פרק 25 - אבודים בג'ונגל

מסכימה

מסכימה עם כל מילה :)

המשחק הוא משחק אסטרטגי וחברתי.
&nbsp
אין מה לכעוס על תום ואוריאל, זאת באמת הייתה שיחה אישית וזכותם גם לשנות את דעתם...לא מבינה את כל הכעס עליהם..
מבחינה אסטרטגית הייתי שמה לאלכסה ורז או למאירי ודניאל (ככה קוראים להם??).
מבחינה חברתית, כנראה שגם אני הייתי שמה לאלה ווובה כי למרות שבתור צופה אני מאוד מחבבת אותם, בתור זוג במשחק, הם הכי פחות התחברו לשאר הזוגות.
אני אישית הייתי שמה לכוכי ויוכי כי אני פשוט לא סובלת אותם :)

מסכימה לגבי טום ואוריאל

שיכנעת אותי בנקודה הזו.

לגבי נקודות ללא הדחה: התאומים בלונדון, יוכי ולינור בפינלנד אאל"ט, טילטיל ומזרחי בפרק הראשון (הגיעו אחרונים אבל בגלל הפרישה של פנינה רוזנבלום וביתה הם נשארו במרוץ).

לגבי הסיבות ללכת למרוץ: ברור שזה לגיטימי לבוא בשביל החוויה, בשביל הפרסום, בשביל להוכיח לעצמך משהו או מה שזה לא יהיה, אבל הנקודה היא שאלו מאירי ודניאל שהטילו ספק בלגיטימיות של וובה ואלה, לא אלה וובה ביקרו את דניאל ומאירי בגלל הסיבות שבעטיין הלכו למרוץ וזה כל העיניין.

מנו 7

New member
שאלת תם ואולי לא - למה לעזאזל צריך במשחק

שאינו משחק חברתי לאפשר לכמה מניפולטורים להפיל זוג מסויים. יש בר דעת כלשהו עלי אדמות שיקבל הדחת וובה/אלה מתחרות על מיליון שקלים רק כי כמה זוגות עשו, לכאורה, קומבינה אפלה להדיח אותם ממשחק שאינו משחק חברתי ? לתחושתי עיכוב וובה/אלה הוא, לכאורה, תוצר של "דיונים" בין מספר זוגות שסיכמו ביניהם שהם לא שמים אחד את השני ו"בחרו" בוובה/אלה כקורבן.

קטע העיכוב/פרסה ממש לא מובן לי ופוגע קשות באותנטיות המשחק. המשחק הוא לא הישרדות ולא האח הגדול. המשחק הוא נטו תחרות יכולות פיזיות, תחרות יכולות שכליות, תחרות יכולות מנטליות, תחרות יכולות הכלת בן הזוג, תחרות ידע, תחרות יכולות ניווט ועוד ועוד.... אבל בשום אופן הוא לא תחרות על היכולות לרקום עיסקה אפלה להפיל זוג כלשהו.

ואם ההפקה ממש מתעקשת על עיכוב/פרסה, היא חייבת, בדומה לאח הגדול, לא לאפשר קומבינות אפלות בין צמדים.

דעתי כדעתך, מיותר בתכלית. אבל אם כבר זה קיים

אני לפחות רוצה לראות את זה.
או שיחליטו על חוקים כמו באח הגדול (אסור לתאם בין זוגות או לעשות בריתות, מי שנתפס מתאם מקבל פרסה אוטומטית) או שיראו לנו מה קורה כמו בהישרדות.
הסברה שלך הגיונית, זה מסביר מדוע זוגות ממשיכים בדפוס ההצבעה, וזה יכול גם להסביר למה אלכסה כל כך התעצבנה כשראתה שלינור ויוכי הצביעו לה ולא היה אכפת לה משי ושני (שכנראה לא מחוייבים להסכמים כי אין להם דפוס הצבעה קבוע, הפרק הצביעו לטום ואוריאל ובפרק שעבר לאלכסה ורז). אלכסה כל הזמן חזרה על זה שהן צבועות, אז אולי היה הסכם שהן מבחינתה הפרו בעוד ששי ושני לא היו מחוייבים כלפיו.
נוצר פה מצב מעצבן שזוגות בוחרים ואין לזה הגיון שנראה בפרק. אם זה קטע ריגשי נטו אז היה הגיוני שגל וליאל יצביעו לאלכסה ורז אחרי מה שהיה בלונדון, ולא, הם מצביעים לוובה ואלה כי "הם זוג חזק" (ואלכסה ורז ודניאל ומאירי חלשים?).
אם זה קטע אסטרטגי, אז הגיוני שהחלשים יצביעו לחלשים והחזקים לחזקים אבל זה לא באמת קורה (להלן דניאל ומאירי וגל וליאל).
ההצבעה היחידה שנראית לי מובנת מבחינה רגשית היא של אלכסה ורז VS יוכי ולינור וההסבר האסטרטגי היחיד שנשמע אמין הוא שנתנו פעם אריאל וטום על זה שהם לא רוצים לפתוח חזית עם זוגות אחרים. אבל עדיין קשה לי להאמין שאין שם בריתות והסכמים.

