פרק 15 - העולם מתהפך

כמהאפשר

New member
אנשים ללא טאקט, לרוב הכוונה היא לאנשים

שאין להם מודעות חברתית או מודעות רגשית. דהיינו שלא עושים זאת במודע. שלא דורכים על שאר בעולם במודע.
דניאל פשוט עובר כבחור שחי בעולם בו כולם והכל הם פלנטות שמסתובבת סביבו כדי להאיר ולהעצים אותו ..
"חש" קראו לזה בוגרי אימפריה.

פרארי1

New member
סדרה מצויינת

משחק נהדר, דמויות מעניינות, הרבה הומור, הרבה ביקורת חברתית, לדעתי מומלץ.

למה כולם מצביעים לוובה ואלה?

למרות שהם כבר פחות מצאים חן בעיני (בעקבות העצבים של אלה וחוסר התקשורת שפוגע בהם), זה עדיין מתסכל לראות שרק להם מצביעים.
העניין הוא שאחרי כמה מדינות זה ברור שההצבעה היא אישית. יכול להיות שאלה לא נחמדה לזוגות האחרים אבל פערי שפה וחוסר התחברות לא צריכים לשנות יותר מדי. גם אם יש קליקה בין כמה זוגות, אין סיבה כל הזמן לפגוע בזוג האחרון. יש זוגות חזקים, מתחרים רציניים, שצריך לפחות לעכב מעט. אולי זוג חזק לא יעוף אבל לפחות הוא יהיה בסוף או באמצע, זה עושה את העבודה לקלה יותר. הבעיה שכל הזוגות חושבים חברתית ובשלב מאוחר שכזה אין סיבה להמשיך לחשוב ככה (אלא אם כן וובה ואלה ממש לא נחמדים מאחורי הקלעים וזה מעבר לפערי תקשורת).

כמהאפשר

New member
לא חושבת ש

אלה "לא נחמדה".
אני חושבת שהיא מאוד מתגוננת- מכאן הודפת- מכאן מתפרשת בצורה לא נכונה.
רמת התקשורת החברתית והבינאישית שלה לא "ישראלית", דהיינו מחבקת, כמו של שני, נניח. ברמת ה"אחותי, אח שלי, מה קורה, מה המצב".
גם כאשר היא מתקשרת ברמה כזו, זה יוצא שונה, זה יוצא אחרת, מפני שצורת ההבעה מעט אחרת.
&nbsp
לכן פשוט מפרשים את הדברים אחרת.
&nbsp
למה מצביעים להם? אני לא יודעת, אבל אני חושבת שהיא מכשילה את וובה. לא יודעת איזה חיבור אישי יש ביניהם,
אבל גם בזוגיות, לא פשוט להיות עם אישה כזו. אלא אם כן, כאשר היא אוהבת, היא מאוד חמה, ברגע שעוברים את המגננות.

just Orli

New member
אני חושבת שהחיבור ביניהם מעולה

אבל כשאחד מבני הזוג כל הזמן עצבני ומבואס, באופן טבעי היחסים ידרדרו... כשאף אחד לא תקע אותם הם היו הזוג הכי חמוד במירוץ (אחד כלפי השני), כל הזמן תהיתי למה בעצם הם אקסים.
יותר משהייתי מאשימה כאן את הזוגות האחרים ששמים להם פרסה - פשוט לא מתחברים אליהם (כל אחד וסיבותיו הוא) - אני מאשימה את ההפקה ששמה טריז בגלגלים של זוג כלשהו (לרוב מתוך ידיעה שזה יהיה אותו זוג) כל שני פרקים בערך. זה מעצבן כמובן את הזוג, זה מעצבן גם את הצופים, וזה לא כיף באופן כללי. תנו הזדמנות לתחרות שווה כבר. בשתי הפעמים ששמו להם פרסה עד כה, הם עדיין הגיעו לפני זוגות אחרים, כי הם לא מוותרים כמו מפגרים גם כשממש קשה להם (בניגוד ליוכי ולינור אהמ, ואני כבר לא אזכיר את יפה ובועז). אז די. כמה עוד יימשך המאמץ להפיל אותם שלא באשמתם? רדו להם מהגב קיבינימט.

כמהאפשר

New member
שמתם לב, אגב, שהם לא נוהגים? מלבד הקטעים בארץ, כמעט ולא

נותנים להם לנהוג?

