פרק 19 - התנינים

Jason2

New member
נראה או לא חבל על הויכוח

זה קורה בפועל ולא יודע מה הסיבות. תחזור ותצפה בקרב הכוסות בין מעיין ובת אל לקורל ורומי ושים לב אחרי איזה משפט הן מנצחות. הייתי נותן לך עוד דוגמאות אבל אני לא זוכר איפה זה היה. אני רק יודע שזה קורה כל הזמן. תנסה לשים לב לזה מעכשיו.

ddvic

New member
את מעיין ובתאל גם היו מעיפים אלמלא הפופולריות

האטומית שלהן(כמעט העיפו אותן בתוכניות הראשונות)עד שההפקה התחילה להתלבש על האילתים.

בכל מקרה המסקנה קרובה יותר להפוכה מהנחת היסוד שלך.

Jason2

New member
אתה לא מבין

זה לא קשור למעיין ובת אל או לכל מישהו אחר. זה קרה העונה לכולם וגם בעונות הקודמות. זה עניין של עריכה ולא קשור לאף אחד מהזוגות. אין כאן שום מסקנות שלי פשוט ברגע שמישהו מזכיר שהוא ביקש עזרה מאלוהים אני ישר אומר "טוב, הוא ניצח במשימה". זאת המסקנה היחידה, אתה רוצה שים לב לזה אתה לא רוצה גם סבבה.

Jason2

New member
ורק להבהיר עוד יותר את העניין

אני לא אומר שברגע שזוג מזכיר את אלוהים, ההפקה מתערבת וגורמת לו לנצח. רק העריכה כזאת וזה לא משנה מתי הזכירו את הבקשה מאלוהים אבל ברגע שזה נאמר אני יודע שהמשימה תסתיים ממש עכשיו ובניצחון של המבקש.

למה שיעשו את זה? אני מאמין שזה כדי לשמור על קהל צופים רחב ככל האפשר, זה פשוט לא אגרסיבי מידי כדי שיבריח צופים חילוניים, השערה שלי.

ddvic

New member
עדיין נראה לי שזה הפוך

התפילות לאל של הזוגות נמצאים בקטעים אסטרטגיים של ההקלטות שקשה לך לעבד את ההקלטות הגולמיות ללא זה. ובעצם זה נכנס לשידור בעל כרחה של ההפקה. וההפקה היתה הרבה יותר מעדיפה שהזוגות לא יתפללו.

תראה,לך זה הפריע במידה כזו או אחרת לאולטרא חילוניים אני מתאר לעצמי שזה ממש מפריע ודוחה.

ודרך אגב עוד משהו:ממי שאני מכיר אישית מהברנז'ה התקשורתית והפרסומית שייך לחוג האולטרא חילוני ואני מתאר לעצמי שגם ההפקה(שלמרות שאני לא מכיר שם אנשים) קרובים לחוג הזה.

Jason2

New member
זה העניין

הם אומרים את זה בוידויים לא תוך כדי המשימה.
מיד שמישהו בוידויים אומר משהו בסגנון "ביקשתי מבורא עולם" מראים את הסיום של המשימה בנצחונו.
בקיצור אמרתי את זה בהומור בלי שרציתי שזה יתפתח לדיון מעמיק. אם תרצה קח את זה כשעשוע ותשים לזה לב.

להפקה אין שום זיקה דתית הם עושים את זה רק כדי לשמור על כמה שיותר צופים. את המשפט "אנחנו משדרים למסעודה משדרות" אמר אלכס גלעדי באמצע שנות התשעים והם עדיין מאמינים באמירה הגזענית הזאת עד היום.

choco2602

New member
ההפקה לא מכניסה שום קטע בניגוד לרצונה

זה לא היה פעם ולא פעמיים. הם ממש לא מוכרחים להכניס שום קטע, הם עושים את זה מסיבה מסוימת.
במשימת העגבניות עם התפילות לסבא, במשימת המנעולים, בהמון המון משימות מראים זוגות מבקשים עזרה ו"מיד" מנצחים. עריכה שתגרום לצופה הדביל להגיד "התפילה עבדה".

בתור מישהי לא חילונית לגמרי, ולא דתיה, אלא באמצע- זה מפריע לי.
כשמראים את זה פעם, פעמיים זה עוד נחמד. אבל כשזה הופך להיות חלק מכל משימה זה מאוס בצורה מעיקה- כמו רוב העונה הזו.

Mידאס

New member
הפוסט שלך נוטף גזענות

האם הנחת תפילין ותפילה לאל היא נחלתם של מזרחיים בלבד? והאם יש לך בעיה עם אנשים שומרי מסורת, או רחמנא ליצן, דתיים? ועוד גרוע מכך, האם יש לך בעיה עם מזרחיים?

אידיוט.

Jason2

New member
נהפוך הוא

רק אמרתי מה התפיסה של ההפקה. הם הגזענים האמיתיים, הם הרי מציגים את המזרחים כבדיחה. אני מזרחי בעצמי. אני חושב שתמיד בתוכניות ריאליטי המזרחי הוא הטיפש, הגרוטסקי והרועש. זו גזענות לשמה. משום מה הצופים לא קולטים את זה וממליכים את האנשים האלה.

