פריקה אולי טריגרית

אני לא יכולה יותר עם החרדה הזאת ועם העצב הזה

אני רוצה לעשות עם זה משהו... אבל מה?????????
אני חושבת שאקח כדור ואלך לישון או משהו. אני לא יודעת איך להוציא את זה מתוכי, הכול רקוב מדיי, הכול אבוד מדיי, אני באמת לא חושבת שיש לי איזו שהיא תקווה להחלים. הכול פשוט אבוד מדיי. אני סתם שורדת בקושי. לא יכולה להחזיק את עצמי יותר ערה, אני רוצה לישון. מתפללת שאלוהים יגאל אותי כבר מייסוריי כי מתברר שאני לא מצליחה לעשות את זה בעצמי

Lady Stark

New member
מותק

מזכירה לך, תחושות הייאוש וחוסר התקווה נובעות לא מתוך אמת מוחלטת אלא מתוך הייאוש שמגיע מהדיכאון.
כבר ראית תקופות טובות יותר, ואני מאמינה ורוצה בשבילך שמהאשפוז הזה את תתחילי לטפל בעצמך בצורה מוחלטת, כולל טיפול בשיחות (שווה לראות לגבי הרופאה מאיכילוב שאז דיברנו עליה לאחר תום האשפוז).
נשמה, את בתקופת מעבר.
את מזכירה לעצמך מדי פעם לא לכעוס על הקושי שלך כרגע?
שולחת המון חיבוקים

האמת שלא

לא מזכירה לעצמי לא לכעוס. אולי רק פעם ב... .
זועמת עד תיעוב, ואין עם מי לדבר, והנה מחר שוב סוף שבוע, סידור מתועב שכזה שכאילו בא ללעוג לי ולעליבות של חיי.
אני לא יודעת למה אני סוחבת בכלל. בשביל מי. בשביל מה.
אני רק יודעת שאיבדתי אותה בגלל ההתנהגות התלותית שלי, וזה מה שכל כך רציתי למנוע ואין לי שום מושג איך.
ואני מרגישה שאני לא יכולה לחיות בלעדיה. אני לא אוכל לחיות בלי לראות אותה בתדירות גבוהה. אני פשוט לא רוצה. לא רוצה להיות פה.
תודה על החיבוקים, שולחת בחזרה.

נו, מזל שאנחנו פה

אל תכעסי. את עושה עבודה מדהימה, לעבור יום אחרי יום עם כל התחושות האלה, הכאב, הפחד, אף אחד לא יכול עליך. גם לא הדיכאון הזה ולא החרדות האלה. אם מישהו צריך ללכת, זה הם. את פה בשביל להישאר.
לא איבדת אף אחד, יקירה. זה מרגיש ככה בגלל שעכשיו יש ביניכם ניתוק פיזי, אבל אחרי שתגידי יפה ביי ביי לאשפוז, את תחזרי לשגרת הטיפול שעזבת. כלום לא ישתנה, חוץ מזה שאת תגיעי לשם חזקה יותר. שלמה יותר.
אמיצה, אמיצה, אמיצה

איזו אמיצה איזו

תודה מכל הלב על העידוד, אבל אם הייתי אמיצה הייתי גומרת עם החיים האלה כבר מזמן. רק הפחד (ועוד כמה דברים) מחזיק אותי כאן...

וכן איבדתי אותה. ביום האחרון שבו היא ראתה אותי היא הבהירה לי שההתנהגות שלי מכבידה וחונקת ושאסור לי להיתלות בבן אדם אחד כאילו הוא כל עולמי, ושהיא רופאה ורוצה להיות שם בשבילי אבל בן אדם רגיל לא יוכל, וכל זה... זה שבר לי את הלב, בעיקר כי היא צודקת, ובעיקר כי אני לא יודעת איך לשנות את זה. ונראה לי שאגיד ביי ביי לאשפוז עוד הרבה לפני שיציעו לי. אני לא יודעת כמה זמן אחזיק ככה מעמד, שאין לי אמון ברופא שם, שאני רוצה את הרופאה שלי, שאני סובלת ממלחמות אגו של הרופאים על הגב שלי, ושגם הפעילות שם משעממת למדיי, הרבה פחות מגוונת ממה שהייתה כשהייתי שם לפני ארבע שנים בערך.

