פרויקטי מים הרבה יותר הגיוניים מאגם בב"ש

poland1

New member
את זה שהקימו בחודשים הקרובים אגף תחזוקה

שאף פעם לא היה בבאר שבע, ידעת?
הוקם אגף תחזוקה ויחזקו אותו עוד יותר בתקציב של 2013.. האגף הזה אחראי על תחזוקת העיר כולה, כולל הגינות הציבוריות וטיפוחם.

מנסים להביא את השינוי ועם הזמן כולם ירגישו אותו יותר ויותר, טעויות של 60 שנים גם לא פותרים ב-3.5 שנים.

נקודת המוצא שלך לא נכונה לדעתי

השאלה שצריך לשאול היא לא "לאיזו עיר מגיע יותר", אלא "כיצד משיגים את המטרה הלאומית - הזנקת ב"ש לעמדה של עיר מטרופולינית מובילה, שתסחוף אחריה את הנגב כולו". ושלא יהיו פה טעויות - זו אכן משימה לאומית.

כמו שכולנו יודעים, לב"ש יש תדמית בעייתית, וצריך גם להודות - לתדמית הזו יש אחיזה לא רעה במציאות. אחת הדרכים לטיפול בתדמית הזו היא יישום של משהו שנקרא לו "מיזם שובר אפרוריות". אין לי ספק שהפארק יהיה פרויקט שכזה. כתבתי עכשיו בגוגל אימג'ס "באר שבע"... ומה קיבלתי? אוסף של תמונות משעממות, חלקן אפילו קצת פתטיות: כיכר המטוס, מבננים מכוערים בשכונות אנכרוניסטיות וכו'. לא עושה ממש חשק - לא לבקר ובטח לא לגור שם. אתה יכול רק לתאר לעצמך איך ייראו תוצאות החיפוש בעוד כמה שנים...

הפארק הזה יהפוך לאייקון של ב"ש. הוא לכשעצמו לא יהיה מספק בכל מה שקשור במשיכה של אוכלוסייה ברמה גבוהה או בהעלאת איכות החיים של התושבים, אבל הוא כן יהיה סוג של טריגר. ואם הפארק יגובה גם בהרחבת היצע התעסוקה, טיפול בשכונות המצוקה, שדרוג מרכז העיר, תשתיות פיזיות וכו' - אז ב"ש תוכל להתחיל להציע חבילה יפה שהפארק הוא הפרזנטור שלה. וכמובן שאסור לשכוח שיש לו גם תפקיד חשוב בשדרוג איכות החיים ושעות הפנאי של התושבים - לא רק הבאר שבעים. אתה אומר ש"פארק הירקון לא משרת רק את תושבי תל אביב אלא גם את תושבי הערים הסמוכות, שיש בהן מחסור בשטחים פתוחים." ומי אמר שפארק נחל ב"ש ישרת רק את תושבי ב"ש?! ומי אמר שבב"ש או בישובים הסמוכים אין כיום מחסור בשטחים פתוחים?!

הגבול בין מגלומניה של ראשי ערים לחלומות שמימושם יכול לתת לעיר פוש קדימה, הוא דק מאוד לפעמים. במקרה הזה נדמה לי שיש משנה סדורה ואסטרטגיה חכמה מאחורי החלומות. ועדיין, המבחן של העירייה יהיה קודם כל בטיפול בנושאים בוערים שנמצאים רחוק יותר מאור הזרקורים.

poland1

New member
מסכים עם כל מילה ומילה

darkshadow1

New member
לא הבנת נכון את עניין ה"זכאים".