25330

New member
הרשה לי להטיל ספק אם אכן המרוץ אינו משחק חברתי

בניטרול - אני יודעת, קל לכתוב קשה לנטרל - אהדה אישית, קשה לומר שסיטואציה חברתית כדוגמת: "המרוץ למליון" אינה משחק חברתי. בעבר נסיתי להסביר כיצד וובה ואלה - טוב, חייבים להודות: 99% אלה - הביאו על עצמם, ועדיין שולטים במידה מרובה, את ועל הבידוד החברתי שמכשיל ומקשה עליהם את המשחק. אכן, בפראפרזה על דברי עמנואל קנט, דפוס התחרות והנסיון של וובה ואלה להשיג יתרון בהתנהגותם החברתית, מדגיש ביתר את ה"חברתיות הבלתי-חברתית" של צמד המהגרים - ולאו דוקא בגלל סטראוטיפים כקשיי שפה, זרות ושאר מאפייני פוליטקת זהות (כמצוות דת הז'אנר) שלא בהכרח תורמים לדעתי להבנת הבידוד שהצמד הביא על עצמו ככל הנראה (בכפוף כמובן למגבלות עריכה, בימוי ומציאות מדומה כמיטב מסורת הז'אנר).

הערה שניה נוגעת ל"שקר" של טום ואוריאל. בהינתן שליטת ההפקה במה שנראה, ומה שיוסתר מתודעתנו, "השקר" של צמד ההומואים הראה במפגיע אמירה אחת שמנותקת יתכן, ממאות אחרות - כאלה, שהחליט מי שהחליטה לא להראות לנו, ובמנותק עוד מאמירות אחרות של צוותים אחרים שאותו גורם החליטה להשאיר על רצפת חדר העריכה. היינו העדר מימד השוואתי שנתון כולו לחסדי ההפקה והצורך שלה ליצור "סטוריליין" שרק היא קובעת מקשה מאוד לשפוט את ה"שקר" של צמד הקלולס שלוקחים הכל בכיף ואיזי.
הגם, שב"להיות או לחדול," אם לולי ולולה, האינטלגנטים למדי, כך נדמה, קראו נכון את המציאות, הרי שהברירה בין לפגוע בעצמם לבין להצביע בניגוד לאמירתם (אחת מני רבות אחרות, כאמור) הגיונית ומתבקשת. שכן מה טעם לשים מחסום לעצמם (אילו הצבעו לכל זוג, למעט הם עצמם, מלבד וובה ואלה) - בין אם בלעדית ובין אם לצד וובה ואלה מחמת תיקו, בין האחרונים ובינם, בהצבעות "עצור".

יש כמה סיבות לזה

גם כדי להוסיף פלפל ועניין לתוכנית; מינימום אינטרקציה בין הזוגות צריך שיהיה, זה לא מרוץ נגד השעון.
גם כדי לאפשר לזוגות לעקוף אחד את השני , לצמצם פערים ולגרום למרוץ להיות צמוד יותר;
גם כדי לאפשר להפקה לשלוט במצב התחרות...

לדעתי , המרוץ למליון הוא תחרות במגוון כישורים, גם כוח, גם סיבולת, אתגרי חשיבה, ביטחון עצמי, התגברות על פחדים וכו'- אבל גם כישורים חברתיים. ובמשימה הזאת, של הכישורים החברתיים, אלה נכשלת פעם אחרי פעם והיא אפילו לא מבינה את זה. ומאשימה את כל העולם.

just Orli

New member
לא מסכימה.

אני בהחלט לא חושבת שלוובה או אלה חסרים כישורים חברתיים. הם מצחיקים, הם נחמדים, יש להם לב טוב וגם פלפל. מה שחסר להם זה חברים במירוץ - כלומר אנשים בראש שלהם, שמגיעים ממנטליות או תפיסת עולם דומה, שמצחיקים אותם דברים דומים, שיש להם תחומי עניין משותפים וכו'. ובנקודה הזו אני מאשימה בפירוש את ההפקה ולא את אלה. כי ההפקה החליטה לשים אותם על טייפקאסט "הרוסים", ולמרות שגם לאלכסה וליאל יש שורשים רוסיים, שתיהן מתעקשות להסתיר ולהתעלם מכך - ליאל על תקן חובבת המוזיקה המזרחית, אולי במטרה להתנחמד לגל, ואלכסה על תקן ה"דוגמנית הבינלאומית חסרת הלאום", שלהיות רוסיה זה מתחת לכבודה. כל האחרים, מיוכי ולינור ועד לטום ואוריאל, פשוט לא בראש. מה לעשות? גם אני הייתי מתקשה למצוא חברים במירוץ הזה. אילו כבר הייתי הולכת לשם, סביר להניח שהייתי מתיידדת דווקא עם וובה ואלה בעצמם. כמו שבעונה הקודמת הכי התחברתי לקובי וטליה, ונדמה שאף אחד אחר לא חשב כמוני (חוץ מהחברים שלי
שזה כנראה מעיד בדיוק על הנקודה שאני מנסה להעביר).