בגאורגיה הם נהגו לבד אבל בשבדיה ובפינלנד מישהו אחר נוהג

וזה עושה את התוכנית לקצת פחות מעניינת

כמהאפשר

New member
וכמעט ולא היה צריך לנהוג שם

אני תוהה למה?
&nbsp
כמו שכתבת, זה מוריד הרבה מהתכנית.
זמן, התמצאות, הגעה לנקודות.
מה גם, זה נותן לשני האנשים הרבה מאוד זמן מנוחה(מחזיר לנקודה שלא מעט כאן העלו- לחסוך על בתי מלון)
הרי כאשר נוהגים- שניהם חייבים להיות ערניים.
או שזו הביצה והתרנגולת. בגלל שהם לא נותנים להם יותר מדיי לישון, הם מבטחים את עצמם ולא נותנים להם לנהוג בקטעים כאלו.
גם זו אפשרות.

גםצופה

Member
מנהל
מבחינת ניווט

הם היו צריכים לנווט ליעד (הנהג רק נוהג ולא מכוון אותם...)
יכול להיות שהם לא נוהגים מבחינת הביטוח שהיו צריכים לדאוג לזוגות...
גם ב-TAR יש 'קטעי מירות' (בעיקר באירופה...) שהצוותים לא נוהגים.

נהיגה עצמית drive yourselves

נחשבת לאחת מהמשימות הקשות ביותר במירוץ.
ניווט בדר"כ הוא משימה בפני עצמו, וכשחצי מהצוות עסוק בלהבין תמרורים תוך כדי התקשרות עם החצי המנווט זה נהיה קשה מאוד.
&nbsp
underrated, and unjustly so
&nbsp

פרארי1

New member
האם מותר לקנות מפות? יש לזה מספיק תקציב?

האם מותר לבקש מפות מאנשים / חנויות?

מפות

מותר לקנות מפות
מותר להתחנן למפות
בנתב"ג סטימצקי ויתרו לנו על 10 שקל למפה של מדריד
בקובה לא היה לנו מספיק כסף למפה נורמלית :)
&nbsp

פרארי1

New member

ddvic

New member
כנראה הליהוק כולל ריכוז גבוה של זוגות חלשים בניווט

וההפקה פחות רוצה שהזוגות האלה יעופו מוקדם

just Orli

New member
לא נשמע סביר

ניווט זה חלק מהותי מהמירוץ (משום מה לא הפעם, אבל באופן כללי), מה ההגיון ללהק הרבה זוגות שלא טובים בזה ואז לשמור עליהם בכוח? באותה מידה אפשר ללהק זוגות שטובים רק בשירה, ולהפוך את המירוץ למיליון לכוכב נולד... נראה לי שיש לעניין הסבר יותר פשוט, כמו חיסכון על דלק במדינות יקרות.

ddvic

New member
את מתכוונת כוכב נולד בדרכים..

לא.. סתם.
פשוט מחפשים זוגות שמעוררים אמוציות לא משנה חיוביות או שליליות.
וגם בונים משימות שלמי מהזוגות יש פוביות ו/או פחדים ו/או טראומות כלפיהם.
שימי לב שבאודישנים שואלים הרבה שאלות בין היתר לדעתי גם שואלים אותם כדי לעלות על אותם רגישויות ודווקא לבנות משימות שיפתחו תיבת פנדורה מנבכי הנפש של מי מהזוגות ויוכלו להקרין לצופים פיפ-שואו של תסביכים נפשיים או שאריות של אותם תסביכים והכל למען מזבח הרייטינג.
&nbsp
באודישנים לא עושים מבחני ניווט וזה בכלל לא דרישה מקדימה.
&nbsp
והסיבה לשמור עליהם "בכוח" היא עדיין אך ורק רייטינג.
&nbsp
דלק גם במדינות יקרות נראה ממש פינאטס כשיקול. ואם יטעו ב-100-200 קילומטר כמה דלק זה עוד ייקח? נגיד המכונית לוקחת 1 ל-5(זה יותר קרוב ל-1 ל-7 בעיר אבל נגיד 1 ל-5 גם מחוץ לעיר) והדלק נגיד עולה 10 שקל(גג) אז מה בשביל לחסוך 400 שקל הוצאות??(ואפילו 5000 שקל)רצינית???? פרסומת אחת מכסה להם את הדלק לנסיעה מפינלנד עד טורקיה ונשאר המון עודף.

למעלה