פרלין חדש - קרמל מנגו
זה התחיל ככה:
אני: "למה יש לנו מנגו במקרר?"
אילנה: "חנה הביאה לנו מהעץ שלה."
אני: "יופי תגידי לי שתביא יותר, היא תקבל פרלינים בתמורה."
אילנה: "טוב.".....
למחרת נחת בביתנו שק עם 3 ק"ג מנגו..... אחר כבוד הן קולפו, נחתכו, רוסקו ובושלו. היות ומדובר בפרי מתוק יחסית לא רציתי לערבב אותו עם שוקולד אלא ללכת על קרמל עם תיקוני חמיצות ע"י הוספת מיץ לימון. וככה נוסף פרלין חדש למשפחת פרליני הקרמל (קרמל לימון, קרמל תפוז בלסמי)
חומרים:
40 גרם גלוקוזה
40 גרם מים
200 גרם סוכר
140 גרם מחית מנגו
30 גרם מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים את מחית המנגו עם מיץ הלימון על אש נמוכה ובינתיים מכינים את הקרמל: מכניסים את הגלוקוזה, המים והסוכר לסיר ומחממים על אש בינונית / גבוהה..... מערבבים רק בתחילת התהליך על מנת שהסוכר יימס באופן אחיד ולאחר שהוא נמס מפסיקים לערבב ורק מנענעים את הסיר מידיי פעם. בהתחלה לא קורה כלום (בגלל המים) עם הזמן המים מתאדים והקרמול מתחיל והתערובת נצבעת בחום בהיר שהולך ומתכהה. מכבים את האש כשהצבע עדיין בהיר.
בשלב זה שופכים מחצית מכמות מחית המנגו החם אל תוך הקרמל תוך כדי ערבוב ממתינים שהבעבוע ייפסק והתערובת תהיה צלולה ומוסיפים את שארית מחית המנגו. לאחר שכל התערובת שקופה, צלולה ומבריקה ניתן לסנן ולהמין שיתקרר לפני מילוי בקונכיות.
זה התחיל ככה:
אני: "למה יש לנו מנגו במקרר?"
אילנה: "חנה הביאה לנו מהעץ שלה."
אני: "יופי תגידי לי שתביא יותר, היא תקבל פרלינים בתמורה."
אילנה: "טוב.".....
למחרת נחת בביתנו שק עם 3 ק"ג מנגו..... אחר כבוד הן קולפו, נחתכו, רוסקו ובושלו. היות ומדובר בפרי מתוק יחסית לא רציתי לערבב אותו עם שוקולד אלא ללכת על קרמל עם תיקוני חמיצות ע"י הוספת מיץ לימון. וככה נוסף פרלין חדש למשפחת פרליני הקרמל (קרמל לימון, קרמל תפוז בלסמי)
חומרים:
40 גרם גלוקוזה
40 גרם מים
200 גרם סוכר
140 גרם מחית מנגו
30 גרם מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים את מחית המנגו עם מיץ הלימון על אש נמוכה ובינתיים מכינים את הקרמל: מכניסים את הגלוקוזה, המים והסוכר לסיר ומחממים על אש בינונית / גבוהה..... מערבבים רק בתחילת התהליך על מנת שהסוכר יימס באופן אחיד ולאחר שהוא נמס מפסיקים לערבב ורק מנענעים את הסיר מידיי פעם. בהתחלה לא קורה כלום (בגלל המים) עם הזמן המים מתאדים והקרמול מתחיל והתערובת נצבעת בחום בהיר שהולך ומתכהה. מכבים את האש כשהצבע עדיין בהיר.
בשלב זה שופכים מחצית מכמות מחית המנגו החם אל תוך הקרמל תוך כדי ערבוב ממתינים שהבעבוע ייפסק והתערובת תהיה צלולה ומוסיפים את שארית מחית המנגו. לאחר שכל התערובת שקופה, צלולה ומבריקה ניתן לסנן ולהמין שיתקרר לפני מילוי בקונכיות.