ברור שבאר שבע זכאית ליותר סיוע מהמדינה מאשר גוש דן- כדי להזניק אותה קדימה. העניין הוא שחלוקת הסיוע הזה בין תחומים שונים צריכה להיעשות בצורה הגיונית. אם בגוש דן משקיעים X שקלים פר תושב בשטחים ירוקים, למה בבאר שבע ההשקעה צריכה להיות 3X? אם לא היו בעיות דחופות יותר זאת הייתה השקעה הגיונית, אבל במצב הנוכחי בבאר שבע לא נראה לי שהשקעה כזאת צריכה להיות בראש סדר העדיפויות של קברניטי העיר.
הרוב המוחלט לא עובר דירה על סמך אטרקציות כמו פארק- אחרת איך אתה מסביר את העובדה שחיפה למשל משתרכת מאחור אחרי ערים עם הרבה פחות אטרקציות מבחינת כמות התושבים החדשים שהיא מושכת? פארק מטרופוליני הוא באמת עניין משני- הרבה יותר חשוב שהשכונות יהיו מטופחת, שתהיה מערכת חינוך טובה, שהתשתיות יתוחזקו ברמה ראויה וכמובן שיהיה אפשר להגיע בקלות למקום העבודה.
הפארק ישרת בעיקר את תושבי באר שבע והיישובים הסמוכים בדיוק כמו שפארק איילון ישרת בעיקר את תושבי גוש דן. כתבתי שביישובי גוש דן יש מחסור בשטחים פתוחים לא כדי לטעון שבבאר שבע אין מחסור בשטחים פתוחים אלא כדי לומר שפארק איילון לא ישרת רק את 400 אלף תושבי תל אביב אלא אוכלוסיה גדולה בהרבה.

מה לעשות שזאת התמונה שמצטיירת מפעילותו של poland1, או במילים אחרות- ממה שעיריית באר שבע מפרסמת? התמקדות כמעט מוחלטת בפרוייקטים שמטרתם העיקרית היא יח"צ והתעלמות כמעט מוחלטת מפרוייקטים שבאמת יכולים לחולל שינוי. שנינו כבר יודעים טוב מאוד כמה עיריית באר שבע תשקיע בפארקים ובמזרקות בצמתים, אבל כמה היא תשקיע בחינוך ובשיקום שכונות? אין לי מושג. מה המצב של קמפוס חיל התקשוב ושל פארק ההיי-טק הצמוד אליו? באמת שאני לא יודע.

yogevk

New member
זה עניין של חלוקת תקציבים ותרומות

אם גוף מסויים תרם כסף למטרה מסויימת אולי הוא רוצה שהמטרה זאת תתקיים.
יכול להיות שאותו ארגון לא היה תורם את הכסף אם הוא היה הולך למשל לחינוך.
וכנ"ל לגבי הממשלה. יש תקציבים לחינוך ויש תקציבים לספורט. אתה לא משנע תקציבים כרצונך. אם נשארים עודפים הם מוחזרים לאוצר ועוברים לתקציב הבא.
אבל אף משרד לא מחליט על דעת עצמו להעביר תקציב שמיועד למשהו ספציפי.

darkshadow1

New member
במקרה הזה דווקא אפשר לשנע תקציבים.

150 מיליון ש"ח מעלות הפארק מגיעים ישירות מהממשלה. זה תקציב שהוקצה בשביל "שיפור איכות החיים והסביבה ופיתוח התיירות בנגב ומטרופולין באר שבע". אם עיריית באר שבע הייתה מבקשת לעשות משהו שונה עם הסכום- כנראה שהממשלה הייתה נענית לעניין (כל עוד זה הגיוני כמובן).
זה לא שהתקציבים מגיעים ממשרד מסויים- הממשלה קודם כל החליטה על תקצוב הפארק ורק אז העבירה את הכסף למשרדים הרלוונטיים.

zahipan10

New member
אולי מי שלא מקשיב זה אתה?

