פרק 18 - פרק הדחה

Jason2

New member
ולפעמים הזוג האחרון חוזר למשחק

זה חלק מהחוקים, יכול להיות שזה מתוכנן ויכול להיות שלא, זה לא ממש מעניין אותי.

ny22

New member
מנהל
אבל נניח שמישהו מההפקה היה מודה שיש זוגות

שהם מעדיפים לקדם ולכן הם לפעמים מכופפים את החוקים (אני לא יודע אם הם באמת כופפו, אבל נניח שזה אכן כך), עדיין זה לא היה מפריע לך?

Jason2

New member
כן, אני מעדיף לא לדעת

וגם לא לחפש איפה עובדים עלי ואיפה לא.

אגב גם כאן זה לא ממש לדעת איפה עובדים עלי, כי כאן חושבים שמשקרים אותנו כל הזמן אז זה כבר לא משנה. בהפקה טוענים שהם לא מתערבים ואתם טוענים שהם מתערבים כל הזמן. אז כנראה שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.

ny22

New member
מנהל
האמת אני מבין אותך.

פעם מישהו שעבד בטלוויזיה כינה את זה (את כל הריאלטי למניהן) - "תעשיית השקר".
דיברנו על זה קצת ודי הסכמתי שתכלס זאת תעשייה עם המון שקרים.

עכשיו, אם אני מבין אותך נכון, אתה אומר שלא אכפת לך מזה כי ככה זה בתוכנית הללו, אבל מה שחשוב הוא שאתה נהנה לצפות - וזה שההפקה מתערבת פה ושם (אם היא מתערבת) זה לא מפריע לך.

אני מבין אותך וזה מעולה שככה אתה רואה את הדברים.
אבל מצד שני, יש את אלה שבדיוק לוקחים את זה לכיוון ההפוך: הם יודעים שההפקה מתערבת וחלק מהמשחק עבורם זה לנסות למצוא היכן (אני לא אומר שאני כזה, אבל כן, לפעמים זה קצת מפריע שההפקה מתערבת).
אם זה היה ממש ממש מפריע לי הייתי מפסיק לראות את התוכנית (ככל הנראה), אבל עובדה שאני עדיין צופה ונהנה.
ככה לפחות אני רואה את זה - שזה חלק מהמשחק.

אני חושב שזה אחד הצדדים היותר יפים של התוכניות מהסוג הזה - החלוקה הזאת:
אלה שלא מפריע להם שההפקה מתערבת פה ושם - כי מבחינתם הם אוהבים לצפות בתוכנית וזה מה שחשוב, ואלה שיותר שמים לב להיכן שההפקה מתערבת ונותנים לזה יותר תשומת לב.

אגב, לגבי המשפט האחרון שלך, תראה, זה ברור שזה נכון, כי הרי ברור שאנשים של ההפקה מלווים את הזוגות ונמצאים בתחנות כדי לפקח שהמשימות אכן נעשות וייתכן שלפעמים הם קצת מעגלים פינות (לפעמים יש מעין תחושה כזאת).
אתה מבין, עצם זה שיש שם אנשים מההפקה מראה שיש התערבות מינימלית כי כמעט בטוח שהם פה ושם טיפה. זה הכרחי כמובן ולכן עם זה אין לי ממש בעיה.

tamarhp

New member
כתבת ממש יפה

אני למשל כזה

אני תמיד מחפש את "טביעות האצבע" של ההפקה , לא כדי להתמרמר על התערבות ההפקה, אלא יותר כשעשוע, לראות עד כמה אני חכם מספיק להבחין בהתערבויות של ההפקה.

אורישקי

New member
אתה טועה לגבי המשפט על אמריקה

ואומר את זה מי שראה את כל העונות של האח הגדול והישרדות שם, שמפיקה אותה הפקה בדיוק שמפיקה את המירוץ למיליון (ערוץ CBS).
בעונות של האח הגדול שם היו כמה התערבויות הפקה מאד ברורות לטובת המתמודדים. גם בהישרדות. למעשה י עוד כמה סיפורים על התערבויות אבל ההפקה שם פשוט יודעת הרבה יותר לכסות את זה.

את המירוץ האמריקאי ראיתי שתי עונות - אחת מהן הייתה טובה אבל גם בה היה קטע מאד לא מובן ולא אמין, את העונה השנייה שראיתי לא סיימתי בדיוק כי היא די עייפה אותי בשלב מסוים. שתדע לך שגם בה כמעט כל הנקודות ללא הדחה היו אחת אחרי השנייה.

