פרויקטי מים הרבה יותר הגיוניים מאגם בב"ש

darkshadow1

New member
כל דבר בא על חשבון משהו אחר.

החוכמה היא להגיע לאיזון בין ההשקעות בתחומים שונים- ואני לא חושב שהקמה של פארק בגודל של אלפי דונמים בעיר בגודל של באר שבע משיגה איזון כזה.
אתה בעצמך כתבת שחלק גדול מהעלות של הפארק מגיעה מכספי עיריית באר-שבע, כלומר אם היו משקיעים פחות בפארק העירייה יכלה להפנות עשרות מיליוני שקלים לתחומים אחרים. שלא לדבר על עלות התחזוקה השוטפת של הפארק, שכנראה (ותקן אותי אם אני טועה) תגיע רובה ככולה מהעירייה.

poland1

New member
אני אתן לך דוגמא,

בנושא האמפיתיאטרון העירייה השקיעה חצי בתיכנון - חצי מיליון ש"ח (מתוך מיליון שעלה התכנון).. הבניה מתרומות..

אני רק רוצה שתדמיין איך הפארק הזה תוך כמה שנים יחזיר את ההוצאה המזערית שהעירייה מוציאה עליו ובעתיד התחזוקה שלו תהיה מההכנסות הרבות..

ערך הקרקע מסביבו רק עולה ועולה, יהיו כאן מאות מייזמים תירותיים (בטח אחרי שיזרימו מים לנחל) שיחזירו לעירייה את ההוצאה תוך שנים ספורות ויממנו את תחזוקת הפארק.

אני חושב שזה מעולה להקים פארק כזה בגודל כזה.. הוא פארק שיעשה לב"ש פלאים

darkshadow1

New member
בוא נניח שהעירייה לא הוציאה על הפארק שקל.

אתה בעצמך כתבת ש-150 מיליון ש"ח מעלות הפארק הגיעו ממענק ממשלתי. אם ראש עיריית באר שבע היה הולך למשרד שממנו הגיע הכסף ואומר "אני אסתפק בתרומות בשביל להקים את הפארק, את הכסף שמגיע ממכם אני אשקיע בדברים אחרים"- האם אתה טוען שהיו מעבירים את הכסף להקמת פארק במקום אחר?

יכולת לכתוב בדיוק את אותן הטענות גם אם היו משקיעים בפארק פי שניים או פי ארבעה. אני לא מעלה ספקות בנוגע לנחיצות של הפארק עצמו אלא בנוגע לגודל שלו.

poland1

New member
אז בוא אני אגיד לך שבבאר שבע הפסיקו לחשוב

בקטן.. חושבים בגדול!
והפרוייקט הזה כבר מתוכנן משנת 1998.. זה הגודל.. ערוץ הנחל בתחום העיר מתפרס על 8 ק"מ... 8 ק"מ של טיילות, של מסעדות ובתי קפה, 8 קילומטרים עם אמפי הכי גדול בארץ, אגם ענק, ספורטק וכו'.. כנראה בגלל הגודל אתה לא מבין מה הוא יעשה לעיר..

לא.. עיריית באר שבע לא רוצה פארק של 120 דונם ולא של 150 דונם, למה? כי הוא לא מיוחד.. הוא לא פורץ דרך.. כן, כן.. לא יכול להיות בו אגם ענק לשיט, לא יכול להיות בו אמפי ל- 12,000 צופים ולא פארק מים ולא ספורטק או פארק אקסטרים ענק.. פשוט לא!

הנחל הזה היה זוהמה אחת ענקית לפני 10 שנים.. החצר האחורית של באר שבע.. היו בו בריכות ביוב! (איפה שמקימים עכשיו את האגם) ועם כל הכבוד היה נחוץ לשקם אותו למען העיר ולמען הפיתוח העתידי שלה..
לבנות על גדות הנחל הענקיים פארק של 100/200 דונם זה צחוק אחד גדול, מכיוון שהנוף המדברי שיש סביב ישתלט על הנוף הירוק שייצרו בקטע הזה ומה גם שאין בפארק כזה שום בשורה.. כי היום כמעט כל עיר מתברכת בו (אשדוד, כפר סבא, הרצליה, רעננה וכו')..

באר שבע חושבת בגדול ומקום שהיה החצר האחורית של העיר הופך לאטרקציה היסטית שבעתיד חלק לא קטן מהעיר התנהל סביבה.. באר שבע חייבת פארק מטרופוליני כמו שיש במרכזי מטרופולין אחרים.. בטח עם כל הפיתוח שהנגב והעיר עוברת - עיר הבהד"ים, שדה התעופה שרוצים להקים כאן וכו' וכו'

הפארק נחוץ וכן, כן גם אם הוא בגודל של 5,200 דונם של איכות חיים שתעשה רק טוב לעיר..

