השירשור הזה הוא שטות אחת גדולה
השירשור הזה הוא שירשור שבגדול אומר שתושבי באר שבע לא צריכים פארק גדול עם אגם מלאכותי מכיוון שיש שכונות מוזנחות בעיר, ומכיוון שהחינוך בעיר הוא על הפנים, אז תרשו לי להגיד לכם את האמת, השכונות "המוזנחות" בעיר הם אינם מוזנחות כפי שאתם מנסים להציג אותם, השכונות הללו (בעיקר ג' ו-ד') הן לא שכונות פאר והן לא הכי טובות אבל הן לא מוזנחות כפי שאנשים מנסים להציג אותם, והחינוך בבאר שבע הוא גרוע? בתור אחד שלמד בבאר שבע מכיתה א' ומחזיק בתעודת בגרות מלאה אני חושב שהחינוך פה הוא בסדר גמור, ותשתיות סבירות? האם באר שבע היא חלק ממדינת ישראל או חלק ממדינה אחרת? אני לא חושב שהתשתיות בערי ישראל הן גרועות.
בגדול הבעיה של באר שבע היא שהעיר בנויה לרוחב והיא לא צפופה מספיק, ולכן רואים בעיר חוסר ניקיון ותשתיות רעועות מכיוון שצריך תקציבים גדולים על מנת לתחזק עיר כל כך גדולה, אבל כאשר העיר תצטופף באמצעות רבי קומות ומגדלים הבעיה הזו של באר שבע תיפתר.
בקשר לפארק נחל באר שבע, חלק מהאנשים אומרים פה שאין צורך בפארק כל כך גדול מכיוון שבמטרופולין באר שבע גרים מעט אנשים יחסית, תענו לי על שתי השאלות הבאות:
1. כשסיימו לבנות את הפארקים הגדולים בתל אביב וברמת גן כמה אנשים התגוררו בגוש דן?
2. שיסיימו לבנות את פארק נחל באר שבע (5200 דונם) ואת פארק חצרים (7000 דונם) עוד 10-15 שנה כמה אנשים יתגוררו במטרופולין באר שבע?
מה גם שהפארקים הללו יחזירו את השקעתם, הם ימשכו לאזור אוכלוסייה חזקה, הם יביאו לאזור תיירות פנים, בזכות הפארקים הלל יבנו עוגני בילוי כמו מסעדות ובתי קפה, שטחי מסחר, לונה פארק או פארק מים (או גם וגם), שטחי השכרת סירות, ועוד, ובסופו של דבר עוגני הבילוי הללו ישלמו מדי חודש ארנונה לעיריית באר שבע.
לסיום אני רוצה להגיד שאני ו-poland1 לא סתם מתלהבים ואומרים סתם דברים או רואים את העולם דרך משקפיים ורודות, באר שבע מתפתחת בצורה בלתי רגילה והיא מתחזקת כלכלית, תראו את מספר הפרוייקטים שמתבצעים בעיר, לא סתם נפתחים שרשורים רבים על באר שבע כי כל מספר חודשים יש משהו חדש בעיר, תעשו אחד ועוד אחד ותנסו להבין איך העיר תיראה כשהפרוייקטים הללו יסתיימו ולא כל הזמן להזכיר איך העיר נראית כיום, מספיק להבין את התוכניות של עיר הבה"דים כדי לראות מה הפרוייקט הזה לבדו הולך לעשות בעוד תוך פחות מ-6 שנים לבאר שבע ולאזור שלה, וזאת בלי להזכיר את ה"תופעות לוואי" של עיר הבה"דים שזה בעיקר שדרוג תשתיות והפניית תקציבים לאזורים שבלי הפרוייקט הזה לא היו מגיעים אליהם.