המנטליות הרוסית היא מראש לא מתנחמדת ומתחנפת, והיא יותר מכוונת מטרה, אבל אני בטוחה שגם לאלה וגם לוובה יש המון חברים בבית, שמבינים ללבם ושכנראה לא היו מסתדרים חברתית במירוץ הזה גם כן. אז מי אשם? אלה, ש"נכשלת בכישורים חברתיים", או ההפקה שפשוט לא שמו שם אנשים שיכולים להיות חברים שלהם, כי זוג "רוסי" אחד זה מספיק?

just Orli

New member
ברור שלא

אבל עם האנשים הספצפיפיים האלה כנראה שאין לאלה ווובה שפה משותפת. זה לא הופך אותם ל"כשלונות" ביחסים חברתיים.

טוב מה לעשות שהמרוץ הוא לא תוכנית כבקשתך?

עם כל הכבוד [המוגזם] שרוחשים פה לוובה ולאה, לא נבנה את כל התוכנית סביבם ונהנדס זוגות שיהיו לשביעות רצונם, הלא כן? יש כל מיני טייפ קאסטים שההפקה רצתה לאייש, כמו פרחות [ודתלשיות], מושבניקים, ערסים, הומואים, צפונבונים , בלונדיניות, חתיכים וכן גם רוסים. כולם מסתדרים זה עם זה- גם אלה היתה צריכה. גם אם היא לא מתחברת אליהם - ואם היא לא סובלת אף זוג, מה זה אומר עליה - היא היתה צריכה לשחק את המשחק. כמו גל וליאל. אם יש בריתות לנסות להצטרף אליהם. להתחבר ולהתחבב על זוגות אחרים. א אפשר לשבת בצד מנופחת, לצעוק "אני לא סובלת אתכם" ואז להתפלא על הפרסות שמגיעות. כרגע הם קורבן מאוד קל. אין לאף אחד רגשות אשמה לשים להם פרסה, כי אף אחד לא מדבר איתם. והם פשוט לא קולטים את זה. מוזר.
&nbsp
אגב, גם ללא המשחק, להיות נחמד ולומר שלום ובוקר טוב זו צביעות? לדעתי זו התנהגות אנושית בסיסית.
&nbsp

just Orli

New member
מי אמר שהם לא אומרים שלום?

מה אנחנו בכלל יודעים על היחסים בין הזוגות, חוץ מהטענה של אלה עצמה שהיא לא מתחברת אליהם?
הטענות שלך ממש מוגזמות לדעתי לאור העובדה שחצי מה"עובדות" שרשמת בלתי מבוססות במקרה הטוב (היא יושבת בצד מנופחת, אף אחד לא מדבר איתם, אף אחד לא חש אשמה וכו').

אתה צודק

אני [וגם אתה] לא באמת יודעים מה קורה שם במירוץ. מה היחסים בין הזוגות ובין כל בני זוג. אני בטוח שההפקה מציגה את הדברים בצורה מסוימת לפי השיקולים שלה. יתכן שאלכסה היא מלאך טהור, נפלטו לה במקרה שני משפטים מרושעים וההפקה חוגגת על זה, ומתמודדים אחרים- להיפך. הכל יתכן. מה שאני יודע - זה מה שאני רואה. זה הוויז'ן שאני מקבל מהתוכנית, ועל בסיס ההתרשמות הזו אני כותב. אין לי יכולת להביא ציטטות ומובאות ורפרנסים ועדויות אופי ולרדת לחקר האמת. אם זה מה שנדרש, אז אפשר לסגור את הפורום כי כולם כותבים פה שטויות לא מבוססות.

המרוץ הוא משחק חברתי זוגי, לא מעבר

כוונתי היא שהאספקטים החברתיים חשובים בתקשורת בין בני הזוג: זוג שמפרגן זה לזה, שלא רב ולא נתקע על שטויות ועינייני אגו, זוג שיכול לתמוך זה בזה כשאחד מהם כושל או מפחד ולא לשפוט או להאשים אלא לחזק ולהעצים, זה זוג שמתקדם, כי הביחד שלו גדול מסך חלקיו. זו לא חייבת להיות הזוגיות המושלמת בהכרח, וגם לא מאוזנת בהכרח, זו גם יכולה להיות זוגיות שבה מראש צד אחד מוותר לצד השני (כמו אצל אלכסה ורז וגל וליאל).