הכסף מתחלק בין משרדי הממשלה השונים וביבי נתניהו בישיבת הממשלה ההיסטורית בבאר שבע החליט לתת את הכסף לפארק (כי כשמגיעים תורמים גדולים מארה"ב ומקנדה גם בכסף ממשלתי יש אמירה שגם הממשלה מאמינה בפרוייקט וכך זה מביא עוד תרומות- כמו התרומה שנוחי דנקנר נתן לאמפיתיאטרון... יש פה אמירה כשהממשלה מצטרפת ופרוייקט כזה חייב סיוע ממשלתי)

בקיצור, הרי כל בר דעת יודע שבהמשך כל ההשקעה ומעבר לכך תוחזר תוך מספר שנים.. מה שהפארק הזה עשה ועושה לערך הקרקע, כמה יזמים הוא מזמין, כמה תרומות הוא מביא.. כמה יופי

yogevk

New member
מה הבעייה שלך?

למה אתה חייב לקטול אותו ?!
הבן אדם גאה במה שקורה בעיר שלו ובאמת קורים פה דברים יפים.
אני מקווה שבעוד כמה שנים אתה תאכל את הכובע עם כל הדברים היפים שעושים בבאר שבע.
גם בעיני חלק מהדברים נראים תלושים מהמציאות אבל לפני 80 שנה אף אחד לא האמין שתהיה פה מדינה יהודית.

צריך לברך את רוביק שהוא שופך את הכסף על העיר שלו (גם אם זה לא מוצדק) במקום ראשי עיר אחרים ששופכים את הכסף לכיס שלהם ולא חסר כאלה.

poland1

New member
גם אני יכול להגיד שיש דברים שאני אומר שעד

שלא יקרו אני לא אאמין וזה כל היופי שיש לנו ראש עיר עם חזון כל כך גדול ועם חלומות כל כך גדולים..

הרי בתאכלס העולם הגיע לאן שהוא הגיע בגלל "משוגעים" כאלה ואחרים שאף אחד לא האמין להם ובסוף הם הביאו תגליות גדולות לעולם.. אנחנו צריכים יותר משוגעים, אנשים עם חזון פורץ דרך, אנשים שישפכו כספים על פרוייקטים גדולים ויבנו תוכניות ארוכות טווח בשביל העיר.. אלו האנשים שאנחנו צריכים וכאן יש ראש עיר צעיר ומשוגע שבא מתוכנו ועושה דברים נהדרים בעיר, מתכנן תוכניות ארוכות טווח..

אבל עזוב, הרי תושבי המרכז עוד לא יבינו את זה כמו שלחלק מתושבי באר שבע זה עדיין לא חילחל.. לא אכפת לי שיקטלו אותי, יזלזלו.. אני מאמין בעיר ויודע מה היא שווה ופשוט צריך לתת לזמן לעשות את שלו, באיזשהו שלב כולם יאכלו את הכובע..

darkshadow1

New member
צודק- צריך להתנהג כמו בדיקטטורות,

לא לשאול שאלות ולא להעלות ספקות. אם היו מעלים ספקות לגבי כל פרוייקט גרנדיוזי שהוקם במדינה, היו נחסכים לא מעט פילים לבנים שבמקרה הטוב נשפכו עליהם בלי שום סיבה מיליוני שקלים ובמקרה הרע הפכו גם למפגע. אני לא עשיתי שום מחקר מעמיק בנושא, אבל העובדה שמקימים בבאר שבע, עיר של כ-200 אלף תושבים, פארק בגודל של פארק אריאל שרון בגוש דן (שישרת אוכלוסיה גדולה פי כמה וכמה)- מספיקה לי בשביל להעלות ספקות בנחיצות של הפרוייקט וביכולת של עיריית באר שבע לתחזק אותו בצורה ראויה בעתיד.

yogevk

New member
תעלה שאלות וספקות כרצונך

אבל תתייחס לבן אדם בכבוד.
מה הוא עשה לכם שאתם מקניטים אותו ככה?
ואני אצטט:
"סתם חבל שאתה נכנס לדיון מיותר עם יחצ"נים די עלובים שלא תורמים דבר."

אגב אם כבר אתה בדמוקרטיה אז דיון הוא לא מיותר.

darkshadow1

New member
זהו- שהוא לא מקיים דיון.

