פרידות קצרות ופרידה סופית

תודה על התשובה, מירי.

אני אישית לא הייתי מתייגעת מתשובות מעט יותר ארוכות. להיפך, הייתי מחפשת ללמוד מהן.
במיוחד אם התשובות המעט יותר ארוכות היו מדברות יותר על מצבו האישי של הפונה הספציפי, ולא מנסות להיות כלליות. בשביל כלליות יש ויקיפדיה. אבל זו דעתי בלבד.

ועדיין אנחנו כאן עד ה- 18.9

אני מודעת לקושי שלכם עם התחלופה הגבוהה של מנהלים בפורום, מקצועיים ולא מקצועיים, כשכל חילוף כזה גורר תקופה לא פשוטה של הסתגלות הדדית.
אני רוצה לקוות שבזמן שהיינו - ושעוד נותר לנו ביחד נצליח לעשות פה משהו טוב, ושמי שיבוא אחרינו יוכל לקדם את הפורום למקומות טובים יותר.
בינתים אני נפרדת מכם לחופשה קצרה, מירי עוד פה ביומיים הקרובים ונפגש שוב ב- 29.8.
להתראות,
חלי

חזרתי מהחופשה

הדיון הזה המשיך כשלא הייתי כאן לראות וכרגע מירי לא פה להשיב לשאלותיכן אליה.
אני יכולה להוסיף שכשממערכת תפוז פנו אלינו בבקשה שנקח את הניהול הסתכלנו אחורה וראיתי רמת פעילות מסויימת, שאולי נבעה מכך שלאורך זמן רב הפורום לא היה בניהול מקצועי. לא צפינו שכניסת מנהלות מקצועיות לפורום תגרום לכזאת עליה ברמת הפעילות וברמת הציפיות של הכותבים.
קיבלנו אחריות, הודענו למערכת תפוז שלא נוכל להמשיך אבל נשארנו בניהול למשך 6 חודשים שבמהלכם השתדלנו לענות לצרכים ולציפיות כמיטב יכולתינו.
נראה לנו שמי שמנהל פורום כזה צריך להיות פנוי וזמין הרבה יותר מאיתנו והמשך הניהול שלנו, ברמת הפניות שלנו לא יועיל לפורום.
אני מקווה שימצא בהקדם מי שיוכל לתת לפורום מענה מיטבי.
בכל מקרה, כאמור אנחנו פה עד 18.9.

האמנם? קיבלתן אחריות? לדעתי ברחתן!

לקבל אחריות זה לבצע את מה שלקחתן על עצמכן בצורה הטובה ביותר.
מזה זמן רב מועלות כאן טענות על החיפוף בתשובות שאתן נותנות, זו לא לקיחת אחריות. נטישת הפורום אחרי חצי שנה גם היא לא מראה על לקיחת אחריות...
מה שאתן עושות הוא צמצום נזקים מבחינתכן ולא לקיחת אחריות!

הן קיבלו אחריות בזה שלא ברחו מיד כשקלטו מה הולך פה

אלא נשארו לשישה חודשים. מה שמעניין זה, שהיתה כאן כותבת ששאלה אותן בשבוע הראשון שוב ושוב עד מתי הן מתכוונות להישאר. היא לא מסתדרת טוב עם עזיבות, ורצתה לדעת מראש את המסגרת. היא לא קיבלה תשובה על השאלה הזאת (בין האחרות), ולבסוף גם נחסמה (כי התבטאה נגד פסיכולוגים). בלי קשר לשאר הסיפור ההוא, הנקודה הספציפית הזאת שווה התייחסות: נראה ש"לקיחת האחריות" (שהתבטאה בהקצבת חצי שנה) אירעה ממש בהתחלה. מדוע לא יכלו לוקחות האחריות לספק תשובה על כך כשנשאלו? האם יש איזשהו כלל שנסתר מעיני שמונע מלהבהיר מראש את המסגרת?

אני ממש לא בטוחה שזו לקיחת אחריות

אין לי מושג מה כתוב בחוזה בין הפרדס למנהלי הפורומים המקצועיים. ומתי התבררה המציאות למנהלות.
חוסר השקיפות הוא בעייה אחרת וחסימת הגולשת ההיא היתה ביזיון.