ואיזו שגרת טיפול עזבתי... של תחנונים אליה מדי שבוע שתקבל אותי... זו לא שגרת טיפול, זו שגרת דחק, קריעת לב, בכי בלתי פוסק, פגיעה עצמית. אני לא בטוחה בכלל שזה משהו שהייתי רוצה לחזור אליו. אני מרגישה כל כך רע. אני בטוחה שהיא עזבה אותי, וגם אם לא עזבה אותי היא תעזוב או לפחות תציב לי גבולות שיהיו בלתי אפשריים מבחינתי, כי כל דבר שהוא פחות ממה שהיה הוא גרוע. אני פשוט לא רוצה לחיות בלעדיה, ואני אומרת את זה ממש לא מתוך מניפולציה (אם כי אני מודעת לכך שזה עשוי להישמע כך) אלא מתוך מצוקה נורא עמוקה של חסך תהומי באימא, ואני מפילה את כולי עליה... אימא'לה, בטח שהיא מבוהלת. גם אני הייתי נבהלת במקומה. אני לא מתפלאת שאין אנשים בחיים שלי שאין להם תפקיד מקצועי, וגם הם עוזבים וקמים אפילו באמצע פגישה ונוטשים, גם זה קרה לי. ומי שאמרה שאני מעייפת אותה.

אני פשוט רוצה למות, לא רוצה יותר כלום, אין לי יותר כוח לכלום, והלוואי שהייתי אמיצה כמו שאמרת, כי אז כבר מזמן הייתי עושה לזה סוף. ואם הייתי אמיצה יכולתי לקחת את המתנות שהיא נתנה לי ולהמשיך איתן הלאה, ולא לקרוס כשהיא זזה לרגע משדה הראייה שלי או כשאני רואה שהיא טובה גם למישהי אחרת. זה בלתי נסבל מבחינתי, אני לא יכולה לשאת את זה, אין לי שום מנגנון ויסות בנפש שלי, משהו שמגן עליי מפני הקריסות האלה. לא יכולה, לא יכולה לחיות ככה יותר, כואב לי

את יודעת מה אני חושבת?

מ-ו-ט-י-ב-צ-י-ה-!
קחי את זה כמשהו שיגרום לך לקחת את עצמך בידיים ולהילחם כל עוד את יכולה. תדאגי לעצמך, תטפלי בעצמך. תילחמי על הטיפול שמגיע לך ואל תוותרי אם את חושבת שהוא יהיה ההבדל בין חושך לאור בחיים שלך. מגיע לך כל הטוב שבעולם, אל תוותרי.
אני בטוחה שאם תפגיני עצמאות, עצמאות אמיתית, לא מתוך לחזור ו"להפיל עליה את הכל", תרוויחי מכל הכיוונים. חופש עצמי, יכולת לנשום שוב, טיפול יעיל ומטפלת אוהבת ומסורה. גם העזיבה הזמנית שלה, היא אך ורק לטובתך. היא רוצה שתמצאי את עצמך בלי להישען רק על אדם אחד. תני אמון בעוד אנשים. תאמיני בעצמך ותאמיני באחרים.

אבל איך??? איך עושים את זה?

