פרק 28 - משימה מטלטלת

ny22

New member
מנהל
שני באמת מלכה

שני מקסימה
הפרק הרבה פחות

באופן אישי עלי פחות עובדים הפרקים האישיים האלו של הפגישה או השיחה עם המשפחות, אלא אם מדובר במתמודדים שהמשפחות שלהם מעניינות אותי באופן מיוחד מסיבה כלשהי או שבאמת נוצר משהו מעבר לאיך אני אוהבת אותך אמא, את הכוח שלי והרוח במפרשיי. בפרפראזה על טולסטוי, כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, אז גם המפגשים הטלוויזיונים איתן דומים.

אבל הקטע החלש יותר בפרק היה השעשועון דל התקציב. זה היה סתם דבילי ולא הבנתי איך זה עובד. זוג חייב לענות על 15 שאלות, אבל זה נראה כאילו ימשיכו לשאול אותם שאלות עד שיגיעו ל-15, וכך זוג שמתקשה ולכן מתעכב בשאלון יעכב גם את כל הזוגות האחרים שממתינים לתורם. לו זה היה 15 שאלות מתוך 30 ומי שסיים את השלושים ולא הגיע ל-15 צריך לחפש ישראלי אחר ולהתחיל מהתחלה, זה היה יותר הגיוני מבחינת המשחק. ככה זה סתם היה גורם מעכב כללי, כמו הצ'ולות בפרק הקודם, ולא משהו שיכול לעזור לזוגות לצמצם פערים או לעקוף.
עוד משהו בעייתי בשאלון - לוובה ואלה לא היה את יתרון הביתיות כמו לשאר, זה היה ברור שהם לא ימצאו מישהו עם הרקע שלהם בבוליביה.

שני ושי סיפקו את רוב הדרמה בפרק - קודם כל בקטע ששני מתעקשת לעזור לעיוור כמובן - יש הקונים את עולמם בשעה אחת. חיבבתי מאוד את שני גם קודם לכן אבל אף פעם לא אהבתי אותה כמו בפרק של אתמול. ובקטע עם השיחה עם המשפחה, הלב יצא אליה כשבעלה לא בא לדבר איתה בטלפון. גם שי היה חמוד כשפירגן לשני על הקטע של העיוור, למרות שבהתחלה ניסה להניא אותה מכך הוא הבין אותה והעריך אותה על כך ואחר כך שניחם אותה בגלל הטלפון וחיזק אותה. שני מקסימה ואני מקווה שכשהיא חזרה הביתה בעלה חיכה לה עם חיבוק גדול ואוהב (ואמא שלה עם חלה על האש, מטבוחה וחצילים מטוגנים).

פרארי1

New member
בעניין השעשועון

סביר שהמשימה התנהלה בסוג של רוטציה, משהו כמו זוג מתחלף כל X שאלות או שברגע שיש טעות מתחלפים או משהו בסגנון.
קשה לי להאמין שזוג נשאר ברצף עד שהגיע ל-15, זה טפשי ומשאיר את סדר היציאה מהמשימה זהה לסדר ההגעה.
כבר דובר על זה כאן רבות בהקשרים שונים, לא ברור בכלל למה לא מראים כיצד הדברים האלה מתנהלים ומשאירים הכל באפילה, להבדיל מהמירוץ האמריקאי, בו ברור כל הזמן מה סדר הזוגות, מה ההפרשים ביניהם, איך מתנהלת משימה וכולי.
אני כבר לא מדבר על ההבדלים המהותיים יותר בין מירוץ אמיתי (פחות או יותר) לבין מירוץ מתוסרט / מבויים / תכנית בידור, אבל לפחות שיראו איך הדברים מתנהלים ברמה הבסיסית, במקום ליצור תהיות וחוסר אמינות על כל משימה ועל כל פרט במירוץ, כמעט.

תפוזבל תוקע אותי כל הזמן, לפעמים אני יכולה רק לכתוב כותרת

לעוד מישהו זה קורה?
מחקתי קוקיז ונכנסתי מחדש אבל אני לא רואה שיפור.

גם לי מפריע שאין אינדיקציה לסדר, זה מאוד בלט בפרק שעבר. זוג שנראה אחרון פתאום נכנס לחידון לפני זוגות אחרים, זה נראה ממש מבולבל.
בעיניין החידון - מכיוון שהיה את אותו מנחה אז זה אומר שהוא לא התבצע במקביל ומכיוון שלא הסבירו כלום על המשימה, ומתוך כמה שאלות חייבים לענות על 15 (או בכמה זמן) אז אני מניחה שהמשימה הזו לא השפיעה על הסדר. מה גם שהזוגות נראו בה נינוחים למדי ולא לחוצים כמו במשימות אחרות.

לגבי שני - אני לא יודעת מה קרה לשני בברך, כי לא התייחסו לכך (בעוד שהפציעה של אלכסה כיכבה בכל כך הרבה פרקים שמגיע לה פתיח משלה) אבל גם אני שמתי לב לזה בלג בקוסטה ריקה, היא צלעה, ראו שקשה לה ללכת אבל היא הזכירה את זה רק פעם אחת, על השטיח היא אמרה שכואבת לה הברך. אני זוכרת שהיא גם הייתה חבושה.
אני בטוחה שאלכסה נפגעה כשהיא נפלה וסובבה את הרגל, אני בטוחה שכאב לה מאוד כשזה היה טרי, בפינלנד היא סבלה והיה לה קשה ללכת, אבל מאז לונדון הפציעה המסתורית הזו באה והלכה בגלים, כשלעיתים אלכסה סוחבת רגל בכבדות ולעיתים מקפצת כאיילה שלוחה.

פרארי1

New member
עוד משהו על שני

כבר לא מעט פרקים שנראה שהיא קצת מתקשה בהליכה, סוג של צליעה, אבל לא שמענו על זה מילת תלונה או בכלל התייחסות, להבדיל מאתם יודעים מי...

nofi1456

New member
נכון!

מילה אחת לא שמענו ממנה. אני כל פעם רואה את זה ומתפעלת איך ההפקה לא לקחה את זה כסיבה למסיבה..

הדס178

New member
חח

איזה מצחיק שאמא של טום אמרה להם חוזרות ולא חוזרים..
והמשפחה של לינור לא נראית חרדית, היא חרדית בכלל?

יוכי דתל"שית, לינור לא

האמת שלא הבנתי למה לפעמים מתייחסים אליהם כאל צמד הדתל"שיות כשרק יוכי כזו, אולי מפני שקשה להבדיל בינהן.
בתחילת העונה לא ממש הבדלתי מי זו מי, עכשיו יותר קל לי (לינור היא שאוהבת אקסטרים, יוכי היא זו שיש לה פוביה למים ולעוד כמה דברים, לינור זו שיותר יורדת על מתמודדים אחרים, יוכי יותר מקטרת ונשרכת אחריה, שתיהן פקצות).

גםצופה

Member
מנהל
ממה שהבנתי

לינור התחזקה באיזה שהיא תקופה וכנראה למדה במוסדות חרדים...

למעלה