פריז

פריז

חזרתי לפריז 4 שנים בדיוק לאחר הביקור הקודם שלי ונזכרתי כמה התגעגעתי. אמנם באמצע הייתי פעמיים בלונדון ולמדתי שהיא מהווה תחליף לא רע, אפילו קצת מאוזן יותר ביחס שבין אוכל לדברים אחרים, אבל באמת שאני הכי אוהב את פריז.
היו לי יומיים וחצי כשהחצי נוסף ברגע האחרון ועוד היה ביום ראשון כך שלא היה מאוד אפקטיבי אבל בשישי שבת היו לי הספקים טובים. בהודעה זו אכתוב את הדברים הכלליים ויהיו 2 הודעות בהמשך השרשור על ארוחות הערב.
שווקים- המלצתו של salo 22 על השוק בCours de Vincennes התבררה כמוצלחת ביותר ואכן נהניתי בו מאוד ביחס לשווקים שכונתיים אחרים. שווקים טובים נוספים שביקרתי בהם הפעם הם Marché Monge ושוק הבסטיליה. Marché d'Aligre היה פחות מרשים משזכרתי למרות שקניתי בו סלמי כמהין נהדר בדוכן המתמחה במוצרים איטלקיים שזכרתי מביקור לפני 5 שנים. לצערי בשל לחץ זמן ויתרתי על שווקי שבת בבוקר של הרובע ה7.
שוקולד- אכלתי בPatrick Roger כמה פרלינים מדהימים שהטוב ביניהם היה במילוי קרם למון גראס וקניתי הביתה אצל Jacques Génin פרלינים שמהם נטעם רק אחד בינתיים והיה מעולה. שוקולטייר נוסף אצלו ביקרתי אבל לא קניתי שוקולד אצלו הוא Henri Le Roux שבחנות שלו קניתי הביתה סוכריות קרמל בטעמים שונים וכן מרמלדות פרי שה2 שנטעמו בינתיים בטעמי אגס ומנגו היו פשוט מושלמות.
קונדיטוריות- לא התחום החזק שלי אבל בכל זאת היו 2 תחנות חובה והן La Pâtisserie des Rêves בו אכלנו את מאפה התפוחים הבסיסי שהיה מעולה וגם פאריז ברסט שהיה עוד יותר טוב ואבל שלי סיים את החצי שלו למרות שלא אוהב אגוזי לוז שהיו במילוי. התחנה השניה הייתה כמובן L'éclair de Génie בה היינו מאוד שמרנים ולקנו אקליירים בטעמי שוקולד ווניל שמבחינתי הצדיקו את המוניטין והמחיר. חוץ מזה נאכלו לא מעט מאפים על הדרך ואפילו מילפיי תותים מעולה מסניף של פול ליד המלון.
תערוכת יין- בעזרת טיפ שקיבלתי מsalo גיליתי שבמהלך הסופ"ש התקיימה בעיר תערוכת יין של ארגון היצרנים העצמאיים בצרפת. לשמחתי התברר גם שזה במרחק 10 דקות הליכה מהמלון בו שהינו כך שכמובן שזה נכנס ללו"ז. כשהגענו לתערוכה היינו קצת בהלם, היו 3 חללים שבהם שורות שורות של שולחנות ומעל כל שולחן שלט עגול המסומן בצבע לפי אזור הגידול, הייתה נציגות לכל האזורים שאני מכיר ועוד, סה"כ היו כ1000 דוכנים וגם שלושה ימים מלאים לא היו מספיקים לסקור את כל הנמצא. אנחנו ביקרנו פעמיים כי בפעם הראשונה הגענו קרוב לשעת הסגירה והספקנו לטעום 3 יינות וזהו אז יום לאחר מכן חזרנו לעוד שעתיים. נדחפנו עם עוד אלפי צרפתים בין השורות וטעמנו דברים מעניינים, טעימים וגם לא. כמובן שגם קנינו כמה בקבוקים- כהחלטה חסכנית שום דבר מיוחד אלא רק דברים שהיו טעימים ועלו עד 10 אירו. יש להם תערוכה בליון בקרוב ואם מישהו אמור להיות בתקופה הקרובה ממליץ לחפש.
על ארוחות צהריים בהודעה הבאה
 
