פרידות קצרות ופרידה סופית

לולי, מירי נראית כמוכנה לדיאלוג למרות שאינה "חייבת"

לכן אני מנסה למשוך לדיאלוג.
אם היא לא תרצה להרים את הכפפה - משהו אומר לי שהיא תדע איך לא לעשות זאת...
ובקשר ללצבוע הכל בשחור - הבעיה היא שאין כל כך הרבה מה לצבוע...

luli201

New member
לא

זה אומר שאת לא היית מרוצה ואולי עוד אנשים אבל זה לא אומר שהן לא נתנו מעצמן והשקיעו כמה שיכלו.
ולומר דברים כאלה על גבי פורום ולא באופן פרטי, יש בזה לדעתי כפיות טובה.
אם הן לא נתנו, אז מה אכפת לך שילכו?
אפילו אם הן נתנו מסגרת כנראה זה מספיק חשוב לך כדי להתבאס שזה ייגמר.

אני לא ממש מתבאסת, מבחינתי זה נגמר הרבה קודם

אם ארצה לכתוב משהו על עצמי - אעשה זאת בפורום השכן. אין שם "אנשי מקצוע" אבל יש שם אנשים אכפתיים שעונים תוך הקשבה בין השורות ואמפתיה עמוקה לפונה.
אני לא חושבת שהיה משהו שצריך או שאפשר בכלל להצטער על העדרו הצפוי מעכשיו. אני כן מיצירה על דבר אחר: במשל כמה חודשים זעקתי פה מדי פעם על חוסר הקשב וחטסר ההשקעה בתגובות מצד המנהלות. והיה נראה כאילו דבריי אינם נרשמים אפילו, כאילו אין להם שום הד. ופתאום אני מזהה בהודעתם הודאה בדברים שטענתי (הידד!!) - אבל עם הובלה למסקנה הפוכה מזו שלי... אני אמרתי: "כאן צריך להשקיע, אתן לא משקיעות --> תשקיעו". והן אומרות: "כאן צריך להשקיע. אנחנו לא משקיעות --> נעזוב." ועל זה חבל לי, על כך שההכרה המצב לא הובילה לשיפור המיוחל...

luli201

New member
לפי הבנתי

הן הסבירו... שההשקעה שנדרשת דורשת מהן זמן ופניות שאין להן.

ולפי הבנתי (אפילו לא הבנה אלא כישורי קריאה בעלמא..)

מירי כתבה שיש דברים וסיבות שאנחנו לא מודעים אליהם.

הכעס היחידי מצידי הוא על החירטוטים שאתן מנסות למכור כאן

עשיתן טעות, אתן רוצות לצמצם נזקים וזה לגיטימי אז על תבואו ותמכרו לנו סיפורים.

מה אכפת לציפור... ואם אכפת לה זה משנה?

אני קוראת את הדברים, מבינה את הכעס ואכן, לא נתנו לכן את מה שציפיתן, הערתן על זה, הבנו שאנחנו לא יכולות לתת לכן את מה שאתן מצפות, ניסינו, ובמקביל היתה התלבטות מתמשכת בינינו - ועם מערכת תפוז מה נכון לעשות. לא נתנו מועד עזיבה מראש כי לא היה כזה: השאיפה גם שלנו וגם של מערכת תפוז היתה שנשאר הרבה יותר.
אבל הבנו שזה לא לטובת הפורום, ומאחר שברמות העומס שלנו לא היינו יכולות לתת יותר חשבנו שעדיף שימצא מנהל חדש, זמין ופנוי יותר מאיתנו.
נכון שזו פרידה אבל היא מפנה מקום למשהו חדש, שאני מקווה שיהיה יותר מותאם לציפיות שלכן.

בוודאי שמשנה.

מה זה משנה אם דברים נעשים מתוך דיאלוג כן ופתוח או מתוך חוסר שקיפות ומה שנראה כזלזול? מה זה משנה אם הציפור שעפה עצרה לזמר לך קצת לפני חכתה, או חירבנה לך על הראש במקום? יש משמעות לאיך דברים נעשים, לא רק למה נעשה. ואם הייתן פתוחות איתנו לכתחילה, ואם לא הייתן כותבות לאנשים תגובות ריקות (לא כולן אך רובן) ומצפות שנקבל אותן כהתייחסות "מקצועית", בקיצור לו לא היתה העמדת פנים וחוסר כנות הקשר ביננו - היה הרבה יותר נעים לכולנו.

