פרק 10 - המעדן השבדי

גםצופה

Member
מנהל
מהקישור

שהבאת בויקיפדיה הם מכנים את הדג כ- soured herring
וגם רון שחר אמר שזה סוג של הרינג...
&nbsp
יש דגעם מלוחים שבאים בתור שימורים....

כמהאפשר

New member
לא התנסחתי נכון, את צודקת לחלוטין

התכוונתי שהטעם לא כזה בגלל סוג הדג,
אלא בגלל אופן ההכנה.
"הכנה":) סוג של:)

25330

New member
ואולי לא היו הדברים מעולם, או שהיו אבל לא כל-כך

יש מי שאוהב דגים ויש מי שדגים, בעיקר נאים, בשימור של מלח, שמן וכאלה זה לא כוס התה שלהם.
אבל אם כולם, ללא יוצא מן הכלל, מיד כשהקופסא נפתחת, מתנהגים באופן אחיד, כאילו זה הדבר הכי מגעיל בעולם כדאי לבדוק אם ההפקה לא פימפמה אותם שהם הולכים לאכול את הדבר הכי מגעיל בעולם. בשביל לביים סתם בני אדם שאוכלים כביכול זו "משימה" עם דרמה, מתח, השברות (לולי) יזע ודמעות (אלכסה) טוחנים בראש של המשתתפים לכיוון שנוח להפקה והתוצאות בהתאם. עובדה שהתאומים שיחסית אינם שחקנים ואינם מאוד מתוחכמים "נשברו" והפסיקו לשחק את המשחק ואפילו אמרו שזה די טעים להם.
לסיכום, בתוכניות "מציאות" ה"מציאות" מבויימת ודי קל לנתב את השחקנים להתנהג לפי הסטוריליין של ההפקה וה"משימות" שהיא מביימת. אם לקבוצה לחוצה ומנותקת מפמפמים שמשהו זר להם שאינם מכירים ואין להם מושג על טעמו, מסריח ומגעיל, התגובה שלהם תהיה בהתאם. כמו בכל תוכנית "מציאות" השחקנים והתגובות שלהם הם כחומר ביד יוצרי "המציאות," מפיקיה, ומביימיה.

לשאלה השניה, מה באמת אוכלים בצבא השבדי ומה נקרא שם "מנת קרב," רק באופן מושאל בשביל הדרמה והסצנה - כאילו עצם האכילה היא קרב עם עצמך- זו שאלה שאת התשובה אליה לא נדע. אגב דגים מזינים מאוד והגיוני לתת אותם כמזון מרוכז. אפילו בצבא הישראלי בתקופתי, היו קופסאות שימורים של טונה וסרדינים, לדעתי גם במנות קרב.

פרארי1

New member
אבל את בת 9, מתי היית בצבא???

&nbsp
את כמובן צודקת, זה לא נראה כזה מגעיל וגם האחיות דואני אכלו את זה די בקלות ובלי הרבה דרמות.
אפילו טום, שסיפרו לנו שמקבל עוויתות ופרכוסים מעגבניות שרי וגמבה, אכל את הכל כמו גדול ונשאר בחיים, לא לפני שהציגו את זה כמחווה הרואית על גבול הקרבת חיים, לבן זוגו.
נראה שכל מי שהבין שמוטב לחתוך את זה לחתיכות קטנות שקל לבלוע בלי עודף לעיסה, תקתק את זה.
&nbsp
תכלס, הבולי ביף שהיה פעם במנות קרב צה"ליות, הרבה יותר דוחה (אלא אם מטגנים אותו למוות עם כמות נאה של תבילינים).
האגדות מספרות שאנשים נתנו את זה לכלביהם ואלה סרבו להתקרב לזה

25330

New member
הספק לא רע, הא?

בוא נסכם שגילי הוירטואלי-
י משקף גיל רצוי שאינו, לצערי, זה המצוי.

באורח מעניין הזוגות הראשונים, הם דוקא אלו שנתנו את ההצגה והדרמה. כנראה שאיתם היה להפקה יותר זמן "לעבוד" על אלמט הפחד, גועל, דרמה, גבורה, הקרבה... עם הזוגות האחרים לא היו ככל הנראה, זמן ורצון להקשיב להפקה ומניפולציותיה, כמו שהזוגות הראשונים יכלו להרשות לעצמם וכמו שההפקה, מן הסתם, פימפמה והאדירה אצלם את אלמנט הפחד-גועל....