ארוחות צהריים

קצת מקומות שישבנו בהם לארוחת צהריים קלה משום שהארוחות המרכזיות היו בערב-
Rue Guisarde 14- גם עכשיו כשאני יושב מול התמונה בגוגל סטריט ויו אני לא מצליח להבין את שם המקום הקטן הזה שנמצא ברחוב קטן עם הרבה מסעדות שנראות נחמד. סוג של בר יין שיש בו 2 שולחנו גבוהים וארוכים וגם מעט מקומות על בר ובסה"כ 30 מקומות ישיבה. השולחן הארוך השני היה מלא בקבוצה ממקום עבודה סמוך ואנחנו ישבנו לבד לשולחן השני. תפריט הצהריים לא כלל בחירה והוגשו בו לראשונה סלט ירוק עם גבינת עזים חמה שהיה עשוי בדיוק כמו שצריך ולמנה עיקרית פרוסה של נקניק דם/חלקי פנים באסקי שהיה מעולה. הוספנו מנה עיקרית נוספת של טרטר שהיה בסיסי וטוב. שתי העיקריות הוגשו בתוספת ניוקי תעשייתי שהיה מספק באותו הרגע. לדעתי מדובר במטבח בו רק מחממים אוכל ולא מבשלים אבל התפריט בהתאם ולא כולל תבשילים וכו'.
Le Petit Vendôme- נמצא במרכז המשולש שבין האופרה, המדלן וכיכר ונדום. בין ביסטרו לסנדוויצ'יה, ישבתי שם לאכול סנדוויץ בביקור הקודם שלי בפריז וכשעברנו ליד המקום בשעת הצהריים מיד זיהיתי והחלטתי ששם נאכל צהריים. חלקנו ראשונה ועיקרית- לראשונה פלטה קטנה שהכילה נקניק בסגנון פרושוטו מתוצרת צרפת וכן פרוסה של גבינת comte בשלה, על הפלטה הייתה חתיכה נדיבה של חמאה טובה ובצד הוגש חרדל חריף וצנצנת קורנישונים. לעיקרית החלטתי להזמין לנו נקניקיית קיבה שהייתה טעימה בתחילה אבל קשה לי בתור מנה שלמה. אבא שלי לא אהב בכלל כך שהשארנו חצי מהמנה. בעל המקום שהוא אבא של מי שמתפעל אותו שאל אותנו לפשר העניין וכשהסברנו לו הוא אמר שהוא אוהב את המנה וסיכמנו עמו בחיוך שזה מה שחשוב. מומלץ מאוד כי שאר המנות שראינו נראו מעולה ואנחנו בחרנו ביודעין מנה "קשה".
Le Saint Ferdinand- מסעדה קרובה למלון שאכלנו בה לקראת הטיסה חזרה. 2 תפריטי צהריים- לראשונות פטה דה קמפיין שהיה מעולה וטארט עגבניות עם גבינת עזים ופסטו מאוד עדין על בצק עלים. עיקריות עוף צלוי ברוטב ואוסובוקו טלה שהיו שתיהן טעימות מאוד.

על ארוחות הערב בהודעות הבאות
 

passioneta

New member
rue guisarde

הוא רחוב נהדר למסעדות נמדות ולא תירותיות מדי. יש שם אחת שהיתה ה"קבועה" שלי בשנים בהן הייתי הרבה בפריז. טוב לשמוע שהוא עדין כזה.
 