אבל ברמה החברתית הכללית אין להם כמעט אינטרקציות, לא כאלו שאנו רואים לפחות (הייתה משימה משותפת אחת בלונדון והתאומים פעם שיתפו פעולה עם הדואניות ודניאל והמאירי עזרו ליוכי ולינור בשוודיה), וגם אם יש - מה שאנחנו לא רואים בריאליטי כאילו לא קיים.
כל נושא הפרסות הוא מיותר בעיני בגלל שזה לא המשחק הנכון לשחק אותו, מילא זה באמת היה קטע אסטרטגי נטו, אבל עיניין הבריתות הזה (כשאנחנו לא רואים אותו) פשוט מעצבן.

בניגוד לתוכניות כמו "האח הגדול", או "הישרדות", הכישורים החברתיים היחידים שהזוגות אמורים "להבחן" עליהם לדעתי במשחק טלוויזיוני כמו המרוץ הם אלו שבין הזוג עצמו ובנוסף היכולת שלו להצליח במשימות הדורשות אינטרקציה עם המקומיים. זה הכל.

ועוד משהו בעיניין - למרות שלדעתי עיניין האינטרציה עם שאר הזוגות לא צריך להיות חשוב, אי אפשר להתעלם מכך שוובה ואלה הם עולים חדשים. נכון, גם אלכסה וליאל רוסיות, אבל הן ותיקות, לא הייתי יודעת בכלל שליאל רוסיה אם היא לא הייתה אומרת, ואלכסה היא הדוגמנית התל אביבית המצליחנית, לאלכסה לא היו עושים פרומו כקופאית בסופר כמו שעשו לאלה וובה. אלה וובה לא הרבה זמן בארץ, יש להם מבטא כבד, יש להם קושי עם השפה, אפילו המראה שלהם שונה עם כל הקעקועים וחולצות הרוק אייטיז ויש אנשים שקשה להם להתחבר עם אנשים שכל כך שונים מהם, וובה ואלה מבחינתם לא מתכוונים להתנחמד, מי שלא אוהב אותם שלא יאהב, אני דווקא בעד הגישה הזו באופן כללי (ולא, אני לא מצביעה לבית היהודי!).

כמהאפשר

New member
תגידו..

שני לא נראית מוזר בפרקים האחרונים?
היא לא נראית טוב. בניגוד להתחלה, שהיא נראתה שמחה ומשוחררת, היא פשוט.. לא נראית טוב.

מנו 7

New member
אכן, ולא מפתיע. מה שמפתיע זה שהיא עדיין

מחזיקה מעמד. יש לה בן זוג עצבני, בלתי נסבל ובלתי צפוי. בעצם כן צפוי, צפוי שיגיב באופן מבחיל על כל מילה שהיא אומרת שלא באה לו טוב. בגללו היא נתונה בלחץ נפשי אדיר. אני ממש מרחם עליה. היא פייטרית וכייפית. עצוב שבגלל ההתנהגות המזעזעת של שי היא איבדה את שמחת החיים.

כמהאפשר

New member
לא כתבתי את זה ולא הייתי זורקת האשמות.

היא פשוט נראית לא טוב, כאילו לקחו לה את ה happy pills.

מנו 7

New member
לא כתבתי שאת כתבת את מה שאני כתבתי. הסכמתי

עם מה שכתבת ונתתי הסבר שלי שנראה בעיני אולי היחיד הסביר וההגיוני בהינתן מה שאנחנו רואים בפרקים. ולא הייתי זורק האשמות ששני כאילו לקחה happy pills.

Gרר

New member
כל אחד שמבועת מחרקים

והיו דוחפים לו את המשימה הזאת היה נראה כמוה... במיוחד שזה הגיע אחרי משימת האומגה שגם שם היא די סבלה. גם ככה המירוץ הוא מסחטה נפשית לא קלה וזה נותן את אותותיו בכולם, רק שאצל כל אחד זה נותן אותותיו קצת אחרת. למרות זאת שי והיא ממשיכים לעבור את המשימות בצורה סבירה והיא סופגת טוב את הבעיות שלו וזה בהחלט לזכותה.

דווקא לא שמתי לב לזה....

הייתי כתבה רשת אני חושבת, שראיינו את בני הזוג שלהם...אםהייתי במקום אישתו של שי הייתי ממש מתביישת...
&nbsp
אני חושבת שפשוט המרוץ הפך ללחוץ יותר כי יש פחות זוגות וגם שתי המשימות היו ממש קשות...
דווקא במשימת החרקים שי ממש תמך בה

למעלה