היכן שאני שירתתי דוקא די פינקו את הלוחמים במנות מבצעיות מאוד משודרגות ובכלל, במזון משובח. ועוד משהו שלמדתי בזמן שירותי שדוקא כן השתמשו בלוף (עם כמה תוספות מעניינות) כדי להעסיק כלבים מרעישים שהיו צריכים להיות מושתקים (לפחות, זמנית). אגב, שכחתי קודם למנות את האנשובי, לצד טונה וסרדינים כמרכיב בתפריט השימורים הצה"לי.

לסיום, פעם קראתי כתבה על מנות קרב של צבאות שונים בעולם. אכן נדמה שכדבריך, המזון הצה"לי לא ממש נותן תחרות. למעוניינים לירר, בבקשה. וכאן פירוט תכולת מנות הקרב האישיות, אגב. מעניין שלא רק אצל הסקנדינבים (נורבגיה, במקרה זה) אלא בכלל, ברוב הצבאות, ניכרת נטיה לוותר על דגים ומוצריהם.

פרארי1

New member
לוף זה לא בולי ביף

זה אמנם לא מעדן גורמה שתמצאי בתפריט של מסעדות שף, אבל זה עוד איכשהו נסבל.
בולי ביף הכיל המון שומן קר, בצורת ג'לי, משהו בלתי אכיל בעליל וגם הריח לא משהו...
&nbsp
סחתיין על ההשקעה בחיפוש התפריט של צבאות העולם

פרארי1

New member
בתאבון

בטירונות יצא לי לאכול גם לוף קר, שזה די מגעיל, אבל כשאתה קרוע ומת מרעב, אתה לא שם לב בכלל, אם מטגנים לוף עם תבלינים, הוא סביר.
כאמור, מה שהיה בלתי אכיל ולמיטב ידיעתי יצא מזמן מהתפריט, זה הבולי ביף.
תכלס, כבר די הרבה שנים אני לא באמת יודע מה מכילות מנות הקרב הצה"ליות.

ny22

New member
מנהל
אפילו סנטה קלאוס (של גוגל?) הגיע עד סטוקהולם

זה איזה מין פרויקט של גוגל שבו הם עוקבים אחרי מסעו של סנטה קלאוס...

כל הנקודות האדומות שאתם רואים על המפה אלו ערים שסנטה קלאוס כבר ביקר בהן

והנה הלינק למי שרוצה לעקוב -
https://santatracker.google.com

נכון לרגע זה - הוא עזר את סטוקהולם והוא באוסלו...

Jupiter30

New member
מה יהיה

זה "המירוץ למיליון" או "המירוץ למיליון של רז ואלכסה/אוריאל וטום/יוכי ולינור/מאירי ודניאל"??? יש זוגות שבקושי מקבלים זמן מסך לעומת 4 הזוגות שציינתי. זה כבר מתחיל לעצבן. גל וליאל קיבלו בפרק האחרון זמן מסך מצטבר של .. מה? דקה? ומה עם שני ושי? 4 דקות? שלא לדבר על בועז ויפה, שלא ברור בכלל מה הפער ביניהם לשאר הזוגות.
ובכלל, עוד דבר מעצבן זו העריכה. אין לך מושג מה הפער בין המתמודדים. שעה? שעתיים? כמה זמן נמשכה משימת הפנקייק של אלה וובה? אלה אמרה "8 שעות" אבל קשה לי להאמין שהם באמת עשו את המשימה 8 שעות. ובכלל, מי חשב על המשימה ההזויה הזאת? 15 פעמים לזרוק חביתיות מאחד לשני כשאחד על רולר בליידס ובסוף לקלוע לצלחת קטנה.. יש לי תחושה שקיצרו להם את המשימה.
קיצר, הקשר בין המירוץ למיליון האמריקאי לבין הישראלי ממש קלוש. כאילו 2 פורמטים שונים.

Jason2

New member
לגבי אי ידיעת הפער

ככה זה בכל העולם, מדובר בריאליטי שנמשך הרבה זמן ולכן העריכה חייבת לשמור עת מתח. לא יודעים מה הפער באמת ולעולם לא נדע.

Jason2

New member
ואגב אני מתייחס לזה כאל שני פורמטים שונים

ורק כך אני יכול להנות מהתוכנית.

הדס178

New member
לגמרי!

דניאל ומאירי מקסימים איך שהם ניסו להשלים בין הבנות

למעלה