L'Entredgeu

ביסטרו ברובע ה17, קרוב למלון שלנו ועוד יותר מכך לתערוכות היין בה ביקרנו כך שהיה מאוד נוח.
ביסטרו כמו בספר, התפריט מגיע לשולחן בצורת לוח ועליו כתובות המנות, המחיר הבסיסי הוא 36 אירו לארוחה מלאה וחלק מהמנות בתוספת. החלל צפוץ מאוד ולשמחתנו כשנכסנו (הזמנו מקום מראש והקדמנו בשעה ולא הייתה עם כך בעיה) עוד לא היה מלא אבל כשיצאנו כבר היינו צריכים להקים חצי מהיושבים בחדר הקטן בו ישבנו בכדי שנוכל לצאת.
מנות ראשונות-
טרין פרס- טרין בכמה קומות- בקומות התחתונה והעליונה טרין חזיר קלאסי עם דגש על בשר ראש, בקומה השניה מעין ג'לי שלדעתי היה קריש מבוסס ציר חזיר עם המון ירקות, מעליו פרוסה של כבד ברווז ומעליו כרישות צעירות ונהדרות בטעמן, מעל הכל שכבה נוספת של טרין החזיר. מסביב פוזרו פיסות חלוטות של סלק וירק נוסף שלא הכרתי והיה טעים מאוד ומעל הכל ויניגרט חמצמץ מריר.
מרק אספרגוס- בתחילה הוגשה לשולחן קערה שבתחתית שלה קרם אספרגוס מרוכז, פרוסות של גבינה בשלה ופירורים לא מזוהים. על זה נמזג מרק קרמי מאוד שאני לא בטוח עם הכיל אספרגוס בעצמו או שכל הטעם ניתן על ידי הקרם שהיה בצלחת קודם. בכל מקרה טעים מאוד.
עיקריות-
גלילת ארנב על גראטן מקרוני- מנה שהוגשה בצורה יפה של גראטן מקרוני מוארך ועליו פרוסות של גלילת בשר ארנב במילוי לא מזוהה עם רוטב טעים. מנה מאוד מוצלחת
כתף טלה על פולנטה- פיסה גדולה של בשר כתף טלה הוגשה על פולנטה מקמח תירס במרקם ביניים בין קרם לפולנטה קשה. מבחינת הטעמים הרוטב התאפיין בטעמי פלפלים בולטים של כמה פלפלים יבשים ואף מעט פלפל אדום טרי. מנעד טעמים מאוד שונה מהמנה העיקרית הנוספת וטעים מאוד גם כן.
קינוחים-
טארט שוקולד שהוגש עם גלידת מאצ'ה- הטארט היה חם ומעולה. מרירות הגלידה הלמה את מתיקות השוקולד ויצרה קינוח מענג.
סופלה גראנד מרינייה- סופלה מדהים שהיה כמעט נייטרלי בטעמים שלו עם נגיעות מרירות מהליקר. הייתי מוכן לאכול אמבטיה שלו.

אני לא חושב שתיאור הארוחה עד כה מבהיר עד כמה היא הייתה טובה. אמנם אין לי ניסיון רב במוסדות ביסטרו פריזאיים אבל על פניו אני חושב שלמרות המיקום הצדדי בעיר זו ארוחה טובה מספיק בשביל לעלות על המטרו בשבילה. סיכמנו אותה כארוחה כמעט מושלמת כשהדבר העיקרי שהפריע לנו היה החום במסעדה.
החשבון הסתכם ב98 אירו עבור האוכל, חצי בקבוק קרוז הרמיטאז' לבן וקפה אחד.
ביקורת על ארוחת ערב בפייר סאנג ותמונות בהמשך היום
 

salo22

New member
נשמע נפלא

ותודה על הקדשת הזמן לדיווח חזרה.. הספקת לעבור ב G Detou ?
 
אכן עברתי

האמת היא שזה מסוג החנויות שאני פחות מתחבר אליהן. קשור גם לכך שאני פחות עוסק במתוקים ועיקר מה שאני קניתי הביתה זה גבינות ונקניקים.
 

salo22

New member
הבנתי


יש שם גם שימורים מאוד מעניינים אבל זה די מוחבא באיזור הדלפק הקטן ובכל מקרה צריך קצת לנדנד להם בנושא הזה וכמובן גם צורך זמן, אבל לא נורא נשמע שהסתדרת היטב..
 

salo22

New member
אמן

אני אחפש בסביבה משהו דומה לארוחת הצהריים היום
 
סופלה

הפתיע אותנו רוחב הכלי והופך למרשים עוד יותר את הגובה של הסופלה מעל הכלי
 
אולי...
אגב, שים לב שמשתמשים

במילה סופלה רק לפונדאן שוקולד. עוד לא ראיתי פונדנט גרנד מרנייה שקראו לו פונדאן. אולי כי לא עושים כזה בארץ.
 
למעלה