בוודאי שמשנה.

מה זה משנה אם דברים נעשים מתוך דיאלוג כן ופתוח או מתוך חוסר שקיפות ומה שנראה כזלזול? מה זה משנה אם הציפור שעפה זימרה תוך כדי מעופה, או שמא חירבנה לך על הראש במקום? יש משמעות לאיך דברים נעשים, לא רק למה נעשה. ואם הייתן פתוחות איתנו לכתחילה, ואם לא הייתן כותבות לאנשים תגובות ריקות (לא כולן אך רובן) ומצפות שנקבל אותן כהתייחסות "מקצועית", בקיצור לו לא היתה העמדת פנים וחוסר כנות הקשר ביננו - היה הרבה יותר נעים לכולנו.

אופירA

New member
מנהל
כל מה שלא מסתדר עם הרצונות שלך הוא חרטוטים?

אמרים לכם את האמת בשיא הכנות -
אין לנו זמן ופניות.
אין לנו יכולת לענות לעומק בלי להכיר את המקרה.
אין לנו הסכמה עם דעתך שצריך לענות בפורום לעומק ולהשקיע עד שכל משתתף בו יהיה שבע רצון וייתן מחמאות (או יפסיק להתלונן ולפגוע - כי זה מה שהוא עושה ברובן ככולן של תגובותיו).
אין לנו הסכמה עם דעתך שצריך לענות לגופו של מקרה, ולא להתאים את התשובה לשאר הקוראים בפורום.

אז מה חרטוטים בתשובות הכנות והנכונות האלה?

ויש גם מקום של פגיעה והרגשה לא נעימה, שפוגעת בך לממש את עצמך באופן מיטבי בהתחייבויות האחרות שלך בחיים, כשעל גבי פורום ציבורי באים אליך בטענות ובזלזול מחפיר ומשפילים אותך באמירות שליליות, תובעים ודורשים ממך בחוצפה לשרת את הפונה כמו שהוא היה רוצה ולא בשום צורה אחרת (שמתאימה למישהו אחר!).
המקום הזה קיים, והוא סיבה לעזוב, גם אם לפורום בהחלט לא טוב להישאר בלא ניהול. בכלל, מי אמר שלא טוב לו? לדעתך ולדעתי לא טוב לו. אבל יש גולש שחושב שעדיף לפורום להישאר בלי ניהול וגם להיסגר, מאשר להיות בניהול שלא מוצא חן בעיניו.
כל גולש חושב משהו אחר. ואם כל אחד אומר את דעתו בדרישה חצופה על הפורום הפתוח, לא פלא בכלל שהמנהלים עוזבים אחרי שנה, ואחרי חצי שנה, ואחרי חודש.
ולא - לא איכפת להם מה יקרה לפורום ללא ניהול.
למה שיהיה להם איכפת? שום משוב חיובי הם לא יקבלו ממך. לא אם הפורום יהיה מנוהל ביציבות אך בשטחיות, לא אם הפורום יקבל תשובות לעומק ולגופו של גולש, לא אם הפורום יקבל תשובה שמתאימה לדעתו של המנהל, לא אם כך ולא אם כך ואפילו לא אם הפורום ייעזב ללא ניהול. שום דבר לא טוב.
אז ברור שעוזבים. כי הכל לא טוב, אז מה יש למנהל כלשהו לעשות כאן? להמשיך "להזיק"?

בילי79

New member

אהבתי לקרוא את ההודעה שלך אופירה. ואני מסכימה עם הרבה ממה שכתבת.
יש אנשים שיכולים להביט ב"חצי הכוס המלאה".
יתכן ויש כאלו שכלל לא יכולים להכיר בכך שהיא חצי מלאה, ולא חצי ריקה, זה איננו מעיד על הכוס שום דבר.
טענתי שיש כאלו שיכולתם להבין את המציאות מוגבלת, אם הם לא רואים את כל מה שניתן להם. מדובר באובייקטיביות. או שיש שאינם יכולים "להרגיש" את הטוב, כשהוא איננו מושלם, או כשהוא איננו מוגש להם בדרך שמתאימה להם, וכך הוא מבחינתם בלתי קיים.
אני לא חושבת שצריך בכלל לענות - כששואלים בזלזול שכזה.