מה אתה מנסה בעצם לשכנע את poland1? שבאר שבע לא צריכה פארק כל כך גדול? שאין הצדקה כלכלית לפארק נחל באר שבע? אולי כן יש הצדקה כלכלית לפארק הזה? כיום יש שני פרוייקטים שנבנים בזכות התוכניות העתידיות של פארק נחל באר שבע, הראשון זהו שוק תבואות, והשני זהו mall 7, שני המרכזים הללו ישלמו ארנונה מדי חודש לעיריית באר שבע ואני בספק אם היו בונים אותם אילו לא היו תוכניות לבניית הפארק הזה, ואולי בזכות הפארק הזה יעברו להתגורר בבאר שבע עוד כמה מאות משפחות חזקות במקום בישובים החזקים שנמצאים סביבה? והנה עוד קצת ארנונה שהעירייה תקבל.
אתה מנסה לשכנע אותנו שאולי הפארק הזה גדול מדי ואולי צריך להפנות קצת פחות תקציבים לפארק הזה כי בשבילך זה נראה מיותר, אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה אתה תראה שהפארק הזה הוא קצת יותר מדשא ועצים, הפארק הזה יעניק תדמית קצת יותר חיובית לעיר, הוא ימשוך תיירות, הוא ימשוך יזמים, והוא יעניק מקומות בילוי לתושבי העיר וגם קצת נחת, תחשוב על זה ואולי אתה תצליח להבין.

poland1

New member
הפארק יחזיר את ההוצאות תוך שנים ספורות..

התושבים צמאים לפארק כזה.. לאיכות חיים.

poland1

New member
חלום רטוב: נחל ב"ש מחכה למים נקיים

אם לא יקרו תקלות בעשור הקרוב, תוכל בירת הנגב להפוך לאטרקציה תיירותית רטובה בזכות המים שיוזרמו לאורך שמונת הקילומטרים של נחל באר שבע שעד כה הוביל בעיקר מי ביוב מחברון

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/385/075.html?hp=1&cat=459&loc=0

לא יעזור.. סופסוף יש לנו ראש עיר רציני שאשכרה רק טובת העיר חשובה לו..

zahipan10

New member
השירשור הזה הוא שטות אחת גדולה

השירשור הזה הוא שירשור שבגדול אומר שתושבי באר שבע לא צריכים פארק גדול עם אגם מלאכותי מכיוון שיש שכונות מוזנחות בעיר, ומכיוון שהחינוך בעיר הוא על הפנים, אז תרשו לי להגיד לכם את האמת, השכונות "המוזנחות" בעיר הם אינם מוזנחות כפי שאתם מנסים להציג אותם, השכונות הללו (בעיקר ג' ו-ד') הן לא שכונות פאר והן לא הכי טובות אבל הן לא מוזנחות כפי שאנשים מנסים להציג אותם, והחינוך בבאר שבע הוא גרוע? בתור אחד שלמד בבאר שבע מכיתה א' ומחזיק בתעודת בגרות מלאה אני חושב שהחינוך פה הוא בסדר גמור, ותשתיות סבירות? האם באר שבע היא חלק ממדינת ישראל או חלק ממדינה אחרת? אני לא חושב שהתשתיות בערי ישראל הן גרועות.
בגדול הבעיה של באר שבע היא שהעיר בנויה לרוחב והיא לא צפופה מספיק, ולכן רואים בעיר חוסר ניקיון ותשתיות רעועות מכיוון שצריך תקציבים גדולים על מנת לתחזק עיר כל כך גדולה, אבל כאשר העיר תצטופף באמצעות רבי קומות ומגדלים הבעיה הזו של באר שבע תיפתר.
בקשר לפארק נחל באר שבע, חלק מהאנשים אומרים פה שאין צורך בפארק כל כך גדול מכיוון שבמטרופולין באר שבע גרים מעט אנשים יחסית, תענו לי על שתי השאלות הבאות:
1. כשסיימו לבנות את הפארקים הגדולים בתל אביב וברמת גן כמה אנשים התגוררו בגוש דן?
2. שיסיימו לבנות את פארק נחל באר שבע (5200 דונם) ואת פארק חצרים (7000 דונם) עוד 10-15 שנה כמה אנשים יתגוררו במטרופולין באר שבע?
מה גם שהפארקים הללו יחזירו את השקעתם, הם ימשכו לאזור אוכלוסייה חזקה, הם יביאו לאזור תיירות פנים, בזכות הפארקים הלל יבנו עוגני בילוי כמו מסעדות ובתי קפה, שטחי מסחר, לונה פארק או פארק מים (או גם וגם), שטחי השכרת סירות, ועוד, ובסופו של דבר עוגני הבילוי הללו ישלמו מדי חודש ארנונה לעיריית באר שבע.
לסיום אני רוצה להגיד שאני ו-poland1 לא סתם מתלהבים ואומרים סתם דברים או רואים את העולם דרך משקפיים ורודות, באר שבע מתפתחת בצורה בלתי רגילה והיא מתחזקת כלכלית, תראו את מספר הפרוייקטים שמתבצעים בעיר, לא סתם נפתחים שרשורים רבים על באר שבע כי כל מספר חודשים יש משהו חדש בעיר, תעשו אחד ועוד אחד ותנסו להבין איך העיר תיראה כשהפרוייקטים הללו יסתיימו ולא כל הזמן להזכיר איך העיר נראית כיום, מספיק להבין את התוכניות של עיר הבה"דים כדי לראות מה הפרוייקט הזה לבדו הולך לעשות בעוד תוך פחות מ-6 שנים לבאר שבע ולאזור שלה, וזאת בלי להזכיר את ה"תופעות לוואי" של עיר הבה"דים שזה בעיקר שדרוג תשתיות והפניית תקציבים לאזורים שבלי הפרוייקט הזה לא היו מגיעים אליהם.