ובקשר לדת, אני לא חושב שברגע שמישהו מתפלל באותה שניה הוא עובר משימה זה עוזר למישהו להתקרב לדת, זו רק מניפולציה של ההפקה לקרוץ לקהל הרחב (שלפי תפיסתם הוא מהמעמד הנמוך, מזרחי ושומר מסורת).

ואני מבקש ממך להתנצל על המילה האחרונה, אנחנו מנהלים כאן דיון וזה לא במקום.

Mידאס

New member
אוי, נו

זה אולי התירוץ הכי שחוק בעולם "אני מזרחי בעצמי".

אתה לא אידיוט, אבל זה מה שיצא מהפוסט שלך (וגם ההמשך לא שיכנע, סורי).

סליחה ומחילה.

Jason2

New member
אתה בכלל לא מכיר אותי

ולטובתך אני מציע לך לא לפנות אלי בכלל.
אתה מאשים אותי בגזענות ללא כל הוכחה, מזלזל בי ללא כל בושה. על פחות מזה הולכים לבית משפט. ראה זאת כאזהרה. אם אתה חושב שמדובר בילד, דע לך שאני בן 40 פלוס ויש לי את המשאבים לקחת את זה הלאה.

Jason2

New member
ועוד דבר

אנשים באח הגדול מניחים תפילין רק כדי להראות למצלמות שהם עושים את זה. יש שם אנשים שאין להם כל קשר לדת ופתאום מול המצלמות נהפכים להיות הרבנים הכי גדולים. אני לא קונה את זה וכשזה נעשה כך זה לעג לדת ולא שום דבר אחר.

אורישקי

New member

LiRs Lullaby

New member
אולי התכוונת ל"צדיק באמונתו יחיה"

כי אני לא לגמרי בטוחה שאתה הבנת את מה שכתבת. נסה לקרוא את זה שוב. אם זה לא עוזר, נסה לחשוב על זה בקונטקסט של פוליטיקאים. אם זה זה לא עוזר, תמיד יש את גוגל.

Mידאס

New member
רוצה ללמד אותי עברית?

תצטרכי להתאמץ קצת יותר.

"איש הישר בעיניו יעשה" - מקור הביטוי בספר שופטים: "בַּיָּמִים הָהֵם אֵין מֶלֶךְ בְּיִשְׂרָאֵל, אִישׁ הַיָּשָׁר בְּעֵינָיו יַעֲשֶׂה."

זה לא עומד בשום סתירה למה שהתכוונתי אני, ואף מחזק את דברי - שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

האם *את* יודעת מה הפירוש של "צדיק באמונתו יחיה"? אני לא לגמרי בטוח.

הפירוש המילולי של המשפט הזה, המבוסס על דברי הנביא חבקוק, הוא כי האמונה באל תזכה את המאמין בו בחיים ("הִנֵּה עֻפְּלָה, לֹא-יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ; וְצַדִּיק, בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה").

אולי את התכוונת ל-"איש באמונתו יחיה", הביטוי בן ימינו שמבטא את רעיון הסובלנות ואת הזכות של כל אדם להאמין במה שירצה, כל עוד הוא לא פוגע באחרים.

על מי אומרים שהוא קופץ בראש את יודעת?

LiRs Lullaby

New member
מצטערת

אבל אתה עדיין מתעקש על משהו שכנראה אין לך מושג בו.

המשפט שאתה הבאת מתייחס לאנרכיה בתקופה שאין מלך או שליט, ועל כך שכל אדם עושה מה שהוא רואה לנכון *בעיניו*, כלומר גם לפשוע וגם לחטוא. גם פדופיל וגם אנס סדרתי שייכים לקריטריון הזה של "איש הישר בעיניו יעשה". למעשה, גם מבקר המדינה כתב לאחרונה שבשטחים אין חוק, ואיש הישר בעיניו יעשה. האם לדעתך, הוא התכוון לכך במשמעות חיובית? האם אתה חושב שהוא רוצה שכל אחד יעשה מה שבא לו, ישלם מיסים מתי שבא לו, אם בכלל בא לו? שהשטחים הם אזורים שומרי-חוק, שהרי איש הישר בעיניו יעשה? נו, מי בכלל צריך ריבון בשטחים אם איש הישר בעיניו יעשה?

http://glz.co.il/1087-22824-he/Galatz.aspx

הדברים שכתבתי - "צדיק באמונתו יחיה" - מתייחס בפירוש למה שכתבו מעליי - אנשים שמשתדלים להניח תפילין ולשמור מצוות, אך לא בהכרח צמים בט' באב. זו המהות של של המשפט הזה. אדם מאמין יכול להגיע לגאולה בכל מיני דרכים כל זמן שהוא שומר מצוות, אך בין אם הוא שומר אדוק ובין אם הוא נוטה להקל, הוא עדיין צדיק משום אמונתו השומרת עליו. צום ט' באב הוא צום שנקבע מדרבנן ולכן הוא איננו חובה וניתן להקל בו. רוב האנשים במגזר הדתי (שאני מכירה) צמים, אבל אם הוא בא מבית מסורתי אני מניחה שהולכים לפי המסורת של האב. אולי הוא חוזר בתשובה, אני לא יודעת. לא מכירה את הבנאדם הזה או מאיזו מסורת הוא מביא איתו - אבל "צדיק באמונתו יחיה". זה בול מה שהתכוונתי לכתוב, לא יותר ולא פחות.

מי שקופץ פה בראש זה אתה

למעלה