שום דבר שמישהו יגיד כאן לא ישנה את העמדה שלו.

darkshadow1

New member
זהו- שהוא לא מקיים דיון.

שום דבר שמישהו יגיד כאן לא ישנה את העמדה שלו.

yogevk

New member
למה אתה צריך לשנות את הדעה שלו?

זה לא המטרה בדיון. המטרה בדיון זה לשמוע את שני הצדדים.
למה הדעה שלך יותר טובה מהדעה שלו?
ה בדיוק עושה אותך צודק ואותו לא?

darkshadow1

New member
אני לא צריך לשנות את הדעה שלו.

אבל כשמנהלים דיון כלשהו מנהלים אותו מתוך הנחה שהצד השני לפחות מקשיב. אם הוא יביא לי מחקר שערכו וגילה שאכן יש הצדקה כלכלית להשקעה כזאת- אני אודה שטעיתי והמהלך נכון. אם אני אביא דוגמה לערים בגודל דומה שיש בהן פארקים קטנים בהרבה- האם זה יגרום לו לומר שיכול להיות שאין הצדקה לפארק כזה? כנראה שלא.

יודע מה? נעזוב את עניין הדעה. האם דיון איתו תורם איזשהם נתונים חדשים? תובנות חדשות? הוא סך הכל מפמפם רשימה של פרוייקטים וכשהיא כבר לא עוזרת לו זורק כל מיני תקוות גרנדיוזיות שלא ברור על מה הן מבוססות.

poland1

New member
באר שבע שמתיימרת להיות מטרופולין

רביעי בישראל פשוט חייבת פארק מטרופוליני איכותי באמת בגודל של 5,300 דונם (כן, כן!)

בונים את פארק איילון למרכז כשיש כבר את פארק הירקון ומקימים בחיפה גם פארק מטרופוליני גדול באזור הקישון..

עיר שמתיימרת להיות מטרופולין צריכה יותר מפארק של 100/200 דונם.. אל תשווה אותנו בבקשה לרעננה/הרצליה/כפר סבא..
יש את פארק החייל האוסטרלי בבאר שבע שהוא כמעט 50 דונם.. אין בו יותר מדי אטרקציות ייחודיות, אבל לך תראה איזה מפוצץ הוא.. מה הולך שם בימים מסויימים.. אי אפשר לזוז!
באר שבע צריכה ריאה ירוקה אמיתית, ענקית ואיכותית שתאפשר שיט באגם ענק, שתאפשר לעשות ספורט בספורטק, להנות באגם, להנות מערך מוסף מהמקומות ההיסטוריים שיש לאורך הפארק ולהנות מהופעות גדולות גם מהעולם שעתידות לשטוף את מתחם האמפיתיאטרון.. ככה בונים עיר, ככה בונים מטרופולין וזה פרוייקט אחד מיני רבים.

אחלה ערב שיהיה.

darkshadow1

New member
טעיתי בזה שהתעלקתי על הגודל.

ואני אגיב כאן גם לתגובה שלך במעלה האשכול.
העיקר הוא לא הגודל אלא מה הגודל כולל. אפשר להקים 5000 דונם של דשא שיעלה מיליונים בשנה לתחזק ואפשר להקים פארק שלא יעלה כמעט כלום לתחזק- יותר בסגנון יער של קק"ל.
אני לא השוויתי את באר שבע לכפר סבא או להרצליה כי אלה ערים קטנות יותר. גם ההשוואה שלך לתל אביב גרועה במיוחד כי תל אביב גדולה פי שניים מחיפה והיא עשירה בהרבה מחיפה. חוץ מזה, פארק הירקון לא משרת רק את תושבי תל אביב אלא גם את תושבי הערים הסמוכות, שיש בהן מחסור בשטחים פתוחים. פארק איילון לא נועד רק לתושבי תל אביב- הוא פארק מטרופוליני שישרת אוכלוסיה גדולה פי כמה מהאוכלוסיה של באר שבע. להשוואה לחיפה אין מה להתייחס כי ראש העיר של חיפה הוא לא דוגמה טובה לניצול חכם של כספי ציבור, וזה בלשון המעטה.
באר שבע לא צריכה להתיימר להיות משהו שהיא לא. מה לעשות- באר שבע היא לא גוש דן. אם שני מיליון התושבים של גוש דן זכאים לפארק מטרופוליני בעלות של 500 מיליון ש"ח (גם אם נחשיב את פארק הירקון בתור פארק מטרופוליני נוסף- זה פארק מטרופוליני למיליון בני אדם), נשמע לי תמוה משהו ש-200 אלף התושבים של באר שבע זכאים לפארק דומה.

poland1

New member
זה לא עניין של זכאים או לא, זה עניין שלהפוך

את העיר הזו לאטרקטיבית ומה לעשות שאמפיתיאטרון ענק, אגם ופארק מים בעיר מדברית יכולים לעשות את העבודה יופי ולתת קצת שמחת חיים לתושבי העיר.