לגבי הסיכום שלך, התבטאת בצורה עדינה מידי בעיני.
מי שמשקיעים בקשר איתו, והוא יורק לבאר ממנה הוא שתה - לא משקיעים בו שוב.
ואין שום סיבה לאף אדם להמשיך להיות בקשר פוגעני שכזה. כולל מטפל.
למי צריך להיות אכפת מגולש שמרגיש נטוש או אכזבה כשהמנהלים עוזבים? לצפות מאדם שמתעמרים בו כך לאיכפתיות, זה קצת בלתי סביר, בלשון המעטה.

מי רוצה להשפיע באמת, יכול - במידה והוא מטפל, להציע את עצמו לניהול
במידה הוא לא מטפל, הוא יכול לפנות להנהלת תפוז עם הגשת הצעות לשינוי
נראה מהתגובות שחלק מהאנשים כאן פשוט לא הבינו: שלמרות שהמטפלות מקשיבות הן לא מחויבות לבצע.
גם אם לפורום באמת לא יהיה טוב - המטפלות לא צריכות להיות אלו ש"יושיעו"
כפי שכתבתי, יש מי שיכול לעשות חשבון נפש, ואולי להפיק לקחים לפעם הבאה.
ומי שלא רוצה ללמוד או להפיק לקחים?
אז לא. זכותו..

אולי אותה גולשת אנונימית היתה מפיקה תועלת ממשפט בוטה יותר, ב"שפה" שלה:
'כשאת מתייחסת אלינו בצורה כזו- לא נעים להיות בחברתך.
ואם את רוצה שנמשיך להיות כאן- אחת הדרישות היא, לדבר בשפה נעימה'
(יתכן שהמנהלות היו סובלניות לביטויי זלזול גם לאנשים שזה אולי לא היה מגיע להם)

למה שיהיה איכפת למישהו - לא רק למנהלות - מאדם שמזלזל כך בהן???
וזה בכלל לא קשור לניהול אופירה. גם אני העליתי טענות ולא הייתי מרוצה מהכל
אבל יש דרך להתבטא.
ולטעמי כשאין הודעה בשפה נאה- היא לא צריכה לזכות ליחס בכלל. ובכל זאת הגולשת קיבלה ממך הסבר מפורט. אני מקווה שהיא מעריכה זאת.

וואוו האורקל יודעת איך אני הייתי מגיבה בכל מצב

אבל כמו כל רואי הצפונות היא שרלטנית שלא יודעת על מה היא מדברת! שלא לדבר על כך שגם את מה שכתבתי לא ממש הבנת אבל ככה זה כשדפוס המחשבה דוגמתי כמו שאת מפגינה בכל הודעה אותה את כותבת, לא באמת קוראים ולא באמת מסתכלים על מה הגיבו ולא באמת חושבים לפני שמגיבים והתוצאה הודעה שלא באמת רלבנטית.
החירטוט הוא הטענה שהעזיבה (שמשמעותה השארת הפורום ללא מנהל) הינה לטובת הפורום.

אופירA

New member
מנהל
וואו - כמה את מקסימה

נכנסת תמיד תמיד לפורום, כאשר יש לה משהו רע להגיד. לעולם לא להיפך. אישיות מהממת, אין ספק.

לעניין עצמו - בדיוק כפי שאמרתי: כל מה שאינו דעתך, את קוראת לו חירטוט...
יש גולשים שטענו במפורש, שעדיף לסגור את הפורום או להעיף את המנהלים הלא טובים ושלא יהיו מנהלים בכלל. זו דעתם הלגיטימית. לא חירטוט.
וגם את לא מבינה מה שהמנהלת כתבה פה (כי את מבינה רק להגיד דברים רעים). היא התכוונה שהן תלכנה, ויבואו מנהלים אחרים טובים יותר במקומן. הן לא אמרו בשום צורה שעזיבת הפורום ללא מנהל היא לטובת הפורום. רק שזה לא התפקיד שלהן לספק לפורום מנהל אחר.
אבל מה זה משנה מה היא התכוונה. חשוב שהצלחת להבין מה שאת רוצה, במטרה לעשות מה שאת רוצה בפורום.

למעלה