פריז

הטעם והמקור

לפי ויקיפדיה פודינג שחור הוא הגרסה הבריטית לנקניק דם.
כמובן שכמו בכל דבר שמגיע ממקומות שונים הטעמים גם הם שונים.
בפעם האחת שטעמתי פודינג שחור באנגליה לא אהבתי כלל לעומת כל מיני גרסאות בצרפת שהיו שונות זו מזו ואת רובן אהבתי.
 

passioneta

New member
על ההסבר

 
מנה רביעית

לחי חזיר ברוטב כהה, הוגש לצד אורז שבושל עם כרוב ונבטים והזכיר במרקם ריזוטו למרות שלא היה כזה. בצד רוטב בשרי מעולה ובצד השני חריף אסיאתי בטעמיו שיצר ביסים מעניינים מאוד עם הבשר.
מנה טעימה מאוד שהתאימה לי לארוחה. הייתה קבוצת סועדים שקיבלו לעיקרית נתח בשר צלוי ללא רוטב, תהינו ביננו לבין עצמו האם בשל מגבלה שלהם או של המטבח.
 
מנה חמישית

פיסה די גדולה של גבינת comte צעירה יחסית שהוגשה לצד יוגורט קוקוס.
הגבינה נחתכה מתוך החריץ שלה ששכן ממש מול עיני במקום, הופתעתי לראות חריץ גבוה מאוד של הגבינה שאני הכרתי אותה כמיוצרת בחריצים עגולים שטוחים יחסית.
בזמן החיתוך של הגבינה נוצרה אינטרקציה משעשעת עם עוזר השף שהיה ממוצא קוריאני כמו השף ובסופו של דבר אחזתי בחריץ הגבינה בכד שלא יתנדנד בזמן החיתוך.
 
גבינה וחמאה

תמונה בעמידה מהמקום בו ישבתי. חריץ הגבינה במלוא הדרו ולידו גוש החמאה ממנו מילאו המלצרים שוב ושוב את הקוקוטים.
כאן אציין שבשל החמאה הטובה כל כך אכלנו לאורך הארוחה לא מעט לחם משום שקשה היה להפסיק לנגב אותה כאילו זה חומוס (למשקל שלי דווקא היה קשה שהמשכתי).
 
מנה שישית

קרם וניל סמיך יחסית, עוגיית פיננסייר מפוררת, קוביות אננס נפלא, אפונים טריים חלוטים בעדינות רבה כך שהיו אל דנטה והוסיפו עניין לטעם והמרקם וסורבה של אקליפטוס, גרגר יער קוריאני מריר ומרכיב נוסף שאיני זוכר.
הכל השתלב לכדי קינוח קל וטעים, כמעט ללא מתיקות, שהיווה סיום ראוי לארוחה נהדרת.
 
ממליץ גם לאכול

אם אני לא טועה הארוחה כולה הייתה נטולת גלוטן ואני בטוח שבמידת הצורך הם יודעים להתחשב בכך
 

מיתר44

New member
קראתי בשקיקה :)

מסכים להשקפתך לגבי לונדון ופריס. עדיין לאיר האורות אין תחליף, לא באיכול ולא בכמות. לונדון כבודה במונח במגוון מסעדות המייצגות מטבחים מהעולם.
ומודה על הדיווח המפורט.
אני לא האיש למתוקים אבל לא אוותר גם בבואי הפעם לפריס לאכול מתוק אצל ז'אק גאגן, ואעדיף את המיל פיי על הפרי ברסט.
 

bruno01

New member
סוף סוף קראתי, ו-וואו!

איזה כיף לכם (לא מקנא בכלל!
).

אני אפילו לא יודע להגיד איזו מהמנות ב- L'Entredgeu נראית לי יותר טוב, הכל נראה נהדר!

תודה, ואני מעלה את זה לקישורי הפורום.
 
למעלה