פריצת דרך: חיסון חיסל את סרטן השד

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בהקשר לחיסונים- חיסון פיפילומה אנושי לגברים

דוגמה לחיסון יעיל הוא למשל חיסון הפפילומה. באוסטרליה חוסנה כל האוכלוסיה והדבר הוריד את הפתחות הקונדילומות ב-70% ועכשיו מתכננים להכניס בשנה הבאה לישראל חיסון גם לגברים (שנושאים את הוירוס ומדביקים נשים).

פולספגן

New member
קודם כל שישפרו את החיסון לנשים -

זה החיסון הכי שנוי במחלוקת שיש היום. על פי פרסומים ממקורות רציניים ואמינים, נראה שיש חשש כבד שהחיסונים לסרטן צוואר הרחם אינם יעילים באופן גורף כפי שפורסם בכלי התקשורת. כמו כן, ישנם דיווחים על פגיעות רבות ונזקים חמורים כמו שיתוק ומוות לאחר קבלת החיסון לסרטן צוואר הרחם (חיסון ה-HPV). כשאתם קוראים את המאמר, תציצו גם קצת בבדיקת המקורות המקושרים וכך תקבלו אינפורמציה חשובה, שחברת מרק (Merck) יצרנית החיסון, קופות החולים ומשרד הבריאות לא יספרו לכם, ואולי אף אינם רוצים שתדעו.

אני חושב שמילות המפתח כאן מופיעות בסוף

"כותב שורות אלו אינו רופא, אינו ביולוג ואינו אפידמיולוג. אני אב לילדים, ואדם שעיניו בראשו. איני מתיימר להבין לעומקם את כל האספקטים המדעיים של הגרדסיל." אגב, ה-disclaimer הזה מתאים, מילה במילה, גם לי. ההבדל הוא, שאני לא מתיימר לכתוב מאמרים בנושאים שבהם באופן מוצהר אין לי בדל הבנה.

פולספגן

New member
למה אתה מסתכל לטייטל של הכותב ולא לתוכן?

יש שם רשימת מקורות מאוד מכובדת. אגב, גניקולוג שכותב מאמר בנושא, זה בסדר בשבילך? הוא אמור להבין בחיסונים?

פשוט

ראשית קראתי את דבריו. להערה על חוסר ההבנה שלו הגעתי בסוף המאמר. ולעניין: אין לי בעיה עקרונית עם הדיוטות. כל מומחה היה פעם הדיוט, ולמידה עושה את ההבדל. אלא מאי? אם אני צריך לברור מה לקרוא, אני מעדיף לקרוא דברים שרמת הסמך שלהם גבוהה יותר בעיני. ומאחר ואני לא מומחה בתחום, ואין לי דרך ממשית להעריך את הנכתב, אני מעדיף לקרוא דברים שאמת האמינות שלהם גבוהה יותר מראש. האם גניקולוג מתאים? לא יודע. אבל מאמר שהתפרסם בירחון שמוקדש לתחום, כנראה שכן.

פולספגן

New member
אז אני יכולה לתת לך מאמר כזה של 2 גניקולוגים

בארץ שאחד מהם הוא פרופ' וזה פשוט עלוב. מדבריך, משתמע שאתה לא קורא בקורתי, אלא מסתמך על מי שכתב את זה וכבר ראינו אפילו בפורום הזה שבקורת עמיתים לא תמיד עולה על דברים, אם זה באופן מודע או באופן לא מודע. אדב, הסתכלת על רשימת המקורות?

למה את מכניסה לי מילים לטקסט?

אמרתי שמאחר שזמני מוגבל, ואני לא יכול לקרוא הכל, אני בורר את מה שאני אקרא לפי רמת סמך בסיסית. לאחר מכן, אקרא בצורה ביקורתית, שכן אני כבר לא מסוגל אחרת. מצד שני, ברור לי שרמת הבקרה שאוכל לעשות בתחום המקצועי שלי גבוהה לאין שיעור מהבקרה שאוכל לעשות על, למשל, חיסונים. ולכן שם, בלית ברירה, אסתמך גם על מומחים. מה לעשות, אני לא מומחה בהכל, ולא מתיימר לכך.

פולספגן

New member
אז אם אתה לא מומחה, איך אתה פוסל את מה שאותו

כותב כתב? כפי שכתבתי, רואים שהושקע עבודה רצינית.

מה יהיה?

קחי אתגר: מצאי וצטטי את המקום בו כתבתי שאני פוסל את מה שהכותב כתב? כל מה שכתבתי הוא שדבריו, א-פריורית, דורשים (מבחינתי) יותר אישוש מאשר מאמר מקצועי, כי הוא, מראש, כותב על נושאים שהוא לא מבין בהם. זה לא אומר שמה שכתב לא נכון. ולפני שתת ההתכתבות הזו תגלוש לנאצות ואייקונים (שכנראה מבחינתך נועדו לגחך אותי), ברשותך אפרוש ממנה כעת.

deathcaster

New member

פולספגן

New member
למה שזה יגלוש?

כפי שכתבתי עשרות פעמים, אני מתאימה את עצמי למגיב ואם הדיון מתנהל ברמה עניינית, אין שום סיבה שאענה ברמה אחרת. ולשאלתך, כבר בתגובתך הראשונה בנושא כתבת "ההבדל הוא, שאני לא מתיימר לכתוב מאמרים בנושאים שבהם באופן מוצהר אין לי בדל הבנה" (הדגש שלי) שזה אומר במילים אחרות שאתה מחשיב את דבריו כלא נכונים. נכון, שאפשר להתפלסף על זה ולתת משמעויות אחרות למשפט, אך בינינו כל קורא תמים, יבין את המשפט שלך כפי שאני הבנתי אותו.

למעלה