highrise

New member
אני חושב שהאקלים של ב"ש מחייב חשיבה שונה

תראה למשל קיץ כמו שיש כרגע. האם תבלה באגם לוהט, מה יהיה האידוי בו, האם תוכל לתחזק מדשאות ענק באקלים מדברי?
אני חושב שאם כבר רוצים לעשות את באר שבע 'עיר מים' ואין לי בעיה עם חזון כזה, הוא חיובי לכשעצמו, אבל אז צריך לחשוב
איך הדרך המיטבית ליישם אותו כך שהוא יפיק לעיר מקסימום תועלת במינימום השקעה. ללכת ולהוציא סכומי עתק על תחזוקת
פארק כל כך גדול, לדעתי הפארק הזה יהיה גדול על העיר גם כמה עשורים מהיום. אני לא נגד שיקום הנחל, להיפך כפארק
אתגרי של מסלולי רכיבה, אופניים, אולי אפילו מסלול מרוצי מכוניות, יחד עם נקיון הנחל, זה דבר נכון. הספקות הן לגבי אופי
הפיתוח ובעיקר הרעיון של נחל קבוע בקנה מידה כזה.
הקונספט של 'עיר מים' זה לא להציף את כיכרות התנועה במזרקות. לדעתי אם היו משקיעים ב-3-4 מזרקות גדולות מרשימות
בכיכרות עירוניות מטופחות, מזרקות עם נוכחות, שיכולות באמת להיות אטרקציה גם תיירותית, זה היה עושה את העבודה יותר
מלפזר 20 מזרקות קטנות חלקן באמצע כיכרות תנועה ומבלי לטפל במתחמים ישנים במרכז העיר שחייבים שדרוג רציני.

אם רוצים אפקט נחל זורם אפשר היה ליצור תעלה מלאכותית אפילו בעומק 2-1 מטר ורוחב 4-5 מטרים עם מים זורמים ומזרקות,
הרי אף אחד לא הולך להשיט עליה יאכטות, מקסימום סירות פדלים וגונדולות. תעלה כזו עם טיילות משני הצדדים וצמחיה
טרופית והצללות שזורמת במרכז העיר ויוצרת מקומות לבילוי ותורמת למרכז העיר נראית לי פרויקט יותר משתלם ואפשרי לעיר
כמו באר שבע מפרויקט הנחל הענק. ועוד יותר חשוב לדעתי היה להשקיע בבריכה אולימפית. למה? כי יש לה תרומה גם
לחיי העיר, לספורט, לנופש, הבאת תחרויות לעיר, אפשרות אירוח בחורף של משלחות לאימון וזה גם במסגרת רעיון 'עיר מים'.

