לא קראתי את כל ההודעות-אבל קצת סדר במושגים!,
אני לא עונה לגוף השאלה.. אלא למשתמשים שענו וקראתי את חלק מתשובותיהן. בדרך אני מקווה שאענה על השאלות שלך (Music4Life ). נתחיל מזה שטאריה היא זמרת ששרה בסגנון קלאסי ואופראי, נקודה. (איזה כייף זה P=" ). בעולם המוסיקה ישנו מגוון רחב של קולות, לנשים בדרך כלל הקולות מתוייגים כסופרן מצו ואלט, כשסופרן הוא הגבוהה ביותר והאלט הוא היותר נמוך. כל קול והאוקטבות שלו, המנעד המוזיקלי שלו וכו'.. טאריה, אחרי מספר שנים של לימודים שבאמת אין לי שמץ מה הוא, למדה לגרום לקול שלה לנוע בין האוקטבות בקלילות ובלי בעיה. (אתם יכולים לקרוא לזה שהיא יודעת לשיר בכמה סוגים של קולות, לעלות ולרדת במנעד, אבל תכלס זה לא ממש נכון להגיד כי היא עדיין נשארת סופרן.) דבר זה אומר, שוב, שהיא יכולה לשיר במנעד הנמוך יותר - תשיר שירי מצו ואף אלט. הגוון של השיר תמיד יהיה אופראי, בגלל טכניקת שירה, שהיא לא קשורה לעובי הצליל אלא לשירה נכונה וטובה, ומה שגורם גם לשירים היותר נמוכים של נייטוויש להשמע כאילו הם במנעד מוזיקאלי גבוהה, או לפחות יתנו את ההרגשה האופראית אף על פי שהם רחוקים מכך. בכל מקרה, אנט לדעתי היא מצו סופרנית, מה שאומר שהיא בין לבין. אין לי שמץ לגבי המנעד הצלילים שלה, אבל הקול שלה בהחלט גבוהה אם כי יש לו בהחלט בהחלט בהחלט את הגוון המצו. [זה מתבטא בדיבור וכו'] . אנט -לא- יכולה לשיר את השירים כמו טאריה, ולא כי היא פחות טובה, אלא כי הקול שלה שונה, הסגנון שונה, היא באה ממקום אחר, והיא שרה בטכניקה שונה על פי מה ששמעתי. וזו עוד סיבה למה לא להשוות ביניהן, כי אין במה, הן שונות מדי. עוד משהו - זמרות בהחלט יכולות להרחיב את המנעד הקולי שלהן וזה דורש עבודה מסויימת, אם כי זה לא קשה כ"כ. השירים של נייטוויש שוב לא היו מקבלים גוון אחר במובן הדרסטי אם היו מביאים סולנית אלטו, בחלק שהוא אומנם קטן מהשירים של נייטוויש יש נוכחות אלטית או יותר נכון מצו-אלטית, אבל גם זה משהו. TheImpactBoy - שוב, רק להדגיש, טכניקה של זמרת אופרה היא שונה משל זמרת פופ, למרות שלפי הנכונות בשירה כולם , כל העולם, כל הזמרים הסולנים ובלה בלה צריכים להשתמש בטכניקה של זמרים אופראים.לזמרת כמו טאריה לא ייתכן שיהיו בעיות בקול, לא משנה כמה היא תשיר, הטכניקה הזו מפרידה בין שירה ודיבור ואתה יכול להיות צרוד מוות ועדיין לשיר מצויין, הקטע הוא לא לאמץ בכלל את מיתרי הקול וכו'.. לא נראה לי שיש עוד על מה להרחיב בנושא.. יום טוב לכולם!