פריז

התפריט (לא מעודכן)

התפריט צולם שבועיים לפני הביקור שלנו.
היו כמה מנות שירדו ואחרות שנוספו- למשל מנות אספרגוס שהושפעו מכך שכל שווקי העיר מלאים באספרגוסים ענקיים בירוק ולבן.
כמובן שהמנות לא מוצגות כספיישלים אלא התפריט נכתב מחדש
 
לא חושב

אופי המקום, גודלוף מיקומו ושעות הפתיחה שלו ממש לא מצביעות על בראסרי.
מעניין אותי (לחלוטין ללא ציניות) מה בתפריט מצביע על כך?
 
מנות ביסטרו הינן מנות פשוטות, מנות קדרה

או סטייקים ומנות ראשונות פשוטות ולא מורכבות. פה הוגשו מנות מורכבות יותר בפירוש לא מנות ביסטרו.
 
ייתכן אבל יש שיחלקו על כך

אחד המקומות בהם קראתי על המקום לפני הביקור היה במדור ההמלצות של שף מסעדת Chez L'Ami Jean והוא הגדיר את המקום כביסטרו עם מטבח נוטה לבאסקי.
 

nimrat

New member
תודה על הדיווח המצויין

תבלה ותהנה
לבריאות
 
pierre sang in oberkampf

ארוחת הערב השניה שלנו שהייתה נהדרת לא פחות מהראשונה ועשתה זאת בצורה הפוכה לחלוטין לארוחה הראשונה.
מסעדה קטנה מאוד המכילה בר של 14 מקומות ישיבה ועוד שולחן לזוג בקומת הכניסה ועוד 10-20 מקומות ישיבה בקומת המרתף שראיתי בתמונות בלבד. לקבוצות של פחות מ6 לא ניתן להזמין מקום כך שכפי שניתן לראות בתמונה חיכינו בתור מחוץ למסעדה בכדי לתפוס מקום לסבב ההושבה הראשון בכדי לתפוס מקום ישיבה על הבר מול המטבח וזכינו לכך בצורה מגבלתית בכך שישבנו בצד הרחוק של הבר וראינו את העבודה ללא היכולת לתקשר עם השף ועוזרו. בערך בשמונה בערב כבר היה התמלא המקום בממתינים לסבב השני שמתחיל בתשע וחצי שעמדו ושתו יין בינתיים.
בשעות הערב הארוחה במקום עולה כ39 אירו בעבור 6 מנות בסבב הראשון ו4 בשני. הרכב הארוחה כפי שניתחנו אותה הוא של מנת פתיחה קטנה, 2 ראשונות, עיקרית, גבינה וקינוח.
אין תפריט כתוב והסועדים נשאלים בתחילת הארוחה לגבי אלרגיות ומגבלות- את אבא שלי שנתן מגבלה אחת שאינה אלרגיה ניסו לשכנה שזו אינה מגבלה אלא שפשוט לא נתקל במאכל המסוים טוב מספיק. בדיעבד זה לא היווה בעיה משום שזה לא נכח בתפריט היומי.
בעת קבלת המנות לא מספרים מה יש בהן וכאשר אוספים את הצלחות הסועדים מתבקשים לנחש מה היה במנה, אני ניסיתי להימנע מלשמוע את שכנינו לבר שהיו חלק מקבוצת הסועדים שקיבלו את המנות מעט לפנינו כך שגם פינו להם לפני שאנחנו קיבלנו את המנות שלנו, בשל אופי הארוחה אתאר את המנות בצמוד לתמונות שלהן.
נהנינו מאוד מכל המנות ושבענו בהחלט גם אם לא התפוצצנו משובע כפי שקרה ערב קודם לכן, היות ומסעדה זו הייתה רחוקה מהמלון והייתה לפנינו הליכה עד לקו המטרו הרלוונטי לנו שמחנו על כך.
עבור המזון, 4 כוסות יין (3 לבנות ואחת אדומה) ואספרסו החשבון היה 108 אירו ולאחר שראינו שנוהגים כך שכנינו השארנו גם טיפ של 10 אירו.
 
מנה ראשונה

אויסטר מחוץ לקונכיה שהוגש על תרד חלוט בתיבול של חומץ אורז ושמן שומשום, גרעיני רימון ומעט קינואה פריכה.
האויסטר היה מאוד עדין בטעמו ולכן התבלבלנו וחשבנו שמדובר במול. חוץ מזה צדקנו בזיהוי מרכיבי המנה.
 
הפתעת אותי - איך אפשר לחשוב שאויסטר הוא מול?

גודל אחר, מרקם אחר, טעם אחר, צבע אחר...
 
גם אני הופתעתי

ברגע הראשון התלבטתי ואחרי הביס הראשון חשבתי שזה מול משום שהטעם היה עדין מאוד. אולי קשור לכך שעד עתה טעמתי אויסטרים רק בצורתם הטבעית.
המשעשע הוא שתוך כדי אכילת המנה בתענוג רב סיכמנו ששנינו לא אוהבים אויסטרים
 
מנה שניה

פיסת סלמון פושר כמעט נא, קרם סלרי, כרובית מותססת, ברוקולי חי, גלדי בצל סגול כבושים בעדינות ובצד התחתון של הצלחת שברי קרקר שרימפס.
אני חשבתי שהסלמון בושל בסו ויד בטמפ' נמוכה מאוד אבל נאמר לנו שהוא נכנס לתנור בחום נמוך לזמן קצר. נזכרתי שלמרות שאני מצהיר על עצמי כמי שאינו אוהב סלמון בחו"ל אני נהנה ממנו בכל פעם מחדש בשל איכות הדגים. התוספות החמיאו לדג וביס שהכיל את כל מרכיבי המנה היה ממש מושלם.
 
מנה שלישית

המנה כל כך סקרנה אותי ששכחתי לצלם בתחילה כך שאני מתנצל עת התמונה הלא מלבבת אבל מבהירה את רוח המנה.
בתחתית הקערה רוטב מבוסס ציר בשר לתוכו הומס פודינג שחור לדברי המלצר אולם אני חושב שמדובר היה בנקניק דם רגיל. על הרוטב הונחו פיסות של נקניק פשוט למראה (בסגנון סלמי מעדניות רוסיות ברחוב אלנבי) שהיה מענג בטעמו, עליו ביצה רכה במרקם מושלם ולמעלה צ'יפס מתפו"א סגול.
הרוטב היה קרמי ומתקתק ואבא שלי חשד שיש בו שוקולד, מבחינתי זו הייתה המנה המהנה ביותר בארוחה וכיניתי אותה שקשוקה שהייתי שמח לקבל כל בוקר.
 
למעלה