אבל תכלס, "משטרת", מה האלטרנטיבה?

אוקי, הן קיבלו את הפורום בלי מחקר מוקדם, אחרי שגללו עמוד וחצי אחורה במקרה הטוב וחשבו שזה פורום גוסס שלא ידרוש מהן השקעה, ושעיקר העסקה שעשו כאן מתבטא בתשלום כספי תמורת התנוססות תמונותיהן בצד שמאל של העמוד הזה, ובנוסף קצת עבודות-שירות של תחזוקת האתר ויצירת רושם של מענה. הן לא רצו להשקיע יותר מזה, לא בזמן ולא בפניות ולא ברגש. ואולי גם אינן מסוגלות לכך. עכשיו - הטעות נעשתה בשל חוסר זהירות שלהם. מוסכם. אבל מה יוכלו לעשות כדי "לקחת אחריות" עליה? יש דברים שאם הם נעשים באילוץ ומתוך חריקת שיניים- הם ייעשו גרוע ולא יהיה בהם כל ערך, גם אם הקריטריונים החיצוניים והמדידים יסופקו. במילים אחרות - אנחנו מדברים פה על עשיה של אהבה. ואי אפשר להכריח בן-אדם לאהוב.

קודם כל שלא ינפנפו ב"לקחנו אחריות" כשזה לא המצב

בעיני ברוב המקרים לא ניתן כאן מענה רציני לגולשים בחצי השנה האחרונה, יש כאלה שיחלקו עלי, היתה כאן גולשת שבאה להודות על העזרה שקיבלה כאשר בראיה שלי נאמר לה משפט בנאלי להפליא, כך שיש כאלה שסוג התגובות שניתנו כאן ענה להם על הצורך שלהם.
יש בתפוז פורומים שמנוהלים ע"י אנשי מקצוע ולא משוייכים לאשכול המומחים שם המנהל לא משלם לתפוז (פורום טראומה למשל הוא פורום כזה) נכון שהתעבורה שם נמוכה יותר אבל הניהול יציב. אולי זה הכיוון הנכון לפורום הזה.

וואלה... תפוז: לתשומת ליבכם!

אבל באותם פורומים תמונת המנהלים מודבקת למסגרת, וגם בכל הודעה שנפתחת?

קשה לעבור עזיבה נוספת

אני עוקבת אחר ההתכתבות שלכן ומבינה מתוך הדברים, לא מדוייקים ככל שיהיו, עד כמה אתן כועסות. אני יודעת גם שאנו לא הראשונות שעזבו, כל אחד והשיקולים שלו. אני מגיבה כאן משום שחבל לי לקלוט את תחושת הכעס ואולי העלבון על העזיבה, רגש לגיטימי לגמרי. אתן מנסות להבין אך מה שחשוב לזכור הוא שכל השיקולים שאתן מעלות הינן רק הערכות ותמיד הדברים הם מורכבים יותר מכפי שנראה. כך גם אנו התחלנו ולא הבנו את עומק הקושי שבהתחייבות שבפורום הזה. לא יכולנו גם לתת תשובות מחייבות משום שלא הכרנו מספיק ובטח לא ניתן להתחייב מבלי להיות עמוק יותר בעניינים.
מירי

אנחנו לא מודעות למורכבות? יש דברים שנסתרים מעינינו?

אדרבה, ספרי לנו עליהם. אני אישית מבטיחה ל"הקשיב" בתשומת לב ולא מתוך כעס.

luli201

New member
שחר

למה הן חייבות לשתף בכל השיקולים שלהן? זה באמת מבאס שהפורום ידעך שוב, ולדעתי ממש טעות שהן לא היו מוכנות לומר מראש מה הצפי לשהות כאן, לפחות לניסיון השהות.
ובכ"ז צריך להעריך על מה שהיה ולא להתייחס אליהן כאילו הן חייבות להישאר/ להסביר ואם לא- נצבע את כל מה שהיה פה בשחור.

למעלה