זו המתנה הכי יפה שיכולתי לתת לה וגם לי. זה יחד עם המספריים שהיא הציעה לי להביא לה. אם אפגין עצמאות כבר לא אצטרך טיפול, לא? איך אני יכולה להפגין משהו שאין לי? איך אני יכולה לנשום בכלל? איך אני אוכל ללכת בלי העיניים הטובות שלה, בלי הלב הענק שלה, בלי החיבוק שלה שמציל אותי מעצמי?
זה לא שאני לא נותנת אמון בעוד אנשים, יש עוד הרבה אנשים שמטפלים בי ושאני באה איתם במגע וסומכת עליהם ושמחבבים אותי, אבל אף אחד זה לא היא. אף אחד לא מחבק אותי ויושב אתי כמה שצריך ומסתכל עליי ככה ואומר לי דברים כאלה ונלחם למעני על דברים. ואני, במקום לקחת את התשורות היפהפיות האלה, לומר תודה ולקחת אותן איתי, קורסת ומתמוטטת כל הזמן מחוסר הוודאות של מה יהיה, איך יהיה, היא כן תהיה שם, היא לא תהיה שם, יהיה לה זמן לקבל אותי, לא יהיה לה זמן לקבל אותי... איך אפשר בכלל לחיות ככה, מפגישה לפגישה, מהתמוטטות להתמוטטות, כשכל האישיו בטיפול זה הקשר שלי איתה ולא הסיבה שבגללה בכלל פניתי לטיפול (מובן שהכול מתקשר ומתחבר...).

הלוואי שיכולתי להעניק את המתנה הזו לה וגם לי. אבל אני לא יודעת איך. והכול סוגר עליי, מכווץ עליי, מחניק אותי. ממש כמו שאני אותה.

Lady Stark

New member
לא מסכימה

לא למות זה לא מתוך פחדנות. את אולי מפחדת מהמוות אבל זה רק בגלל שלא באמת וויתרת.
וזה העניין של האומץ. ללכת עכשיו לטפל בעצמך, לחשוף את עצמך למטפלים ולחולים נוספים. זה המון אומץ, יקירתי, ואני רוצה שתנסי לשניה להבין שהדרך בה אנחנו רואים אותך מושפעת ממה שאנחנו יודעים עליך. לא מתוך הפחדים שלך.
את כבר מספיק מנוסה בחומר כדי לדעת שאחד הדברים הכי קשים בדיכאון זה התחושה של התיעוב העצמי וההערכה העצמית הנמוכה. תני לזה שם, מותק. המכות שאת נותנת לעצמך עכשיו על הראש ה-ן הדיכאון. הן לא אמת. הן הדיכאון.
ברגע שאת משייכת תחושה או מחשבה לסימפטום או מצב הרבה יותר קל לך לערער עליה, לא משנה כמה היא מרגישה מוחשית וקשה.
בואי תתחילי לעשות עבודה עכשיו.
תתחילי לתת שמות "מדעיים" לסבל. התקף חרדה, דיכאון, טראומה וכו'.
יהיה לך קצת יותר קל למצוא את עצמך בבלגאן.

אפרופו טראומה

יש דברים שמעיבים על הקשר שלנו, שלה ושלי. הכמה דברים האלה קשורים לטראומות שעברתי בחיים, ומבלי להיכנס לזה עכשיו (כי זה עושה לי רע) אני יכולה להגיד שכן, יש לי גם כעס כלפיה בנושא הזה, אבל זה בטל בשישים (או בחמישים...) לעומת הרוך והאהבה שאני מקבלת ממנה. אני כן רוצה לפתור את האישיו הזה בינינו, אבל אלוהים יודע מתי ואם זה יקרה. זה קשור להיא מאיכילוב, אם את מבינה (לא רוצה לפתוח כאן).

אני רוצה להיות מסוגלת לכעוס עליה אפילו טיפה, כי זה שובר את האלוהות שלה בעיניי ומעניק לה ממד מעט יותר צנוע ואנושי. בדרך כלל כעס עוזר לי להוריד מגדולתו אדם מכס המלכות שבו הושבתי אותו גבוה גבוה בשמים. הבעיה היא איווליואציה ודיווליואציה - מכירה? רצית שמות מדעיים. זה סוג של דיכוטומיה שקיימת בהפרעת אישיות גבולית, שהלוקים בה נוטים להאדיר ולהאליה אדם ותוך כמה דקות או שעות או ימים, תלוי במצב הרוח, לשנוא אותו, לכעוס עליו, לבטל אותו ולהרגיש שהוא שטן, למרות שלפני כן היה מלאך/אלוהים. אז אני לא רוצה שהיא תהיה השטן שלי (היא מן הסתם לא תהיה לעולם) אבל כן הייתי רוצה קצת להוריד אותה מהמקום שבו הושבתי אותה בגלל הצורך העז שלי והמצוקה הקשה שלי.

