פרידות קצרות ופרידה סופית

פרידות קצרות ופרידה סופית

לכל החברים והחברות בפורום,
חלפו 5 חדשים מיום שקיבלנו על עצמינו את ניהול פורום "הפסיכולוגית".
במהלך התקופה הגענו להכרה שניהול ראוי של הפורום הזה מצריך זמן ופניות גבוהים בהרבה ממה שיש ביכולתינו לתת.
לאור זאת החלטנו, בתיאום עם מערכת "תפוז" לפרוש מהניהול.
כפי שנכתב בהודעה של מירי, בין התאריכים 24-29 לאוגוסט שתינו נהיה בחופש,
(חלי בין התאריכים 21-18.8 ומירי בין התאריכים 24-30.8).
לאחר שובינו נהיה פה עד 18.9.17 ואז ניפרד סופית.
הכרנו פה אנשים מעניינים וטובים, ואנחנו מאחלות הרבה טוב לכל מי שנמצא פה.
מירי וחלי

התגובה הראשונה הספונטנית שלי היתה: וואלה? צריך זמן ופניות גבוהים יותר? I could have told you so! מה אני מנסה לצעוק פה חצי שנה?
והתגובה השניה היתה: אז זהו, לא מרימים את הכפפה, עוזבים?.. חבל...

Shamy

New member
את מודעת לזה שלא משלמים להן?

זה בהתנדבות...ויש להן גם עבודה יומית

כן, למעשה הן משלמות על זה

שזה מעיד על חוסר הבנה של הנהלת תפוז. לפחות שהעסקה תהיה "ניהול הפורום תמורת פרסום", ולא "ניהול הפורום פלוס תשלום תמורת פרסום". אני צופה עוד תקופה ארוכה של ניהול זמני... או שיסגרו את הפורום...

כוכבית מצויה

Well-known member
זה קצת מילכוד, כדי שהפורום יהיה כלי פרסומי צריך להשקיע בו

ואז יש יותר גולשים ואז צריך להשקיע יותר זמן...
חלי ומירי קיבלו לידיים פורום גוסס, שהמנהלת הזמנית שהיתה לפניהם חסמה את האפשרות לכתיבה בו כאורחים (לפני כן כשליש מההודעות בפורום נכתבו ע"י אורחים, וחשוב מכך סביר להניח שחלקם היו גולשים מתחלפים ולא קבועים ולדעתי אלה הם קהל היעד לפרסום) אז ברור שבמינימום ההשקעה שהיתה כאן בחודשים האחרונים הפורום לא יכול היה להתאושש.

חסימת התגובה בכוכביות רק מצריכה מאט יותר מאמץ טכני

הרי אפשר לפתוח ניקים חדשים אם רוצים...
וזו היתה בזמנו תגובה להשתוללות חסרת רסן שהתחוללה פה תחת כסות האנונימיות העוד-יותר-רבה שסיפקה הכתיבה כאורחים. זוכרת?
על כל פנים, כוכביות או לא - זה לא העניין. העניין הוא שבפורום עם כ"כ הרבה אמוציות ופוטנציאל גדול לאי הבנות ולפיצוצים - כי כולם כל כך רגישים והנושאים כל כך עדינים - צריך ניהול עם הרבה יותר נוכחות והקשעה רגשית כדי א. להרגיע את הרוחות, ב. להשרות ביטחון ו-ג. (שא ו-ב הם תנאים הכרחיים אך לא מספיקים בשבילו) לעודד צמיחה נפשית
ניהול זמני ושבהגדרה אינו מקצועי, כנראה לא יצליח לתת את התחושת הביטחון והנוכחות המרגיעה הזאת, ולא משנה מי המבצע אותו.