אם אני ראש עיר ואומרים לי יש לך 100 מליון שקל אתה יכול לשים אותם על שלב ב' של פארק הנחל או לבנות מתקן
של בריכה אולימפית (כאשר יש סיכוי שזו גם תהיה היחידה בארץ, או שאולי יהיו רק 2 כשתושלם וינגייט מי יודע מתי)
אני לא חושב פעמיים והולך על הקמת מתקן אימונים עם בריכה אולימפית במקום הראשון.

poland1

New member
בארה"ב הפכו ערים מדבריות לירוקות ולנווה מדבר

בצורה יפה מאוד..
זה כל הקטע, מדובר במים מושבים ממתקן טיהור השפכים שהעיר באר שבע הייתה שותפה להקמתו!
ניתן להשקות אותו בצורה טובה, מילוי האגם יוכל להתמלא באופן שוטף ואני מאמין שגם ימלאו אותו ממי שטפונות או במאגרים מהנגב עם חיזוק של המים המושבים..
בבאר שבע כן נחוץ פארק כזה כי בתוכו יש תוכן.. זה לא רק מדשאות ענק.. זה אגם וזה אמפי וזה ספורטק וזה פארק מים וזה פארק אקסטרים שמתוכנן שם וזה טיילות וזה נחל מלא בעתיד, זה מקומות עם ערך מוסף לאורכו (תיירות)..
לך לטיילות ותראה כמה הן ירוקות בגלל ההשקיה ממים מושבים.. איך מתחזקים אותן, דשא כזה ירוק אין בכל מקום בבאר שבע.

מה בריכה אולימפית תתרום לתושב הממוצע שרוצה לראות הופעה טובה? שרוצה להנות מאגם? שרוצה לעשות ספורט בספורטק או ללכת עם הילדים לפארק מים עם אטרקציות או לתייר שרוצה לעשות סיור?

אבל זה לא משנה כמה אנחנו מברברים וכמה שטויות חלקכם כותבים.. הפארק הוא כבר כאן.. הוא ממש ממש כאן.. יש לו הנהלה ויש לו תקציב ויש טרקטורים בשטח.. וזה הרי לא משנה מי יגיד ומה.

zahipan10

New member
הטיעון שלך נגד פארק נחל באר שבע לא נכון

דבר ראשון באר שבע נמצאת בצפון הנגב והיא אינה עיר מדברית, מזג האוויר בבאר שבע לא חם בהרבה ממזג האוויר בתל אביב וברמת גן ושם קיימים פארקים גדולים עם אגמים, דבר שני כל המים שהפארק יצטרך יגיע ממכון טיהור השפכים שממוקם מצפון מערב לעיר.
בקשר למזרקות אני מסכים איתך שזה לא נכון להקים עשרות מזרקות במעגלי תנועה ועדיף לבנות 3-4 מזרקות גדולות, ולפני כן לשפץ חלקים מוזנחים של העיר או לסלול שבילי אופניים.

megashock

New member
מה עוד אפשר לעשות עם מי השפכים ?

עדיף לטהר אותם ולהזרים אותם לפארקים ולגינות ציבוריות.

poland1

New member
נו זה מה שעושים! מטהרים אותם ברמה שלישונית..

המכון הזה הוקם בשיתוף עיריית באר שבע שהשקיעה בו והיא תהנה מפרותיו..
כבר היום פורסים את התשתית של המכון בכל העיר כך שעוד כמה חודשים כל גינה ציבורית תושקה במים הללו, כבר היום כל מזרקה משתמשת במים הללו וכל פארק נחל באר שבע עושה בהם שימוש וכמובן האגם העתידי.

למעלה