פרטים על מסיבת נייטוויש

Music4Life

New member
../images/Emo168.gif שאלה בקשר לנוויטוויש....

אח איזה כיף שהם באים לארץ
דבר ראשון, אני כבר מחכה לזה...
טרם קניתי כרטיס אבל כשאוכל אני ישר רצה וקונה מקווה שזה לא מקומות מסומנים או משהו, אחרת באמת נפדקתי........ רציתי לשאול שאלה, ולהתחיל בלהגיד שוב כי פעם כבר אמרתי את זה פה שאני ממש ממש ממש ממש עצובה שפיטרו את טארה [וסליחה אם אני לא כותבת את שמה נכון, לא לסקול אותי באבנים
] הגעתי רק עכשיו למסקנה שהיא פשוט
מדהימה
ואל תצחקו עליי אני לא הכי בקיעה בלהקה הזאת...אבל היא יפייפיה ונראת פשוט סוף הדרך, איזו סקסית.......... והיא כל כך מתאימה במראה הDARK שלה ללהקה הזאת, וכל כך מקלקל והורס לי לראות שהחליפו אותה....נו אם היא רק היתה מתנהגת כמו ילדה טובה
אבל לא....היתה חייבת לעשות מהומות, תכלס היא נראת כזאת אחת אישה חזקה שעושה בעיות חחח והחדשה, אנט, לא משהו בכלל...לא עושה לי את זה במחינת מראה. ומה שאני בעצם באה לשאול הוא - האם היא שווה משהו בכלל, מבחינת קול
אני יודעת שלא היו לוקחים אותה ללהקה אם היא לא היתה זמרת טובה...אבל הקול של טארה היה אלוהי, מאד עמוק וצלול ומדהים, כמו זמרת אופרה....מה אתם אומרים על הקול של אנט הזאתי
משתווה או לא
תודה על כל תשובה מראש

LadySilkworm

New member
אז ככה..

קודם כל- רק החסרת י' בשם של טאריה:) דבר שני, לא צוחקים עלייך, ואם את רוצה להיות בקיאה בלהקה וול.. הגעת למקום הנכון P: בקשר לאנט. אנט שווה משהו בהחלט! תומאס אמר בריאיון שטווח הקול של אנט הוא כמו טווח הקול של טאריה[בלי התנפלויות, זה מה שהוא באמת אמר, והוא בטח יודע על מה הוא מדבר], ההבדל הוא שאנט היא לא זמרת קלאסית וטאריה כן. מי שלא זמרת אופרה לא אומר שהיא זמרת ברמה פחות נמוכה, או שהיא לא יכולה להשתוות לזמרת אופרה, כי תראי למשל שיש הרבה זמרות מפורסמות שהן לא זמרות אופרה, זה אומר שהן פחותות מזמרות אופרה? :) [כן קצת סטיתי מהנושא אבל רציתי להבהיר משהו]. ואגב טאריה היא לא כמו זמרת אופרה, היא אכן זמרת אופרה, והיא מגיעה לרמה מאוד גבוהה אבל בשביל לשיר באופרה ממש[ומשום מה לא נראה לי שהיא תעשה זאת בקרוב]וכדי להיותימפורסמת בעולם האופרה, היא צריכה להגיע לרמה גבוהה יותר[וגם סוכן טוב P:]. אנט היא לא כמו טאריה ויש כמה דעות בקשר לכמה היא מתאימה ללהקה[אני אהבת אותה למשל], אבל מה שכן אפשר להגיד הוא שאנט היא זמרת מנוסה והיא כן יודעת לשיר. ואגב, שמעת את השירים של הלהקה עם אנט או שהיא "לא עושה לך את זה"רק בגלל איך שהיא נראית? P:

shirlapes

New member
יש קשר...

הכוונה היא לכך שאנט היא סופראנו, כמו טאריה, וכנראה שגם לה יש בסביבות ה-3 אוקטבות (והיא גם אמרה מתישהו שהיא מותחת את הטווח כלפי מעלה, אז כנראה שהמצב טוב
). ו...בוא נשים את זה ככה: אם הם היו לוקחים זמרת שהיא אלטו אז רוב השירים הישנים היו עוברים שינוי דרסטי. ומה הקשר לדיון הכללי? שהיכולות של אנט לא פחותות מאלה של טאריה. לפחות בחלק הזה.