אני לא אומר שהמירוץ למיליון הישראלי כולו ישר וחף מטעויות או התערבויות - אבל ביחס להפקות המכורות עד מוות של האח הגדול או הישרדות למשל, אפשר בקלות להכתיר אותוו כריאלטי הטוב ביותר בארץ מבחינת הפקה ומבחינת התוצר הסופי. חוץ מזה שהוא עוקף את הגרסא האמריקאית מבחינתי

ddvic

New member
לגבי האמריקאים

שדרך אגב לא צפיתי ברוב הריאליטי שם שציינת. אני לא יכול להתייחס למה שכתבת אבל במרוץ למיליון עובדה שהם לא נתפשו בקלקלתם זה מראה שהם עושים רק דברים עדינים.
ולגבי האח הגדול והישרדות בארץ - צפייה בהם תיחשב עבורי מזוכיזם שמעבר ליכולת הסיבולת שלי וצריך להרחיק מקרבתי פטישים וגרזנים בזמן שידור שלהם.

אורישקי

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בכל אופן אני מסכים איתך שהמירוץ למיליון בישראל לא חף מטעויות. כמו למשל הפרסה המזויפת למעיין ובתאל שהיה קטע מסריח למדי,יש גם הרבה קטעים מוגזמים ומרוחים אבל בסה"כ אני נהנה מהתוכנית ומרוצה מההפקה.
וכן החוכמה באמריקאים היא שבדכ ההתערבויות שלהם לא כ"כ ברורות לעין.

Jason2

New member
לעכב טיסה שלמה זה דבר עדין?

לסגור חוזה עם מישהו רק כדי שהוא ישתתף בתוכנית הראשונה ויפרוש כדי להגדיל את הרייטינג זה עדין? שאביא עוד דוגמאות?

ddvic

New member
כן זה עדין ואולי אפילו פחות

זה אולי מניפולציה בצופים אבל זה לא מניפולציה בריאליטי

Jason2

New member
השרדות היתה עונת אולסטאר

והיה מתמודד שהשם שלו פרח ממני (זה שהרג את סבתא שלו) שכל הפרומואים פרסמו אותו ככוכב של העונה ואז הוא פרש בתוכנית הראשונה אח"כ התברר שזה היה מצויין בחוזה שהוא יקבל את מלוא הסכום שהובטח לו גם אם יפרוש בתוכנית הראשונה.

"הגרסא הישראלית עוקפת את המקורית" --
??

וואו

אבדת הרגע בערך 8,000 נקודות קרדיט

אין ספק שהמירוץ עדיף בהרבה על ה"ריאליטים" האחרים במקומותינו
אבל להגיד שהגרסה הישראלית יותר טובה מהאמריקאית???
אני אפילו לא יודע איפה להתחיל.....
פרקים יותר קצרים, עונה פחות ארוכה, עלילה הדוקה, תחרויות ממוקדות, עריכה לא קופצנית, מינימום התערבויות...

עזוב....

אני מרגיש טמבל אפילו לדון בזה
אם עדיף לך גרסה ישראלית של 3417 פרקים בלתי נגמרים של שעתיים כולל פרקי לקט, חבילות מהבית, הפסקה בין הצילומים, הרבה אווירה, שירי עם וריקודי בטן אז אני רק יכול לאחל לך הרבה בריאות
זה בערך כמו להשוות את הנ.ב.א. לליגה למקומות עבודה בבנגלה-דש.

.

אורישקי

New member
מינימום התערבויות - גם באמריקה יש התערבויות

אמנם זה מוסתר שם יותר טוב.
אבל אישית הגרסא האמריקאית משעממת אותי, המתמודדים שם לא מעניינים, הכל טס ואני לא מרגיש כאילו אני זוכה להכיר את המקום בכלל.
בהישרדות למשל אני אוהב פרקים קצרים וענייניים.

עזוב....

אם מכל מה שכתבתי מצאת להעיר רק את ההערה הזאת (שאפילו לא סותרת כלל את מה שכתבתי - מינימום זה לא אפס) אז מה עוד יש לדון

בוא נוותר

(התרשמתי ממך קצת אחרת עד כה ולכן אני מרגיש אכזבה קטנה אבל זו בעיה שלי לא שלך)

.

אורישקי

New member
חחחחח זה לא עניין של התרשמות

זה עניין של דעה.

אני לא אוהב לראות תוכניות מרוחות אם אין בהן עניין (כמו למשל הפרק של אתמול שהיה נטו מריחה) אבל בסה"כ המירוץ הישראלי, למרות שהוא מרוח תמיד נשאר מעניין כמעט. לפחות לדעתי.
במירוץ האמריקאי לא הצלחתי להכיר כמעט את כל המתמודדים או המקומות שבהם הם ביקרו.
והקאסט שם בד"כ די יבש, המלהקים שם לא טובים כמו של BB או הישרדות.

מה שכן יש לאמריקה נקודות חיזוק:

- התערבויות ההפקה מוסתרות יותר בחוכמה
- המתמודדים קונים כרטיסי טיסות לעצמם וזה דורש הרבה מחשבה על איזה טיסה לעלות.
- אין משימות ליצניות מדי כמו המשימות הישראליות.

ny22

New member
מנהל
רגע, ב-TAR האמריקאית אין פרק של חבילות

מהבית?

אם אין אז אני חייב לציין שבעיני זאת תוספת ממש יפה.

למעלה