כוכבית מצויה

Well-known member
ועדיין יש לא מעט כאלה שלא יפתחו ניק, אבל ישאלו אם יוכלו

לכתוב כאורחים.
זוכרת שזה היה התירוץ, בפורום מקביל בו היתה השתוללות ע"י אותם גורמים לא נחסמה האפשרות לכתיבה כאורחים ובעזרת ניהול מתאים ההשתוללות נפסקה, אבל כשזה מתאים לאג'נדה של המנהלת חוסמים את הכתיבה כאורחים. אם תחפשי הרבה לפני שהיא נעשתה מנהלת היא הצהירה שלדעתה אין לאפשר כתיבה כאורחים.
העניין בין היתר הוא התעבורה ומגוון הגולשים בפורום, ואיפשור כתיבה כאורחים מגדיל את שניהם.
מסכימה איתך שעל מנת להגיע לפורום פעיל שמאפשר את א, ב, ג, יש צורך ביותר השקעה.

כן? למה?

אני "שחר חרישי". אם רציתי עכשיו להגיב כך שהתגובה לא תשוייך ל"שחר חרישי" הייתי לוקחת את הזמן (עניין טכני) לפתוח ניק אחר ("שקיעה צורחת"?) ומגיבה "אנונימית"... ובידיעה שאפשר ליזור על הטריק מספר בלתי מוגבל של פעמים (לפנות בוקר מצוייץ, צהריים מהוססים...), אני לא רואה איפה ההבדל המהותי בהרגשה. רק הזמן שלוקח לפתוח ניק, לא?

devil duck

New member
לא.

זה עניין של הרגשה,יש כאלה שמרגישים פחות חשופים בכתיבה כאורחים. כשיש ניק אפשר לפנות אליו במסרים, והפרדס יכול לפנות במייל. (אז צריך גם מייל נוסף ממנו מתעלמים).
שלא לדבר על כך שיש סכנה של התבלבלות בין הניקים. היה כאן לפני כמה חודשים גולש שפתח ניק לשם השאלה ובהמשך כתב בניק קודם שלו. אז כתיבה כאורח מצמצמת את הסיכוי לטעות כזו.
בבתים בהם יש מספר משתמשים באותו מחשב, המשתמשים באותו יוזר במחשב, יותר קל להסתיר משאר בני הבית את הכתיבה כאורח.
ובטח יש עוד כמה סיבות עליהן לא חשבתי...

זה אולי מתאים למטפלות מתחילות, צעירות

שבשלבים הראשונים של בניית הקליינטורה אולי יהיו מוכנות להשקיע את המאמץ כדי לקבל תפוצה רחבה יותר. ואולי הן גם עדיין יותר אידיאלסטיות ומוכנות קצת לתת מעצמן "לשמה".

פרידות

כמו שאתן יודעות מניסיון חייכן קשה לדעת לעומק את מכלול הסיבות המניעות החלטות/התנהגויות מסויימות. הודעת הפרידה שלנו היתה כפי שנכתב. לא ידענו מראש שצריך זמן רב כדי להגיב כפי שאנו מצפות מעצמנו. לו ידענו מראש לא היינו לוקחות על עצמנו את ההתחייבות הזו. שתינו מאוד עסוקות וזה גוזל מהזמן שאין לנו. עם זאת היתה זו חווייה מלמדת ומעשירה.

כפי שהייתן מצפות מעצמכן, או כפי שאנחנו ציפינו?

(חלקינו לפחות. אני יודעת שאני ציפיתי)
למה לא גללתן אחורה כמה דפים לראות מה היה כאן לפני כן?

אני רק שאלה

את כותבת, מירי, שניהול הפורום היה חוויה מעשירה בשביך. תוכלי לספר לנו במה היא העשירה אותך? מה זה נתן לך, מה תקחי איתך?

לא ממש הסתכלתי על התאריכים, אבל זה בסדר.

השאלה תחכה. היא לא מבקשת אוכל בינתיים....

תשובה לשאלתה של שחר.

ראשית - חזרתי מהחופשה.
שחר: שאלתך בנוגע למה שלמדתי מניהול הפורום. ברור לי שהלמידה המשמעותית ביותר היתה ועדיין: איך לענות באופן מקצועי וממוקד כך שיוכל לעזור לגורם השואל אך לתת תשובה שתועיל גם לאחרים להבין וללמוד על הבעיה המוצגת. כל זה במסר כולל, מעמיק וקצר במידת האפשר. לא ניתן לכתוב באופן ארכני כי זה מייגע ומעייף אנשים. עבורי זוהי למידה חשובה מאוד ולא קלה. מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך.

למעלה