TheImpactBoy

New member
טאריה שרה אופרה.

היא משתמשת בקול שלה בצורה שונה יותר. ענט בצלילים הגבוהים צורחת. כמו הזמרות של הMTV. טאריה לעולם לא צרחה, מה שנתן לה את הכוח להחזיק מופעים ערב אחרי ערב במשך 10 שנים מבלי לפגום בקול שלה,מה שלא קורה לזמרות פופ למינן.

shirlapes

New member
מה קשור?

מנעד נשאר מנעד. לא משנה באיזו טכניקה אתה שר. אני מנוסה בשתי הטכניקות, אני לא אתחיל עכשיו לחשב "כמה יש לי ב-X וכמה יש לי ב-Y". שנית, סליחה, אבל נשבר לי שאנשים שמזלזלים בכל מי שלא שרה קלאסי. זה לא משהו אישי נגדך וגם התסכול הזה קיים אצלי הרבה זמן ובלי שום קשר ל"טאריה מול אנט", אבל...חלאס! אעההה! ברור שטאריה לא "צעקה" כי זמרות קלאסיות בקושי לוחצות, החיים שלהן קלים. הזמרות הקלות עובדות יותר קשה מהן בשביל שתהיה להן שליטה מלאה, השיטה הזאת נחשבת ל"אגרסיבית" לעומת השיטה הקלאסית. חלק עושות את זה טוב יותר, חלק פחות. אבל לפחות על העבודה הקשה מגיע קצת כבוד, מה שאני לא יכולה לראות בהודעה שלך. נכון שיותר קל *להתחיל* ללמוד שירה קלה מאשר קלאסית, אבל הרבה יותר קשה לעשות את זה כמו שצריך. זאת גם הסיבה למה טאריה לא ממש יכולה להחזיק את הקול שלה בשירה קלה - היא פשוט לא יודעת/מיומנת ללחוץ בצורה הזאת והיא נשארת בקול ראש. אבל אתה לא תתעלם מהנמוכים שלה, נכון?
ד"א, הלחיצות לאו דווקא מקצרות את אורך החיים של הקול (כל עוד יודעים לעשות אותן כמו שצריך), התעלמות מתהליכים בגוף דווקא כן ויש לא מעט זמרות קלאסיות שפגעו בקול שלהן בגלל זה.

Wane

New member
הלחיצה היא אסורה.

הדומיננטיות בקול נשמעת עקב עבודת שפתיים ושאר שרירים בפה. הלחיצה היא, שוב, אסורה, היא כן מקצרת את אורך החיים של הקול, ו"מי שיודע לעשות את זה נכון" לא לוחץ, הוא עובד שוב עם השפתיים ומעביר את הצליל במקום אחר. יש גם את הנטייה לשלוח את הצליל לעורף וזה עוד יותר גרוע, זה גם חונק את הצליל ולא נותן לו לצאת החוצה.

shirlapes

New member
הסבר ברור יותר:

אני דיברתי על belting, גם זאת סוג של לחיצה אבל זה בא מהמקום הנכון. הלחיצה מהגרון היא מהשטן.

Wane

New member
שין/סין?XDD

אבל השירה מהחזה היא לאודווקא לפופ, היא פשוט למנעד הנמוך יותר.