אני לא יודעת איך לחיות את החיים האלה. אני כל כך מודה לך, לכן, שאתן כאן אתי, לא יודעת מה הייתי עושה בלי התמיכה שלכן, בשיא הרצינות.

Lady Stark

New member
מחבקת צודקת

לא איבדת אותה, את תחזרי לשגרת הטיפול איתה מיד אחרי האשפוז.
אנחנו כולנו פה חולים עליך, מותק. ולא רק כי אנחנו באמת חולים...

ואם היא לא תרצה???

היית צריכה לראות אותה בשיחה האחרונה שלנו, וגם יומיים לפני כן. ראיתי שהיא מתחילה לקרוס תחת הנטל שלי ולא יכולתי שלא לתהות אם זו הייתה אחת הסיבות (אם לא העיקרית, אם לא היחידה) לכך שהיא בחרה להעביר אותי לאשפוז יום ולתת לעצמה קצת שקט ומנוחה ממני. והכי גרוע שאין באמת את מי להאשים מלבד עצמי. אני יודעת שזה לא יוכל להימשך כמו שהיה, אבל אני מעדיפה למות לפני שמשהו כזה יקרה. עברתי יותר מדיי דברים כאלה בחיים שלי, של אנשים שהבטיחו שלא יעזבו ועזבו. והיא אפילו לא הבטיחה. מאוד מקפידה לשמור על כסת"ח לעצמה. ועדיין. אוהבת אותה וזקוקה לה כל כך, ששום דבר אחר לא מנחם אותי, לא קורץ אליי, לא מסיח את דעתי. אובססיה (אם כבר רצית שמות מדעיים...).

Lady Stark

New member
אין דבר כזה - לא תרצה

היא רופאה שלך, מחויבת מקצועית לעזור לך ולטפל בך. ואני באמת חושבת שהעובדה שהיא אמרה לך את המלים הקשות מצביעות על כך שהיא סומכת על כך שתדעי לקבל אותן.
תכלס, מה שהיא אמרה לך, זה לא שאת מעיקה. היא אמרה לך שחשוב שתתחילי לפזר את ההסתמכות שלך על אנשים על גבי יותר אנשים. שתתחילי לסמוך יותר על עצמך, וכן - גם שתביני שהיכולות שלה מוגבלות. כי היא בן אדם ורופאה ולא קוסמת או ישות אלוהית שיכולה לבצע הכל. יש לה בעיות משלה, קשיים משלה וגם חסרונות משלה. היא אמרה שלמעשה היא לא יכולה למלא חלל, אלא לטפל. טיפול מסור, כן. טיפול חם ומלא אמפתיה, כן. אבל לא להיות מושלמת.
וזה באמת בסדר, מותק. זה רק אומר שהיא יודעת שאת יכולה למצוא בעצמך כח לטפל בעצמך. גם כשאת לא רואה את זה.

כתבת את זה הכי נכון והכי מדויק שיכול להיות

אני בטוחה שלזה היא התכוונה. פעמים רבות יש פער בין מה שאני "שומעת" לבין מה שאומרים באמת.
אני לא מסוגלת לחשוב עכשיו על איך לעזור לעצמי ולטפל בעצמי כשכל מה שאני רוצה זה רק אותה.
וכולם ביטלו לי היום טיפולים. אוף.

טריגר

עשיתי מלא סידורים רפואיים הבוקר, הספק מתוזמן מאלוהים כנראה. אבל העו"סית הודיעה לי שהיא חולה ולא תבוא, קיבלתי בשורה לא ככ טובה מהבנק ובא לי למות. אני יושבת בחוץ, סתם, מזג אוויר נחמד ונעים, ואני רוצה למות. גם התקשרו להודיע לי שמטפלת השיאצו שלי עדיין חולה (כבר חודש) אז לא לבוא מחר, והנה עוד סיבה להיות בדיכאון.
יש לי בראש מנטרה: למות, למות, למות, איך מסלקים אותה? אני כל כך צריכה את החיבוק שלה ובא לי למות.

