקטיבי.. חינוך זה תהליך והנהלת עיר שמנהלת אותה כמעט 4 שנים לא יכולה בבום להרים את החינוך, אבל דברים כאלה כן נעשים!

יש פרוייקט גדול לשיקום שכונות שמושקעים בו מיליונים.. כל שנה לפי תוכנית העבודה השנתית לוקחים 3 שכונות ומשפצים בהם רחובות רבים, זהו פרוייקט רב שנתי וטעויות של עשרות שנים אי אפשר לתקן במס' שנים.. את השינוי תושבי באר שבע מרגישים, האמן לי.

poland1

New member
רק ללכת בעיר ולראות דעות של תושבים ואת

גאוותם בעיר באירועי תרבות גדולים שנעשים פה פעם אחר פעם (דברים שלא היו בכלל לפני 3-4 שנים).. תושבים שמחים, תושבים שנהנים, שמשבחים את ראש העיר והדברים שנעשים כאן..

אינני יודע היכן אתה גר, אבל אני מזמין אותך לסיור בבאר שבע.. פיתוח בסדרי גודל כאלה לא נראה כאן שנים.. כל פינה הופכת לפינת נוי, אלפי עצים נשתלים, מקומות שהיו פעם רק חול ואבנים הופכים לפארקים ירוקים, נבנות כיכרות ציבוריות, התחנה המרכזית בשיפוץ חסר תקדים, העיר העתיקה בפיתוח מואץ, בפארק ניח באר שבע מתבצעות עבודות תשתית בהיקף גדול.. כבישים נסגרים כל הזמן בשביל שיפוצים..

קורים כל כך הרבה דברים שתושבי העיר לא יכולים להיות אדישים כלפיהם, היחס של תושבי באר שבע לעיר ביחס לשנים האחרונות הוא שונה היום, אנשים מאמינים.

The Guardian17

New member
כל פינה הופכת לפינת נוי?

ביקרתי ידידה שלי באחת השכונות הקרובות לאוניברסיטה בשעות הערב. חוץ מכמעט חושך מצרים (תאורת רחוב לא מספקת) והררי זבל בכל מקום, לא ראיתי דבר.

אתה באמת מעוניין שכמה תושבי ב"ש יכנסו לפורום?

אגב, אני אשמח שב"ש תתפתח בפרט והדרום בכלל. אבל לצייר תמונה שאיננה מציאותית זה שקר וכזב.

poland1

New member
אמרתי שאין בעיות? אמרתי שבד' אין רחובות

שלמים בלי תאורה נאותה ותשתיות נורמליות? לא!
אכן באזורים נרחבים בשכונה ד' וג' התשתיות לא ראויות בכלל, אבל יש תוכנית רב שנתית לטפל בשכונות הללו טוב טוב..

לך תראה איזה חידוש עובר מרכז העיר המיושן בהחלט, לך תראה את שדרות רגר, לך תראה אזורים בשכונות אחרות שנבחרו לעבור השנה שיפוץ, לך תראה פינות מכוערות הופכות לפינות חמד..

דברים קורים, לא הכל מושלם וטעויות של 60 שנה אי אפשר לתקן בכמה שנים

The Guardian17

New member
לפני שתחליטו להציג את אגם המים

תציגו בבקשה את שיקום השכונות המוזנחות. את זה לא קראתי כאן מעולם, כיכרות עם צבעים ומזרקות קראתי כאן והרבה.

durdur1

New member
אם אתה שואל אותי אז בוא ואומר לך....

אני אכן מרגיש שינוי, אבל שינוי לרעה ברובו.
שינוי שעיקרו בזבוז אדיר של כספי ציבור ומשאבים שהולכים בעיקר על יח"צ וקישוטים בזבזניים. כל מיני תוכניות מגלומניות, יועצי מיתוג ואדריכלי נוף פלצניים שלוקחים שכר במיליונים, שמתכננים גנים ציבוריים פלצניים, כל גן 10 מיליון ש"ח מינימום. אבל מה, התחזוקה על הפנים. בב"ש יש עשרות גנים הרוסים, מוזנחים,יבשים ומלוכלכים. לא דואגים להשקיה נאותה, לא תחזוקה...כלום. ואם נניח היו בונים פארק רגיל רק במיליון שקל (אבל היו מתחזקים אותו כמו שצריך) ואת שאר הכסף היו משקיעים בשיקום גנים ותיקים - לא משהו גרנדיוזי, רק שתילת צמחים וסידור מערכת ההשקיה - היה נפגע במשהו כבודו של ראש העיר?

חלק גדול משכונות העיר מוזנחות מאוד: בורות בכבישים, לכלוך, מדרכות שבורות, גינון שהוזנח התייבש ונעלם, חוסר בתאורה (עמודי תאורה שנפלו או שלא עובדים), מפגעים בטיחותיים, מפגעים תבאורתיים וכו'. אתה יוצא מהבית שלך ופשוט נהיה לך רע ממה שרואות עינייך. והטיפול בפניות הציבור בשנים האחרונות הוא מתחת לכל ביקורת. לא עוזרות פניות ל-106, לא עוזרות פגישות עם מנהלי מחלקות בעירייה, לא עוזרים מכתבים לראש העיר ולא עוזרות כתבות בעיתון. לא עוזר כלום, השירות שאנחנו מקבלים מהעירייה הוא פשוט גרוע, נקודה.

כנראה קיצצו בתקציב של כל התחומים הללו אבל לא נורא, צריך שיהיה כסף לבנות עוד כמה מזרקות.
צבעו חצי עיר בכחול לבן. אפילו ברחובות שאין בהם מדרכות שמו שלטים שהחנייה בתשלום (רבאק לפחות תבנו מדרכה קודם). הפקחים התחילו לחלק דוחות אפילו לאנשים שחונים על שטחי עפר. טוב, זה טבעי, צריכים כסף כדי להפיק עוד חוברות מהודרות עם תמונת ראש העיר, שמגיעות אליי הביתה כל יומיים בדואר.
הכבידו את נטל הארנונה? חייבים להכביד. עם מה ישלמו למשרדי הפרסום שיוציאו בעוד שנה עוד סיסמת מיתוג טפשית?
יוצרים גרעון בתקציב העירייה? זה שטויות, שיתמודדו עם זה ראש העיר הבא ותושבי העיר בעתיד.

בקיצור, הכל למראית עין, הכל שופוני, רוח צלצולים ובזבוז כספים, זה עיקר פועלו של ראש העיר ב-4 השנים האחרונות.

למעלה