פרויקט כביש מכבית

yairp4

Active member
../images/Emo49.gif ושאלות

מישהו יודע אם הצמתים בגת-רימון ובשעריה עומדים בעומסי התנועה או שבאמת צריך שם מחלפים? והכי חשוב, איך כל התנועה מהכביש החדש משתלבת בכביש 4? האם נרשמו עומסים חריגים באיזור מחלף בר אילן?

dctgdctg

Member
בינתיים (פחות מ24 שעות מהפתיחה)

התנועה בכביש דלילה יחסית, לכן אין השפעות משמעותיות. אני חושב שעוד מספר ימים נתחיל להבין את ההשפעות. לדעתי, הבעייה האמיתית היחידה תהיה ביציאה צפונה במחלף בר-אילן. יציאה עמוסה כבר היום..

pashoshington

New member
מצד שני, הכביש יכול לחסוך פקקים בגהה צפון

כי עכשיו, אנשים שנוסעים לפ"ת (לפחות לחלק הדרומישלה ) יכולים לנוסע במכבית - במיוחד נהגים שבאים מתוך אזור קריית אונו. אותו כנ"ל לגבי נהגים שרוצים להגיע לכביש 6 - אפשר לחתוך מזרחה בכביש הזה, במקום לנסוע עד צומת מורשה ומשם. בסה"כ קשה לי להאמין שהכביש ישנה בהרבה את מצב התנועה בכביש גהה, אבל הוא בהחלט יכול לחסוך מנהגים רבים את הצורך לנסוע בו. לגבי הרמזורים והמחלפים החסרים - אין ספק שצריך לבנות את המחלפים, גם אם כרגע הפקקים בצמתים המרומזרים לא כבדים במיוחד. לא נראה לי שנהגים יצטרכו להמתין יותר מדקה-שתיים בכל רמזור, אבל הנסיעה הרצופה היא יותר בטיחותית, מעמיסה פחות על הכבישים בתוך העיר, וידידותית יותר לסביבה. בואו נקווה שאם מצב התנועה ימשיך להיות "סביר", ההתנגדות לפתיחת הגשר בין ק"א לפ"ת תתפזר. הכביש החדש ממילא מחבר בין שתי הערים (אפשר לנסוע מצומת זרובבל, ומשם לפנות שמאלה, ולהיפך).

yairp4

Active member
כן, מכביש 444 בעצם

כביש מכבית מתחיל בצומת נחשונים עם כביש מס 444 והכביש עכשיו פתוח לכל אורכו. רק חסרים המחלפים בשעריה וגת רימון.

dctgdctg

Member
ואם ממש לדייק, מצומת מגדל אפק עד כביש 4

כך קוראים לצומת שליד נחשונים

Roobie

New member
איך החיבור בין כביש 40 לקטע המערבי של הכביש?

אני זוכר שהיה שם (מעט צפונית לנחלים) צומת בעייתי, שפעם היה פתוח רק לבאים מצפון, אחרי זה רק ליציאה לכיוון דרום... איך זה נראה עכשיו?

pashoshington

New member
מה הכוונה?

כביש 471 הוא כביש מזרח-מערב ומערב-מזרח - לאיזו יציאה אתה מתכוון?

Roobie

New member
נראה לי (או שאני לפחות מקווה)

שהוא מתכוון שנפתחה היציאה מכביש 471 בקטע שבין גת רימון לנחלים/שעריה לכביש 40 צפון, בקטע שאחרי כמה מאות מטרים ניתן לפנות בו שוב ימינה (מזרחה) להמשך של כביש 471 עד מחלף נחשונים וצומת מגדל אפק.

pashoshington

New member
הפנייה הזו הייתה פתוחה גם לפני כן

נראה לי שהכוונה לפנייה שמאלה מכביש 40 צפון לכביש 471 מערב, שהייתה חסומה עד לפני כמה ימים. אם כן, הכביש באמת נפתח לכל הכיוונים, למעט גשר רבין (ושני המחלפים החסרים). יאללה, שייפתח כבר!

נכון להיום - עדיין חסומה הפנייה בכביש 40 דרום

לכיוון מכבית. אז הכביש לא פתוח לכל הכיוונים. כל מי שבא מכיוון צומת טייסים ונוסע צפונה לא יכול לפנות לכביש

ונפלון

New member
עדכון מהכביש

"חנכתי" את הכביש עם הרכב היום באזור 15:30, כשגהה עמוס להחריד, ואילו מכבית היה ריק לחלוטין, לכל אורכו.

micam

New member
אפשר או אי אפשר לנסוע מכיוון בר אילן לראש העי

העין וחזרה? בכביש 40 אפשר לפנות שמאלה ואז שוב ימינה בכדי להגיע עד ראש העין? בכייון ההפוך - אפשר לפנות שמאלה לכביש 40 ואז שוב ימינה לכביש מכבית? תודה.

למעלה