Wane

New member
ואני חושבת שאין טעם להמשיךא ת זה עוד,

במיוחד אם אני יודעת שאני אצא דפוקה בשלב מסויים D: את נחמדה את. D<

shirlapes

New member
המהמהמהמהמ

א' - רוב הקלאסיות לא משתמשות ב- belting אלא במשהו בין-לבין בנמוכים שלהן. זה נחשב לראש אבל זה לא פלצט. לכן מאד קל לשייך את השירה מהחזה למוסיקה קלה. ב'- עם קצת עבודה אפשר להזיז את השבירה לראש לכאן או לכאן. ולגביי ההודעה שלך מתחת: את ממש לא מוציאה את עצמך דפוקה, דווקא ההיפך. ואת נחמדה XD ולגביי הודעה שלך עוד-יותר-מתחת: מחזקת ומסכימה עם הרוב למעט חלק אחד... ציטוט- "עוד משהו - זמרות בהחלט יכולות להרחיב את המנעד הקולי שלהן וזה דורש עבודה מסויימת, אם כי זה לא קשה כ"כ. השירים של נייטוויש שוב לא היו מקבלים גוון אחר במובן הדרסטי אם היו מביאים סולנית אלטו, בחלק שהוא אומנם קטן מהשירים של נייטוויש יש נוכחות אלטית או יותר נכון מצו-אלטית, אבל גם זה משהו." זה תופס לגביי מצו-אלטית. אלטית טהורה צריכה קצת לשבור ת'ראש. אני התחלתי ככזאת ואם הייתי רוצה לשיר את השירים שלהם בטבעיים שלי - הייתי צריכה להוריד את כל השירים שלהם. חלק יותר, חלק פחות, אבל...יאפ, כולם. גם אלה מוואנס.
אבל עשיתי עבודת הרחבה, אז...

TheImpactBoy

New member
כל מה שאמרת נכון.

זה לא משנה את העובדה שהמנעד של טאריה יותר איכותי מהצווחות של ענט. למרות שענט טובה מאוד יחסית לצווחניות של MTV. ואני שונא שאומרים על זמרים שהם טובים כי יש להם מנעד גבוה. זה אופציה טכנית שנולדים איתה, זה לא משקף את האדם ואת הקול שלו ב-כ-ל-ל.

shirlapes

New member
אני גרועה בכותרות.

תקשיב, המנעד שלהן הוא אותו מנעד. הדרך שהן מוציאות את הסאונד שלהן היא אחרת. קאפיש? יופי. הדרך הקלאסית היא לא איכותית יותר וגם לא פחותה. אי אפשר בכלל להשוות את הפרמטרים האלה, אז...את זה תעזוב. מה שנראה לי הוא שהטכניקה הקלאסית פשוט עושה לך יותר נעים באוזן
ואין שום פסול בזה. רק אל תגיד "צווחות" לידי אם אתה לא רוצה שאני אעשה לך שטיפת מח.
כאן אתה נותן פייט טוב למען כל האלטיים למינהם. ברגע זה קנית אותי... כי זה עוד דבר שנמאס לי ממנו שגם בהם מזלזלים. כל פעם כשמדברים על אלטיות ישר חושבים על קורטני לאב ולא על ננסי סינטרה. מה נסגר?!

Wane

New member
אלטים לשלטון! ווהוו! אלטית גאה ../images/Emo152.gif

אבל המנעד משתנה @_@; כאילו, זה דבר שאפשר לשנות עם הזמן אבל לא את הגוון הקולי.

shirlapes

New member
yeah baby! אלטית גאה!

...למרות שטכנית אני כבר מזמן הפכתי למצו
אבל הטבעיים שלי תמיד ישארו אלטיים!
זה משתנה בהתאם לעבודות ההרחבה ולאימונים, לא?

Wane

New member
בעקרון בהתחלה הקול מוגבל בגלל בעיות כאלו

ואחרות (לי למשל הייתה בעיה נוראית עם לסת ולחיצות מטורפות). ואז כאילו הוא שר "עם מה שיש" ולכן אני מאמינה שהניתוח הקולי הוא לא נכון. אבל אם הזמן שאתה לומד לשיר נכון אז מתגלה הפוטנציאל ה"אמיתי" של הקול..אז לא יודעת, יש מצב.XD בכל מקרה אני מוגדת יותר כאלט מצו . אני יכולה להגיע למצו הגבוהה, וקצת יותר קשה לי לרדת לאלט הנמוך, אבל נגיד במקהלות וזה אני בתפקיד האלט כי לקול יש גוון אלטי. D<

למעלה