אז כפי שרשום בכתבה שהבאתי אליה קישור בסוף השרשור יש את פרוייקט "עיר-יער" ובצפון העיר יהיה "יער" בסגנון קק"ל וגם ברחבי העיר בפינות רבות..
האם תושבי באר שבע זכאים ליער בסגנון קק"ל? זה מה שאנחנו צריכים? מי קבע? למה ללכת על קטן? למה שלא ישקיעו בנו?

הרי מסביב לבאר שבע חיים עוד מאות אלפי בני אדם שגם זכאים להנות מפארק מטרופולוני.. הרי לאזור הנגב (עתיד מדינת ישראל) יש עתיד מזהיר וצפויים לעבור אליו תושבים רבים בעשור הקרוב כחלק מהפיתוח שהוא עובר (עיר הבה"דים בין השאר)..

אני לא מסכים עם הבינוניות.. לתושבי באר שבע והנגב מגיע יותר, גם פארק מטרופולוני..
הוא כבר בפיתוח מואץ.. טרקטורים בשטח, התכנון העיקרי שלו הסתיים והוא יצא לדרך במלוא הדרו.. בשנת 2016 נהנה על שלל האטרקציות שבו, כי זה מגיע לנו ומגיע לנגב.

The Guardian17

New member
הפוך גוטה הפוך...

"לתושבי באר שבע והנגב מגיע יותר, גם פארק מטרופוליני"...

השאלה האם הגינות הקטנות והבינוניות בעיר מטופחות ומתוחזקות כראוי כדי להגיד "אוקי, זה השלב הבא"?

poland1

New member
אני יכול להגיד לך שמקימים המון גינות ציבוריות

במקומות שהיו שטחי חול במרכז העיר.. ראש העיר הנוכחי מעדיף לבנות על שטחים נרחבים פארקים מאשר לתת ליזמים להקים עליהם מגדלים או מרכזי חנויות..

אני לא אגיד לך שאין פארקים קטנים שמוזנחים, בעיקר בשכונות ג', ד', אבל כחלק מתוכנית שיקום השכונות הרב שנתית יטפלו בכל פארק ופארק בעיר, כי באמת להנהלת העיר הנוכחית חזות העיר זה אחד הנושאים החשובים ביותר בעיר ויש השקעה אדירה בנושא הזה..

טעויות של 60 שנים לא ניתן לתקן ב-3.5 שנים, זהו תהליך וגם אם עדיין יש מקומות מוזנחים זה הגיוני.. באר שבע זו עיר ענקית ושינוי אמיתי לא מביאים ברגע

The Guardian17

New member
לגבי הסיפא שלך

לכיתה ב' אי אפשר לקפוץ מבלי ללמוד קודם בכיתה א'

שינוי של שיפוץ, טיפוח ותחזוקת גינות לא לוקח יותר משנה - שנתיים.

poland1

New member
פארק נחל באר שבע זה פרוייקט משנת 1998

שעם השנים סיימו לו את התוכניות המפורטות וגייסו אליו שנה, שנה תקציבים ותרומות... פרוייקט לאומי

כשיגיעו לשיפוץ המקיף של שכונה ג' וד' יסדרו שם גם את הפארקים, כמו שעושים עכשיו בשכונה א' ושכונה ה'.. כדי לעשות שינוי שורשי ואמיתי לוקח זמן, אבל אני אומר לך ששינוי גדול במרחב הציבורי כבר מתחילים להרגיש ולא רק בגלל הפרוייקטים הגדולים.. לפני 3 שנים כדי למצוא אפילו ספסל ופח בחלק מרחובות היית צריך ללכת הרבה מאוד.

durdur1

New member
ב-4 השנים האחרונות שוקמה גינה אחת בלבד

בב"ש. יש עוד עשרות גינות ופארקים שצריך לשקם ולטפח. אבל העניין הוא לא בשיקום אלא בתחזוקה, זאת הבעיה המרכזית. בב"ש יש גנים שכבר שוקמו בעבר וכיום הם שוב מוזנחים ויבשים עקב תחזוקה לקויה. עד שלא יטפלו בנושא התחזוקה לא יעזור כלום וגם הגנים שמקימים היום יראו מוזנחים בעוד 10 שנים.

למעלה