והאחות שעשתה לי א.ק.ג שאלה אותי מה זה הצלקות האלה בידיים, ושוב האשמתי את החתולה המסכנה, מה, אני אגיד שאני מופרעת?

והחולשה והסחרחורת... אני לא יודעת כבר מה לעשות. אני רוצה שמישהו יטפל בי, יחליט בשבילי, יעזור לי. הכול אני צריכה לעשות לבד, ומחר שוב סוף שבוע ואני מרגישה שגם הסוף שלי קרב.

לא יודעת אם יש בעולם הזה משהו או מישהו להישען עליו, מישהו שלא ייפול מהנטל שלי. ובינתיים? בינתיים אני רק רוצה למות ומתנהלת כאילו הכול בסדר, ושום דבר לא. שום דבר.

someone343

New member

טוב את שכותבת לנו.. ולא נשארת עם זה לבד. זה באמת הרבה, כי לפעמים זה מקל, ואני מקווה שזה מצליח להקל מעט.
שיש מי שרואה, שיש מי שמבין קורא ושומע
מחבקת

אני פוחדת ט'

אני פוחדת למות. אני רוצה, אבל פוחדת נורא. פוחדת שזה יקרה בלי שליטה שלי (כמו שזה קורה בדרך כלל). מה יחזיק אותי מלעצור?
הא.ק.ג. שלי לא בסדר, אני צריכה להכפיל את המינון של אחת התרופות.
לא מרגישה טוב. לא מצליחה לישון - מתחילה, אבל קופצת מבוהלת ולא יכולה לחזור אחר כך לישון, אז עייפה כל היום.
אין לי מקום יותר, השומן שלי דחק לי הצידה ולמעלה את הסרעפת (נשבעת לכם, ככה כתוב בפיענוח של צילום החזה שעשיתי).
אין לי אוויר, כל הצעדים שלי מחושבים בקפידה כי אני מחפשת כמה שפחות ללכת, כמה שפחות להזיע. אני שונאת את עצמי ולועגת לעצמי המון (משתדלת שלא, לפעמים גם מצליחה). כמה שאני ענקית לעומת הרופאה שלי ובכלל... בטח המראה שלי מאיים, למרות שאני עדינה ומקפידה תמיד להתלבש בטוב-טעם ואפילו בסטייל מאוד מיוחד ותמיד מחמיאים לי עליו. לא יכולה לסבול את הגודל הזה, ולא יכולה להפסיק לאכול. אני שבויה בידיים של האוכל הגועלי הזה, המנחם הזה, המאהב האולטימטיבי שלי, שסוחף אותי יחד אתו למצולות שייתכן שאין מהן דרך חזרה.
אין לי יותר כוח. כמו נרקומנית ממש.

איייי

עצוב לי כל כך...
אני כל כך רוצה את איילה שלי, עם כל החסרונות של הקשר...
מה לא הייתי עושה כדי שתקרא לי שוב 'יפה' ותגיד לי מילים טובות...
מה לא הייתי עושה בשביל המבט הדואג, שפת הגוף הרוכנת, המכבדת, החיבוק, הטון הרך...
אני חולה מבפנים, כל כך חולה, שכשאני שומעת במקרה בטעות את השם שלה, אני קופצת, ואז אני צונחת ובוכה.
אין לי אותה, אין לי אותה. אני קמה בבוקר ונזכרת שאין לי אותה. והולכת לישון רצוצה עם המחשבה שאין לי אותה, ואני לא רוצה לחיות אם היא לא חלק מהחיים שלי, אני לא רוצה להיות כאן, ואני כל כך פוחדת ומרגישה כל כך לבד

הכובד הזה... ט'

אני רוצה למות. לא יכולה לסבול את הכאב הזה. הולכת לעשות את הדבר הכי פחות הגיוני כשיש כל כך הרבה מטלות לעשות: לישון.

למעלה