פרלין חדש נולד - צ'אי הודי
ככול שצוברים יותר זמן הכנת פרלינים יש טעמים שהופכים לקלאסיקה (לסמל המסחרי), הם המועדפים יותר על ה"לקוחות" וצריך להכין אותם כל פעם שמגישים פרלינים. על מנת שפרלין ייכנס לרשימה המכובדת הזאת הוא באמת צריך להיות בעל טעם מיוחד, כזה הוא פרילן הצ'אי ההודי שהוכן ביום שישי האחרון עם יערה ועל פי מתכון בסיסי שלה.
המרכיבים:
250 גרם שמנת
2 מקלות קינמון
5 גרגרי הל
3 פרחי ציפורן
2 כפיות גרד מג'ינג'ר טרי
1 שקיק תה שחור (רגיל)
150 גרם שוקולד לבן.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לשמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ולחיצה על שקיק התה על מנת להוציא ממנו את התמצית. ממשיכים עד שהשמנת מגיעה לרתיחה וצבע השמנת הופך לצבע קרם חום מאוד בהיר. מניחים בצד למספר דקות ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. השמנת אמורה לקבל טעם של תה מר עם הרבה תבלינים. שופכים בערך 120 גרם מהשמנת על 150 גרם השוקולד ממתינים דקותיים ומערבבים על להתמוססות מוחלטת של השוקולד. מתקבל גנאש (יחסית נוזלי) בעל צבע חום בהיר יפיפה. יחסית לגנאש אני שם הרבה שמנת כמעט יחס של 1:1 וזאת על מנת להקנות למילוי הרגשה מאוד נוזלית שנותנת תחושה כאילו אתה שותה תה צ'אי הודי רק בטמפרטורת החדר ובציפוי שוקולד.
אני התלהבתי מהתוצאה, גם הבקרת אייכות שלי אישרה שמדובר בפרלין מעולה. והרבה תודה ליערה על המתכון ועל הבאת המרכיבים להכנתו. מלבד זאת ביום שישי פורה במיוחד הוכנו: פסיפלורה, אספרסו וניל, קרמל מלוח (בקונכיות), קרמל לימון שיצא חמוץ!!! ונוזלי. PDF אוכמניות (שמסתבר שלא ממש היו אוכמניות), פרלין מוס שוקולד.
עכשיו יום הבחירות יעבור בצורה מתוקה ללא קשר לתוצאות.
ככול שצוברים יותר זמן הכנת פרלינים יש טעמים שהופכים לקלאסיקה (לסמל המסחרי), הם המועדפים יותר על ה"לקוחות" וצריך להכין אותם כל פעם שמגישים פרלינים. על מנת שפרלין ייכנס לרשימה המכובדת הזאת הוא באמת צריך להיות בעל טעם מיוחד, כזה הוא פרילן הצ'אי ההודי שהוכן ביום שישי האחרון עם יערה ועל פי מתכון בסיסי שלה.
המרכיבים:
250 גרם שמנת
2 מקלות קינמון
5 גרגרי הל
3 פרחי ציפורן
2 כפיות גרד מג'ינג'ר טרי
1 שקיק תה שחור (רגיל)
150 גרם שוקולד לבן.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לשמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ולחיצה על שקיק התה על מנת להוציא ממנו את התמצית. ממשיכים עד שהשמנת מגיעה לרתיחה וצבע השמנת הופך לצבע קרם חום מאוד בהיר. מניחים בצד למספר דקות ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. השמנת אמורה לקבל טעם של תה מר עם הרבה תבלינים. שופכים בערך 120 גרם מהשמנת על 150 גרם השוקולד ממתינים דקותיים ומערבבים על להתמוססות מוחלטת של השוקולד. מתקבל גנאש (יחסית נוזלי) בעל צבע חום בהיר יפיפה. יחסית לגנאש אני שם הרבה שמנת כמעט יחס של 1:1 וזאת על מנת להקנות למילוי הרגשה מאוד נוזלית שנותנת תחושה כאילו אתה שותה תה צ'אי הודי רק בטמפרטורת החדר ובציפוי שוקולד.
אני התלהבתי מהתוצאה, גם הבקרת אייכות שלי אישרה שמדובר בפרלין מעולה. והרבה תודה ליערה על המתכון ועל הבאת המרכיבים להכנתו. מלבד זאת ביום שישי פורה במיוחד הוכנו: פסיפלורה, אספרסו וניל, קרמל מלוח (בקונכיות), קרמל לימון שיצא חמוץ!!! ונוזלי. PDF אוכמניות (שמסתבר שלא ממש היו אוכמניות), פרלין מוס שוקולד.
עכשיו יום הבחירות יעבור בצורה מתוקה ללא קשר לתוצאות.