פרמטיביות של בע"ח/צמחים

• פותח הנושא eli4
  • פורסם בתאריך

SilentMike

New member
זה די ברור שיש עליה במורכבות.

מעולם ללא חיים => (4 מיליארד שנים) => העולם שלנו. ברור שיש עליה במורכבות. השאלה היא האם יש נטיה לעליה במורכבות.

הפעם הניחוש לך נכון.

דוד עילם לא לימד אותי חולייתנים, וקשה לי להאמין שרומר שמע אי פעם על יואל רק. עקרון הגן האנוכי של ויליאמס היה ניואנס זניח למדי בסינתיזה החדשה עד שדוקינס החליט ללכת על אסטרטגיה חדשה: למה לשכנע ביולוגים כשאפשר למכור ספרים פופולאריים? ובקשר לאותה "הערה שולית": זו לא העארה שולית, זה מרכזו של הספר. לאחר הורדת אותה פסקה הספר ראוי להגדרתו של דובז'נסקי את הביולוגיה ללא האבולוציה- איסוף בולים.

Charles Darwin

New member
ועוד הערה קטנה אך חשובה

לדעתי ה"הטרנד הנוכחי" הוא לא כפי שציינת, נסיון לתת לאבולוציה כיוון של שיפור במורכבות (שזו לדידך איזושהי וריאציה לעקרון ה"פירמידה האבולוציונית" שהאדם עומד בראשה). חשבת על האפשרות שהטרנד הנוכחי הוא בעצם.......נסיון לא לתת לאבולוציה שום כיוון. זה הטרנד שאתה נמצא בו ואני מנסה להיחלץ ממנו, אפילו שזה לא תמיד קל ולא תמיד PC (פוליטיקלי קורקט). אני לא מצפה שתסכים איתי. אבל אולי תקבל את זה שאין לך מונופול על ה"אמת".

eli4

New member
הכל טוב ויפה חוץ מדבר אחד

אני בקושי מבין אותכם אפשר למשל הסבר פשוט ("לעקרות בית" כמו שאמר פעם אחד המרצים שלי) למה כלב יותר פרימיטי מחתול?

SilentMike

New member
פשוט.

האב הקדמון המשותף של הכלביים והחתוליים דומה יותר לכלביים מאשר לחתוליים. בדרך החתוליים פיתחו עוד כמה מנגנונים (אני אהמר ואגיד שציפורניים נשלפות הוא אחד מהם).

eli4

New member
מיהו?

האב הקדמון שלהם? איך יודעים שהם יצאו ממנו? דוגמה נוספת למה שערות שולמית פחות מתקדם מוורד או בכללי יותר למה רביה ע"י נבגים פרמיטיבית יותר

למעלה